EncyclopedieMorning Glory (Ipomoea violacea)

Azarius

 • $

$ 0, -

US$ 0,00

Morning Glory (Ipomoea violacea) - Encyclopedie

Menu tonen Menu verbergen

Morning Glory (Ipomoea violacea)

26 Reacties

Je kunt Morning Glory zaden bestellen in de online smartshop

Wat is Morning Glory?

Morning Glory zaden De zaden van verschillende Morning Glory-varianten (Ipomoea violacea) bevatten van nature een tryptamine genaamd Lysergic Acid Amide (LSA), wat lijkt op LSD. De zaden worden in hun geheel gegeten of men extraheert de actieve alkaloiden.
Net als LSD, werkt LSA als een psychedelic of hallucinogeen dat sterke mentale effecten kan opleveren.

Geschiedenis

De Zapotec bereidden Morning glory door de zaden fijn te malen en ze in een doek te stoppen. Dit kon dan in koud water worden ondergedompeld en na het drinken daarvan kon men informatie uitvinden over de ziekte van een patient, iemand die problemen veroorzaakt onder de mensen of de plaats van een verloren object. De zaden werden tlitlitzin genoemd door de Azteken en ook zij gebruikten ze om de psychoactieve werking bij hun rituelen. Spaanse veroveraars deden halverwege de 16e eeuw verslag van het spirituele gebruik van de zaden. In Zuid-Mexico bleef men Morning glory gebruiken, hoewel pas in 1900 tlitlitzin als zodaning werd geïdentificeerd in de plantkunde.

Plantkundig

Morning Glory bloem Morning glory behoort tot de Convolvulaceae familie waartoe ook Baby Hawaiian woodrose behoort. Morning glory is ook vooral een tuinplant die zijn origine heeft in Mexico of Centraal Amerika. Nu groeit het overal ter wereld; favoriet is echter een tropisch warm klimaat.
Het is een struik van 4-10 voet lang, met bloemen in de kleuren rose, paars, blauw, wit en combinaties daarvan. De bloeiperiode is van juli tot oktober.

Chemistry

Actief bestanddeel: d-lysergisch amidezuur. De zaadjes bevatten ongeveer 0.1% ergot alkaloïden, waaronder ergotmetrine, chanoclavine en lysergol.

Effecten van Morning Glory zaden

Een ongeveer 6 uur durende LSD-achtige ervaring, maar met minder hallucinogene effecten. Misselijkheid komt geregeld voor, zelfs met pure, onbehandelde zaden. Morning glory geeft minder angsten en heeft een lagere intensiteit dan LSD in normale dosis.
Omdat het gebruik oraal is, hangt het begin ervan af van het ingenomen voedsel. Op een relatief lege maag beginnen de effecten ongeveer een uur na inname, echter voordat een piek ervaren wordt kunnen er enkele uren voorbij zijn. De primaire effecten houden 6-10 uur aan, en ook duurt het enkele uren voordat de gebruiker zich weer volledig normaal voelt.

Medisch gebruik

Een thee van de wortels werd door inheemse Amerikanen gebruikt als laxeermiddel, diuretisch- en slijmoplossend middel en bij hoest. Een thee gemaakt van de verpoederde bladeren werkte bij hoofdpijn en bij verstopping. Voor zover wij weten is Morning glory tegenwoordig niet in gebruik als medicijn.

Varianten

De meest gebruikelijke actieve variant onder de Morning glory's is Heavenly blue, andere soorten zijn Pearly gates, Flying saucers, Wedding bells, Blue star en Summer skies. Hoewel Heavenly blue het sterkst is, is deze variant makkelijker verkrijgbaar en zijn de andere soorten zeldzamer.

Wanneer we de zaden van Pearly gates en Heavenly blue vergeljiken met twee varianten van Hawaiian Baby woodrose, worden de volgende hoeveelheden alkaloïden gevonden (mg alkaloïde/gr zaden):

Heavenly Blue: 0.813
Pearly Gates: 0.423
Ipomoea tuberosa: [Geen]
Argyreia nervosa: 3.050

Ololiuqhui (Rivea corymbosa of Turbina corymbosa) is een andere variant; geen synoniem. Ololiuhqui is de minst bekende hallucinogeen in de buitenwereld, terwijl het het meest bekend en meest gebruikt is bij de inheemse bevolking van Mexico. Slechts kleine hoeveelheden zijn nodig, en het kan beter enkel gebruikt worden door mensen met ervaringen met psychoactieve middelen.

