BlogFase II Onderzoek: Ecstasy te gebruiken bij post-traumatische stress?

Bij elke zadenbestelling krijg je nu 2 gratis zaadjes | Shop wietzaden | Nu in de aanbieding: Barney's Farm zaden

Azarius

 • $

$ 0, -

US$ 0,00

Fase II Onderzoek: Ecstasy te gebruiken bij post-traumatische stress?

31-08-2011 - 3 Reacties

MDMA of XTC zou wel eens verlichting kunnen bieden bij mensen die lijden aan posttraumatische stressstoornis (PTSS). Zoals we eerder berichten, hebben kleinschalige onderzoeken al de potentiŽle heilzame effecten aangetoond bij het gebruik van ecstasy in een gecontroleerde omgeving en in combinatie met psychotherapie.

Inmiddels is het fase-II onderzoek ruimschoots onderweg en ditmaal is de focus op Amerikaanse oorlogsveteranen die zwaar getraumatiseerd zijn door de verschrikkingen waar zij tijdens hun dienst aan blootgesteld zijn.

Het onderzoek wordt uitgevoerd door de Multidisciplinary Association for Psychedelic Studies (MAPS) in een kliniek in Charleston, South Carolina. Het doel is het om uiteindelijk MDMA op de lijst van toegestane medicijnen te krijgen, hoewel het niet duidelijk is wanneer Ėen of- dit gebeurd, gezien de vele taboes die met XTC geassocieerd worden en psychedelica in het algemeen.

De huidige medicatie voor PTSS-patiŽnten bestaat onder andere uit antidepressiva zoals sertraline en paroxetine, waarvan onderzoeken hebben aangetoond dat het in bepaalde gevallen de depressie juist verergerd ten opzichte van patiŽnten die geen medicatie slikken.

Rick Doblin, de directeur van MAPS, kijkt uit naar de dag dat ecstasy op recept verkrijgbaar is in de apotheek om de hoek.


Bronnen:
www.sciencedaily.com
www.motherboard.tv


Reacties

 • Gozerrrr 02-09-2011 14:42:09

  Hier zijn ze al een tijdje mee bezig, wel grappig vanuit de psychiatrie naar recreatief en weer terug.
  Hopen dat het goed werkt voor die gasten

 • sniper 04-09-2011 08:27:19

  long live maps & xtc! but what i hope even more is that xtc someday will be a culturally & socially accepted drug for recreational use like alcohol.

 • donatello 05-04-2013 03:40:00

  Ik heb zelf te maken met een post traumatisch stress stoornis en neem wel eens een pilletje als therapie sessie , ik merk zelf dat het verlichting geeft , alleen ook een nadelig effect van somberheid erna wat stress juist weer kan verminderen . Het helpt echter wel voor het verwerken van beelden uit het verleden (mits je daar aan denkt en er mee bezig gaat ) .


Reageer

Ben je 18 jaar of ouder?

Om onze webshop te kunnen bezoeken dien je te bevestigen dat je 18 jaar of ouder bent.