EncyclopediePeyote (Lophophora williamsii) cactus

Azarius

 • $

$ 0, -

US$ 0,00

Peyote (Lophophora williamsii) cactus - Encyclopedie

Menu tonen Menu verbergen

Peyote (Lophophora williamsii) cactus

35 Reacties

Klik op de link indien je graag een Peyote cactus stekje of Peyote zaadjes wilt bestellen.

Wat is een Peyote cactus?

Peyote cactus - Lophophora williamsii

De oudste cactussen bestaan ongeveer 20.000 jaar. Hun specifieke uiterlijk maakt het mogelijk om de droogte en hitte te overleven. De doorns zijn natuurlijk het meest karakteristiek voor cactussen; eigenlijk zijn dit bladeren waar geen vocht in zit. Ze beschermen de cactus ook tegen fel zonlicht en voorkomen dat ze worden gegeten door dieren. Sommige soorten echter hebben geen doorns, maar beschermen zichzelf met giftige stoffen. Voorbeelden hiervan zijn de Peyote, Sunami, Pata de Venado, Pezuna de Venado, Tsuwiri, Bishop's cap, Aztekium Retterii en Astropytym Astrias.

Water wordt door cactussen opgeslagen in hun stam. De meest effectieve verhouding tussen oppervlak en inhoud wordt gecreëerd door de bolvorm. Hoe heter de leefomgeving van de cactus, hoe meer bolvormig deze is; wat bij Peyote het geval is.

Plantkundig

De Peyote cactus is een kleine, blauwgroene, doornloze, ballonachtige plant, met kleine hoeveelheden wol bovenop en een dikke wortel. Hij kan mogelijk roze bloemetjes hebben. Er bestaat een grote variëteit aan Peyotesoorten: Lophophora williamsii decipiens en Lophophora diffusa zijn het meest voorkomend.
De cactus groeit erg langzaam en bloeit in de natuur pas na tien jaar. Zelden wordt hij groter dan 15 centimeter. De Peyote komen we tegen in Mexico en het zuiden van Texas.

Geschiedenis

Deze plant is belangrijk geweest voor de religie en cultuur van de inheemse bevolking van Midden-Amerika; afbeeldingen van Peyote die dateren van voor het begin van het huidige tijdperk zijn daar gevonden. De oudste afbeelding van Peyote waarop deze gebruikt werd bij ceremoniën die ooit is gevonden is 3000 jaar oud.

Tegenwoordig wordt Peyote nog steeds diep gerespecteerd door de oorspronkelijke inwoners van deze regionen, waaronder de Huichol, evenals door onderzoekers in het entheogene veld wereldwijd. De Huichol oefenen rituelen uit met Peyote cacti, want anders dan andere inheemse stammen zijn zij in werkelijkheid nooit volledig gekoloniseerd geweest door de Spanjaarden. Ze leefden in zulk onbegaanbaar gebied, dat de kolonisatie niet geslaagd is. Zodoende is hun cultuur intact gebleven en het gebruik van Peyote is nog steeds gebruikelijk. In Mexico is het verkrijgbaar als medicijn bij ziekten, infecties en vrijwel iedere kwaal omdat "de geest adviseert over genezing."

Chemische samenstelling

Actieve bestanddelen: mescaline (3,4,5-trimethoxy-B-phenethylamine)

Percentage: 10% van het gedroogde materiaal.

Peyote bevat naast mescaline ook tyramine, hordinenine, anhalaninine, anhalonidine, pellotine, N-Methylmescaline, N-Acetylmescaline, Anhalonnine, Anhalonine, Anhalamine, O-Methyllanhalonidine en Lophophorine.

Effecten

Bij mescaline duurt het over het algemeen een tijdje voor je iets voelt of merkt, maar begint de trip eenmaal dan kan het een van de mooiste en goddelijkste ervaringen zijn die je ooit zult beleven.

Mescaline doet aan LSD denken, maar volgens sommige gebruikers is het zachter, kleurrijker en warmer. Volgens vele bronnen ervaar je de goddelijke aard van de natuur. In sommige gevallen voelen gebruikers dat zij kunnen reizen door tijd en ruimte, en kunnen communiceren met hun onderbewuste. De totale ervaring duurt tussen de 6 en 12 uur. Peyote trips zijn over het algemeen heftiger dan die van San Pedro, maar de misselijkheid vooraf wordt door de meeste gebruikers ook als heftiger ervaren.

