EncyclopediePsilocybe tampanensis / truffels

Azarius

 • $

$ 0, -

US$ 0,00

Psilocybe tampanensis / truffels - Encyclopedie

Menu tonen Menu verbergen

Psilocybe tampanensis / truffels

36 Reacties

Je kunt magic truffels kopen in de online smartshop.

Wat zijn Psilocybe tampanensis?

Truffels / sclerotia De Psilocybe tampanensis is ook bekend onder de naam truffel of Philosophers stone. Hij ziet er anders uit en smaakt ook zeker anders dan andere psychoactieve paddestoelen. Tampanensis veroorzaakt een psychedelische, filosofische, blije maar niet noodzakelijk visueel enerverende trip.

Geschiedenis

Psilocybe tampanensis is een paddenstoel waarvan maar een exemplaar in de natuur gevonden is, door Stephen Pollock, bij Tampa, Florida in 1977. Alle nu bestaande soorten komen van dit enige exemplaar. Er is nooit een tweede van gevonden in Florida maar wel in Mississippi. Helaas is hiervan geen kweekmateriaal afgenomen. Na een aantal jaar succesvol klonen zijn er nu sporen op de markt die bijna geen vruchten (dus de normale paddenstoelen) meer dragen en juist meer sclerotia, of truffels, vormen waarin zich de psychoactieve stoffen bevinden.

Plantkundig

Deze psilocybine-bevattende paddenstoel is erg zeldzaam en wordt nu vooral door mycologen en amateurs of psychonauten gekweekt vanuit sporen of grow kits. Er kunnen wel paddenstoelen boven de grond uitkomen, maar het ondergrondse sclerotia is veel belangrijker; hierin bevindt zich psilocybine en psilocine. Truffels zijn erg vast vergeleken met andere paddenstoelen, die vaak voor 90% uit water bestaan: deze bestaan voor 30% uit droog materiaal. Er kan soms een witte substantie op de truffels zitten, dit is geen schimmel maar mycelium dat nog groeiende is.

Chemie

Psilocine (0.32%) en psilocybine (0.68%) zijn de actieve stoffen in Tampensis.

Effecten van truffels

Tampanensis geeft je een high-achtige, filosofische, vrolijke en soms visuele trip. Je voelt je goddelijk, alsof je door je eigen lichaam reist. Tijdens het eerste uur van de trip kun je je vreemd voelen; alles bij elkaar blijft de trip 4 tot 6 uur aanhouden, afhankelijk van de dosering en gevoeligheid van de gebruiker.

Medisch gebruik

Tot op heden zijn er geen geneeskundige toepassingen bekend.

Varianten

Tampanensis is is niet de enige hallucinogene paddenstoel die wordt gekweekt en geconsumeerd als truffel. Een andere bekende soort is de Psilocybe Mexicana A. die uit Colima, Mexico komt. Dit is de door de Azteken op handen gedragen Teonanacatl oftewel 'Vlees van God'. De soort werd herontdekt door Roger Heim in 1956 en door Dr. Albert Hoffman gebruikt toen hij voor de eerste keer psilocybine en psilocine isoleerde.
Ook Psilocybe atlantis, die zijn oorsprong heeft in Georgia, USA valt in de categorie truffels. Volgens Guzman is het niet zeker dat het echt om deze soort gaat maar om een soort die per ongeluk meekwam tijdens het plukken. Er is daarom nu wat verwarring ontstaan en de P. atlantis soorten kunnen dus mogelijk nieuwe soorten zijn. Een directe vergelijking van de samples uit het veld met de correcte gepubliceerde omschrijving van P. atlantis moet nog uitkomen.

Beide soorten worden ook philosophers stones genoemd.

Gebruik / Consumptie van truffels

Dosering: Neem 5 tot 9 gram voor een normale trip en 10 tot 15 gram voor een sterke. De truffels kunnen gewoon gegeten worden; ze smaken lang niet zo slecht als andere 'magic mushrooms'. Het beste is om zes uur voor aanvang niet te eten.

Waarschuwingen

Niet innemen bij zwangerschap, borstvoeding, depressie, schizofrenie of aanverwante psychische aandoeningen en stress. Neem geen paddenstoelen wanneer je jonger bent dan 18 jaar, neem geen deel aan het verkeer en combineer het niet met drugs, medicijnen of alcohol. Zorg de eerste keer dat je paddenstoelen neemt, dat er iemand bij je is om op te letten en kan helpen wanneer je je bijvoorbeeld ziek of bang voelt.

Kweken

P. Tampanensis is eenvoudig zelf te kweken vanuit een kweekset, verkrijgbaar in onze smartshop. Dit vraagt niet veel inspanning, het is enkel belangrijk dat je de kweekset op een donkere plaats neerzet waar de temperatuur tussen de 22-24 graden blijft. En probeer lang te wachten met oogsten want dit zal alleen maar meer truffels opleveren!

