EncyclopedieZelfbloeiende (autoflowering) cannabis

Azarius

 • $

$ 0, -

US$ 0,00

Zelfbloeiende (autoflowering) cannabis - Encyclopedie

Menu tonen Menu verbergen

Zelfbloeiende (autoflowering) cannabis

7 Reacties

Je kunt online onze selectie autoflower wietzaden bekijken en bestellen.

Inleiding

Zelfbloeiende cannabis variëteiten, vaak aangeduid als ‘autoflowering’ of 'autoflower' wietsoorten, zijn een relatief nieuw fenomeen in de cannabis kweekwereld. Deze soorten groeien echter snel in populariteit, en niet zonder reden.

De inbreng van de voorheen bij kwekers onpopulaire Ruderalis plant is verantwoordelijk voor het succes van huidige AF (autoflower) soorten. Cannabis Ruderalis is een ondersoort van Cannabis Sativa, en wordt gekenmerkt doordat zij niet afhankelijk is van de lengte van de dag (fotoperiode), maar uit zichzelf bloeit wanneer de plant volwassen is. Ruderalis soorten waren voorheen niet bijster gewild, vanwege de lage potentie en grote verscheidenheid in fenotypen.

Lowryder

Met de introductie van Lowryder, de eerste commerciële en 100% automatisch bloeiende variëteit, werd een ware revolutie ontketend. Dit dwergplantje opende deuren voor beginnende kwekers, en ook micro kwekers ontvingen de Lowryder met open armen. Volgens de veredelaar verantwoordelijk voor de originele Lowryder, Joint Doctor, is Lowryder ontstaan uit een Ruderalis met inbreng van Mexicaanse genen. Hij vermoed dat deze Ruderalis kruising afkomstig is van de Universiteit van Mississippi en in de jaren ’70 is ontstaan. Joint Doctor kreeg deze zaden van een goede – inmiddels overleden – vriend, en het viel hem op dat deze plantjes zelfs onder 24 uur licht begonnen te bloeien. Vervolgens besloot hij een aantal selecties te doen en de Mexicaanse Ruderalis te kruisen met een meer potente Northern Lights, en later met een William’s Wonder stek. Meer selecties volgden, en het duurde niet lang voordat de Joint Doctor besloot de zaden in 2005 onder de naam Lowryder op de markt te brengen. Dit bleek een schot in de roos, binnen korte tijd werd de naam Lowryder een begrip onder cannabis kwekers.
Naast eerder genoemde microkwekers zijn AF soorten ook voor veel guerrilla telers (die kweken in de ongerepte natuur) een uitkomst. De planten zijn door hun geringe formaat niet alleen onopvallend, ze kunnen ook eerder geoogst worden dan reguliere soorten, waarmee het risico op ontdekking of diefstal wordt verkleind. Tevens is het mogelijk om meerdere keren per seizoen te oogsten.

De eerste generatie autoflowering soorten - Lowryder en verwante kruisingen - blijven erg klein en worden meestal niet groter dan zo’n 15-30 cm. Ook de opbrengst ligt vrij laag; bij de buitenkweek is deze vaak niet meer dan 3 tot 7 gram. Onder lampen is, afhankelijk van de methode van kweken en gebruikte verlichting, 10-25 gram per plant mogelijk.

Opvolgers

Halverwege het jaar 2007 werd de opvolger van Lowryder geïntroduceerd, de Lowryder #2. Belangrijkste verbeterpunten in vergelijking met z’n voorganger zijn de smaak en potentie. Volgens velen lieten deze bij Lowryder 1 nogal te wensen over. Daarnaast groeit deze tweede versie iets langer door, wat zorgt voor een hogere opbrengst. Verantwoordelijk voor deze verschillen zijn Santa Maria genen, een soort die bekend staat om de krachtige, dromerige high en uitstekende harsproductie.

Het duurde niet lang voordat andere kwekers zich ook gingen interesseren in zelfbloeiende soorten. Inmiddels is er een scala aan autoflowering wietzaden verkrijgbaar, en met het toenemen van het aantal soorten neemt ook de potentie en diversiteit toe. Zo zijn de Dieselryder (NYCD kruising) en Auto AK-47 bijzonder potent, en ligt de opbrengst inmiddels ook een stuk hoger dan bij de eerste AF soorten het geval was. Daarnaast hebben veel huidige autoflowering kruisingen meer groeipotentie dan de eerste Lowryder versies.

Autoflowering wietzaden kopen

In de Azarius Seedshop vind je tientallen autoflowering wietzaden soorten.

Bekijk hier het assortiment autoflower zaden.

Referenties

Cannabis Culture
Joint DoctorReacties

 • pablo 15-10-2010 22:42:05

  besten,
  het is me gelukt ,met succes,AF te stekken.
  Is afhankelijk van het licht.

 • Andy Flower 07-11-2010 15:03:26

  Kun je nader uitleggen welk licht regiem (hoeveel uur licht en welk licht?) je hebt toegepast om tot resultaat te komen?
  Bij voorbaat dank en succes verder!

 • pablow 03-12-2010 11:01:35

  Dit gebeurt met Led-Lampen , 50 watters,
  in iedergeval bloeien ze onder Son-T dan in 3-4 weken af!

 • dwarf ryder 31-03-2012 16:59:46

  ja ook ik kan de autoflowers zoals de dwarf ryder stekken,al die forums waar folk zit,die maar roepen dat het niet kan,zijn geen goede kwekers,waarom ik dat zeg nou gewoon omdat ik het gewoon doe waar door de opbrengst ook veel meer word, ik doe dit mat tl,waarvan 1 warm licht 2 de tl met cool licht,ik doe dit in het voorjaar nu dus en de stekjes gaan dan in mei naar buiten,totaal geen probleem.trouwens op wiet forum vind je altijd tegensteligen beweringen,en dus laat die lui lekker dom lullen en stek gewoon je loweryder dwarf ryder alle autoflowers erbij mij lukt dit geheel zonder probleen gegroet allen.

 • montesol 20-08-2012 13:14:05

  welke week haal je de stekjes er af na ontkiemen

 • marie 20-08-2013 18:58:58

  je kan ze zelf toppen gaat makkelijk. keb het zelf gedaan en lukt harstikke goed. wel toppen voor de 6week boven grond ;).

 • marie 20-08-2013 19:00:54

  Ik zou bijna durven te zeggen dat je ze in de 4e week kan stekken.....alles kan. ik heb ook een zijtak die nu een hele boom is geworden omdat de hond m kapot had gemaak. een zij takje overleeft en die doet het nu prima


Ben je 18 jaar of ouder?

Om onze webshop te kunnen bezoeken dien je te bevestigen dat je 18 jaar of ouder bent.