Medisch gebruik

In traditionele zin werd de cactus gebruikt als pijnstiller, bij kiespijn, reuma, astma en verkoudheden.

In de psychotherapie is op doktersvoorschrift gebruik gemaakt van Peyote bij de behandeling van neurasthenia, en ook in de cardiologie. Gebleken is dat Peyote een sterke antibacteriële werking heeft, en bacteriën kan doden die resistent tegen penicillines zijn.

Gebruik

De meest gebruikelijke manier om Peyote te consumeren is door de cactus (vers of gedroogd) te kauwen, totdat de mescaline door de slijmvliezen is opgenomen. Dit is echter erg onsmakelijk; de plant is pijnlijk bitter. Daarom worden in het Westen vaak capsules gevuld met gedroogde vermalen Peyotes. Ook kun je de bitterheid verminderen door ongezoet ananassap te drinken tijdens het kauwen. Het beste is om zes uur van te voren niet te eten.

Je kunt ook thee maken door de cacti in water te laten koken en bepaalde kruiden toe te voegen, het gaat hier net als bij de San Pedro om micha (Brugmansia suavenolens) en cimorillo (Coleus blumei).

Het is aan te raden de dosering over een uur te verspreiden, om de reactie van het lichaam minder intens te maken.

De effecten van mescaline zijn merkbaar wanneer daarvan 100 mg is geconsumeerd, echter voor een sterke trip is 350 mg nodig.

Het is moeilijk te zeggen hoeveel mescaline een Peyote cactus bevat. Dit hangt af van zijn leeftijd en groeiomstandigheden. De gemiddelde hoeveelheid bedraagt 120-300 mg, wat overeen komt met 6-15 of meer cacti van 2 gram. Omdat ze zo sterk in potentie variëren kun je ze beter niet in een keer innemen. Neem bijvoorbeeld eerst een halve dosis, wacht 60- 90 minuten om te zien wat de effecten zijn en desgewenst kun je de rest van de dosering alsnog nemen.

Snijd voorzichtig het bovengrondse deel van de cactus af en laat een kleine hoeveelheid van de cactus op de wortel achter. Hieruit kunnen dan weer nieuwe knoppen groeien. De wortel bevat geen mescaline, dus het doden van de cactus is niet nodig.

De peyote cactussen moeten goed lang worden gekauwd. De mescaline moet namelijk via de mondslijmvliezen worden opgenomen. Peyote cacti kunnen ook gedroogd gegeten worden. Snijd de cacti in schijven van 1 cm dik en leg deze in de zon (of in een oven op 50ºC) te drogen. Peyote cacti werken het best op een lege maag. Probeer 6 uur van tevoren niet te eten. Deze cactus smaakt hoe dan ook erg bitter, en sommige mensen kunnen de smaak beter verdragen dan anderen. Een manier om de bittere smaak wat te verdrijven is het drinken van wat vruchtensap tijdens het kauwen.

Van de peyote kan ook thee gezet worden. Snijd de cacti in kleine stukjes en laat ze een half uur koken. Zeef daarna de peyote eruit en drink de vloeistof op.

Bijwerkingen tijdens het eerste uur na het nuttigen van mescaline cacti zijn misselijkheid, buikkramp en tranen. Deze verschijnselen verdwijnen als de trip begint. Sommige mensen zeggen dat de misselijkheid voorkomen kan worden door samen met de cacti wat gember te eten of cannabis te roken.

Dosering

Het is moeilijk om aan te geven hoeveel mescaline één peyote cactus bevat, dit hangt af van de ouderdom en groei omstandigheden van de cactus. Een gemiddelde peyote dosering is ongeveer 12-30 gram, wat overeenkomt met 6-15 (of meer) cacti van 2 gram. Omdat de sterkte enorm kan verschillen, kan men het beste niet de hele dosering in één keer consumeren, maar het geleidelijk opbouwen: neem eerst de helft van de dosering, wacht 60 tot 90 minuten tot het effect bekend is, neem desgewenst de helft van wat er nog over is en herhaal dit zonodig.

