EncyclopedieGefeminiseerde zaden

Azarius

  • $

$ 0, -

US$ 0,00

Gefeminiseerde zaden - Encyclopedie

Menu tonen Menu verbergen

Gefeminiseerde zaden

0 Reacties

Vrouwelijke en mannelijke cannabisplanten

Alleen de vrouwelijke cannabisplant krijgt bloemen en is geschikt om te consumeren. De mannelijke plant maakt stuifmeel aan. Als hij de kans krijgt de vrouwelijke plant te bestuiven, zal zij vooral zaad gaan produceren en minder bloemen vormen. Ook het THC-gehalte daalt. Daarom is het bij cannabis kweken belangrijk de mannelijke planten op tijd te verwijderen.

mannelijke cannabisplant

Mannetjesplant

Gefeminiseerde of reguliere zaden

De meeste kwekers werken tegenwoordig met gefeminiseerde zaden. Dit zijn zaden waarvan het vrouwelijke geslacht vaststaat. Gefeminiseerde zaden zijn iets duurder dan reguliere zaden. Daar staat tegenover dat je tijdens het kweken niet de helft van je planten hoeft te verwijderen.

Kies je voor reguliere zaden dan is de kans op vrouwelijke planten 50%. In kleine aantallen komt het wel eens voor dat vijf van de vijf zaden een mannetje is. Andersom kan natuurlijk ook!

Het geslacht bepalen

Een goede kweker kan aan de cannabisplant zien of het een mannetje of een vrouwtje is. Ook als je met gefeminiseerde zaden werkt is dit belangrijk om te weten. Het is namelijk nooit volledig te garanderen dat een zaadje vrouwelijk is. Bij gefeminiseerde zaden kun je ervan uitgaan dat dit in 95% van de gevallen zo is. Sommige leveranciers garanderen zelfs 99%.

vrouwelijke cannabisplant

Vrouwtjesplant

Twee weken na de start van de bloeiperiode kan het geslacht bepaald worden. Mannelijke planten vormen kleine balletjes in de oksel (internode) van de plant. Hier zit het stuifmeel in. Bij vrouwelijke planten vormen zich op deze plek en op de toppen en zijtakken kleine, witte haartjes. Bij autoflowers worden deze kenmerken na drie tot vier weken zichtbaar.

Twijfel je? Wacht dan een paar dagen tot de geslachtskenmerken beter zichtbaar zijn. Het duurt twee tot drie weken voordat de balletjes opengaan en de bestuiving begint. Tot die tijd ben je veilig.

Hermafrodiet?

Het is ook mogelijk dat een cannabisplant kenmerken van beide geslachten vertoont. Dan is het een hermafrodiet. Sommige kwekers verwijderen hermafrodieten samen met de mannetjesplanten. Het is ook mogelijk de stuifmeelballetjes met de hand te verwijderen en de plant te houden.Ben je 18 jaar of ouder?

Om onze webshop te kunnen bezoeken dien je te bevestigen dat je 18 jaar of ouder bent.