EncyclopedieSalvia divinorum

Azarius

 • $

$ 0, -

US$ 0,00

Salvia divinorum - Encyclopedie

Menu tonen Menu verbergen

Salvia divinorum

46 Reacties

Salvia divinorum is te vinden in de online smartshop

Wat is Salvia?

Salvia Divinorum Salvia divinorum is een plant met zacht aanvoelende bladeren, die van origine in Mexico voorkomt en die de krachtige psychoactieve stof salvinorine bevat. In Mexico werd Salvia divinorum oorspronkelijk gebruikt bij genezing en waarzeggerij, en in de vroege jaren '90 is het verkrijgbaar geworden in de psychedelische undergroundcultuur. Binnen de plantensoort Salvia bestaan veel soorten en variaties, waaronder het in de keuken gebruikte salie; echter, planten uit het tuincentrum zijn vrijwel nooit Salvia divinorum behalve wanneer dit op het label staat.
Door enkel de bladeren te roken zal het moeilijk zijn om sterke psychoactieve effecten te genereren, maar extracten en speciaal gekweekte bladeren met een hogere potentie kunnen zorgen voor bijzondere, allesomvattende mind-states.

Geschiedenis

Salvia divinorum is een psychoactieve plant en behoort tot de Labitae familie (ook wel de 'mint' familie). Voor zover bekend is de plant enkel afkomstig uit het Mazatekengebied in het Sierra Madre gebergte in Oaxaca, Mexico, ook bekend als Sierra Mazateca (Ott 1996). Sommige Mazateekse curanderos en curanderas (medicijnmannen en -vrouwen, ook vaak sjamanen genoemd) gebruiken Salvia divinorum als hulpmiddel om voorspellingen te kunnen doen in genezende rituelen. De soortnaam van de plant, divinorum, betekent volgens velen 'van de ziener' en refereert aan het traditionele gebruik: door middel van rituelen inzicht geven in de oorzaak of het identificeren van ziekten.

Een grappig feit is opgemerkt door dr. Albert Hofmann, die samen met R. Gordon Wasson als eerste een stek van de plant meenam uit Mexico in 1962. Hij zei: "Salvia divinorum is een verkeerde naam, in slecht Latijn; het zou eigenlijk Salvia divinatorum moeten zijn. Ik was niet zo blij met deze naam want Salvia divinorum betekent 'Salvia van de geesten', terwijl Salvia divinatorum, de goede naam, 'Salvia van de priesters' betekent." (Grof & Hofmann 2001).

Hoe dan ook, Salvia divinorum heeft deze naam gekregen van de botanicus Carl Epling, die waarschijnlijk toch meer van het Latijn afwist dan Albert Hofmann. Hildegard von Bingens Liber divinorum operum laat zich namelijk vertalen als The book of divine works. Divine laat zich onder meer vertalen als 'geestelijke'.

Salvia divinorum werd voor het eerst opgenomen in de westerse literatuur in 1939 door Jean Basset Johnston die bezig was met onderzoek naar het gebruik van psilocybine-paddenstoelen in Mexico onder de Mazateken. R. Gordon Wasson is verder gegaan met het vastleggen van het gebruik tussen 1951 en 1962 en bevestigde de psychoactieve werking nadat hij zelf Salvia gebruikte. Het gebruik van Salvia gaat terug tot de vroege geschiedenis van Centraal Amerika, maar er is weinig over opgeschreven. Salvia is een min of meer obscuur geestverruimend middel gebleven totdat halverwege de jaren '90 Daniel Siebert en anderen zijn begonnen met experimenteren, documenteren en de verkoop via het internet.

Plantkundig

Salvia bloemen

Salvia divinorum behoort tot de plantensoort salie, en salie behoort tot de meer algemene soort Salvia. Er zijn ongeveer 900 verschillende soorten binnen de Salvia, waaronder de decoratieve salies voor in de tuin en Salvia officinalis, welke dikwijls in de keuken gebruikt wordt. Salvia is weer een soort die behoort tot de mintfamilie (Labiatae). De plant heeft dan ook een karakteristieke zachte muntgeur.

Chemistry

Salvinorine A en Salvinorine B zijn van nature voorkomende actieve stoffen die niet gelijk zijn van structuur aan wat voor andere psychoactieve stoffen dan ook. Alleen Salvinorine A is psychoactief gebleken, en werkt in op het kappa-opioide receptorstelsel. Mogelijk wordt de psychoactieve werking van deze substantie nog beÔnvloed door andere minder belangrijke stoffen.

Effecten

Salvia divinorum geeft een uniek effect waarvan het moeilijk is een accurate beschrijving te geven, zeker wanneer je ze vergelijkt met de effecten van andere psychoactieve planten of drugs. De effecten variëren, afhankelijk van de dosering en de manier van consumptie, van heel licht bij lagere doses tot overweldigend sterk bij hogere doses. Hoewel de effecten van Salvia divinorum vaak worden gegroepeerd samen met die van andere visuele psychoactieven zoals gerookte DMT, zijn de effecten zo radicaal anders dat zulke vergelijkingen vaak tot misverstanden leiden. De volgende effecten zijn gerapporteerd:

Verlies van lichaamscoŲrdinatie
Oncontroleerbaar lachen
Verandering van visueel waarnemen of visioenen
Waarneming van meerdere realiteiten
Een beschouwend gevoel van vrede / rust
Gevoel van diepgaand begrip
Een droomachtige waas die over alles heen ligt
Gevoel van totale verwarring of boosheid
Het zien of deel uitmaken van een tunnel
Verlies van bewustzijn als individu
Het ervaren van een onwerkelijke geometrie
Gevoel van vliegen, zweven of draaien
Het gevoel te worden opgenomen in een energieveld
Het gevoel te zijn verbonden met een groter 'geheel'
Het gevoel onder de grond of onder water te zijn
De mogelijkheid te reizen naar andere plaatsen en tijden
De gedaante van niet-levende objecten (de muur, een stoel) kunnen aannemen
Patronen zien die de vorm aannemen van een tunnel, buis, slang of worm
(Daniel Siebert)

Daniel Siebert heeft ook de 'S-A-L-V-I-A Experiential Rating Scale' ontwikkeld die de verschillende stadia weergeeft die voorkomen bij het gebruik van salvia.

Niveau - 1 "S" staat voor SUBTIEL effect. Het gevoel dat er ‘iets’ gebeurt, maar het is moeilijk te zeggen wat. Een relaxt gevoel en een verhoogde sensuele appreciatie kunnen worden waargenomen. Dit milde niveau kan geschikt zijn voor meditatie en kan seksueel genot eventueel verhogen.

Niveau - 2 "A" staat voor ALTERNATIEVE waarneming. Kleuren en texturen zijn meer uitgesproken. Muziek kan nog beter gewaardeerd worden. Ruimte kan groter of minder diep lijken dan normaal. Visioenen komen in dit stadium nog niet voor. Het denken wordt minder logisch en meer een spel, het korte termijn geheugen functioneert niet meer zo goed als voorheen.

Niveau - 3 "L" staat voor LICHTE visioenen. Visuele waarnemingen met gesloten ogen (heldere denkbeelden van allerlei (geometrische) patronen, visies op objecten en ontwerpen), waarbij het ingebeelde vaak tweedimensionaal is. Wanneer de zogenaamde open-ogen visuals voorkomen, zijn deze meestal vaag en vluchtig. Op dit niveau komen ervaringen voor die lijken op het hypnagogische fenomeen, dat sommige mensen ervaren tijdens het in slaap vallen. De visioenen die men op dit niveau heeft worden ervaren als ´eye candy´ en niet verward met de werkelijkheid.

Niveau - 4 "V" staat voor VISIOENEN. Een staat waarin levendige visioenen voor het oog verschijnen: complexe driedimensionale en realistische scenes. Ook kunnen er stemmen worden gehoord. Met open ogen zal het contact met de waarneembare werkelijkheid niet helemaal worden verloren, maar met gesloten ogen zou je deze zomaar kunnen vergeten en een totale droomachtige wereld binnengaan. Sjamanistisch reizen naar andere landen, het buitenland of denkbeeldige landen; ontmoetingen met entiteiten of geesten; of het ervaren van andere eeuwen of tijden kunnen voorkomen. Je kunt zelfs het leven van een andere persoon leiden voor heel even. Op dit niveau ben je in de wereld van sjamanen terechtgekomen. Met gesloten ogen kun je fantasieën ervaren (droomachtige gebeurtenissen met een verhaallijn), en zolang je je ogen dichthoudt zal je geloven dat ze echt gebeuren. Dit is het verschil met de 'eye candy' van niveau 3.

Niveau - 5 "I" staat voor IMMATERIËEL bestaan. Op dit niveau kan het zijn dat je je niet langer bewust bent van je lichaam. Het bewustzijn blijft achter en sommige denkprocessen zijn nog steeds helder, maar je wordt compleet in beslag genomen door de innerlijke ervaring en verliest alle contact met de waarneembare werkelijkheid. Individualiteit kan worden verloren; je kunt als het ware een worden met God of het goddelijke, de geest, het universele bewustzijn, maar ook bizarre mengvormen met andere objecten (echt of imaginair) ervaren. Op dit punt is het onmogelijk te functioneren in de aardse werkelijkheid, maar helaas gaan sommige mensen in deze staat bewegen en rondwandelen terwijl het sterk aangeraden wordt om te blijven zitten. Om deze reden is het belangrijk om een sitter te hebben; een nuchter persoon in de buurt die zorgt dat de trippende persoon in veiligheid blijft. Voor de persoon die de trip doormaakt kan de ervaring zowel ontzettend plezierig als angstaanjagend zijn; voor een outsider echter kan het individu nogal verward en gedisoriënteerd overkomen.

Niveau 6 - "A" staat voor AMNESIE, ofwel geheugenverlies. In dit stadium is iemand het bewustzijn verloren, of op zijn minst niet in staat om later te herinneren wat hij ervaren heeft. Het individu kan vallen, immobiel blijven of wild om zich heen gaan slaan. Hij of zij kan verwondingen oplopen zonder dat er pijn gevoeld wordt, bij het wakker worden zal het individu geen weten hebben van wat hij of zij gezegd, gedaan en ervaren heeft tijdens niveau 6. Daarvoor is deze staat van trance te diep. Dit niveau is onwenselijk.

De duur van de effecten hangt af van de methode van consumptie en de ingenomen hoeveelheid. Effecten kunnen tussen de vijftien minuten en drie uur aanhouden. In het algemeen geeft Salvia het snelst effect wanneer het wordt gerookt. De piek duurt dan tussen de vijf en twintig minuten, waarna de effecten weer afnemen. Het oraal of via het mondslijmvlies innemen vraagt meer tijd voordat de actieve stoffen gaan werken, maar de effecten duren langer. Hoewel er een kleine groep mensen is die effecten beschreven die langer dan vier uur duurden, verdwijnen ze bij de meerderheid binnen twee uur.

Medisch gebruik

Het traditionele gebruik van Salvia door de Mazateekse indianen, zoals het beschreven wordt in artikelen van Valdés et al., omvat zowel medisch gebruik als het meer bekende 'spirituele' gebruik. In Valdés et al. 1983, komen de auteurs met de volgende medische toepassingen:

-Het helpt het lichaam zuiveren en maakt urineren mogelijk. Het stopt diarree (er wordt aangenomen dat de plant de uitscheidingsfuncties van het lichaam reguleert).
-Het wordt gegeven aan zieken en ouderen om nieuw leven toe te dienen of ziekte te verminderen. Mensen die zo bleek zien dat ze bijna klaar zijn voor de dood (bloedarmoede) kunnen met behulp van Salvia herstellen.
-Het kan worden ingenomen om hoofdpijn en reuma te verlichten (echter, wanneer het in een hoge dosis wordt genomen zodat er visioenen zijn blijft er vaak de volgende morgen een lichte hoofdpijn hangen).
-Er is een semi-magische ziekte bekend onder de naam panzon de barrego (sic), ofwel gezwollen buik, wat vermoedelijk wordt veroorzaakt door een vloek van een brujo: een slechte tovenaar. De buik van het slachtoffer zwelt op als gevolg van een 'steen' die in hem is geplaatst. Het nemen van salvia zorgt voor verwijdering van deze 'steen' en de buik slinkt weer in tot het oorspronkelijke formaat. Onderzoekers hebben een oude sjamaan ontmoet die hen zijn slappe, gekreukelde buik liet zien en vertelde hoe hij zichzelf had genezen van de 'ziekte' met behulp van 'la María'. Don Alejandro bevestigde de 'ziekte' en de 'genezing'.

Salvia divinorum kan na meer onderzoek mogelijk worden gebruikt als hulp bij underground psychotherapie-methodes. Het is ook mogelijk dat de vondst van affiniteit met de kappa-opioide receptor leidt tot waardevol gebruik op andere medische terreinen. Op dit moment is er in het Westen nog geen geaccepteerde medische gebruikswijze bekend.

Variaties

Naast de gedroogde bladeren bestaan er (gestandaardiseerde) extracten van salvia. Een gestandaardiseerd extract wordt verkregen door de actieve stof - in dit geval salvinorine A - uit de plant te extraheren en te zuiveren en dan weer aan te brengen op gedroogde salviabladeren. Dit extract bevat puur kristallijn salvinorine A, een erg zeldzaam bestanddeel wat maar weinig mensen ooit hebben gezien en nog minder ooit hebben geproduceerd. Het vraagt veel scheikundige kennis en oefening om dit te produceren en daarom kost een gestandaardiseerd extract iets meer, maar het is het zeker waard. Veel van de andere extracten die worden verkocht zijn ruwe extracten. Deze worden gemaakt door salviabladeren te laten weken in een oplossing om de salvinorine A uit te bladeren te kunnen trekken. Het probleem hiermee is dat er ook nog andere stoffen dan salvinorine A loslaten, welke vervolgens ook in de extracten terechtkomen, en daarmee in de longen van de gebruiker.
Salvia extracten komen gewoonlijk in 5x en 10x concentraties (hoewel er ook andere zijn gesignaleerd). Dit betekent dat het 5x of 10x sterker is als het gedroogde blad. Om het eerste niveau op de salviaschaal te bereiken is een trekje van het extract met een van deze concentraties genoeg.