Bewaren

Verse magic truffels zoals tampanensis en Mexicana bevatten ongeveer 70% water en kunnen zo in de koelkast bewaard worden voor maximaal drie weken. Drogen is eenvoudig. Leg de truffels op een paar kranten in een warme kamer. Met een ventilator kun je het proces versnellen. Bewaar de gedroogde variant in een luchtdicht zakje of doosje op een koele, donkere en droge plaats (maar niet de koelkast). Na 6 maanden zullen ze in sterkte verminderen.



Reacties

 • Cactophile 21-08-2009 20:23:16

  De ervaring die ik heb met deze truffels is zeer aangenaam. Het veroorzaakt een vrolijke blije trip. En in de juiste setting kan het ook erg spiritueel zijn! Ook heb ik 1 mooie en sterke visuals gehad:) de kamer waarin ik zat leek vele malen groter en alles had een rode gloed, ook veranderde de gezichten van mijn vrienden voortdurend:D

  Echt een aanrader dus! zowel tempanensis als mexicana A!

 • psilocin fanatic 14-11-2009 02:49:23

  DO NOT DRY WITH NEWSPAPER!!!!
  that is extremely foolish and disgusting.
  Use brown paper bags, these are not bleached or toxic!!!

 • psykicknout 03-12-2009 08:27:47

  moving air and What about using desiccant like rice kind of like those little absorbing packs that come in electronics heat but never above 80c

 • Tomiie18 22-12-2009 00:02:39

  It was bullshit, we died, i'm living my second life now, i ate it with my friends, we were 6, everyone get bed trip, i saw a lot of thing what i dont wanted to see. It was more than visual effect, i'm expreinced in mushrooms, but i dont know what was this, there is no explication it was inhuman feeling. Everyone felt the same, everyone went crazy, never try it if you are under stressed. Please belive me, NEVER.

 • E.D.S. 14-01-2010 21:14:03

  I've been take 10 g. of these magic truffles last week in amsterdam,and its been absolutly amazing!!!
  I' did take mushrooms before, and i supposed to know how it was going to work, but i didnt expect truffles were going to be that good and magic......really intense and strong..
  However take'em whit some sober friends,and quite ones,i did punch one of my best friend in the back just because he touched me,and saying something like..''you can't get in our beutyfull florest''...you fell like is never gonna stop....drink alot of orange juice,eat somehing...or take a walk in the red light distric...hahaha...dont even try to sleep before two or three hours afrter eating, you can't!!!
  thats it ....
  enjoy carefully
  cheers

 • Dronkenmaster 18-06-2010 19:31:45

  Ik heb ze ook gehad, gadverdamme een kadaver van 3 week oud is er niks bij...
  EXTREME trip, maar wat wil je ook; volle portie, 1e keer, en dan naar een sciencefiction film gaan, met actie, explosies, en iets over nanotechnologie. Shit he, ik keek daar gewoon in 3D, was achteraf vet awesome!

 • beaver 30-06-2010 08:39:37

  Highly recommended for those of you who want to take the long way home; very scenic, very euphoric. This is what the grateful dead was talking about.

  *Just one piece of advice: Make sure that you are around people you can trust. And while on this vacation from your life to your life, try and become one with mother earth. This is also her way of communicating with you. You will find your place. But be safe. Use responsibly.

 • tsjaa 23-01-2011 03:35:52

  Vanavond gedaan met 4vrienden!
  En het was geen pretje, ik en een ander konden het ni eens binnen houden, wel geprobeerd.
  Nooit van me levensdagen meer, paddestoelen horen in het bos en niet in mijn maag..
  Geen mij maar labaratorium voedsel:P vermaak ik me veel meer mee, maar ik moet zeggen die andere hebben de trip van hun leven gehad, dat was wel kicken om te zien hoe hard hun gingen en hoeveel lol ze konden hebben om niks.
  6uur van te voren niks gegeten en bij het eerste hapje was ut al smerig en kort daarna begon 1 van me vrienden al te spaaien, en ik heb het 20min vol kunnen houden en toen ging ik ook!
  Kreeg geen lucht meer, en heb gelijk 4 of 5 redbulls achter elkaar op en suikerwater, voel me nu weer tiptop:D

 • imperial 22-02-2011 16:49:25

  FF een vraagje zijn truffels/philosopher stones goed te vergelijken met paddo's?
  Heb jaren geleden regelmatig aan de paddo's gezeten maar heb de truffels nog nooit geprobeerd.