Gebruik Morning Glory

Morning glory doseringen (volgens Erowid):

Licht 50-100 zaden 1.5-3 gram
Medium 100-250 zaden 3-6 gram
Sterk 250-400 zaden 6-10 gram
Zeer sterk 400+ zaden 10+ gram

De zaden kunnen als volgt worden ingenomen:
- goed kauwen en doorslikken
- vermalen en een half uur laten weken in bronwater, daarna zeven en drinken
- zaden als geheel in bronwater laten weken (3-4 dagen en water vaak verversen), waarna het zachte, witte gedeelte van het omhulsel kan worden gescheiden en opgegeten. Dit is de beste methode om bijwerkingen te vermijden, hoewel er genoeg redenen zijn om aan te nemen dat hierdoor de effectiviteit ook vermindert

De bloemen van de Morning glory kunnen worden getrokken in bronwater gedurende 1-2 weken om zo een mild alcoholische wijn te produceren met een onderscheidende, prettige smaak en een heel mild psychedelisch effect, wat in dezelfde categorie valt als hennep. Ook hier kunnen kruiden of honing aan toegevoegd worden voor meer smaak of effect.
Voor deze bewerkingen moet koud en puur mineraalwater gebruikt worden. Kraanwater bevat chemicaliën die de gewenste alkaloïden afbreken, evenals heet water.

Waarschuwingen

Mag niet worden gebruikt door mensen met een verleden van leveraandoeningen of hepatitis. Inname moet ook vermeden worden door zwangere vrouwen. Individuen kunnen verschillend reageren op dezelfde dosering. Wat voor de één veilig is, kan voor een ander dodelijk zijn. Wees daarom voorzichtig en neem nooit teveel. Het beste is om een ervaren 'sitter' bij je te hebben die op je kan letten.

Bijwerkingen

- Bestuur geen zware machines. Neem geen deel aan het verkeer.
- Neem geen Morning glory zaden wanneer je recentelijk een MAO-remmer hebt gebruikt. MAO-remmers komen voor in de voorgeschreven anti-depressiva Nardil (phenelzine), Parnate (tranylcypromine), Marplan (isocarboxazide), Eldepryl (l-deprenyl), en Aurorex of Manerix (moclobemide). Ayahuasca bevat ook MAO-remmers (harmine en harmaline). Morning glory zaden (LSA) en MAO-remmers zijn een potentieel gevaarlijke combinatie. Raadpleeg een arts wanneer je niet zeker weet of je voorgeschreven medicatie een MAO-remmer bevat.
- Gebruik geen Morning glory tijdens zwangerschap. LSA is nauw verwant aan LSD wat de baarmoeder doet samentrekken; dit kan de kans op een miskraam tijdens de zwangerschap ernstig verhogen.
- Mensen met emotionele of psychologische problemen moeten voorzichtig zijn in hun keuze voor psychedelica als morning glory omdat deze nog meer moeilijkheden kunnen veroorzaken.
- Mensen die in hun familie een verleden hebben van schizofrenie of een vroeg begin van psychische aandoeningen moeten heel erg voorzichig omdat psychedelica erom bekend staan pyschologische en mentale problemen teweeg te brengen als hiervoor al een voedingsbodem bestaat.

Kweken

Hoewel deze soort een blijvende plant is, wordt deze vaak gekweekt als jaarlijkse plant. Morning glory's groeien in een stabiele, goed doorvoede bodem op een zonnige plaats, met voldoende water beschikbaar. Maar in principe kunnen ze het overal goed doen. De zaden hebben een hard omhulsel en moeten een paar uur worden geweekt voordat ze gezaaid kunnen worden. De struiken zullen al zo'n 6 weken na het inzaaien in bloei staan. De zaadjes moeten een halve tot een hele centimeter diep geplant worden en zeker 15 centimeter uit elkaar. Deze soort zal tot een flinke struik uitgroeien, behalve wanneer de wortels gehinderd worden. Dit kan gebeuren wanneer de struik in een pot groeit. Hoewel morning glory van veel water houdt, zal deze maar weining bloemen en zaad produceren wanneer de wortels voortdurend vochtig gehouden worden. Er zijn verschillende methoden geprobeerd om de hoeveelheid alkaloïden te verhogen door ander bodemmateriaal en hormonen te gebruiken. Een interessante uiteenzetting van deze methoden is te lezen in het boek Home Grown Highs van Jane Superweed.

