EncyclopedieCopelandia cyanescens

Azarius

 • $

$ 0, -

US$ 0,00

Copelandia cyanescens - Encyclopedie

Menu tonen Menu verbergen

Copelandia cyanescens

13 Reacties

Wat is Copelandia cyanescens?

Copelandia cyanescens Copelandia cyanescens is een van de vele paddestoelsoorten die tryptamine alkaloïden bevat. Dit betekent dat hij geestverruimend, ofwel psychoactief is. Deze soort staat bekend als Hawaiiaans, omdat hij daar inderdaad aangetroffen en geconsumeerd wordt, maar de oorsprong is Aziatisch.

Meer dan 180 paddestoelsoorten bevatten de tryptamine alkaloïden psilocine en/of psilocybine. Het zijn agaricalen en ze zijn onderverdeeld in de categorieën Psylocybe (117 soorten), Gymnopilus (13 soorten), Panaeolus (7 soorten), Copelandia (12 soorten), Hypholoma (6 soorten), Pluteus (6 soorten), Inocybe (6 soorten), Conocybe (4 soorten) en Agrocybe, Galerina en Mycena (ieder 1 soort). De Psylocybesoort is erg wijd verspreid, het overgrote deel ervan groeit in de subtropische vochtige bossen van Mexico en Nieuw Guinea. Mexico heeft het grootste aantal neurotropische paddestoelsoorten (76) waarvan er 44 tot de Psilocybe horen. Dit komt neer op 39% van het totale aantal op de wereld.

Geschiedenis

Op een archeologische vindplaats in de Non Nak Tha regio in Noord-Thailand zijn botten gevonden van vee (zeboes) waaraan men kon zie hoe ze voor menselijk handelen gebruikt zijn. Het is bekend dat Psilocybe cubensis op mestgronden groeit in deze regio. Terence McKenna suggereerde dat de temporele en fysische relaties tussen botten van mensen die daar zijn gevonden en die van hun vee het bewijs vormen dat deze mensen bekend waren met de psychoactieve paddestoelen omstreeks 15.000 v. Chr.
Op de Tassilivlaktes in Noord-Algerije zijn grottekeningen gevonden die dateren van 9000 v. Chr. (Samorini. 1992; Gartz, 1996), van antropomorfische afbeeldingen met daarin paddestoelen verwerkt: het bewijs dat men deze paddestoelen kende en gebruikte op mystieke wijze.
Emboden (1979) beschrijft dat onder traditionele volkenkundige remedieen in de 2e eeuw van de Chin dynasty in China, een middel bestond tegen 'de lachziekte', oftwel paddestoelenvergiftiging ontstaan door het per ongeluk innemen van psilocybe bevattende paddestoelen.
In Centraal en Zuid Amerika was het gebruik van psilocybine bevattende paddo's (en andere hallucinogenen) heel gewoon totdat de Spanjaarden kwamen die het katholieke geloof met harde hand verspreidden en het gebruik verboden.
De Mixtec indianen hadden zelfs een god voor hallucinogene planten, en met name de spirituele paddestoel, die Zeven Bloem genoemd werd en werd afgebeeld met een paar paddestoelen in zijn hand (Wasson 1898). Maar ook de Azteken hadden hun eigen god voor de entheogenen, Xochipili, Bloemenprins. Paddestoelen die ingenomen werden door de indianen zijn verondersteld Psilocybe mexicana of caerulescens en Paneolus sphinctrinus.

De introductie van de paddestoel in de 'moderne wereld' begon toen Gordon Wasson naar het Mazateekse dorpje Huatla de Jimenez kwam, en daar een 'velada'sessie van curandera Maria Sabina meemaakte. Velada is een religieus ritueel dat sterk onder invloed van Psilocybe paddestoelen plaatsvindt (Wasson 1898). Steeds meer informatie over deze paddestoelen verspreidde zich en experimenten begonnen. In 1958 zijn de active ingrediënten, psilocybine en psilocine, ontdekt en gesynthetiseerd door Dr. Albert Hoffmann, die ook LSD ontdekt heeft (Schwartz 1988). Het experimenteren met paddo's is met het verstrijken van de jaren meer geworden, wat leidde tot grote invloed in de psychedelische beweging in de jaren '60 (The Vaults of Erowid: Sacred mushrooms). En tegenwoordig zijn psilocybine bevattende paddestoelen nog steeds een van de meest gebruikte natuurlijke substanties voor recreatieve doeleinden (Adlaf 1998).