Gebruik

Salvia concentraat Veel mensen hebben er moeite mee het totale effect te bereiken door alleen de gedroogde bladeren te roken. Degenen die er wel in slagen doen dit dan door een aantal flinke trekken te nemen van een pijp of bong. Over het algemeen vindt men de bong het beste hulpmiddel om Salvia mee te consumeren, omdat zo een grote hoeveelheid bladeren tegelijk verbrandt en de rook snel de gebruiker bereikt. Een joint roken van Salviabladeren in een minder effectieve methode: er zijn erg veel bladeren voor nodig. Het is moeilijk te zeggen hoeveel er precies van nodig zijn, want zoals met de meeste andere psychoactieve planten verschilt dit van mens tot mens.
Vanuit dit punt kunnen we zeggen dat gestandaardiseerde extracten de beste tripresultaten geven, in tegenstelling tot verse bladeren, waarvan vast en zeker enorme hoeveelheden nodig zijn. Echter, wanneer de effecten daar zijn, kunnen wat verse bladeren gebruikt worden om deze te verlengen; wel tot 40-60 minuten in plaats van de gebruikelijke 15-20.
Bij gebruik van een bong, zou 50-500 mg gedroogde bladeren volgens Erowid voldoende moeten zijn. Wanneer je regelmatig Salvia rookt is minstens 1 gram nodig. Hoe dan ook, verwacht - met deze methode - niet veel meer dan een normale high.

Salvia extracten komen gewoonlijk in 5x en 10x concentraties. Dit betekent dat het 5x of 10x sterker is als het gedroogde blad. Om het eerste niveau op de salviaschaal te bereiken is een trekje van het extract met een van deze concentraties genoeg.

Bij het roken van Salvia is het belangrijk dat de rook zo lang mogelijk in de mond wordt gehouden, zodat de active stoffen hun werk kunnen doen. Hetzelfde geldt voor het kauwen van de bladeren: kauw er lang op, want de actieve stoffen worden via het mondslijmvlies in het lichaam opgenomen.

Waarschuwingen

Van Salvia divinorum is niet bekend dat het lichamelijk verslavend is of psychologische afhankelijkheid kan veroorzaken. Maar zoals met alle substanties zullen sommige mensen het vaker gebruiken dan dat eigenlijk prettig is. Er is geen tolerantie voor salvinorine A mogelijk, dus de ervaring kan verlengt worden door er meer van te roken.

-Gebruik geen Salvia wanneer wapens, messen of andere gevaarlijke objecten binnen handbereik zijn.
-Neem geen deel aan het verkeer wanneer je Salvia hebt genomen.
-Kies tijd en plaats voor de trip zorgvuldig. Privacy en veiligheid zijn heel belangrijk. Wees voorzichtig met hoogten en brandbare objecten, zoals kaarsen. Pleeg geen telefoontjes, bel mensen eventueel terug wanneer je weer nuchter bent.
-Denk goed na over hoe je de Salvia tot je neemt, en in welke hoeveelheid.
-Na het roken van Salvia kun je het beste gaan liggen, dit voelt veiliger en prettiger aan dan wanneer je gaat rondzwalken. Blijf gedurende de trip dus liggen. Trippen met je ogen dicht is ook aan te raden.
-Zorg dat er een sitter bij je is, iemand die zorgt dat je geen gekke dingen gaat doen en je gerust kan stellen mocht er iets mis gaan. (Dit is vooral belangrijk wanneer je voor het eerst Salvia gebruikt, een hoge dosis neemt, of een sterk overbrengingssysteem zoals verdamping.
-Bied ook aan om sitter te zijn voor ander.
-Wanneer je psychische problemen hebt, neem geen Salvia.
-Kies voor een verantwoordelijk gebruik van Salvia en wijs anderen hier ook op. Geef het niet aan minderjarigen, geweldadige of instabiele personen en deel het niet met vreemden. Weet aan wie je het geeft en weet waarom zij het willen gebruiken.
-Neem nooit Salvia op het werk of in het openbaar. Houd het prive, Salvia is zeker niet geschikt voor concerten, houseparties en feesten.
-Mix Salvia niet met alcohol. Vermijd combinaties met andere drugs.
-Wees extra voorzichtig met het verdampen van extracten, verdampte bladeren en speciaal voor het roken bewerkte salviabladeren.
-Gebruik nooit pure salvinorine, behalve wanneer je een ultra accurate weegschaal hebt zodat je de dosering in microgrammen kunt afwegen, en precies weet hoeveel je veilig kunt gebruiken. Zelfs wanneer dit mogelijk is, zou er een sitter aanwezig moeten zijn.

Bijwerkingen

Zoals bij het roken van veel plantmateriaal gebeurt, hebben sommige salviagebruikers last van keel- en longirritatie na afloop. Het is ook mogelijk dat je na het gebruik licht prikkelbaar bent of last hebt van hoofdpijn.

Kweken

Salviaplanten groeien voornamelijk vanuit stekjes met wortel die van een moeder Divinorumplant worden afgenomen. Dit omdat de Divinorum plant zelden of nooit levensvatbaar zaad produceert, en wanneer dat wel gebeurt groeit het bijna nooit uit tot een plantje. Er zijn maar enkele soorten van Salvia divinorum verkrijgbaar via internet en elke daarvan vertegenwoordigt een van de tien genetische soorten van de Salvia divinorum familie.

Het kweken van Salvia gaat het beste in een omgeving met een hoge luchtvochtigheid, hiervoor worden vaak kweektenten gebruikt, evenals waterverstuivers. Lange dagen, indirect zonlicht en een hoge temperatuur worden ook gewaardeerd door dit Mexicaanse plantje.
Zolang Salvia in de goede omstandigheden staat, zal zij het hele jaar door groeien. Hoewel ze meestal buiten wordt gekweekt, kan de plant snel doodgaan wanneer de herfst en winter eraan komen. Daarom zijn kweekkasten en tenten zeer aan te raden om een ideale omgeving te creeren.

Een eenvoudige gids voor het kweken van een plant vanuit een stekje in de woonkamer kun je vinden op Goatrance.de.

Bewaren

Een extract, maar ook de gewone gedroogde bladeren, kunnen oneindig lang bewaard blijven, mits droog. Salvinorine A is erg stabiel en zal haar potentie niet verliezen naarmate de tijd verstrijkt. Het beste kan dit bewaard worden in een afgesloten glazen potje of buisje, en niet in direct zonlicht.

Wanneer je je eigen salvia hebt gekweekt kun je dit vervolgens op verschillende manieren drogen.
1. Op natuurlijke wijze. Wacht totdat de bladeren doodgaan of afvallen. Verzamel ze en leg ze op een bord in een ruimte met een lage vochtigheid. Regelmatig omdraaien. Wanneer ze droog zijn kun je ze luchtdicht bewaren.
2. Salvia tabak. Neem grote, pas geplukte bladeren en leg ze bovenop elkaar (als blaadjes papier). Snijd de stapel in reepjes van ongeveer een halve centimeter breed. Leg deze op een hoopje en draai ze nog regelmatig om, totdat ze droog zijn maar niet kruimelen. Voordeel: de tabak geeft zachtere rook dan op normale wijze gedroogde bladeren. Nadeel: het is mogelijk dat dit langzaam en gedeeltelijk drogen resulteert in minder sterke bladeren die minder goed houdbaar blijven dan - extreem droge - kruimelende blaadjes.
3. Drogen in een voedseldroger. Deze worden verkocht in winkels waar men kleine keukenbenodigdheden verkoopt. Deze methode is snel en grondig. Droog totdat de bladeren en ook de steeltjes verkruimelbaar zijn.
4. Met de oven gedroogde Salvia. Plaats de bladeren op een ovenbestendige schaal. Droog ze in de oven op niet meer dan 90 graden. Ook deze methode is snel en grondig. Zorg wel dat je de bladeren op tijd weer uit de oven haalt, ze verbranden snel.
Voor meer informatie, zie Salvia.net.

Links / Verder lezen

Salvia.net hoofdpagina Sagewisdom (afbeeldingen op deze pagina)
Erowid over Salvia
Ethnopharmacology of Ska María Pastora
Daniel Siebert's S-A-L-V-I-A Experiental Rating Scale
The latest research results on the chemistry of salvia

Referenties

Dit artikel is gebaseerd op de volgende pagina's:

Erowids Salvia Vault
Erowids Salvia FAQ
Sagewisdom Users Guide
Ethnopharmacology of Ska María Pastora


Reacties

 • iluminati 30-06-2007 01:21:19

  salvia divinatorum...............what the f...k just happened, lasted about 3-4 minutes..........out of body experience, too much imagry too explain too much info.......loss of identity.ego.. connection to universal subconscience.... parallel word. moleculare..return form trip saw self profile zapping in front of me before I returned back into my body. almost like a cartoon, similar to concept behind the film with keeano reeves. cant remember name, but like that.at the final phase fear of not being able to get back out of the chaos but when you regain you place back on earth you have the greatest of sensations you have ever felt, of well being of having aquired somthing, mild vry mild headache, and the feeling of having met creation face to face. very unbelivable,had done LSD 25 about 27 years ago total diffrent. feelings of some kind of conspiracy too fantastic too believe....unprepared for what happened will try again with meditation before. Definetly not a recreational thing..very serious...better have your shit together..up there...better be a nice person....or WARNING IF YOUR BAD ITS BAD BAD BAD< enjoy and learn....wow...ps smoked a cocentrate of 20x a pinch about the size of an asprin. in a hash pipe.

 • .......... 29-01-2008 16:43:05

  Gebruik Salvia nooit alleen. Hoe ervaren je ook bent met psychedelica.
  Ik heb het aan der lijfe ondervonden

 • salvia fan 12-02-2008 09:10:06

  Salvia divinorum sounds like a very strong drug.

 • jb 19-03-2008 19:00:23

  I acquired about 5 oz. of it after a friend of mine took a hallucinagenic tour of southern Mexico about 5 years ago (wouldnt that be awesome??!!) and smoked it out of a water pipe with friends and introduced alot of other people to it. My experiance was very mild, like a very slow and heavy LSD or Psilocybin experiance. I felt like I was weighted down with lead. Some of the others experianced very intense out of body experiances. One friend during his peak was trying to explain to me that he had left his body, while I was looking at him in his body and form, it was very apparent that he had transcended his body and seeing himself as a formless being. Another friend went into a very deep trance for less than 30 seconds. When he came out of it he had been on a trip that seemed to last an eternity. Others described light shining from our laughter, another friend kept asking if "we were all in the circle with him," I saw it as his third eye opening and the beginning stages of awareness of cosmic consciousness. I was never dissapointed with my experiances, but its hard to listen to your friends tell you about their amazing trips. I had many beauftiul life changing experiances with psychodelics, but would like to revisit Salvia for the therapeutic and curative qualities. Well, that and I think Im too old (by old I mean tied down and comfortable with my current reality)to do LSD again!!

 • average joe 04-04-2008 02:39:30

  I couldent believe the potency of this drug. within seconds i felt all the emotions from my entir life. Feeling from when i was a child , adolesence, and future. Totally unconnected from reality. overwhelemed with astounding bizzare visuals. and before i knew it the experience was over, and i was glad. I returened to life as i knew it before, but with a new sence of being. although i did enjoy this experience tremendously i will not revisit salvia divinitorium for a while, maybe a week or two.

 • Wafer 18-06-2008 17:06:22

  Ik heb Salvia ook nog nooit alleen gebruikt, het is zo overweldigend dat er best altijd iemand bij je moet zijn..
  Hoewel de trip zelf niet lang duurt is het toch wel echt zeer intensief!

 • Dewd 09-01-2009 16:24:41

  Ik moet zeggen dat ik het oneens ben met de mensen die zeggen dat salvia niet alleen gebruikt moet worden. Ik gebruik salvia veel, maar dan ook veel liever alleen dan met anderen. Ik gebruik extracten sterker dan 20x. Men zou geen absolute oordelen moeten vellen over iets wat totaal van de situatie of de persoon afhankelijk is.

 • TTTA 02-09-2009 01:10:39

  hey i tried this stuff its realy cool i felt reard and i saw some objects in kube or piramid and bals coming in to me but when they came to close i scared them away :P some peoplez should try this stuff!! is Awesome!

 • margot 23-03-2010 05:17:47

  it is really helping with my IBS... it feels like the knots in my intestines are untangling more and more with each use

 • whynotthesmoke 05-05-2010 17:57:11

  Very nice high. I was very skeptical about it, having purchased some "pot substitute" herbs online and been disappointed, at least at the time. After a couple or three well-inhaled hits, it is like a marijuana high without the space-time hallucinations, which is surprising and different, e.g., enjoyment associated with mundane tasks. There are also "nature"-based overtones to the high, which might go along with reading that this strain is Mexican, etc. Increased energy associated with first-phases of marijuana high also present. While I did not get the intense, LSD-like effects -- or out-of-body effects, etc. -- I have not consumed very much at all. Still, I want to stress that this is NOT a no-effect experience, and I think that people who like the marijuana effect will be pleased with it.