 • conehead 20-03-2011 18:47:34

  beter als xtc veel zachter en veel euforischer had het gevoel of ik een werd met de omgeving eigenlijk voelde ik alleen nog maar energie was net of ik zweefde

 • Bam 03-06-2011 13:03:38

  Als je het niet binnen kan houden (heb ik ook moeite mee) dan moet je het gewoon wegspoelen met cola oid. Proef je er niets van. Gisteren ook gedaan in het park en het werkte perfect. Deed niets af aan de trip, duurde alleen wat langer voor het begon te werken.

 • Blah 24-08-2011 17:48:46

  Nou ik zit flink te trippen terwijl ik dit typ. Alles voelt raar en ziet er raar uit, alsof ik de wereld van bovenaf bekijk. De toetsen van mijn toetsenbord houden me tegen om te typen. Het voelt net als kauwgom.
  Verder heb ik het eerste uur met veel bewondering naar het plafond gekeken. Egyptische dingen gezien, prachtige hallucinaties van vormen die door mijn plafond werden geduwd en beschenen werden vanaf de zijkant. Alleen duurt de trip me te lang, het mag nu van mij wel afgelopen zijn. ;)

 • Paradox 30-12-2011 01:25:04

  Truffels zijn fantastisch, ik heb de diepste space ervaren toen ik ze ingenomen had. Mensen klagen over de smaak maar als je ze met een beetje yoghurt nuttigt is het geen probleem, verder moet je gewoon geen watje zijn want de space is het 'm dubbel en dwars waard! Alhoewel het niet bedoeld is voor beginners zou je magische truffels kunnen combineren met wiet/hash. Dat heb ik een keer gedaan en als je denkt dat je het aan kunt is het wél aangeraden want het zal je trip een stuk intenser maken. Als je een beginner bent moet je een goedkoop pak ijsjes kopen en die ten allen tijden in de buurt houden, de suiker in de ijsjes vernietigen het werkzame bestandsdeel in de truffels en je bent zo van je trip af als je dat wilt. Maar vreest niet, als je al vaker een blowtje rookt kun je truffels ook zeker aan en zou ik aanraden als je de tijd hebt een bakkie leeg te eten of te delen met een vriend, nogmaals het is het waard!

  Veel plezier!

 • LordStryker 18-11-2012 13:34:36

  Het is normaal dat je je het eerste (half)uur raar kan voelen. moest dit bij jou het geval zijn, neem dan genoeg voeding op om het 'slechte gevoel' in je maag weg te nemen. Een snack of eender wat de maag vult, zal het slechte effect dat je ervaart wel weg nemen. Actief bewegen helpt ook om het hoofd klaar te houden vooraleer je begint te trippen. Vitamine C versnelt het proces dat de truffels ingang zetten, waardoor je dus niet zoveel last zal hebben van het gevoel dat je een bad trip zal krijgen. Dus drink eventueel een glas fruitsap. En wie ervaring heeft met shit en wiet, zal waarschijnlijk ook weten dat extra energie je hoofd klaarder houdt, dus een stevig glas frisdrank of een energy drink kunnen van pas komen. Of snoep voor de lekkerbekken :D (Sterke aanrader uit persoonlijke ondervinding: Skittles)

 • IC4RD3RI 03-01-2013 19:31:28

  I have just been to amsterdam and took the mild magic truffles Psilocybe tampanensis, and took it about 2 days ago, i have to get blood tests done and urine samples for this sports thing, how long until it will be completely out the system???

 • NONE 15-01-2013 01:15:27

  Truffles or psilocybin/psilocin do not show up in any standard drug screening panel you are perfectly fine even if you eat some the day of your test.

 • HyberniaDubFoundatio 31-01-2013 14:36:19

  Psilocybe tampanensis + Van Gough at the Hermitage = A divine experience, Boom!

 • kuhntagious 26-02-2013 17:44:34

  HyberniaDubFoundatio - 2013-01-31 14:36:19
  Psilocybe tampanensis + Van Gough at the Hermitage = A divine experience, Boom
  hahahaha i did the same 2weeks ago..my 4th time in amsterdam and first time i triped there.i was walking around like it was the first time i could use my eyes.lol good times.

 • Wickedmic 29-08-2013 14:26:32

  Had some high Hawaiians and wife and I had an excellent journey. Recommend to all.

 • Greatfullalive 07-09-2013 18:11:33

  Tried for the first time with wife in amsterdam. What a wonderful trip. She was talking all the time but was so funny i couldnt stop laughing. Very peaceful insight at times. We took about 9 grams each. Will repeat for sure!

 • Maximus 18-10-2013 11:06:38

  @Greatfullalive - Where did you get them? Need to find a reliable source!