Copelandia cyanescens, die van Aziatische origine bleek te zijn, is op Hawaii en de eilanden eromheen terechtgekomen door vee dat werd ingevoerd vanaf de Filippijnen gedurende de 19e eeuw. De soort is twee keer geïdentificeerd: eerst als Agaricus cyanescens in Sri Lanka door Berkely en Broom in 1871, een paar jaar later werd hij op de Filippijnen opnieuw geïdentificeerd als Coplandia papilionacea door Bresadola (1881-92).

Plantkundig

Samen met nog twee andere soorten hoort de Copelandia cyanescens tot de Coprinaceae familie. Hij kiest in de eerste plaats andere gewassen als voedingsbodem, maar groeit ook in graslanden die dankzij daar gedeponeerde mest voldoende vruchtbaar zijn. De paddestoel komt vooral voor in Hawaii, Lousiana en Florida, Mexico, Brazilië, Bolivia, de Filippijnen, Oost-Australië, India, Bali, Zuidoost Azië en gelijksoortige lokaties.
Hij is klein en heeft een lang smal stammetje, met daarop een licht gekleurde hoed. Een karakteristieke eigenschap is het blauw worden van de hoed als reactie op oxidatie wanneer de paddestoel is beschadigd. Dit bevestigt voor sommige verzamelaars dat deze soort niet dodelijk is. Terwijl sommige mycologen geloven dat de blauwe tint veranderlijk is, en vaak niet eens aanwezig, beweren anderen dat het regelmatig voorkomt in een intense vorm.

Chemistry

Copelandia cyancescens bevat meer psilocine dan psilocybine. De concentratie van deze (psychoactieve) alkaloïden is hoger dan in iedere andere paddestoel die ooit gevonden is (Schultes en Hofmann 1980). Het belangrijkste verschil tussen de twee stoffen is dat psilocine onstabiel is en dat het afbreekt wanneer je de paddestoel droogt, terwijl psilocybine veel langer kan blijven bestaan (er is eens een 115 jaar oude paddestoel gevonden die het nog steeds bevatte). Beide stoffen zijn even psychoactief doordat een psilocybinemolecuul afbreekt tot een psilocinemolecuul. Deze stoffen verhogen het dopamine niveau van de hersenen en dit veroorzaakt de trip.

Effecten

In het verleden werden de geestverruimende effecten van psilocybine beschreven als een reis naar de spirituele wereld. Deze hallucinogene effecten zijn gelijk aan die van LSD; hoewel psilocybine tweehonderd keer minder sterk is en bovendien een kortere duur heeft (Schwartz 1988). Gebruikelijke lichamelijke reacties zijn ontspanning van de spieren, koude ledematen en buik, verwijding van de pupillen. Een iets sterkere dosis geeft visioenen en mentale hallucinaties, een sterke vervorming van de ruimte, de mogelijkheid om creatief te visualiseren, spontane gedetailleerde beelden en een veranderd tijdsbesef. Deze effecten worden vaak beter herkend en ervaren door gebruikers die al eerder paddestoelen genomen hebben. Al met al veroorzaakt de paddestoel een gevoel van afscheiding van de realiteit en een ander bewustzijnsniveau (Cumno 1994). De intensiteit van de trip hangt af van de persoon en de stemming waarin de persoon verkeert. Daarom kan jouw ervaring verschillen van wat je leest of van anderen hoort. Allereerst zullen er wat bijwerkingen optreden; in tegenstelling tot een kater van de alcohol die na afloop komt, kunnen paddo's een soort kater geven voordat de eigenlijke trip begint. Dit kan betekenen: een lagere lichaamstemperatuur, winderigheid of een onrustige maag en misselijkheid. Dit is het punt waarop een bad trip zou kunnen ontstaan, maar onthoud dat dit alleen gebeurt wanneer je in een negatieve stemming raakt. Die gevoelens worden versterkt en overdreven, en die negatieve spiraal beinvloedt de effecten. Er is eigenlijk alleen kans dat dit gebeurt bij mensen die depressief, schizofreen of getraumatiseerd zijn of zijn geweest. Dus als je hier last van hebt, of wanneer je je gestresst, gespannen of gewoon niet helemaal gelukkig voelt, neem het risico niet en vermijd het gebruik van paddestoelen. Bij een medium dosis zal de trip na 4-6 uur langzaam afnemen. De intervallen tussen de hallucinaties zullen langer duren, totdat deze volledig verdwenen zijn.