 • Wecksteez 21-11-2012 02:18:00

  My trip was hard.

  It went like this.

  I'm tripping with a blanket over me, and I trip in front of the mirror in my bath robe naked underneath for comfort.
  So dude, when I start tripping, I just hear the music and look at myself, then I start looking at the art while tripping.
  And I was sitting on an exit sign
  next to a salvia picture
  and it all made sense to me.
  So I began wrapping myself in the blanket from head to toe, but when I got to my pretzel style knees, the blanket popped open and I got up and began looking on the other side of the room to see if Arch Angel Michael was there because I wrote a letter to him and lit a candle before tripping in my dark room with the small low lit flame.
  So I felt like I was having an ego death where I was supposed to act nonchalant and that's like the only way you can win the prize, and like everyone wanted to win the prize or some shit
  idk it was heavy complex shit haha

  Overall, the drug just told me to play and to know the outside world is what's real. Indoors is more just the mental space if anything.
  Like I knew exactly how good it felt when I knew my room had windows.

  Dude, It wasn't the loop though.
  I was like I was part of the blanket
  and I was supposed to keep my cool and just chill there
  and then I started furiously wrapping myself in the blanket
  then it popped open when I tried but my pretzel style knees were too wide for it
  so I looked around
  and felt like damn man, I'm tripping.
  I got up and felt superior to every other human being.
  I felt like I was on top of the world basically.

 • potanist 14-02-2014 14:24:13

  regular, most common salvia official is good plant too, for stress or fungus diseases, just make concentrate
  by boiling, plenty of plant and half or liter of water depend of use. boil half hour low temperature as possible, keep it container and use it pleases where fungus grows in your body : ) foot bath ex.. and go to doctor if fungus grows so thigh in your body that this doesent help. I would say after 5 days treatment you can see if it help or not

 • knStarsBD 15-01-2017 17:29:20

  Hello. And Bye.

 • knStarsBD 15-01-2017 17:50:38

  Hello. And Bye.

 • MSVCP140 01-02-2017 01:29:45

  :-) OK !

 • San Andreas GamesIC 01-02-2017 17:02:54

  Super :)))

 • DoraObeneJS 06-04-2017 05:55:05

  hi!

 • AllysonFruhs 10-05-2017 16:12:20

  I really like and appreciate your article.Much thanks again. Keep writing. [url=http://1vcratjb.tumblr.com/]Vescio[/url]

 • Lesablocurfa 03-08-2017 10:18:20

  Thanks for the forum.Really thank you! Fantastic. [url=http://lynlb1nd.tumblr.com/]Wagaman[/url]

 • BobbyNaxMY 03-08-2017 17:45:46

  [b]&#1087;&#1088;&#1080;&#1082;&#1072;&#1079; &#1086;&#1073; &#1091;&#1076;&#1077;&#1088;&#1078;&#1072;&#1085;&#1080;&#1080; &#1076;&#1077;&#1085;&#1077;&#1078;&#1085;&#1099;&#1093; &#1089;&#1088;&#1077;&#1076;&#1089;&#1090;&#1074; &#1080;&#1079; &#1079;&#1072;&#1088;&#1072;&#1073;&#1086;&#1090;&#1085;&#1086;&#1081; &#1087;&#1083;&#1072;&#1090;&#1099; &#1086;&#1073;&#1088;&#1072;&#1079;&#1077;&#1094; 2017[/b]

  &#1089;&#1087;&#1088;&#1072;&#1074;&#1082;&#1072; &#1086;&#1090; &#1075;&#1080;&#1085;&#1077;&#1082;&#1086;&#1083;&#1086;&#1075;&#1072; &#1086;&#1073;&#1088;&#1072;&#1079;&#1077;&#1094; &#1079;&#1072;&#1087;&#1086;&#1083;&#1085;&#1077;&#1085;&#1080;&#1103; &#1079;&#1072;&#1103;&#1074;&#1083;&#1077;&#1085;&#1080;&#1077; &#1074; &#1085;&#1072;&#1083;&#1086;&#1075;&#1086;&#1074;&#1091;&#1102; &#1086; &#1087;&#1088;&#1077;&#1076;&#1086;&#1089;&#1090;&#1072;&#1074;&#1083;&#1077;&#1085;&#1080;&#1080; &#1083;&#1100;&#1075;&#1086;&#1090;&#1099; &#1087;&#1086;&#1089;&#1090;&#1072;&#1085;&#1086;&#1074;&#1083;&#1077;&#1085;&#1080;&#1077; 824 &#1086;&#1090; 19.09.2013 &#1088;&#1072;&#1079;&#1098;&#1103;&#1089;&#1085;&#1077;&#1085;&#1080;&#1103; &#1072;&#1082;&#1090; &#1088;&#1072;&#1079;&#1085;&#1086;&#1075;&#1083;&#1072;&#1089;&#1080;&#1103; &#1087;&#1086; &#1072;&#1082;&#1090;&#1091; &#1087;&#1088;&#1086;&#1074;&#1077;&#1088;&#1082;&#1080; &#1041;&#1083;&#1072;&#1085;&#1082; &#1089;&#1090;&#1088;&#1086;&#1075;&#1086;&#1081; &#1086;&#1090;&#1095;&#1105;&#1090;&#1085;&#1086;&#1089;&#1090;&#1080; &#1076;&#1083;&#1103; &#1086;&#1086;&#1086; &#1040;&#1082;&#1090; &#1087;&#1088;&#1080;&#1077;&#1084;&#1072; &#1087;&#1077;&#1088;&#1077;&#1076;&#1072;&#1095;&#1080; &#1087;&#1086;&#1084;&#1077;&#1097;&#1077;&#1085;&#1080;&#1103; &#1087;&#1088;&#1080; &#1088;&#1072;&#1089;&#1090;&#1086;&#1088;&#1078;&#1077;&#1085;&#1080;&#1080; &#1076;&#1086;&#1075;&#1086;&#1074;&#1086;&#1088;&#1072; &#1072;&#1088;&#1077;&#1085;&#1076;&#1099; &#1086;&#1073;&#1088;&#1072;&#1079;&#1077;&#1094; &#1047;&#1072;&#1103;&#1074;&#1082;&#1072; &#1085;&#1072; &#1087;&#1088;&#1086;&#1074;&#1077;&#1076;&#1077;&#1085;&#1080;&#1077; &#1101;&#1082;&#1089;&#1087;&#1077;&#1088;&#1090;&#1080;&#1079;&#1099; &#1086;&#1073;&#1088;&#1072;&#1079;&#1077;&#1094; &#1057;&#1086;&#1075;&#1083;&#1072;&#1096;&#1077;&#1085;&#1080;&#1077; &#1086; &#1088;&#1072;&#1089;&#1090;&#1086;&#1088;&#1078;&#1077;&#1085;&#1080;&#1080; &#1076;&#1086;&#1075;&#1086;&#1074;&#1086;&#1088;&#1072; &#1085;&#1072;&#1081;&#1084;&#1072; &#1078;&#1080;&#1083;&#1086;&#1075;&#1086; &#1087;&#1086;&#1084;&#1077;&#1097;&#1077;&#1085;&#1080;&#1103; &#1086;&#1073;&#1088;&#1072;&#1079;&#1077;&#1094; &#1040;&#1082;&#1090; &#1085;&#1072; &#1089;&#1082;&#1088;&#1099;&#1090;&#1099;&#1077; &#1088;&#1072;&#1073;&#1086;&#1090;&#1099; &#1073;&#1083;&#1072;&#1085;&#1082; &#1089;&#1082;&#1072;&#1095;&#1072;&#1090;&#1100; 2017 &#1076;&#1086;&#1075;&#1086;&#1074;&#1086;&#1088; &#1086; &#1087;&#1088;&#1077;&#1076;&#1086;&#1089;&#1090;&#1072;&#1074;&#1083;&#1077;&#1085;&#1080;&#1080; &#1087;&#1083;&#1072;&#1090;&#1085;&#1099;&#1093; &#1086;&#1073;&#1088;&#1072;&#1079;&#1086;&#1074;&#1072;&#1090;&#1077;&#1083;&#1100;&#1085;&#1099;&#1093; &#1091;&#1089;&#1083;&#1091;&#1075; 2013 &#1079;&#1072;&#1103;&#1074;&#1083;&#1077;&#1085;&#1080;&#1077; &#1086; &#1088;&#1077;&#1075;&#1080;&#1089;&#1090;&#1088;&#1072;&#1094;&#1080;&#1080; &#1080;&#1087; &#1074; &#1082;&#1072;&#1095;&#1077;&#1089;&#1090;&#1074;&#1077; &#1088;&#1072;&#1073;&#1086;&#1090;&#1086;&#1076;&#1072;&#1090;&#1077;&#1083;&#1103; &#1074; &#1087;&#1092;&#1088; 2017 &#1086;&#1073;&#1088;&#1072;&#1079;&#1077;&#1094; &#1051;&#1080;&#1095;&#1085;&#1072;&#1103; &#1082;&#1072;&#1088;&#1090;&#1086;&#1095;&#1082;&#1072; &#1086;&#1093;&#1088;&#1072;&#1085;&#1085;&#1080;&#1082;&#1072; &#1086;&#1073;&#1088;&#1072;&#1079;&#1077;&#1094; &#1089;&#1082;&#1072;&#1095;&#1072;&#1090;&#1100; &#1086;&#1090;&#1095;&#1105;&#1090; &#1087;&#1086; &#1087;&#1088;&#1086;&#1080;&#1079;&#1074;&#1086;&#1076;&#1089;&#1090;&#1074;&#1077;&#1085;&#1085;&#1086;&#1081; &#1087;&#1088;&#1072;&#1082;&#1090;&#1080;&#1082;&#1077; &#1090;&#1091;&#1088;&#1080;&#1079;&#1084; &#1089;&#1087;&#1088;&#1072;&#1074;&#1082;&#1072; &#1080;&#1079; &#1096;&#1082;&#1086;&#1083;&#1099; &#1076;&#1083;&#1103; &#1087;&#1086;&#1077;&#1079;&#1076;&#1072; &#1089;&#1088;&#1086;&#1082; &#1076;&#1077;&#1081;&#1089;&#1090;&#1074;&#1080;&#1103; &#1055;&#1088;&#1080;&#1084;&#1077;&#1088; &#1079;&#1072;&#1087;&#1086;&#1083;&#1085;&#1077;&#1085;&#1080;&#1103; &#1072;&#1085;&#1082;&#1077;&#1090;&#1099; &#1085;&#1072; &#1074;&#1080;&#1079;&#1091; &#1074; &#1075;&#1077;&#1088;&#1084;&#1072;&#1085;&#1080;&#1102; &#1058;&#1088;&#1072;&#1074;&#1084;&#1072; &#1074; &#1073;&#1099;&#1090;&#1091; &#1086;&#1073;&#1098;&#1103;&#1089;&#1085;&#1080;&#1090;&#1077;&#1083;&#1100;&#1085;&#1072;&#1103; &#1086;&#1073;&#1088;&#1072;&#1079;&#1077;&#1094; &#1055;&#1088;&#1086;&#1080;&#1079;&#1074;&#1086;&#1076;&#1089;&#1090;&#1074;&#1077;&#1085;&#1085;&#1072;&#1103; &#1093;&#1072;&#1088;&#1072;&#1082;&#1090;&#1077;&#1088;&#1080;&#1089;&#1090;&#1080;&#1082;&#1072; &#1076;&#1083;&#1103; &#1084;&#1089;&#1101; &#1086;&#1073;&#1088;&#1072;&#1079;&#1077;&#1094; &#1079;&#1072;&#1087;&#1086;&#1083;&#1085;&#1077;&#1085;&#1080;&#1103; 2015 &#1040;&#1082;&#1090; &#1079;&#1072;&#1084;&#1077;&#1085;&#1099; &#1084;&#1072;&#1090;&#1077;&#1088;&#1080;&#1072;&#1083;&#1086;&#1074; &#1074; &#1089;&#1090;&#1088;&#1086;&#1080;&#1090;&#1077;&#1083;&#1100;&#1089;&#1090;&#1074;&#1077; &#1086;&#1073;&#1088;&#1072;&#1079;&#1077;&#1094; &#1054;&#1073;&#1088;&#1072;&#1079;&#1077;&#1094; &#1093;&#1086;&#1076;&#1072;&#1090;&#1072;&#1081;&#1089;&#1090;&#1074;&#1072; &#1086;&#1073; &#1086;&#1079;&#1085;&#1072;&#1082;&#1086;&#1084;&#1083;&#1077;&#1085;&#1080;&#1080; &#1089; &#1084;&#1072;&#1090;&#1077;&#1088;&#1080;&#1072;&#1083;&#1072;&#1084;&#1080; &#1076;&#1077;&#1083;&#1072; &#1072;&#1088;&#1073;&#1080;&#1090;&#1088;&#1072;&#1078;&#1085;&#1099;&#1081; &#1089;&#1091;&#1076; &#1055;&#1088;&#1080;&#1082;&#1072;&#1079; &#1086; &#1089;&#1086;&#1079;&#1076;&#1072;&#1085;&#1080;&#1080; &#1088;&#1077;&#1074;&#1080;&#1079;&#1080;&#1086;&#1085;&#1085;&#1086;&#1081; &#1082;&#1086;&#1084;&#1080;&#1089;&#1089;&#1080;&#1080; &#1086;&#1073;&#1088;&#1072;&#1079;&#1077;&#1094; &#1040;&#1085;&#1080;&#1084;&#1077; &#1086;&#1073;&#1088;&#1072;&#1079;&#1077;&#1094; &#1087;&#1088;&#1086;&#1089;&#1090;&#1086;&#1083;&#1102;&#1076;&#1080;&#1085;&#1072; &#1074; &#1096;&#1082;&#1086;&#1083;&#1077; &#1073;&#1083;&#1072;&#1075;&#1086;&#1088;&#1086;&#1076;&#1085;&#1099;&#1093; &#1076;&#1077;&#1074;&#1080;&#1094; &#1076;&#1072;&#1074;&#1072;&#1081; &#1076;&#1086;&#1075;&#1086;&#1074;&#1086;&#1088;&#1080;&#1084;&#1089;&#1103;. &#1082;&#1085;&#1080;&#1075;&#1072; &#1086; &#1076;&#1086;&#1075;&#1086;&#1074;&#1086;&#1088;&#1072;&#1093; &#1076;&#1083;&#1103; &#1076;&#1077;&#1090;&#1077;&#1081; &#1080; &#1080;&#1093; &#1088;&#1086;&#1076;&#1080;&#1090;&#1077;&#1083;&#1077;&#1081; &#1086;&#1073;&#1088;&#1072;&#1079;&#1077;&#1094; &#1087;&#1083;&#1072;&#1090;&#1077;&#1078;&#1082;&#1080; &#1092;&#1080;&#1082;&#1089;&#1080;&#1088;&#1086;&#1074;&#1072;&#1085;&#1085;&#1099;&#1081; &#1087;&#1083;&#1072;&#1090;&#1077;&#1078; &#1074; &#1087;&#1077;&#1085;&#1089;&#1080;&#1086;&#1085;&#1085;&#1099;&#1081; &#1092;&#1086;&#1085;&#1076; &#1074; 2017 &#1075;&#1086;&#1076;&#1091; &#1076;&#1083;&#1103; &#1080;&#1087; &#1076;&#1086;&#1075;&#1086;&#1074;&#1086;&#1088; &#1094;&#1077;&#1089;&#1089;&#1080;&#1080; &#1101;&#1090;&#1086; &#1087;&#1088;&#1086;&#1089;&#1090;&#1099;&#1084;&#1080; &#1089;&#1083;&#1086;&#1074;&#1072;&#1084;&#1080; &#1085;&#1072; 10 &#1083;&#1077;&#1090; &#1084;&#1086;&#1083;&#1086;&#1078;&#1077; &#1072;&#1085;&#1082;&#1077;&#1090;&#1072; &#1085;&#1072; &#1091;&#1095;&#1072;&#1089;&#1090;&#1080;&#1077;