Mescaline doseringen

150 mg ondergrens merkbare effect
150 - 300 mg licht tot gemiddelde dosering
300 - 400 mg sterke trip, duurt 6 - 12 uur
450 - 500 mg mogelijk oplossen van het ego, trip kan ongeveer 12 uur duren
500 - 600 mg gegarandeerd oplossen van het ego, trip kan ongeveer 24 uur duren

Een algemene richtlijn is dat 27 gram gedroogde Peyote zo'n 300 mg mescaline bevat. Omgerekend geeft dat de volgende tabel:

13,5 gram ondergrens merkbare effect
13,5 - 27 gram licht tot gemiddelde dosering
27 - 36 gram sterke trip, duurt 6 - 12 uur
40,5 - 45 gram mogelijk oplossen van het ego, trip kan ongeveer 12 uur duren
45 - 54 gram gegarandeerd oplossen van het ego, trip kan ongeveer 24 uur duren

Waarschuwingen

Zorg dat je altijd een ervaren en nuchter persoon bij je hebt, voor steun en veiligheid!

De actieve bestanddelen brengen de gebruiker in een hallucinogene trance die is te vergelijken met een psychose. Dus wat je ook doet, neem geen deel aan het verkeer op wat voor manier dan ook. Neem alleen Peyote wanneer je in een veilige en bekende omgeving bent. Trip nooit alleen. Wanneer het echt fout aanvoelt kan Seresta of Valium helpen om de angten terug te brengen.

Bijwerkingen

De zogenaamde kater komt voordat de eigenlijke trip begint; deze kan bestaan uit krampen, misselijkheid, overgeven en huilen. Deze symptomen verdwijnen ongeveer binnen een uur, wanneer de trip pas begint.

Kweken

Peyote houdt van warmte en licht. In de natuur groeit hij op open plekken in de zon, maar ook wel onder struiken of andere cacti. Wanneer je deze cactus binnen wilt kweken, is achter een raam op het zuiden de beste plaats; hoewel wanneer hij nog jong is hij het beste uit de zon kan blijven. Een beetje water op warme dagen is erg goed.

Peyote is een langzaam groeiende cactus. Hij is eenvoudig te kweken en vermenigvuldigen. Je kunt beginnen met zaadjes of een plant. De stekjes moeten dan eerst 15 dagen droog blijven. Peyote groeit het beste op basische kalkrijke gronden met goede drainage, ph 6 of 7. Nadat hij in een pot is geplaatst heeft hij alleen water nodig, ieder jaar verpotten betekent dat er geen extra voedingsstof nodig is. De kleine cactus zal in het begin wel vatbaar zijn voor infecties via schimmels in de wortels, wanneer de drainage niet goed is. Als dit het geval is, ontwortel hem dan, voeg fungicide toe en laat dit een paar dagen drogen, daarna kan de cactus opnieuw geplant worden.

Links / Verder lezen

Erowids Peyote Vault

Referenties

Dit artikel is gebaseerd op de volgende pagina's:

Peyote.org

Botanical-online over Peyote

Meneer Cactus over PeyoteReacties

 • thorny 26-06-2007 23:05:23

  man i cant wait

 • d0gmaz 03-06-2010 20:03:52

  Laat dit stuk over kruiden toevoegen alstjeblieft achterwegen voor er ongelukken gebeuren! Brugmansia suavenolens kan erg gevaarlijk zijn.

  "Je kunt ook thee maken door de cacti in water te laten koken en bepaalde kruiden toe te voegen, het gaat hier net als bij de San Pedro om micha (Brugmansia suavenolens)"

 • Warlock 28-06-2010 23:09:37

  Read the books of Carlos Casteneda

 • Blue 25-11-2010 11:34:23

  How about Aldous Huxley's: The Doors of Perception? .. :)

 • Evisceratechuck 18-04-2011 12:36:52

  This needs a fix;
  "13,5 grams Minimumdosis.
  13,5 - 27 grams light to moderate dosage
  27 - 36 grams strong trip that lasts 6 - 12 hours
  40,5 - 45 mg possible ego dissolution, trip will last about 12 hours
  45 - 54 mg definite ego dissolution, trip can last up to 24 hours"

  So is 13,5-27GRAMs (light) less than 45-54 MILLIGRAM (strong)?

 • lab 29-11-2011 01:05:56

  Meaning:40,5-45grams and 45-54grams.

