EncyclopediePaddo's - legale status

Azarius

  • $

$ 0, -

US$ 0,00

Paddo's - legale status - Encyclopedie

Menu tonen Menu verbergen

Paddo's - legale status

3 Reacties

De legale status van paddo's na 2008

Onderstaande berichten zijn verouderd, maar worden hier bewaard als archiefmateriaal. Bezoek voor recentere nieuwsberichten over de paddo de Red De Paddo website.

De huidige stand van zaken (anno 2011) in een notendop: sinds eind 2008 is de verkoop van "paddo's" verboden, zowel verse als gedroogde. Maar omdat de nieuwe wet het specifiek had over "paddenstoelen" zijn de zogenaamde sclerotia, beter bekend als truffels, nog steeds in smartshops te koop.

Je kunt ze op onze website vinden onder Magic truffles / sclerotia.

Hoewel paddo's niet meer over de toonbank verkocht mogen worden, is het nog wel toegestaan ze voor eigen gebruik thuis te kweken. Kweekbenodigdheden en kant-en-klare growkits vind je in de Kweeksets shop.

Archief

2002 - Onlangs heeft een rechter in Den Bosch 5 personen veroordeeld tot taakstraffen (120 en 240 uur) en geldboetes voor het kweken en verhandelen van psilocybe cubensis en panaeolus cyanescens paddestoelen. Deze veroordeling staat lijnrecht tegenover het rapport van het Ministerie van Volksgezondheid waarin staat dat de paddo ongevaarlijk is en dat de handel niet in handen is van criminelen.

Het rapport is verschenen na onderzoek van het CAM in opdracht van het ministerie van volksgezondheid. In de comissie van het CAM zatten onder anderen de landelijk officier van justitie voor synthetische drugs, ambtenaren van volksgezondheid en justitie, het Trimbos Instituut en het Gerechtelijk labaratorium.

In dit dossier verzamelen wij alle artikelen en berichten die verschijnen in de media over het verdere verloop van deze zaak. Wij verwachten dat er een gedoogbeleid zal ontstaan. Een legalisatie net als in Zwitserland durft Nederland waarschijnlijk niet aan in verband met de verwachte negatieve reacties uit het buitenland.


Artikelen over ontwikkeling rechtszaak en het onderzoek van het Ministerie van Volksgezondheid



Reacties

  • spacemonaut 24-07-2007 18:23:34

    Here are the "recipes" of some ayahuasqueros we know here in the Iquitos region of Perú.

    Jose Padilla, Iquitos, Perú (52 years an ayahuasquero)
    1 kilogram of fresh ayahuasca vine (Banisteriopsis caapi) combined with 50 chacruna leaves (Psychotria viridis). These are boiled in 25-30 liters of water for 2 hours. The water is then poured into another container and more water is added to the original plant material for another extraction lasting 2 ½ hours. This process is repeated a third time then all the extracts are combined and evaporated on a low fire until 1 ½ liters of Ayahuasca tea remain. The entire process takes 12 hours.

    Norma Panduro, Iquitos, Perú (38 years a vegetalista curandera)
    3 ½ kilograms of fresh ayahuasca vine, ½ kilogram of chacruna leaves, 3 leaves of toé (Brugmansia suaveolens), 4 flowers of bobinzana (Calliandra angustifolia), 10-20 cigarros of mapacho tobacco (Nicotiana rustica). She also adds 5-10 drops of perfume. The preparation is boiled for 12 hours.

    Jhomber Davila, Requena, Perú (12 years an ayahuasquero)
    8 pieces of ayahuasca vine approximately 30 cm long and 10 cm in diameter , 1 ½ chacruna leaves, 12 leaves of chiric sanango (Brunfelsia grandiflora). Everything is combined and boiled n 40 liters of water for the entire day, reducing the liquid n to 1 ½ liters of Ayahuasca tea.

    Luis Culquiton, Manacamari, Nanay river, Perú (20 years palero curandero)
    3 kilograms of fresh ayahuasca vine, 1 kilogram of fresh chacruna leaves, 200 grams of fresh tahuari bark (Tabebuia sp.). The plants are boiled together for approximately 8 hours and then reduced to obtain 1 liter of Ayahuasca tea.