Oogst: De zaden kunnen worden verzameld wanneer de peulen bruin en droog zijn. Onrijpe zaden zijn bitterder dan rijpe; en hoewel er gezegd wordt dat onrijpe zaden meer alkaloïden bevatten is dit nog niet bevestigd. De stam en bladeren bevatten ook alkaloïden. En omdat deze zuiverende kwaliteiten bezitten worden deze delen van de plant alleen via extractie gebruikt. Wanneer je deze wil gebruiken, pluk ze dan vers en droog ze direct en snel zonder te verhitten.

Links / Referenties

Dit artikel is gebaseerd op de volgende pagina's:

Erowid over het cultiveren van Morning glory
Erowids Morning Glory VaultReacties

 • lsd man 21-04-2008 12:41:56

  how often do the mg seed and do the leavs contain lsa ??

 • Ulexi 20-05-2010 20:02:41

  there's a side effect that's not mentioned in this article: muscle pain

 • aiaia 24-02-2011 03:47:54

  many psychoactive place produce muscle pain, yin yang imbalances

 • vinedamage 01-07-2014 06:22:53

  One day I ate the actual vine and I had the worst time of my life mentally. Days later and I still feel sick with some sort of depression. The seeds, if not treated, are fun to do.

 • Justin 06-09-2015 14:08:51

  Kun je deze plant in huis groeien? Ik wil hem over een week planten, alleen is de winter in aantocht en denk ik niet dat hij dit overleeft. Word de plant ook kleiner wanneer hij binnen groeit, en levert hij hierdoor minder zaden? Hoe lang kun je de zaden bewaren?

 • Buickspeeddemon 26-04-2016 02:36:29

  Best things to combine with lsa is a small amount of weed and 2 aspirin, these almost totally eliminate the nausea and cramps

 • viper 24-08-2016 17:02:29

  I've been doing these seeds for a year now. I've done at least 25 LSD trips in my life and i'd chose the seeds anyday. LSD is surely more potent and hallucinogenic. The thing i like about these seeds are that they are a teacher. It is more of a self therapy than an actual fun trip. If u have negative energy in your life, you will mostly have a bad trip but this will make you realize how fucked up of a person you are.

  For me personally, it restores my faith in God. Every time i do it, i just become more appreciative about life in general. I love doing these more than LSD just cos it teaches me something. I never had a spiritual experience with LSD but with these i always do.

 • Dick 26-11-2016 12:51:05

  Fuck

 • Tes 28-11-2016 20:04:59

  It's gonna glorious day

 • doc A 10-01-2017 08:46:10

  Use the Toxin Removal method to eliminate the two toxins in the seed. 1) the one causing nausea (is found in seed pulp and is not water soluble) 2) one producing muscle cramps (is worse in producing strong side effects and is found in the husk. Soluble in water nd produces white thread like structures in water)
  Alcohol nd Petroleum Ether are used for seperation and yield really grt results. Just pure visual trip nd body euphoria, without any nausea or cramps. Method has been posted on the internet. Check, use and enjoy the shit out of it. ;-) thank me later. ( P.S. it was too much to post so better google the technique)
  .
  Have fun with LSA nd other alkaloids

 • doc A 10-01-2017 08:54:04

  The last method stated in the website subsequently lowers the LSA content of the seed as LSA is water soluble too

 • Kaya 05-02-2017 15:17:19

  I foun too many of this flower but in difrent color . What i saw was purple . Thats works too ?