 • rekkie 24-05-2012 15:59:34

  Als ik een cactus in pot koop (dus niet de zaden) hoe lang duurt het voordat ik de cactus kan gebruiken? Praten we dan over korter dan 1 jaar, tussen 1 en 3 jaar, tussen 3 en 5 jaar of langer dan 5 jaar?

 • Citral 05-08-2012 06:05:14

  Ik zou ook wel graag willen weten hoe lang nadat ik ben begonnen met een cactus van 25 euro(3 koppige cactus), ik kan snoepen van de plant?

 • TommyKarma 09-09-2012 10:15:22

  Denk dat je je cactus direct kunt opeten maar als hij nog klein is en dus ook niet zwaar dan zit er weinig mescaline in en zal je dus heel veel cactussen moeten eten.

 • butchey 24-10-2014 12:27:18

  I think to sell this type of plant should be illegal. I am going to do everything in my power. to make this illegal to sale. it can really harm a person. I will pass a law making the sale of this desert plant a class a felony. and I will also shut this damn site down. you are selling dope. only being clever. wrong I can not let this happen.

 • tool 31-10-2014 19:52:25

  dude youre just a royal douche bag. to you these plants might be 'dope' but too millions of people over the course of the past 3000+ years it has been a highly respected medicine for the soul. go chase some Xanax bars with a tall glass of drain cleaner you twat

 • Kiki 18-11-2014 16:53:41

  Please don't judge what you don't understand. This is a sacred medicine plant that has been used for centuries to heal people's minds, bodies and souls. I have found this to be a difficult medicine to ingest...and the effects are soft. What are the side effects? Please watch TV and look at the Rx pharma ads. Do you want that to be your only choice? This is America. What was it based on? Huh. Natural healing isn't big money. I'll stick to nature...

 • Freedom 01-02-2015 02:55:36

  Hey Butchey,

  Please calm down. Why should you ban a plant that is already on this planet for thousands, maybe millions of years.
  Let everybody free to choose if they want to use this plant or not. It is also better to inform/supply people in a safe way. Or do you want that they buy it illegal without any information? Or maybe pick it out in the open nature and yes it is grown by ...... nature (god for believers) and mistaken it by an lethal one?

  And yes there are some that use it the wrong way but ain't it better to ban guns?
  A lot more get killed everyday by guns than eating a cactus

 • ??? 02-03-2015 10:09:15

  Peyote is medicine and we shall do everything in our power to heal the world doctors sell dope that ruin lives but who is stopping them ... yea let's stop adults from ingesting harmless plants but let's let doctors prescribed heroin derivatives and amphetamines to kids in the words of hicks hey everybody let's be hypocritical bastards ! But seriously dude the world is changing were reaching the next level of evolution and EVERYTHING is on schedule as planed by powers way out of your hands buddy what the religious folk call God is on our side so yea try and keep up ssorry to sound pretentious but there u have it thugs way down Brodsky

 • FreeBird 02-04-2016 06:55:52

  Amen , peyote is a gift from the earth and has changed my life from a very dark sucidal path to a whole new life filled with endless love, optimistic views, courage and hope. So think again before you start runnin your mouth on somethin your Brain can't begin to comprehend. Good luck to all who truly needs this plant to show them the light!

 • ali 05-04-2016 06:58:02

  The best guidance that you can find on the planet are the books of Carlos Castaneda, specially his earliest books like the teachings of Don Juan

 • foz 24-04-2016 12:18:46

  World leaders need to experience ...then they will understand the true meaning of life. ! (UK )

 • 37 01-05-2016 02:29:29

  Do not judge less u b judged

 • Seriously 09-05-2016 22:59:56

  There is something seriously wrong with a person or group of people who are hell bent on outlawing a plant. Clearly God had it all wrong. We need these fools around to "fix" nature for us to be safe... just like they "fix" everything -- and "safety" abounds these days, doesn't it?

  Ignorance is sadly just a part of human nature I guess. People have always been easily brainwashed. People who know ABSOLUTELY NOTHING about psychoactive drugs are always the ones who want to ban them.

  I guess many people don't know this, but peyote, mescalin, LSD, mushrooms and many other "psychedelic drugs" are NOT, I repeat NOT in the same UNIVERSE as things like crack, heroin, opiates, alcohol, meth etc. They are NOT addictive. This is not opinion, this is FACT.