    Francisco Montes Shuña, Carretera Iquitos-Nauta, Perú (25 years an ayahuasquero)
    12 pieces of fresh ayahuasca vine are macerated and boiled together with 200 leaves of oco yagé aka huambisa, chaliponga, chagrapanga (Diplopterys cabrerana) for around 12 hours to produce 750ml of Ayahuasca tea.

    Ruperto Peña, Road Iquitos-Nauta, Perú (35 years an ayahuasquero)
    12 pieces of fresh ayahuasca vine are macerated and combined with 200 leaves of oco yagé , 4-5 leaves of Piñon colorado (Jatropha curcas) and 3 leaves of petaquina (Dieffenbachia sp). These ingredients are boiled together for 12 hours and then reduced to 750 ml of Ayahuasca tea.

    Solom Tello, Iquitos, Perú (50 years an ayahuasquero)
    30-40 pieces of ayahuasca vine, 200-300 chacruna leaves, a few leaves of ajo sacha (Mansoa alliasea), mucura (Petiveria alliacea) and guayusa (Ilex sp.). Three extractions are done which are reduced to 1 ½ liters of Ayahuasca tea.

    More to come ...

  • Anonymous 22-08-2007 09:24:32

    Yagť Recept voor 5 portieís

    Benodigdheden

    Grote pan 5 liter
    Kleine pan 2 liter

    Hoofd componenten
    Chaliponga 25 gram
    B.caapi 150 gram (Ourhinos) 100 gram (Trueno)
    Demi water ( gedemineraliseerd water)
    Citroenen

    Bereiding
    Begin met de bereiding van het brouw water voeg op 1 liter demi water een halve citroen toe. Leg een laagje Chaliponga bladeren in de pan en leg hier weer een laagje met B.caapi vezels op, leg hier weer een laagje Chaliponga op etc. Laat de bladeren heel verpoeder ze niet !!! Dit laatste vanwege het feit dat het anders vrijwel niet te doen is om het geheel later te filteren. Voeg het brouw water aan de pan toe tot het planten materiaal geheel onder water staat. Laat het mengsel van bladeren en vezels gedurende minimaal 4 uur rustig koken, en roer af en toe. De lange kooktijd zal er voor zorgen dat de eiwitten in het celmembraan zullen denatureren waardoor de celinhoud vrijkomt en zal kunnen oplossen in de vloeistof. Wanneer het planten materiaal zal worden verpoederd zullen de psycho actieve stoffen wel sneller oplossen (let wel niet beter). Helaas is het zo dat dit mengsel van bladpoeder en vezels bijna niet te filteren is, waardoor je een extreem vieze Yage krijgt, de kleine zwevende deeltjes die je namelijk alleen door bezinking uit de vloeistof weet te krijgen zorgen voor een extreem wrang gevoel op de tong waardoor je vrijwel direct moet overgeven, nog voordat de Yagť uberhaupt effect geeft. Het is wel mogelijk deze kleine zwevende deeltjes door bezinking uit de vloeistof te halen alleen duurt dit 3 a 4 dagen voordat alles goed naar de bodem is gezonken en waanneer de vloeistof wordt afgegoten krijg je dat er toch nog weer zwevende deeltjes opdwarrelen. Het hele brouwproces duurt dus hoe dan ook erg lang.
    Na minimaal 4 uur wordt het brouwsel gefilterd met behulp van een theedoek.
    Doe het filtraat in een schone fles en voeg weer voldoende brouw water toe.
    Herhaal het bovenstaande proces met het residu tot het water niet meer van kleur verandert. Voeg alle aftreksels bij elkaar en laat deze indampen tot circa 1 liter water.
    Vul de kokend hete vloeistof af in 5 flesjes van 250 ml en zet de flesjes op zijn kop tot deze zijn afgekoeld. Daarna koel en donker bewaren.

    Consumptie
    De koude thee smaakt erg vies het is daarom aan te bevelen om deze de verwarmen en of nog iets verder in te laten dampen tot circa 150 ml, zodat je de thee in enkele slokken kan consumeren.

    Bronnen
    http://www.biopark.org/ayarecipe.html

  • J 11-01-2013 23:10:38

    Are grow kit legal in the uk?


Reageer

Ben je 18 jaar of ouder?

Om onze webshop te kunnen bezoeken dien je te bevestigen dat je 18 jaar of ouder bent.