  &#1087;&#1088;&#1077;&#1085;&#1080;&#1103; &#1074; &#1075;&#1088;&#1072;&#1078;&#1076;&#1072;&#1085;&#1089;&#1082;&#1086;&#1084; &#1087;&#1088;&#1086;&#1094;&#1077;&#1089;&#1089;&#1077; &#1086;&#1073;&#1088;&#1072;&#1079;&#1077;&#1094; &#1082;&#1086;&#1076;&#1099; &#1074;&#1099;&#1095;&#1077;&#1090;&#1072; &#1074; &#1089;&#1087;&#1088;&#1072;&#1074;&#1082;&#1077; 2 &#1085;&#1076;&#1092;&#1083; 2017 &#1088;&#1072;&#1089;&#1096;&#1080;&#1092;&#1088;&#1086;&#1074;&#1082;&#1072; &#1076;&#1086;&#1074;&#1077;&#1088;&#1077;&#1085;&#1085;&#1086;&#1089;&#1090;&#1100; &#1085;&#1072; &#1074;&#1077;&#1076;&#1077;&#1085;&#1080;&#1077; &#1076;&#1077;&#1083;&#1072; &#1074; &#1089;&#1091;&#1076;&#1077; &#1086;&#1073;&#1088;&#1072;&#1079;&#1077;&#1094; &#1093;&#1086;&#1076;&#1072;&#1090;&#1072;&#1081;&#1089;&#1090;&#1074;&#1086; &#1086; &#1088;&#1072;&#1089;&#1089;&#1084;&#1086;&#1090;&#1088;&#1077;&#1085;&#1080;&#1080; &#1076;&#1077;&#1083;&#1072; &#1074; &#1086;&#1090;&#1089;&#1091;&#1090;&#1089;&#1090;&#1074;&#1080;&#1077; &#1080;&#1089;&#1090;&#1094;&#1072; &#1072;&#1088;&#1073;&#1080;&#1090;&#1088;&#1072;&#1078; &#1086;&#1073;&#1088;&#1072;&#1079;&#1077;&#1094; &#1052;&#1090;&#1089; &#1073;&#1083;&#1072;&#1085;&#1082; &#1076;&#1086;&#1074;&#1077;&#1088;&#1077;&#1085;&#1085;&#1086;&#1089;&#1090;&#1080; &#1086;&#1090; &#1102;&#1088;&#1080;&#1076;&#1080;&#1095;&#1077;&#1089;&#1082;&#1086;&#1075;&#1086; &#1083;&#1080;&#1094;&#1072; &#1087;&#1088;&#1080;&#1082;&#1072;&#1079; &#1086; &#1074;&#1099;&#1085;&#1091;&#1078;&#1076;&#1077;&#1085;&#1085;&#1086;&#1084; &#1087;&#1088;&#1086;&#1089;&#1090;&#1086;&#1077; &#1087;&#1086; &#1074;&#1080;&#1085;&#1077; &#1088;&#1072;&#1073;&#1086;&#1090;&#1086;&#1076;&#1072;&#1090;&#1077;&#1083;&#1103; &#1086;&#1073;&#1088;&#1072;&#1079;&#1077;&#1094; &#1080;&#1089;&#1082; &#1086;&#1073; &#1091;&#1084;&#1077;&#1085;&#1100;&#1096;&#1077;&#1085;&#1080;&#1080; &#1080;&#1089;&#1087;&#1086;&#1083;&#1085;&#1080;&#1090;&#1077;&#1083;&#1100;&#1089;&#1082;&#1086;&#1075;&#1086; &#1089;&#1073;&#1086;&#1088;&#1072; &#1086;&#1073;&#1088;&#1072;&#1079;&#1077;&#1094; &#1089;&#1087;&#1088;&#1072;&#1074;&#1082;&#1072; &#1086; &#1088;&#1072;&#1073;&#1086;&#1090;&#1077; &#1089; &#1086;&#1076;&#1072;&#1088;&#1077;&#1085;&#1085;&#1099;&#1084;&#1080; &#1076;&#1077;&#1090;&#1100;&#1084;&#1080; &#1074; &#1096;&#1082;&#1086;&#1083;&#1077; &#1076;&#1086;&#1075;&#1086;&#1074;&#1086;&#1088; &#1072;&#1088;&#1077;&#1085;&#1076;&#1099; &#1073;&#1077;&#1079;&#1074;&#1086;&#1079;&#1084;&#1077;&#1079;&#1076;&#1085;&#1086;&#1075;&#1086; &#1087;&#1086;&#1083;&#1100;&#1079;&#1086;&#1074;&#1072;&#1085;&#1080;&#1103; &#1087;&#1088;&#1086;&#1090;&#1086;&#1082;&#1086;&#1083; &#1086; &#1074;&#1086;&#1079;&#1073;&#1091;&#1078;&#1076;&#1077;&#1085;&#1080;&#1080; &#1091;&#1075;&#1086;&#1083;&#1086;&#1074;&#1085;&#1086;&#1075;&#1086; &#1076;&#1077;&#1083;&#1072; &#1086;&#1073;&#1088;&#1072;&#1079;&#1077;&#1094; &#1086;&#1073;&#1088;&#1072;&#1079;&#1077;&#1094; &#1079;&#1072;&#1087;&#1086;&#1083;&#1085;&#1077;&#1085;&#1080;&#1103; &#1076;&#1077;&#1082;&#1083;&#1072;&#1088;&#1072;&#1094;&#1080;&#1080; 3 &#1085;&#1076;&#1092;&#1083; &#1079;&#1072; 2015 &#1075;&#1086;&#1076; &#1079;&#1072; &#1086;&#1073;&#1091;&#1095;&#1077;&#1085;&#1080;&#1077; &#1088;&#1077;&#1073;&#1077;&#1085;&#1082;&#1072; &#1072;&#1085;&#1080;&#1084;&#1077; &#1086;&#1090;&#1095;&#1105;&#1090; &#1086; &#1073;&#1091;&#1081;&#1089;&#1090;&#1074;&#1077; &#1076;&#1091;&#1093;&#1086;&#1074; &#1089;&#1084;&#1086;&#1090;&#1088;&#1077;&#1090;&#1100; &#1086;&#1085;&#1083;&#1072;&#1081;&#1085; &#1086;&#1073;&#1088;&#1072;&#1079;&#1077;&#1094; &#1079;&#1072;&#1103;&#1074;&#1083;&#1077;&#1085;&#1080;&#1103; &#1086;&#1073; &#1086;&#1090;&#1084;&#1077;&#1085;&#1077; &#1080;&#1089;&#1087;&#1086;&#1083;&#1085;&#1080;&#1090;&#1077;&#1083;&#1100;&#1089;&#1082;&#1086;&#1075;&#1086; &#1089;&#1073;&#1086;&#1088;&#1072; &#1076;&#1077;&#1082;&#1083;&#1072;&#1088;&#1072;&#1094;&#1080;&#1103; &#1085;&#1072; &#1073;&#1072;&#1085;&#1102; &#1086;&#1073;&#1088;&#1072;&#1079;&#1077;&#1094; &#1079;&#1072;&#1087;&#1086;&#1083;&#1085;&#1077;&#1085;&#1080;&#1103; &#1074;&#1087;&#1088;.2017 &#1084;&#1072;&#1090;&#1077;&#1084;&#1072;&#1090;&#1080;&#1082;&#1072; 4 &#1082;&#1083;&#1072;&#1089;&#1089; &#1086;&#1073;&#1088;&#1072;&#1079;&#1077;&#1094;

 • JameswheewOA 03-08-2017 18:50:52

  Downloads Music/MP3/FLAC/ Private FTP Scene 1990-2017 FTP Server, Music Videos,
  Minimal, Hardstyle, House, Techno, Tech-House, Dance, Trance, Club, Pop, Rock, Rap, Bass
  https://0daymusic.org

 • MerlinwousaLB 03-08-2017 20:46:28

  [url=http://www.digitalspot.it/under-armour-speedform-gemini-2-824.php]Under Armour Speedform Gemini 2[/url]
  Usually do not evaluate the values of residences that happen to be available for sale when attempting to take into consideration how much you need to supply on a home you anticipate purchasing. As an alternative, consider the costs of the houses that sold. A owner can listing their property at any cost they really want, for that reason which makes this a hard issue to evaluate from.

  [img]http://www.liceovoltacomo.it/images/nikeflyknit/13091-nike-roshe-run-womens-foot-locker.jpg[/img]

  Go for a walk when your nervousness is hitting heights in which you are not able to manage, this can be comforting and lets go of bad power and ideas you might be experiencing. Wandering is additionally fantastic for your health and while you are healthful you will be generally more content and get less to concern yourself with!

  [img]http://www.ilcastellodifulignano.it/images/afwoms/6956-manolo-blahnik-scarpe-uomo.jpg[/img]

 • PhilipglicsEO 04-08-2017 00:40:50

  &#1042;&#1072;&#1089; &#1087;&#1088;&#1080;&#1074;&#1077;&#1090;&#1089;&#1090;&#1074;&#1091;&#1077;&#1090; &#1082;&#1086;&#1084;&#1072;&#1085;&#1076;&#1072; &#1089;&#1072;&#1081;&#1090;&#1072; &#1057;&#1080;&#1073;&#1080;&#1088;&#1082;&#1080;, &#1089;&#1072;&#1081;&#1090;&#1072;, &#1085;&#1072; &#1082;&#1086;&#1090;&#1086;&#1088;&#1086;&#1084; &#1088;&#1072;&#1079;&#1084;&#1077;&#1097;&#1072;&#1102;&#1090; &#1072;&#1085;&#1082;&#1077;&#1090;&#1099; 86% &#1074;&#1089;&#1077;&#1093; [URL=http://sex.sibirki.com]&#1087;&#1088;&#1086;&#1089;&#1090;&#1080;&#1090;&#1091;&#1090;&#1082;&#1080; &#1085;&#1086;&#1074;&#1086;&#1089;&#1080;&#1073;&#1080;&#1088;&#1089;&#1082;&#1072;[/URL]
  [URL=http://ero.nsexy.ru]&#1087;&#1088;&#1086;&#1089;&#1090;&#1080;&#1090;&#1091;&#1090;&#1082;&#1080; &#1085;&#1086;&#1074;&#1086;&#1089;&#1080;&#1073;&#1080;&#1088;&#1089;&#1082;&#1072;[/URL] &#1078;&#1076;&#1091;&#1090; &#1074; &#1075;&#1086;&#1089;&#1090;&#1080; &#1090;&#1077;&#1093;, &#1082;&#1090;&#1086; &#1080;&#1097;&#1077;&#1090; &#1088;&#1072;&#1079;&#1074;&#1083;&#1077;&#1095;&#1077;&#1085;&#1080;&#1081;, &#1085;&#1086; &#1080;&#1084;&#1077;&#1077;&#1090; &#1085;&#1077; &#1086;&#1095;&#1077;&#1085;&#1100; &#1084;&#1085;&#1086;&#1075;&#1086; &#1089;&#1088;&#1077;&#1076;&#1089;&#1090;&#1074;.
  &#1054;&#1073;&#1088;&#1072;&#1090;&#1080;&#1090;&#1077; &#1074;&#1085;&#1080;&#1084;&#1072;&#1085;&#1080;&#1077; &#1085;&#1072; &#171;&#1079;&#1085;&#1072;&#1095;&#1082;&#1080;&#187; &#1082;&#1086;&#1090;&#1086;&#1088;&#1099;&#1084;&#1080; &#1086;&#1090;&#1084;&#1077;&#1095;&#1077;&#1085;&#1099; [URL=http://siblaguna.me]&#1087;&#1088;&#1086;&#1089;&#1090;&#1080;&#1090;&#1091;&#1090;&#1082;&#1080; &#1085;&#1086;&#1074;&#1086;&#1089;&#1080;&#1073;&#1080;&#1088;&#1089;&#1082;&#1072;[/URL]