  Those who use peyote and other psychoactive drugs in a responsible manner are NOT doing it simply to get "high". It IS a very deep and profound religious experience. It truly is done for the sole purpose of divine spiritual wisdom and enlightenment. They are the text-book definition of HOLY and SACRED things. To be handled and used with the utmost care and respect.

  So please DO SOME RESEARCH before jumping on the same old bandwagon to get something banned. EDUCATE YOURSELF. LEARN. STUDY.

  Or just go off half-cocked as always. Be radically opposed to something you know nothing about. Slap on your armband and light up your torch. Don't be confused by facts -- be led by fear...

  While the rest of us put in great amounts of effort to educate ourselves so we don't end up where you are.

 • Nature makes everyth 04-01-2017 23:12:40

  To outlaw any part of Nature is a crime against Humanity. One mans cure is another cause.

 • Need advice 09-01-2017 04:26:03

  How long from germination will plant start to produce buttons with noticeable medicinal benefits?

 • peyote 09-02-2017 00:26:25

  It takes one dick to spoil for the rest of all the good poeple.

 • tattooman 24-02-2017 19:47:59

  Were can i get some Peyote cacti i am Native American and use it for cerimony

 • Spirit Led 07-03-2017 22:20:06

  You people who TOOK this land FROM the Indians, CLEARLY DO NOT UNDERSTAND how they used EVERY bit of Nature they could to heal one's body, mind, and soul. Get over yourselves!!!

 • Monte Theo 31-05-2017 07:33:20

  Read "Doors of Perception "

 • Skipper 09-06-2017 06:00:36

  I could feel all life, people were like little budas with beatiful souls. Heards of deer would walk right up to me with out fear. The earth was aware. It's good to step back and get a clear picture of a greater awarness. Not even in the presence of the Dali Lama did I have such clarity.

 • Peace and Love Broth 27-06-2017 12:25:52

  Butchey is a peace of crap ! I don't belong to Butchey or anybody else , I'm grown . My mind belongs to me , my body belongs to me. No drug should be illegal . Most people do drugs , all drugs , with no problem . It is a small percentage of users that can't handle their drugs . Because they are misinformed or view their drugs in messed up ways and don't see the whole picture , like how much dose it cost , what do you feel like when you come down , does it make you to crazy , stuff like this . I use all the drugs . I'm not an addict , and if I ever chose to be an addict , I would not stay one for long , because I don't want to live like that . I have been addicted to alcohol . I quit it , because i really don't want to live like that . I used to smoke cigs when I was younger , I quit after a while , because I could see that they aren't worth it . Cigs suck , there is so much more I could do with my time and money and health . Peace love and knowledge is the answer ! Peace and Love , Eric W Parker , currently I am staying in beautiful Southern California .

 • Peace and Love Broth 27-06-2017 12:34:13

  Skipper is talking about everyone was like little budas with beautiful souls . That's scary , that very not rite . That person has a flawed view of the world in the first place . A lot of people are dicks and creeps . You might get hurt if you think that people are all cool , especially when you are high . If you are high it is best to keep it real !

 • Peace and Love Broth 27-06-2017 12:38:12

  Peyote knows

 • Peace and Love Broth 27-06-2017 12:39:46

  Nature Makes Everything knows

 • Peace and Love Broth 27-06-2017 12:46:34

  Tool knows !

 • Peace and Love Broth 27-06-2017 12:57:17

  I've also had other creatures come amazingly rite up to me when I was very high , they could sense my Peace . Now they come up to me more often when I am not high , but they come up more when I am high yes . And I and many others notice everything is very connected . There is a greater awareness to be found , meditation can help with this and getting high alone mostly .

 • Peace and Love Broth 27-06-2017 13:00:30

  June 27 , 2017 4:00am S. cali / Eric W Parker

 • L1quidSn4ke 27-09-2017 00:26:07

  I want to join the anger!

  I JUST DRANK A MONSTER! SHOULD THAT BE ILLEGAL TOO!?

 • Perforated happy pap 24-10-2017 17:09:53

  I'm going to deep west Texas to eat some buttons this thanksgiving break, I can't wait.....


Ben je 18 jaar of ouder?

Om onze webshop te kunnen bezoeken dien je te bevestigen dat je 18 jaar of ouder bent.