Medisch gebruik

Psilocybine is de actieve stof die af en toe (wellicht vaker in de toekomst) gebruikt gaat worden voor geneeskundige en therapeutische doeleinden. Echter, daarvoor is deze paddestoel niet de meest geschikte. Omdat het psilocine-gehalte vrij hoog is, zou de paddestoel te veel bij-effecten geven, waardoor bijvoorbeeld de Psilocybe cubensis wel geschikt is.

Variaties

Copelandia cyanescens, een van de acht binomialen binnen de Copelandiafamilie, is ook geclassificeerd als Panaeolus cyanescens (zie Allen et al., 1992 en Weeks et al. 1979). Volgens Guzmán, P. cyanescens en C. cyanescens zijn een en dezelfde soort, die vindbaar is op twee verschillende plantkundige posities.
Wel een andere soort is Psilocybe cyanescens, welke hiermee vaak verward wordt omdat men de gewoonte heeft beide soorten af te korten als P. cyanescens.

Gebruik

Gebruik als dosering 7 tot 10 verse paddestoelen (ongeveer 10 gram) of 1-2 gram gedroogde.
Volgens de meeste psychonauten is paddestoelenthee de beste manier om ze te consumeren. Leg hiervoor de gedroogde paddestoelen in heet water, wacht vijf tot tien minuten en giet de vloeistof dan af. Laat de paddestoelen dan opnieuw trekken in heet water. Voeg naar wens honing of suiker aan de vloeistof toe en drink het op.
De paddestoelen, vers of gedroogd, kunnen ook vermengd worden met sinaasappelsap, warme chocolademelk, honing-water en specerijen.

Waarschuwingen

Houd er rekening mee dat zoals de meeste andere hallucinogenen dat doen, psilocybine geestesziektes en psychotische vlagen naar de oppervlakte kan brengen. Dus wanneer iemand hier in het verleden mee te maken heeft gehad, is voorzichtigheid geboden. Ook wanneer iemand zich buitengewoon gestresst, down of depressief voelt, is het beter om geen paddo's te nemen.

Bijwerkingen

Combinaties

Het combineren van deze paddestoel met MAO-remmers wordt niet aangeraden, hoewel na het consumeren van MAO-remmers nog maar de halve dosis nodig is en de trip tot twee uur langer kan duren. Maar omdat de consequenties die MAO-remmers hebben niet gering zijn, is voorzichtigheid geboden.
Het roken van marihuana wanneer de trip net is begonnen, zal de helderheid in het hoofd - die de paddo's veroorzaken - sterk doen verminderen. Wanneer het gerookt wordt in de piek, gaat de THC een synergie aan met de psilocybine/cine en komt de trip even in een hogere versnelling, waarna hij weer terugzakt naar een meer mellow niveau. Tot slot, wanneer het wordt gerookt aan het einde van de trip zal dit de effecten weer even terugbrengen, zoals ze rondom de piek ervaren werden, maar met veel meer activiteit.