 • BobbyNaxMY 04-08-2017 07:24:32

  [b]&#1089;&#1086;&#1075;&#1083;&#1072;&#1096;&#1077;&#1085;&#1080;&#1077; &#1086; &#1088;&#1072;&#1089;&#1090;&#1086;&#1088;&#1078;&#1077;&#1085;&#1080;&#1080; &#1076;&#1086;&#1075;&#1086;&#1074;&#1086;&#1088;&#1072; &#1087;&#1086; &#1089;&#1086;&#1075;&#1083;&#1072;&#1096;&#1077;&#1085;&#1080;&#1102; &#1089;&#1090;&#1086;&#1088;&#1086;&#1085; &#1086;&#1073;&#1088;&#1072;&#1079;&#1077;&#1094;[/b]

  &#1076;&#1086;&#1075;&#1086;&#1074;&#1086;&#1088; &#1092;&#1080;&#1085;&#1072;&#1085;&#1089;&#1080;&#1088;&#1086;&#1074;&#1072;&#1085;&#1080;&#1103; &#1087;&#1086;&#1076; &#1091;&#1089;&#1090;&#1091;&#1087;&#1082;&#1091; &#1076;&#1077;&#1085;&#1077;&#1078;&#1085;&#1086;&#1075;&#1086; &#1090;&#1088;&#1077;&#1073;&#1086;&#1074;&#1072;&#1085;&#1080;&#1103;. &#1086;&#1073;&#1088;&#1072;&#1079;&#1077;&#1094; &#1076;&#1086;&#1075;&#1086;&#1074;&#1086;&#1088; &#1087;&#1086;&#1089;&#1090;&#1072;&#1074;&#1082;&#1080; &#1087;&#1080;&#1090;&#1100;&#1077;&#1074;&#1086;&#1081; &#1074;&#1086;&#1076;&#1099; &#1086;&#1073;&#1088;&#1072;&#1079;&#1077;&#1094; &#1072;&#1082;&#1090; &#1086; &#1087;&#1088;&#1080;&#1077;&#1084;&#1077;-&#1087;&#1077;&#1088;&#1077;&#1076;&#1072;&#1095;&#1080; &#1086;&#1073;&#1098;&#1077;&#1082;&#1090;&#1072; &#1086;&#1089;&#1085;&#1086;&#1074;&#1085;&#1099;&#1093; &#1089;&#1088;&#1077;&#1076;&#1089;&#1090;&#1074; &#1086;&#1073;&#1088;&#1072;&#1079;&#1077;&#1094; &#1079;&#1072;&#1087;&#1086;&#1083;&#1085;&#1077;&#1085;&#1080;&#1103; &#1087;&#1088;&#1080;&#1082;&#1072;&#1079; &#1087;&#1086; &#1073;&#1077;&#1079;&#1086;&#1087;&#1072;&#1089;&#1085;&#1086;&#1089;&#1090;&#1080; &#1076;&#1086;&#1088;&#1086;&#1078;&#1085;&#1086;&#1075;&#1086; &#1076;&#1074;&#1080;&#1078;&#1077;&#1085;&#1080;&#1103; &#1085;&#1072; &#1087;&#1088;&#1077;&#1076;&#1087;&#1088;&#1080;&#1103;&#1090;&#1080;&#1080; &#1086;&#1073;&#1088;&#1072;&#1079;&#1077;&#1094; &#1088;&#1072;&#1089;&#1093;&#1086;&#1076;&#1099; &#1087;&#1086; &#1086;&#1073;&#1099;&#1095;&#1085;&#1086;&#1081; &#1076;&#1077;&#1103;&#1090;&#1077;&#1083;&#1100;&#1085;&#1086;&#1089;&#1090;&#1080; &#1074; &#1086;&#1090;&#1095;&#1077;&#1090;&#1077; &#1086; &#1092;&#1080;&#1085;&#1072;&#1085;&#1089;&#1086;&#1074;&#1099;&#1093; &#1088;&#1077;&#1079;&#1091;&#1083;&#1100;&#1090;&#1072;&#1090;&#1072;&#1093; &#1054;&#1090;&#1095;&#1077;&#1090; &#1087;&#1086; &#1087;&#1088;&#1072;&#1082;&#1090;&#1080;&#1082;&#1077; &#1102;&#1088;&#1080;&#1089;&#1090;&#1072; &#1074; &#1072;&#1076;&#1084;&#1080;&#1085;&#1080;&#1089;&#1090;&#1088;&#1072;&#1094;&#1080;&#1080; &#1088;&#1072;&#1081;&#1086;&#1085;&#1072; &#1040;&#1085;&#1082;&#1077;&#1090;&#1072; &#1085;&#1072; &#1074;&#1080;&#1079;&#1091; &#1074;&#1086; &#1074;&#1100;&#1077;&#1090;&#1085;&#1072;&#1084; &#1086;&#1073;&#1088;&#1072;&#1079;&#1077;&#1094; &#1079;&#1072;&#1087;&#1086;&#1083;&#1085;&#1077;&#1085;&#1080;&#1103; &#1044;&#1086;&#1075;&#1086;&#1074;&#1086;&#1088; &#1091;&#1089;&#1090;&#1091;&#1087;&#1082;&#1080; &#1087;&#1088;&#1072;&#1074; &#1090;&#1088;&#1077;&#1073;&#1086;&#1074;&#1072;&#1085;&#1080;&#1103; &#1080; &#1087;&#1077;&#1088;&#1077;&#1074;&#1086;&#1076;&#1072; &#1076;&#1086;&#1083;&#1075;&#1072; &#1086;&#1073;&#1088;&#1072;&#1079;&#1077;&#1094; &#1041;&#1083;&#1072;&#1085;&#1082; &#1089;&#1087;&#1080;&#1089;&#1082;&#1072; &#1086;&#1093;&#1086;&#1090;&#1085;&#1080;&#1082;&#1086;&#1074; &#1087;&#1088;&#1080; &#1082;&#1086;&#1083;&#1083;&#1077;&#1082;&#1090;&#1080;&#1074;&#1085;&#1086;&#1081; &#1086;&#1093;&#1086;&#1090;&#1077; &#1044;&#1077;&#1082;&#1083;&#1072;&#1088;&#1072;&#1094;&#1080;&#1103; &#1086;&#1073; &#1086;&#1073;&#1098;&#1077;&#1082;&#1090;&#1077; &#1085;&#1077;&#1076;&#1074;&#1080;&#1078;&#1080;&#1084;&#1086;&#1075;&#1086; &#1080;&#1084;&#1091;&#1097;&#1077;&#1089;&#1090;&#1074;&#1072; &#1073;&#1083;&#1072;&#1085;&#1082; 2017 &#1089;&#1082;&#1072;&#1095;&#1072;&#1090;&#1100; word &#1082;&#1077;&#1084; &#1091;&#1090;&#1074;&#1077;&#1088;&#1078;&#1076;&#1072;&#1077;&#1090;&#1089;&#1103; &#1072;&#1082;&#1090; &#1086; &#1085;&#1077;&#1089;&#1095;&#1072;&#1089;&#1090;&#1085;&#1086;&#1084; &#1089;&#1083;&#1091;&#1095;&#1072;&#1077; &#1085;&#1072; &#1087;&#1088;&#1086;&#1080;&#1079;&#1074;&#1086;&#1076;&#1089;&#1090;&#1074;&#1077; &#1092;&#1086;&#1088;&#1084;&#1072; &#1085;-1 &#1057;&#1087;&#1088;&#1072;&#1074;&#1082;&#1072; &#1084;&#1089;&#1101; &#1086;&#1073; &#1080;&#1085;&#1074;&#1072;&#1083;&#1080;&#1076;&#1085;&#1086;&#1089;&#1090;&#1080; &#1086;&#1073;&#1088;&#1072;&#1079;&#1077;&#1094; &#1087;&#1088;&#1080;&#1082;&#1072;&#1079; 349 &#1086;&#1090; 05.08.2014 &#1090;&#1077;&#1093;&#1085;&#1080;&#1095;&#1077;&#1089;&#1082;&#1080;&#1081; &#1086;&#1090;&#1095;&#1077;&#1090; &#1073;&#1102;&#1083;&#1083;&#1077;&#1090;&#1077;&#1085;&#1100; &#1076;&#1083;&#1103; &#1075;&#1086;&#1083;&#1086;&#1089;&#1086;&#1074;&#1072;&#1085;&#1080;&#1103; &#1089;&#1086;&#1073;&#1089;&#1090;&#1074;&#1077;&#1085;&#1085;&#1080;&#1082;&#1086;&#1074; &#1084;&#1085;&#1086;&#1075;&#1086;&#1082;&#1074;&#1072;&#1088;&#1090;&#1080;&#1088;&#1085;&#1086;&#1075;&#1086; &#1076;&#1086;&#1084;&#1072; &#1086;&#1073;&#1088;&#1072;&#1079;&#1077;&#1094; &#1086;&#1073;&#1088;&#1072;&#1079;&#1077;&#1094; &#1080;&#1089;&#1082;&#1086;&#1074;&#1086;&#1075;&#1086; &#1079;&#1072;&#1103;&#1074;&#1083;&#1077;&#1085;&#1080;&#1103; &#1086; &#1074;&#1086;&#1079;&#1084;&#1077;&#1097;&#1077;&#1085;&#1080;&#1080; &#1084;&#1072;&#1090;&#1077;&#1088;&#1080;&#1072;&#1083;&#1100;&#1085;&#1086;&#1075;&#1086; &#1091;&#1097;&#1077;&#1088;&#1073;&#1072; &#1086;&#1073;&#1088;&#1072;&#1079;&#1077;&#1094; &#1086;&#1087;&#1080;&#1089;&#1080; &#1074;&#1083;&#1086;&#1078;&#1077;&#1085;&#1080;&#1103; &#1074; &#1079;&#1072;&#1082;&#1072;&#1079;&#1085;&#1086;&#1077; &#1087;&#1080;&#1089;&#1100;&#1084;&#1086; &#1089; &#1091;&#1074;&#1077;&#1076;&#1086;&#1084;&#1083;&#1077;&#1085;&#1080;&#1077;&#1084; &#1086;&#1073;&#1088;&#1072;&#1079;&#1077;&#1094; &#1087;&#1083;&#1072;&#1090;&#1105;&#1078;&#1082;&#1080; &#1087;&#1077;&#1085;&#1080; &#1087;&#1086; &#1085;&#1076;&#1092;&#1083; 2017 &#1087;&#1086;&#1089;&#1090;&#1072;&#1085;&#1086;&#1074;&#1083;&#1077;&#1085;&#1080;&#1077; &#1086;&#1073; &#1086;&#1090;&#1084;&#1077;&#1085;&#1077; &#1079;&#1072;&#1085;&#1103;&#1090;&#1080;&#1081; &#1074; &#1096;&#1082;&#1086;&#1083;&#1072;&#1093; &#1080;&#1079;-&#1079;&#1072; &#1085;&#1080;&#1079;&#1082;&#1080;&#1093; &#1090;&#1077;&#1084;&#1087;&#1077;&#1088;&#1072;&#1090;&#1091;&#1088; &#1079;&#1072;&#1073;&#1072;&#1081;&#1082;&#1072;&#1083;&#1100;&#1089;&#1082;&#1080;&#1081; &#1082;&#1088;&#1072;&#1081; &#1055;&#1088;&#1080;&#1082;&#1072;&#1079; &#1085;&#1072; &#1074;&#1085;&#1091;&#1090;&#1088;&#1077;&#1085;&#1085;&#1077;&#1077; &#1089;&#1086;&#1074;&#1084;&#1077;&#1097;&#1077;&#1085;&#1080;&#1077; &#1086;&#1073;&#1088;&#1072;&#1079;&#1077;&#1094; &#1054;&#1073;&#1088;&#1072;&#1079;&#1077;&#1094; &#1079;&#1072;&#1087;&#1086;&#1083;&#1085;&#1077;&#1085;&#1080;&#1103; &#1076;&#1077;&#1082;&#1083;&#1072;&#1088;&#1072;&#1094;&#1080;&#1080; 3 &#1085;&#1076;&#1092;&#1083; &#1079;&#1072; 2015 &#1075;&#1086;&#1076; &#1079;&#1072; &#1086;&#1073;&#1091;&#1095;&#1077;&#1085;&#1080;&#1077; &#1088;&#1077;&#1073;&#1077;&#1085;&#1082;&#1072; &#1050;&#1086;&#1076; &#1091;&#1089;&#1083;&#1091;&#1075;&#1080; 02 &#1074; &#1089;&#1087;&#1088;&#1072;&#1074;&#1082;&#1077; &#1086;&#1073; &#1086;&#1087;&#1083;&#1072;&#1090;&#1077; &#1084;&#1077;&#1076;&#1080;&#1094;&#1080;&#1085;&#1089;&#1082;&#1080;&#1093; &#1091;&#1089;&#1083;&#1091;&#1075; &#1040;&#1083;&#1100;&#1092;&#1072; &#1073;&#1072;&#1085;&#1082; &#1072;&#1085;&#1082;&#1077;&#1090;&#1072; &#1085;&#1072; &#1082;&#1088;&#1077;&#1076;&#1080;&#1090; &#1054;&#1090;&#1095;&#1077;&#1090; &#1087;&#1086; &#1091;&#1095;&#1077;&#1073;&#1085;&#1086;&#1081; &#1087;&#1088;&#1072;&#1082;&#1090;&#1080;&#1082;&#1077; &#1073;&#1072;&#1085;&#1082;&#1086;&#1074;&#1089;&#1082;&#1086;&#1077; &#1076;&#1077;&#1083;&#1086; &#1057;&#1087;&#1088;&#1072;&#1074;&#1082;&#1072; &#1086; &#1076;&#1086;&#1093;&#1086;&#1076;&#1072;&#1093; &#1080; &#1080;&#1084;&#1091;&#1097;&#1077;&#1089;&#1090;&#1074;&#1077; &#1076;&#1083;&#1103; &#1087;&#1086;&#1089;&#1090;&#1091;&#1087;&#1083;&#1077;&#1085;&#1080;&#1103; &#1085;&#1072; &#1075;&#1086;&#1089;&#1089;&#1083;&#1091;&#1078;&#1073;&#1091; &#1072;&#1082;&#1090; &#1087;&#1088;&#1080;&#1077;&#1084;&#1072; &#1087;&#1077;&#1088;&#1077;&#1076;&#1072;&#1095;&#1080; &#1076;&#1086;&#1082;&#1091;&#1084;&#1077;&#1085;&#1090;&#1086;&#1074; &#1074; &#1072;&#1088;&#1093;&#1080;&#1074; &#1086;&#1073;&#1088;&#1072;&#1079;&#1077;&#1094; &#1054;&#1087;&#1080;&#1089;&#1072;&#1085;&#1080;&#1077; &#1076;&#1077;&#1103;&#1090;&#1077;&#1083;&#1100;&#1085;&#1086;&#1089;&#1090;&#1080; &#1090;&#1086;&#1088;&#1075;&#1086;&#1074;&#1086;&#1081; &#1082;&#1086;&#1084;&#1087;&#1072;&#1085;&#1080;&#1080; &#1086;&#1073;&#1088;&#1072;&#1079;&#1077;&#1094;

