EncyclopedieDe "Sea of Green" methode

Azarius

 • $

$ 0, -

US$ 0,00

De "Sea of Green" methode - Encyclopedie

Menu tonen Menu verbergen

De "Sea of Green" methode

7 Reacties

Sea of Green (SOG) is een kweekmethode waarbij zeer veel kleine planten geoogst worden, die al vroeg geslachtsrijp zijn gemaakt om zo de snelste productie van bloemetjes mogelijk te maken. In plaats van slechts enkele planten lange tijd te laten groeien, worden in dezelfde ruimte vele kleinere planten gekweekt die sneller rijpen. Zo wordt de tijdsduur tussen oogsten verkort. Dat heeft belangrijke voordelen, vooral met het oog op de maandelijkse elektriciteitsrekening. Een groepje planten kan gekweekt worden terwijl een andere aan het rijpen is, waardoor je het hele jaar door kunt oogsten. Vier planten per 30 cm2 is een goede start voor de zaailingen. Eén plant per 30 cm2 geeft elke plant genoeg ruimte om een lange, dikke top te vormen, maar niet om de onderste takken te ontwikkelen. Maar dat is prima, want binnenshuis worden deze takken toch altijd slecht belicht, en tenzij ze extra belicht worden ontwikkelen ze zich in de regel slecht.

De binnenkweker beseft zich al snel dat planten die te lang zijn onderaan niet voldoende toppen vormen, waardoor de vereiste extra groeitijd de moeite niet waard is. Uitzondering op deze regel zijn planten die gekweekt worden om op een later tijdstip in de kweekcyclus naar buiten te gaan, en het is onwaarschijnlijk dat de kwestie van licht en schaduw in dat geval zo'n grote rol speelt. Als de planten op hetzelfde moment gezaaid worden, zouden ze met elkaar een bladerdek moeten vormen dat het meeste licht bovenaan elke plant opvangt. Aangezien de planten zo dicht op elkaar staan, zal er weinig licht bij de lagere delen terecht komen.

De tuinier probeert zich vooral te richten op de bovenste delen van de plant, en in zo min mogelijk tijd zoveel mogelijk te bereiken met de beschikbare ruimte en licht. Het spannen van een nylon kippennet of soortgelijk gaas boven het bladerdek geeft steun aan de planten als ze (eenmaal door het gaas gegroeid) door het gewicht van hun toppen om beginnen te buigen. Hier kunnen ook stokken voor gebruikt worden, maar die zijn niet zo makkelijk te plaatsen bij planten die in het midden of achterin de kweekruimte staan. Het ligt voor de hand dat je grote planten wilt, aangezien de oogst per plant dan groter is, maar voor kleinere ruimtes is het meestal beter om kleinere planten te kweken die sneller rijpen en dichter op elkaar geplaatst kunnen worden.

De Sea of Green methode werd ontwikkeld in Nederland. In plaats van het kweken van vier grote planten, plaatst men twaalf kleinere planten op een plank boven 12 andere planten. De tijdsduur tussen ontkiemen en oogsten is drie tot vier maanden, en het oogsten vindt elke 45 tot 60 dagen plaats, aangezien men een ruimte reserveert voor het groeien en een voor het bloeien. Het is niet de afmeting van de plant die van belang is, maar de kwaliteit en het gewicht van de toppen. Twee keer zoveel planten die men slechts half zo groot laat worden vullen de kweekruimte twee keer zo snel, waardoor ook het oogsten twee keer zo vaak plaats vindt. Bekwaam je in het uitzoeken van vroeg bloeiende planten, en kweek enkel planten van de beste kwaliteit.

Het is beter om twee tot vier keer zoveel planten te kweken, aangezien die in dezelfde ruimte meer opleveren in een kortere tijd. Ook het "trainen" van planten met draadjes is een goede manier om ze wat volumineuzer te maken. Neem een plastic draadje en bind deze om de top van de plant, en trek hem dan opzij tot de top 90 tot 180 graden gebogen is, en verbind het draadje dan met de stam onderaan de plant. Laat de plant zo een week staan, en maak dan het draadje weer los. Op deze manier kan de plant geleerd worden om minder verticale ruimte in beslag te nemen en een rondere vorm te ontwikkelen, zodat de kweekruimte goed opgevuld wordt, en worden de lagere takken gedwongen omhoog te groeien en zich bij het bladerdek te voegen.

Deze techniek is gebaseerd op het feit dat wanneer de top omgebogen wordt, het een hormonale toestand in de plant opwekt die haar stimuleert zich verder te vertakken. De Sea of Green methode richt zich vooral op het oogsten van de hoofdtop van de plant. De onderste takken worden gesnoeid voor een betere luchtstroom onder het "tapijt" van groeiende toppen. Gebruik deze gesnoeide takken voor het maken van klonen, aangezien deze relatief makkelijk wortels ontwikkelen.Reacties

 • Cannabis connoisseur 14-02-2010 23:12:52

  What wonderful, plump buds. After your clone has good roots, how long til you put them in a budding chamber?

 • phase 21-10-2010 07:32:18

  ASAP! Once they have rooted and adjusted to the medium (say 2-3 days), immediately switch your lighting cycle to flowering regime (12/12). It will take a few days for flowering to kick in, giving your plants time to acclimatize to the new environment. If you give them more time, they will grow larger and the Sea Of Green is no more.

 • pantyfluff 03-01-2011 23:12:24

  I don't understand how harvesting and growing can be done at the same time... do you need another grow room to germinate up until flowering stage?

 • Joiner 25-01-2011 06:52:17

  Separate growing room is a must! And after my clones have roots I let them reach 10" before flowering. In case of "Mazar" they are some 30" at harvest.

 • NewjAck 08-02-2012 09:56:29

  I'm starting my first grow. I was giving a 400 watt and a 600 watt lights with venting. I got a 4x4 room that I can go larger if I choose. I got white widow seeds that I purchased and woulld like to know if I veg them in a small pot then transfer them or can I start them in the same pot that I will flower them in for the first grow. And what size pot should I use for a sog.. Plus any other tips I can get on lighting. Any suggestions will be appreciated

 • blowan80 14-05-2012 21:12:15

  maar toch is met al die kleintjes wordt het wel 2 a 3 maanden huis van bewaring
  dus zou ik kiezen voor scrog in plaats van sog
  op youtube stond filmpje van een jongen
  volgens mij haalt die wel een kilo per plants
  het filmpje heet `getting scroggie`
  oja over manipuleren gespoken
  check the super air-pots
  root pruning is helemaal geautomatiseerd hier

 • Kevin87 16-07-2015 09:03:57

  Aeroponics is ook wel het van het :)
  80% meer opbrengsten mogelijk als ik sommigen mag geloven.


Ben je 18 jaar of ouder?

Om onze webshop te kunnen bezoeken dien je te bevestigen dat je 18 jaar of ouder bent.