 • Mom 29-07-2017 00:06:58

  It makes me sick that this kind of info is so easily found by anyone. Very sad indeed. How about planting the seeds in the dirt & watching them grow into the beautiful flower & getting high on life💕

 • Thatguy27 19-08-2017 23:16:54

  Heavy man

 • YZK 22-08-2017 18:32:32

  I know where you're coming from "Mom" but psychedelics & phychonauts alike are here to explore the depths of our mind and reach points unreachable in normal consciousness. We seek knowledge, not so much a good time. Any kid who wants to just hv a lil fun would probably leave this page soon as he spots nausea. I know if I was looking for a good time i'd snort some coke of puff a joint; no use in going on a crazy, scary, rollercoaster of a trip.

 • Ding dong 10-09-2017 01:58:48

  How many seeds are actually in one flower/pod/whatever lol I literally found a massive massive massive vine that is all over the side of a building and if there is only one seed per a flower I would likely look like a dumbass outside in public plucking seeds out of flower pods and take hours and hours to do so! Also I was told DMT was the best, any psych experts wanna translate? Is this anything like dmt? Is this over the top? I am curious honestly cuz I just enjoy making shit out of shit for shit. It's a very prideful feeling when you mix this that and this together to make something completely different. Anyway good site. Glad I came across this.

 • Anomoly 18-09-2017 02:16:47

  Tons of seeds, ding ding. And morning glories are prolific, so don't think anyone would mind.

 • Bigboy 02-10-2017 04:08:09

  Life is better with the Lord

 • melb 09-12-2017 14:49:48

  Anyone ever heard/experienced extreme vertigo and nausea after pruning out the vines of dead morning glories? No hallucinations tho. Had to call in sick for work and miss a day!

 • Mamaw 13-03-2018 16:52:47

  What happens if you use coconut oil with seeds?

 • Bony 06-06-2018 21:20:55

  What are the side effects to take morning Glory seeds?

 • Bony 06-06-2018 21:37:55

  Can anyone say that if this seed is eaten then what can be the harm to the body, and what kind of care should be taken during the consume seeds.

 • Papa Papoea 16-07-2018 00:12:25

  Excuses voor het miereneuken maar:
  Zaden van Ipomoea violacea bevatten GEEN LSA. Hier is ondertussen genoeg onderzoek naar gedaan en wetenschappers zijn het hierover eens. Dit houdt natuurlijk niet in dat ze niet psychoactief zijn maar dit is gewoon misinformatie.
  Dit betekent ook niet dat de zaden die hier verkocht worden geen LSA beavtten. De ervaringen suggereren dat er wel LSA in zit omdat de effecten van Ipomoea violacea anders zijn. De foto hier laat ook een blauwe bloem zien. De bloemen van de Ipomoea violacea zijn alleen wit. Dus waarschijnlijk zijn dit zaden van de Ipomoea purpurea, indica of tricolor. Deze bevatten waarschijnlijk wel allemaal wèl LSA.

  Is er iemand die zeker weet wat voor zaden dit zijn?
  Waarschijnlijk gaat het al mis bij de leverancier dus een echt antwoord komt er waarschijnlijk niet maar wie weet...

 • Azarius 16-07-2018 09:23:32

  Beste Papa Papoea,

  Bedankt voor je reactie. We gaan er eens rustig naar kijken.

 • Papa Papoea 16-07-2018 20:13:45

  Na nog wat onderzoek lijkt het er op dat het gewoon een zooitje is in de benaming. Wat word verkocht als zaden van de Ipomoea Violacea is eigenlijk bijna altijd Ipomoea Tricolor. Het vanaf nu bij de correcte wetenschappelijke naam noemen maakt het misschien nog wel meer onduidelijk dus je zou het naar mijn mening net zo goed zo kunnen laten en de rest maar aan botanisten over laten.
  Desalniettemin is het toch goed om te weten dat er dus wel een verschil is.
  Hier nog wat info die dit onderbouwd voor de nerds onder ons:
  https://eurekamag.com/pdf/002/002442097.pdf

 • Mom of a kid in the 13-11-2018 00:44:01

  Do something productive and quit telling everyone how great it is to destroy your brains. People who have sense and care about you donít want you to be stoned, sick, or dead. You were not created for the purpose of being high. You were created for better things than that.


Ben je 18 jaar of ouder?

Om onze webshop te kunnen bezoeken dien je te bevestigen dat je 18 jaar of ouder bent.