  &#1086;&#1073;&#1088;&#1072;&#1079;&#1077;&#1094; &#1087;&#1086;&#1083;&#1086;&#1078;&#1077;&#1085;&#1080;&#1103; &#1086; &#1087;&#1088;&#1077;&#1084;&#1080;&#1088;&#1086;&#1074;&#1072;&#1085;&#1080;&#1080; &#1088;&#1072;&#1073;&#1086;&#1090;&#1085;&#1080;&#1082;&#1086;&#1074; &#1086;&#1086;&#1086; &#1061;&#1072;&#1088;&#1072;&#1082;&#1090;&#1077;&#1088;&#1080;&#1089;&#1090;&#1080;&#1082;&#1072; &#1091;&#1095;&#1077;&#1085;&#1080;&#1082;&#1072; 2 &#1082;&#1083;&#1072;&#1089;&#1089;&#1072; &#1085;&#1072;&#1095;&#1072;&#1083;&#1100;&#1085;&#1086;&#1081; &#1096;&#1082;&#1086;&#1083;&#1099; &#1086;&#1073;&#1088;&#1072;&#1079;&#1077;&#1094; &#1076;&#1086;&#1074;&#1077;&#1088;&#1077;&#1085;&#1085;&#1086;&#1089;&#1090;&#1100; &#1085;&#1072; &#1091;&#1095;&#1072;&#1089;&#1090;&#1080;&#1077; &#1074; &#1072;&#1091;&#1082;&#1094;&#1080;&#1086;&#1085;&#1077; &#1086;&#1073;&#1088;&#1072;&#1079;&#1077;&#1094; &#1074;&#1086;&#1076;&#1080;&#1090;&#1077;&#1083;&#1100;&#1089;&#1082;&#1086;&#1077; &#1091;&#1076;&#1086;&#1089;&#1090;&#1086;&#1074;&#1077;&#1088;&#1077;&#1085;&#1080;&#1077; &#1085;&#1086;&#1074;&#1086;&#1075;&#1086; &#1086;&#1073;&#1088;&#1072;&#1079;&#1094;&#1072; &#1082;&#1086;&#1088;&#1088;&#1077;&#1082;&#1090;&#1080;&#1088;&#1086;&#1074;&#1086;&#1095;&#1085;&#1072;&#1103; &#1089;&#1095;&#1077;&#1090; &#1092;&#1072;&#1082;&#1090;&#1091;&#1088;&#1072; &#1086;&#1073;&#1088;&#1072;&#1079;&#1077;&#1094; &#1079;&#1072;&#1087;&#1086;&#1083;&#1085;&#1077;&#1085;&#1080;&#1103; &#1079;&#1072;&#1082;&#1083;&#1102;&#1095;&#1077;&#1085;&#1080;&#1077; &#1074; &#1086;&#1090;&#1095;&#1105;&#1090;&#1077; &#1087;&#1086; &#1087;&#1088;&#1086;&#1080;&#1079;&#1074;&#1086;&#1076;&#1089;&#1090;&#1074;&#1077;&#1085;&#1085;&#1086;&#1081; &#1087;&#1088;&#1072;&#1082;&#1090;&#1080;&#1082;&#1077; &#1088;&#1077;&#1096;&#1077;&#1085;&#1080;&#1077; &#1091;&#1095;&#1088;&#1077;&#1076;&#1080;&#1090;&#1077;&#1083;&#1103; &#1086; &#1089;&#1086;&#1079;&#1076;&#1072;&#1085;&#1080;&#1080; &#1086;&#1086;&#1086; &#1086;&#1073;&#1088;&#1072;&#1079;&#1077;&#1094; 2017 &#1080;&#1083;&#1083;&#1102;&#1079;&#1080;&#1103; &#1086;&#1073;&#1084;&#1072;&#1085;&#1072; &#1074;&#1090;&#1086;&#1088;&#1086;&#1081; &#1072;&#1082;&#1090; &#1089;&#1082;&#1072;&#1095;&#1072;&#1090;&#1100; &#1090;&#1086;&#1088;&#1088;&#1077;&#1085;&#1090; &#1079;&#1072;&#1103;&#1074;&#1083;&#1077;&#1085;&#1080;&#1077; &#1085;&#1072; &#1074;&#1099;&#1087;&#1083;&#1072;&#1090;&#1091; &#1087;&#1086;&#1089;&#1086;&#1073;&#1080;&#1103; &#1087;&#1086; &#1073;&#1077;&#1088;&#1077;&#1084;&#1077;&#1085;&#1085;&#1086;&#1089;&#1090;&#1080; &#1080; &#1088;&#1086;&#1076;&#1072;&#1084; &#1079;&#1072;&#1073;&#1088;&#1072;&#1090;&#1100; &#1080;&#1089;&#1082;&#1086;&#1074;&#1086;&#1077; &#1079;&#1072;&#1103;&#1074;&#1083;&#1077;&#1085;&#1080;&#1077; &#1080;&#1079; &#1089;&#1091;&#1076;&#1072; &#1086;&#1073;&#1088;&#1072;&#1079;&#1077;&#1094; &#1072;&#1082;&#1090; &#1086; &#1074;&#1086;&#1079;&#1074;&#1088;&#1072;&#1090;&#1077; &#1090;&#1086;&#1074;&#1072;&#1088;&#1085;&#1086;-&#1084;&#1072;&#1090;&#1077;&#1088;&#1080;&#1072;&#1083;&#1100;&#1085;&#1099;&#1093; &#1094;&#1077;&#1085;&#1085;&#1086;&#1089;&#1090;&#1077;&#1081; &#1089;&#1076;&#1072;&#1085;&#1085;&#1099;&#1093; &#1085;&#1072; &#1093;&#1088;&#1072;&#1085;&#1077;&#1085;&#1080;&#1077; &#1088;&#1072;&#1089;&#1087;&#1080;&#1089;&#1082;&#1072; &#1085;&#1072; &#1088;&#1072;&#1089;&#1089;&#1088;&#1086;&#1095;&#1082;&#1091; &#1087;&#1083;&#1072;&#1090;&#1077;&#1078;&#1072; &#1086;&#1073;&#1088;&#1072;&#1079;&#1077;&#1094;

 • AlbertEnariKP 04-08-2017 09:46:38

  If you're new to wigs and even purchase one, next whatever you decide to [url=http://wigsfor-women.org/]Wigs For Women[/url]
  consider is that you only need to choose the color and style you prefer. But usually your purchasing involving hair pieces is a touch harder than what you have [url=http://humanhairswigs.com/]Human Hair Wigs[/url]
  dreamed.

  In order to purchase the correct issue yourself, the initial decision you will have to help make is usually to select among 2 kinds of wigs: the actual manufactured [url=http://lacefrontswigs.com/]Wigs[/url]
  types as well as the real human hair types. They both can be found in a lot of colors and styles and also have their own positives and negatives. A man-made wig is cheap, nonetheless it has a tendency to appear fake and it is tougher to take care of. Even though a person hair hairpiece is more practical [url=http://wigsforblackwomena.com/]Wigs For Black Women[/url]
  searching which last more time, yet it's costlier.

  An additional thing you have to take into account when choosing hairpieces is that what sort of cap is utilized to the wigs. The [url=http://wigsforwomenhuman.com/]Wigs For Black Women[/url]
  cap is what you are going to take over your head, a quality limit forces you to feel safe. However, there a wide range of different kinds of hairpiece caps out there from which to choose, the actual wide lace cap is among the most well-liked one particular. The actual wide lace top [url=http://wigsforblackwomenk.com/]Wigs[/url]
  cap forces you to feel totally secure since it permits your current remaining hair to be able to "breathe".

 • JamesWepWU 04-08-2017 09:53:01

  The fluctuating http://mortgagebible.org/index.php?option=com_xmap&view=html&id=1 succinctness has caused the mortgage predisposed rates to reach an all away low. This is seen as the later crust heyday http://mortgagebible.org/index.php?option=com_xmap&view=html&id=1 swop as a replacement during torment owners to comprise their adjustable agreeable mortgages refinanced to a accustomed diminish mortgage. Why? Unqualifiedly because when the rates sick with faulty of eyeshot skill so borders up, they necessitate at the model chew done with bear a interview with, and you don't pine swap in strengthen of to do fount stuck with a ilk that is higher than you can afford.

 • CharlesNeaspLM 04-08-2017 10:10:18

  Inexpensive real human hair wigs [url=http://wigsfor-blackwomen.net/]Wigs For Black Women[/url]
  regarding dark-colored women that seem natural aren't a breeze to locate nowadays. Most women are actually combating again together with baldness that's brought on on account of old age, cancer [url=http://wigsforblackowomen.com/]Wigs[/url]
  or stress. Hair pieces are made by simply diverse organizations worldwide but only few search all-natural as well as actual.

  You will find a lot of considerations with regard to black girls to find the correct and the [url=http://hairextensionstapein.net/]Tape In Hair Extensions[/url]
  finest wig to wear. If you are planning to get one for yourself, you have to decide first the reasons powering [url=http://wigsforblackdwomen.com/]Wigs For Black Women[/url]
  it, whether is the costume for every day make use of or perhaps it only with regard to [url=http://wigsforwomencheap.com/]Wigs[/url]
  style.

  There are many curly hair hairpiece kinds that exist to suit your needs through online stores. One of the best [url=http://wigsforblackowomen.com/]Wigs For Women[/url]
  wig types for you is a which can be made of real hair.

 • Hannahpafh 05-08-2017 06:54:19

  God Bless you man. Have a nice day. Bye [url=http://vf7m1g49.tumblr.com/]Naki[/url]

 • nommpjjaicyBJ 05-08-2017 09:28:28

  topnl09e6x buy viagra online cheap - buy generic viagra online - [url=http://viagraonlinetop2017.com]cheap viagra online[/url] - &lt;a href=&quot;http://viagraonlinetop2017.com&quot;&gt; buy generic viagra online&lt;/a&gt; - canadian viagra online

 • nssqemjaicyBJ 05-08-2017 09:28:28

  topiu58l4w viagra online pharmacy - generic viagra online - [url=http://viagraonlinetop2017.com]order viagra online[/url] - &lt;a href=&quot;http://viagraonlinetop2017.com&quot;&gt; buy viagra online&lt;/a&gt; - online viagra reviews

 • nwqzkjjaicyBJ 05-08-2017 09:28:28

  topfg00y4w viagra online cheap - online viagra - [url=http://viagraonlinetop2017.com]buy viagra online[/url] - &lt;a href=&quot;http://viagraonlinetop2017.com&quot;&gt; online pharmacy viagra&lt;/a&gt; - real viagra online

 • ncqxjnvahBJ 05-08-2017 16:34:16

  topac99m1b viagra online usa - cheap viagra online - [url=http://viagraonlinetop2017.com]viagra online canadian pharmacy[/url] - &lt;a href=&quot;http://viagraonlinetop2017.com&quot;&gt; online viagra&lt;/a&gt; - buy viagra online usa

 • nhzdbyvahBJ 05-08-2017 20:58:54

  topue04f1o viagra prescription online - buy viagra online - [url=http://viagraonlinetop2017.com]order viagra online[/url] - &lt;a href=&quot;http://viagraonlinetop2017.com&quot;&gt; viagra online canadian pharmacy&lt;/a&gt; - where to buy viagra online

 • nxxqujvahBJ 05-08-2017 20:58:58

  toppp96o4c viagra online pharmacy - buy viagra online - [url=http://viagraonlinetop2017.com]cheap viagra online[/url] - &lt;a href=&quot;http://viagraonlinetop2017.com&quot;&gt; viagra online&lt;/a&gt; - where to buy viagra online

 • JesseBipAH 05-08-2017 21:14:59

  I played a bet on blackjack utilizing the free software provided with online casino company. Application requires no download. Its a flash blackjack simulator which simulates and provides for a preview of the online blackjack game. The chips provided are around $2000 betting chips.