 • EXCUSEME 29-12-2013 01:33:36

  I'm driving over from Wales to Amsterdam for new years eve. Where is the best place to go purchase some good truffles? Very much appreciated :) Happy New Year

  [ Azarius: At our offline store in Amsterdam of course! http://azarius.net/pages/azarius_kerkstraat/ ]

 • Alps 09-01-2014 03:29:52

  When me and 5 friends use to go and pick wild liberty cap mushroom we would brew up 1500 liberty cap mushroom on a campsite in the uk Lake District share between six mugs it was a strong trip never felt any after effects but then again we are all mushroom experts best and cleanest drug is liberty cap mushroom I have been taking it ever year now for twenty years and it's the best experiences I have ever had when I go on holiday I go on a mushroom holiday for two or three weeks. Mushroom are good for you

 • em 02-02-2014 20:57:42

  i wish i could try but i have depression :/ i have a lot of personal issues and i'm sure that would effect my trip

 • devastator 21-03-2014 08:57:44

  truffles are legal in Israel?

 • Tripper to be 15-02-2015 00:51:15

  I'm going to Amsterdam in a week. After reading, what is probably 10+ hours worth, I think that a bad experience will be bad only if you want it to be. I think it will be just like a dream; a reflection of your subconscious, a gateway to the fundamentals of "who you are", aka. "what makes you who you are".
  Now with all those guesses being said, I'm really looking forward to proving myself right :) ... I'm kind of delighted by the fact that you have ups and downs during a trip.

  I'm still not sure whether to stay indoors or go out (like the Van Gogh chaps above). I'm also unsure about the dosage, since I want a powerful trip and this is my only chance.

  Wish me luck. I may check back after the experience :)

  [ Azarius: from all of us at the office, good luck! Be sure to have a sober sitter and trip safely!]

 • Sunshine 16-02-2015 15:25:25

  Hi, There are medical reasond for taking this drug.
  People with Clusterheaddaches (chronic or idiopatic) can use it after they have their body cleaned from any chemical drug (can take weeks) or otherwise they can see even more problems.
  On a clean body you make tea, made of a few grams of this truffel, not more! and leave it rest for about 10 minutes. Then take small sips..First time it is possible you do get an attack! but be brave and use it every 2 or 3 days..
  It is more and more known with Clusters (see also ClusterBuster site) and has no side effects.
  If you get stoned you use a bit to much..lower the dose.
  Hope It helps you too!

 • Sunshine 16-02-2015 15:36:40

  http://painresource.com/ask-experts/ask-the-experts-cluster-headaches-and-hallucinogenic-drugs/

 • truffelbewaarder 07-04-2015 12:09:12

  Hey azarius, ik heb nog een half doosje truffels in de koelkast liggen (2 weken geleden gekocht en geopend), nu zitten er witte stipjes op. Is dat mycelium dat begint te groeien of kan ik ze beter weggooien? het is niet harig, maar echt platte witte stipjes. Alvast bedankt

 • Butterycuffs 22-04-2015 13:37:38

  I have had one of theses sitting in the fridge for 10 years! I guess it will have lost all potency by now?

 • Bubba1743 02-08-2016 22:12:16

  Hey people,
  What is a good site to purchase these items

 • Nic 12-02-2017 22:20:03

  Myself and my boyfriend visited the Azarius store in Amsterdam last October. All the staff were extremely helpful and full of information (especially the guy with the long dark hair, we didn't ask for his name). The truffles tasted bad to us but we ate some with dark chocolate and that helped a bit. The prices are fair.

 • California Drifter 17-02-2017 10:48:11

  Replying to "em 02-02-2014 20:57:42

  i wish i could try but i have depression :/ i have a lot of personal issues and i'm sure that would effect my trip"

  em, I have also dealt with depression for over 2 decades...though I've learned to function quite well on a regular basis. Psilocybin experiences have given me great insights that have helped me to cope with this illness. Keep in mind that care must always be taken, and the guidance of a mentor in the field is highly recommended. Much research is being done studying the lasting, and possibly healing, effects of psilocybin experiences with patients suffering from depression. There's a TED talk with Dr. Roland Griffiths that discusses an example of this research.

  Good luck and Safe Journey

 • norcalguy 22-03-2017 09:57:42

  throw away your holy books and eat handfuls of them. You cannot OD and you will not die. Go for it!!!!!!

 • darkstar82 25-07-2017 18:39:07

  can someone tell me im experienced with reg shrooms lsd dmt 4 ho met ect but what will be the most potent truffle an u had thhe amount listed as less than one percent psilocin an psylocybian spell check sorry compared to mushrooms how do they compare percentage wise ?i just what pick best truffless

 • Demonik 20-03-2018 09:53:04

  Iím trying for the first time and my friend is depressed.What to do?


Ben je 18 jaar of ouder?

Om onze webshop te kunnen bezoeken dien je te bevestigen dat je 18 jaar of ouder bent.