Kweken

C. cyanescens kweken is niet zo eenvoudig als bijvoorbeeld P. cubensis. Er is daarom minder informatie over beschikbaar; toch is er met wat toewijding en de juiste materialen veel mogelijk. The Shroomery helpt je een flink eind op weg.

Bewaren

Verse paddestoelen kunnen in de koelkast ongeveer twee weken bewaard worden. Maar het is minder onplezierig wanneer je ze zo snel mogelijk na aankoop consumeert, of eerst droogt. Gedroogde paddestoelen zijn iets minder sterk, maar kunnen daarentegen nog jaren bewaard worden.

Links / Referenties

Psilocybe uit The Encyclopedia of Psychoactive Substances door Richard Rudgley. Bevat ook Gordon Wassons psilocybine ervaring met curandera Maria Sabina.
The Ascent and Spread of Psilocybian Mushroom Consciousness door John W. Allen en James Arthur
Mushroom John's Shroom World online articles and books door John W. Allen

Dit artikel is gebaseerd op de volgende paginas:

Psilocybin Awareness
Lyceaums Psilocybin mushroom FAQ
Or: Erowids Mushrooms FAQ
Copelandia and Other Psychoactive Fungi in Hawaii door John W. Allen en Mark D. Merlin, 1989. Newsletter Hawaiian Society Botanical vol. 28(2):27-30.
The Ascent and Spread of Psilocybian Mushroom Consciousness door John W. Allen en James Arthur
Species identification and chemical analysis of psychoactive fungi in the Hawaiian islands door Mark D. Merlin en John W. AllenReacties

 • PHINE 26-08-2009 22:24:58

  waar vind je het materiaal om die paddestoelen te kweken, die knol of die zaadjes of hoe een paddestoel ook groeit? iemand enig idee hoe ik daar aan kan geraken?

 • Cobra 13-09-2009 16:40:32

  @reactie van PHINE:
  Paddestoelen geven sporen vrij. Dit zijn de 'zaden' van paddestoelen.

  PS. Gedroogde paddestoelen verliezen géén potentie ten opzichte van verse.

 • Curious George 08-01-2010 07:58:13

  very helpful

 • pussy:) 20-01-2010 23:44:06

  yeah,nice

 • D 10-10-2010 02:18:13

  do these grow in Washington? I saw some these the park.

 • knight45 28-11-2010 20:51:46

  Yes they do

 • bill 06-12-2010 20:04:49

  i picked these from cow poop, dried them out under a lamp with a t-shirt over the box, and ate less than a small handful. i got the trip, but about 30 hours after i took them, i woke up with abdominal cramps, diarrhea and vomited once. is that normal, or am i going to die?

 • ShroomMaker3000 08-05-2011 16:56:56

  If you ARE depressed, TAKE mushrooms! They have been shown to completely iradicate depression.

  It's also a good idea to go on a level 5 trip if you have any inner problems that you need to resolve, you can speak with your god if you like :)

 • Yanal 14-05-2011 03:22:44

  Thnx alot

 • Adrie 14-08-2012 12:05:12

  Wat zijn nou de beste mushies om te kweken en dan te drogen? Welke behouden het beste resultaat?
  Thanks!

 • Clarence de TripTurk 05-12-2012 06:35:00

  Psilocybe Equador zijn naar mijn mening de fijnste shrooms om te kweken en te drogen ivm het niet geprobeert hebben van de Copelandia's.

 • asanisimas 08-05-2013 15:28:14

  if i am in philippines exist any local name to them

 • Kayti 19-01-2017 18:11:29

  I live in Alabama my family rice black Angus cattle and they are green pad and this morning I was walking to the barn and there are mushrooms everywhere it's been a long time since I have actually taken anything like that anyway these are white with a reddish ring around the outside and someone toLd made they were called witches Titty's if I can upload a picture can someone tell me if this is correct or not. Personally in the day always preferred be more chemical kind of hallucinogen thank you for any help you can give


Ben je 18 jaar of ouder?

Om onze webshop te kunnen bezoeken dien je te bevestigen dat je 18 jaar of ouder bent.