  Another advantage to online free casinos is that you can either play for fun or play for bucks. If you do not in order to play with real money, then many review casino online sites can permit do simply that. You can play for hours, lose and win without the worry of losing money. If you want perform with money, then you also due to the fact option. When starting out is yours. One sure thing about it's that to become have always be rich regarding pocket to have fun. With review casino onlines, can easily play regardless of whether you're as poor as a pauper or rich as being a corporate federal government.

  You could win the big money by playing each of your favorite online games like blackjack, roulette or poker. A person could find the heavy money by playing any of the most fun online games like Deal or no Deal, Tiki Temple, Gold Mine, Diamonds are forever, Tycoon Treasure, Bingo 90, Bingo 75 or your Jacks or maybe the better Pay dirt. Whatever is your hot game, you stand a fair chance of winning the jackpot at the ace online casino. Are generally many treasure pots every single these games and one can easily get their pleasurable hands on some good cash even by investing a few cents.

  What are you aware about the internet slot machine games? Well here are a few interesting information regarding online slots that continue from their real life counterparts. Both use computer chips to get the winning combinations. These computer chips use random number generators to process what the following combination is actually going to. Whether it is a fantastic combination or not is solely based within this process.

  One of your benefits which are along with playing is which you not need to travel several casino. This can help you because are saving the money that it seems like spend on gas at the very running.

  Secondly, many casinos with free slots have many specific and specialized terms, which then you better learn by heart before start out the game. Such terms can signal you your right fine evening. You can ask your friends who gamble or surf the online market place to find and fully grasp the consideration. Besides, you will understand the game better, if you know what the participant are talking over.

  I experienced occasions where I won a good sum of money, but because I claimed a definite plus I has to keep playing before creating a withdraw. Because I for you to keep playing I also gave back my winnings but my initial deposit also. Had I not accepted an incentive I might well have withdrawn my winnings any problem. Should consider this when claiming a commission.

  You've filled the slot with a significant amount money over a long period of time, so you deserve to get to the jackpot any minute now. Whether you should win or not, is none on the slots concern. It's programmed to a payout percentage and will for sure payout once the time is right, regardless of how much money a person has put into it.
  http://vrmobas.com/forum/member.php?action=profile&uid=116765

 • JesseallobAH 05-08-2017 21:31:09

  The internet has brought us rather a lot of advances and these advances are not only about business or education. An example of the best things that the internet has brought us could be the chance to put together fun more, right to the comfort of your own home. Now, games and on-line entertainment are so very much better; thanks to your continuous improvement in the online world technology. For this reason, merely have access to many games and online casinos that can continue to make us feel downside thing with much as fun. If you are in need of some new kind of thrill, then try playing online free casinos. These casinos through the internet have grown such big hits more and more and far more are playing every weekend. Here are techniques reasons why people prefer perform online on free on-line casinos.

  But stop, what to the "Martingale"? Bet a low amount on "red" (or another simple chance), if you loose, double the amount, purchasing loose again, double even when you again, along with. With your first "red" realize that some compensate all losses and win no less than the first low amount. That is the real 100% chance, the safe answer on how to win at online roulette. Why it is actually theoretical 100% ? At first, you need a a small fortune. Starting with 5 $, if ten times "black" is the result, you need $5120 the actual world 11. round for continuing the solution. So ok, Bill Gates should come safely up to the first red. Second, and that could be the death with the 100% chance, every casino, also review casino online, has a table upper limit.

  You could win large money by playing any one of your favorite online games like blackjack, roulette or poker. An individual could lay your hands on the heavy money by playing any one of the most enjoyable online games like Deal or no Deal, Tiki Temple, Gold Mine, Diamonds are forever, Tycoon Treasure, Bingo 90, Bingo 75 or your Jacks and even better Pay dirt. Whatever is your hot game, you stand a fair chance of winning the jackpot at the ace online casino. Tend to be many treasure pots in all of the these games and you'll be able to easily obtain hands on some good cash even by investing a few cents.

  First, if it is usually foolish to lie concerning their record. won't they take the chance to alienate all? They've worked too hard to establish a superb reputation having a family of subscribers. thus would never jeopardize the trust people had within them when they joined.

  In order to look for online gambling locations, you must a research session. Look for those consist of the best online negotiations for instance. The best online casino gambling sites offer a lot of options, including. Remember as well that really online casinos for players in united states may halt the great for people from other countries. Also make sure you give new casinos a picture. The best online casino sites are also reviewed. Read these reviews, because this approach . a lot about how other people feel towards the services that are widely available here and whether the casino is fair and legitimate. Never part having your money until you are sure you can trust the site.

  For both online and downloadable games, check regarding any system requirements. You may find that you need to install flash player, Java, or.NET things. Once you have checked that your security system can run the game, there are tips believe BEFORE you download many casinos with free slots.

  I have had occasions where I won a good sum of money, but because I claimed an added bonus I end up being keep playing before creating a withdraw. Because I for you to keep playing I not necessarily gave back my winnings but my primary deposit also. Had I not accepted a reward I may have withdrawn my winnings your problem. Accumulates consider this when claiming a bonus.

  If the looking for online casino reviews, you'll want to to only review websites specializing in locating U.S. friendly online casinos accepting MasterCard and Visa.
  http://nsabsw.ca/svog/viewtopic.php?f=1&t=263

 • ZdorovayMubYU 06-08-2017 15:47:50

  &#1056;&#1077;&#1072;&#1073;&#1080;&#1083;&#1080;&#1090;&#1072;&#1094;&#1080;&#1086;&#1085;&#1085;&#1099;&#1081; &#1094;&#1077;&#1085;&#1090;&#1088; &#8220;&#1047;&#1076;&#1086;&#1088;&#1086;&#1074;&#1072;&#1103; &#1085;&#1072;&#1094;&#1080;&#1103;&#8221; [url=https://zdorovaya-nacia.ru/]&#1094;&#1077;&#1085;&#1090;&#1088; &#1088;&#1077;&#1072;&#1073;&#1080;&#1083;&#1080;&#1090;&#1072;&#1094;&#1080;&#1080; &#1085;&#1072;&#1088;&#1082;&#1086;&#1084;&#1072;&#1085;&#1086;&#1074;[/url] &#1073;&#1099;&#1083; &#1086;&#1089;&#1085;&#1086;&#1074;&#1072;&#1085; &#1074; 2008 &#1075;&#1086;&#1076;&#1091; &#1089; &#1094;&#1077;&#1083;&#1100;&#1102; &#1087;&#1086;&#1084;&#1086;&#1095;&#1100; &#1089;&#1090;&#1088;&#1072;&#1076;&#1072;&#1102;&#1097;&#1080;&#1084; &#1086;&#1090; &#1080;&#1075;&#1088;&#1086;&#1074;&#1086;&#1081;, &#1085;&#1072;&#1088;&#1082;&#1086;&#1090;&#1080;&#1095;&#1077;&#1089;&#1082;&#1086;&#1081; &#1080;&#1083;&#1080; &#1072;&#1083;&#1082;&#1086;&#1075;&#1086;&#1083;&#1100;&#1085;&#1086;&#1081; &#1079;&#1072;&#1074;&#1080;&#1089;&#1080;&#1084;&#1086;&#1089;&#1090;&#1080; &#1083;&#1102;&#1076;&#1103;&#1084; &#1080;&#1079;&#1073;&#1072;&#1074;&#1080;&#1090;&#1100;&#1089;&#1103; &#1086;&#1090; &#1089;&#1074;&#1086;&#1077;&#1075;&#1086; &#1085;&#1077;&#1076;&#1091;&#1075;&#1072; &#1080; &#1074;&#1077;&#1088;&#1085;&#1091;&#1090;&#1100;&#1089;&#1103; &#1082; &#1079;&#1076;&#1086;&#1088;&#1086;&#1074;&#1086;&#1081; &#1078;&#1080;&#1079;&#1085;&#1080;. &#1047;&#1072; &#1101;&#1090;&#1080; &#1075;&#1086;&#1076;&#1099; &#1085;&#1072;&#1096; &#1094;&#1077;&#1085;&#1090;&#1088; &#1088;&#1077;&#1072;&#1073;&#1080;&#1083;&#1080;&#1090;&#1072;&#1094;&#1080;&#1080; &#1089;&#1085;&#1080;&#1089;&#1082;&#1072;&#1083; &#1086;&#1075;&#1088;&#1086;&#1084;&#1085;&#1086;&#1077; &#1076;&#1086;&#1074;&#1077;&#1088;&#1080;&#1077; &#1089;&#1088;&#1077;&#1076;&#1080; &#1078;&#1080;&#1090;&#1077;&#1083;&#1077;&#1081; &#1056;&#1086;&#1089;&#1089;&#1080;&#1080; .
  &#1071;&#1088;&#1082;&#1080;&#1084; &#1087;&#1086;&#1082;&#1072;&#1079;&#1072;&#1090;&#1077;&#1083;&#1077;&#1084; &#1074;&#1099;&#1089;&#1086;&#1095;&#1072;&#1081;&#1096;&#1077;&#1075;&#1086; &#1091;&#1088;&#1086;&#1074;&#1085;&#1103; &#1087;&#1088;&#1086;&#1092;&#1077;&#1089;&#1089;&#1080;&#1086;&#1085;&#1072;&#1083;&#1080;&#1079;&#1084;&#1072; &#1089;&#1086;&#1090;&#1088;&#1091;&#1076;&#1085;&#1080;&#1082;&#1086;&#1074; &#1085;&#1072;&#1096;&#1077;&#1075;&#1086; &#1094;&#1077;&#1085;&#1090;&#1088;&#1072; &#1080; &#1101;&#1092;&#1092;&#1077;&#1082;&#1090;&#1080;&#1074;&#1085;&#1086;&#1089;&#1090;&#1080; &#1087;&#1088;&#1080;&#1084;&#1077;&#1085;&#1103;&#1077;&#1084;&#1099;&#1093; &#1085;&#1072;&#1084;&#1080; &#1084;&#1077;&#1090;&#1086;&#1076;&#1080;&#1082; &#1103;&#1074;&#1083;&#1103;&#1077;&#1090;&#1089;&#1103; &#1085;&#1077;&#1074;&#1077;&#1088;&#1086;&#1103;&#1090;&#1085;&#1086; &#1073;&#1086;&#1083;&#1100;&#1096;&#1086;&#1077; &#1082;&#1086;&#1083;&#1080;&#1095;&#1077;&#1089;&#1090;&#1074;&#1086; &#1074;&#1099;&#1083;&#1077;&#1095;&#1077;&#1085;&#1085;&#1099;&#1093; &#1083;&#1102;&#1076;&#1077;&#1081; &#8211; &#1084;&#1077;&#1085;&#1077;&#1077;, &#1095;&#1077;&#1084; &#1079;&#1072; &#1076;&#1077;&#1089;&#1103;&#1090;&#1100; &#1083;&#1077;&#1090; &#1084;&#1099; &#1080;&#1079;&#1073;&#1072;&#1074;&#1080;&#1083;&#1080; &#1086;&#1090; &#1088;&#1072;&#1079;&#1083;&#1080;&#1095;&#1085;&#1099;&#1093; &#1074;&#1080;&#1076;&#1086;&#1074; &#1072;&#1076;&#1076;&#1080;&#1082;&#1094;&#1080;&#1081; (&#1079;&#1072;&#1074;&#1080;&#1089;&#1080;&#1084;&#1086;&#1089;&#1090;&#1077;&#1081;) &#1073;&#1086;&#1083;&#1077;&#1077; 1000 &#1095;&#1077;&#1083;&#1086;&#1074;&#1077;&#1082;. &#1053;&#1091;&#1078;&#1085;&#1086; &#1079;&#1072;&#1084;&#1077;&#1090;&#1080;&#1090;&#1100;, &#1095;&#1090;&#1086; , &#1073;&#1086;&#1083;&#1077;&#1077; 70% &#1085;&#1072;&#1096;&#1080;&#1093; &#1087;&#1072;&#1094;&#1080;&#1077;&#1085;&#1090;&#1086;&#1074; &#1073;&#1086;&#1083;&#1100;&#1096;&#1077; &#1085;&#1080;&#1082;&#1086;&#1075;&#1076;&#1072; &#1085;&#1077; &#1074;&#1086;&#1079;&#1074;&#1088;&#1072;&#1097;&#1072;&#1083;&#1080;&#1089;&#1100; &#1082; &#1080;&#1075;&#1088;&#1072;&#1084;, &#1072;&#1083;&#1082;&#1086;&#1075;&#1086;&#1083;&#1102; &#1080;&#1083;&#1080; &#1085;&#1072;&#1088;&#1082;&#1086;&#1090;&#1080;&#1082;&#1072;&#1084; &#1080; &#1085;&#1072;&#1096;&#1083;&#1080; &#1089;&#1074;&#1086;&#1077; &#1084;&#1077;&#1089;&#1090;&#1086; &#1074; &#1086;&#1073;&#1097;&#1077;&#1089;&#1090;&#1074;&#1077;. &#1058;&#1072;&#1082;&#1086;&#1081; &#1073;&#1086;&#1083;&#1100;&#1096;&#1086;&#1081; &#1087;&#1088;&#1086;&#1094;&#1077;&#1085;&#1090; &#1091;&#1089;&#1087;&#1077;&#1096;&#1085;&#1086;&#1075;&#1086; &#1080;&#1079;&#1073;&#1072;&#1074;&#1083;&#1077;&#1085;&#1080;&#1103; &#1086;&#1090; &#1080;&#1075;&#1088;&#1086;&#1074;&#1086;&#1081;, &#1072;&#1083;&#1082;&#1086;&#1075;&#1086;&#1083;&#1100;&#1085;&#1086;&#1081; &#1080; &#1085;&#1072;&#1088;&#1082;&#1086;&#1090;&#1080;&#1095;&#1077;&#1089;&#1082;&#1086;&#1081; &#1079;&#1072;&#1074;&#1080;&#1089;&#1080;&#1084;&#1086;&#1089;&#1090;&#1077;&#1081; &#1076;&#1072;&#1077;&#1090; &#1087;&#1088;&#1072;&#1074;&#1086; &#1088;&#1077;&#1072;&#1073;&#1080;&#1083;&#1080;&#1090;&#1072;&#1094;&#1080;&#1086;&#1085;&#1085;&#1099;&#1081; &#1094;&#1077;&#1085;&#1090;&#1088; &#8220;&#1047;&#1076;&#1086;&#1088;&#1086;&#1074;&#1072;&#1103; &#1085;&#1072;&#1094;&#1080;&#1103;&#8221; &#1089;&#1095;&#1080;&#1090;&#1072;&#1090;&#1100; &#1086;&#1076;&#1085;&#1080;&#1084; &#1080;&#1079; &#1083;&#1091;&#1095;&#1096;&#1080;&#1093; &#1074; &#1056;&#1086;&#1089;&#1089;&#1080;&#1080;.
  &#1055;&#1088;&#1080; &#1089;&#1086;&#1079;&#1076;&#1072;&#1085;&#1080;&#1080; &#1080;&#1085;&#1090;&#1077;&#1088;&#1100;&#1077;&#1088;&#1072; &#1085;&#1072;&#1096;&#1077;&#1075;&#1086; &#1094;&#1077;&#1085;&#1090;&#1088;&#1072; &#1084;&#1099; &#1089;&#1090;&#1072;&#1088;&#1072;&#1083;&#1080;&#1089;&#1100; &#1089;&#1086;&#1079;&#1076;&#1072;&#1090;&#1100; &#1076;&#1086;&#1084;&#1072;&#1096;&#1085;&#1102;&#1102; &#1072;&#1090;&#1084;&#1086;&#1089;&#1092;&#1077;&#1088;&#1091; . &#1055;&#1088;&#1077;&#1082;&#1088;&#1072;&#1089;&#1085;&#1099;&#1077; &#1091;&#1089;&#1083;&#1086;&#1074;&#1080;&#1103; &#1087;&#1088;&#1086;&#1078;&#1080;&#1074;&#1072;&#1085;&#1080;&#1103; , &#1086;&#1090;&#1083;&#1080;&#1095;&#1085;&#1086;&#1077; &#1087;&#1080;&#1090;&#1072;&#1085;&#1080;&#1077; , &#1084;&#1085;&#1086;&#1078;&#1077;&#1089;&#1090;&#1074;&#1086; &#1089;&#1087;&#1086;&#1089;&#1086;&#1073;&#1086;&#1074; &#1087;&#1088;&#1086;&#1074;&#1077;&#1076;&#1077;&#1085;&#1080;&#1103; &#1089;&#1074;&#1086;&#1077;&#1075;&#1086; &#1089;&#1074;&#1086;&#1073;&#1086;&#1076;&#1085;&#1086;&#1075;&#1086; &#1074;&#1088;&#1077;&#1084;&#1077;&#1085;&#1080; &#1080; &#1085;&#1077;&#1074;&#1077;&#1088;&#1086;&#1103;&#1090;&#1085;&#1086;&#1081; &#1082;&#1088;&#1072;&#1089;&#1086;&#1090;&#1099; &#1087;&#1088;&#1080;&#1088;&#1086;&#1076;&#1072; &#1087;&#1086;&#1079;&#1074;&#1086;&#1083;&#1103;&#1102;&#1090; &#1085;&#1072;&#1096;&#1080;&#1084; &#1087;&#1072;&#1094;&#1080;&#1077;&#1085;&#1090;&#1072;&#1084; &#1074; &#1089;&#1072;&#1084;&#1099;&#1081; &#1082;&#1086;&#1088;&#1086;&#1090;&#1082;&#1080;&#1081; &#1089;&#1088;&#1086;&#1082; &#1087;&#1086;&#1087;&#1088;&#1072;&#1074;&#1080;&#1090;&#1100; &#1089;&#1074;&#1086;&#1077; &#1092;&#1080;&#1079;&#1080;&#1095;&#1077;&#1089;&#1082;&#1086;&#1077; &#1080; &#1084;&#1086;&#1088;&#1072;&#1083;&#1100;&#1085;&#1086;&#1077; &#1089;&#1086;&#1089;&#1090;&#1086;&#1103;&#1085;&#1080;&#1077; .
  &#1052;&#1099; &#1078;&#1077;&#1083;&#1072;&#1077;&#1084; &#1087;&#1086;&#1084;&#1086;&#1095;&#1100; &#1080;&#1079;&#1083;&#1077;&#1095;&#1080;&#1090;&#1100;&#1089;&#1103; &#1086;&#1090; &#1087;&#1072;&#1075;&#1091;&#1073;&#1085;&#1099;&#1093; &#1079;&#1072;&#1074;&#1080;&#1089;&#1080;&#1084;&#1086;&#1089;&#1090;&#1077;&#1081; &#1082;&#1072;&#1082; &#1084;&#1086;&#1078;&#1085;&#1086; &#1073;&#1086;&#1083;&#1100;&#1096;&#1077;&#1084;&#1091; &#1082;&#1086;&#1083;&#1080;&#1095;&#1077;&#1089;&#1090;&#1074;&#1091; &#1083;&#1102;&#1076;&#1077;&#1081;, &#1087;&#1086;&#1101;&#1090;&#1086;&#1084;&#1091; &#1087;&#1088;&#1080;&#1085;&#1080;&#1084;&#1072;&#1077;&#1084; &#1087;&#1072;&#1094;&#1080;&#1077;&#1085;&#1090;&#1086;&#1074; &#1089;&#1086; &#1074;&#1089;&#1077;&#1093; &#1088;&#1077;&#1075;&#1080;&#1086;&#1085;&#1086;&#1074; &#1056;&#1086;&#1089;&#1089;&#1080;&#1080;. &#1042; &#1082;&#1072;&#1082;&#1086;&#1084; &#1073;&#1099; &#1075;&#1086;&#1088;&#1086;&#1076;&#1077; &#1042;&#1099; &#1085;&#1080; &#1085;&#1072;&#1093;&#1086;&#1076;&#1080;&#1083;&#1080;&#1089;&#1100; , &#1087;&#1088;&#1086;&#1089;&#1090;&#1086; &#1087;&#1086;&#1079;&#1074;&#1086;&#1085;&#1080;&#1090;&#1077; &#1085;&#1072;&#1084; &#1080;&#1083;&#1080; &#1086;&#1089;&#1090;&#1072;&#1074;&#1100;&#1090;&#1077; &#1079;&#1072;&#1103;&#1074;&#1082;&#1091; &#1085;&#1072; &#1085;&#1072;&#1096;&#1077;&#1084; &#1089;&#1072;&#1081;&#1090;&#1077; &#8211; &#1085;&#1072;&#1096;&#1080; &#1089;&#1086;&#1090;&#1088;&#1091;&#1076;&#1085;&#1080;&#1082;&#1080; &#1089;&#1088;&#1072;&#1079;&#1091; &#1078;&#1077; &#1074;&#1099;&#1077;&#1076;&#1091;&#1090; &#1082; &#1073;&#1086;&#1083;&#1100;&#1085;&#1086;&#1084;&#1091;, &#1074; &#1082;&#1072;&#1082;&#1086;&#1084; &#1073;&#1099; &#1075;&#1086;&#1088;&#1086;&#1076;&#1077; &#1086;&#1085; &#1085;&#1080; &#1085;&#1072;&#1093;&#1086;&#1076;&#1080;&#1083;&#1089;&#1103;, &#1080; &#1076;&#1086;&#1089;&#1090;&#1072;&#1074;&#1103;&#1090; &#1077;&#1075;&#1086; &#1085;&#1072; &#1073;&#1072;&#1079;&#1091; &#1085;&#1072;&#1096;&#1077;&#1075;&#1086; &#1094;&#1077;&#1085;&#1090;&#1088;&#1072; &#1076;&#1083;&#1103; &#1086;&#1082;&#1072;&#1079;&#1072;&#1085;&#1080;&#1103; &#1087;&#1086;&#1084;&#1086;&#1097;&#1080;.
  &#1045;&#1089;&#1083;&#1080; &#1042;&#1099; &#1093;&#1086;&#1090;&#1080;&#1090;&#1077; &#1087;&#1086;&#1083;&#1091;&#1095;&#1080;&#1090;&#1100; &#1082;&#1072;&#1082;&#1091;&#1102;-&#1090;&#1086; &#1080;&#1085;&#1092;&#1086;&#1088;&#1084;&#1072;&#1094;&#1080;&#1102; &#1086; &#1088;&#1072;&#1073;&#1086;&#1090;&#1077; &#1088;&#1077;&#1072;&#1073;&#1080;&#1083;&#1080;&#1090;&#1072;&#1094;&#1080;&#1086;&#1085;&#1085;&#1086;&#1075;&#1086; &#1094;&#1077;&#1085;&#1090;&#1088;&#1072; &#8220;&#1047;&#1076;&#1086;&#1088;&#1086;&#1074;&#1072;&#1103; &#1085;&#1072;&#1094;&#1080;&#1103;&#8221; , &#1087;&#1086;&#1079;&#1074;&#1086;&#1085;&#1080;&#1090;&#1077; &#1087;&#1086; &#1090;&#1077;&#1083;&#1077;&#1092;&#1086;&#1085;&#1091; &#1080;&#1083;&#1080; &#1079;&#1072;&#1087;&#1086;&#1083;&#1085;&#1080;&#1090;&#1077; &#1092;&#1086;&#1088;&#1084;&#1091; &#1086;&#1073;&#1088;&#1072;&#1097;&#1077;&#1085;&#1080;&#1103; &#1085;&#1072; &#1085;&#1072;&#1096;&#1077;&#1084; &#1089;&#1072;&#1081;&#1090;&#1077;.

 • ZdorovayEvotsYU 06-08-2017 15:47:50

  &#1056;&#1077;&#1072;&#1073;&#1080;&#1083;&#1080;&#1090;&#1072;&#1094;&#1080;&#1086;&#1085;&#1085;&#1099;&#1081; &#1094;&#1077;&#1085;&#1090;&#1088; &#8220;&#1047;&#1076;&#1086;&#1088;&#1086;&#1074;&#1072;&#1103; &#1085;&#1072;&#1094;&#1080;&#1103;&#8221; [url=https://zdorovaya-nacia.ru/lechenie-narkomanii/]&#1083;&#1077;&#1095;&#1077;&#1085;&#1080;&#1077; &#1085;&#1072;&#1088;&#1082;&#1086;&#1084;&#1072;&#1085;&#1086;&#1074;[/url] &#1086;&#1089;&#1085;&#1086;&#1074;&#1072;&#1085; &#1074; 2008 &#1075;&#1086;&#1076;&#1091; &#1089; &#1094;&#1077;&#1083;&#1100;&#1102; &#1087;&#1086;&#1084;&#1086;&#1095;&#1100; &#1083;&#1102;&#1076;&#1103;&#1084;, &#1086;&#1082;&#1072;&#1079;&#1072;&#1074;&#1096;&#1080;&#1084;&#1089;&#1103; &#1074; &#1072;&#1083;&#1082;&#1086;&#1075;&#1086;&#1083;&#1100;&#1085;&#1086;&#1081;, &#1085;&#1072;&#1088;&#1082;&#1086;&#1083;&#1086;&#1075;&#1080;&#1095;&#1077;&#1089;&#1082;&#1086;&#1081; &#1080;&#1083;&#1080; &#1080;&#1075;&#1088;&#1086;&#1074;&#1086;&#1081; &#1079;&#1072;&#1074;&#1080;&#1089;&#1080;&#1084;&#1086;&#1089;&#1090;&#1080; &#1080;&#1079;&#1073;&#1072;&#1074;&#1080;&#1090;&#1089;&#1103; &#1086;&#1090; &#1089;&#1074;&#1086;&#1077;&#1075;&#1086; &#1087;&#1072;&#1075;&#1091;&#1073;&#1085;&#1086;&#1075;&#1086; &#1087;&#1088;&#1080;&#1089;&#1090;&#1088;&#1072;&#1089;&#1090;&#1080;&#1103; &#1080; &#1074;&#1077;&#1088;&#1085;&#1091;&#1090;&#1100;&#1089;&#1103; &#1082; &#1079;&#1076;&#1086;&#1088;&#1086;&#1074;&#1086;&#1081; &#1078;&#1080;&#1079;&#1085;&#1080;. &#1047;&#1072; &#1074;&#1088;&#1077;&#1084;&#1103; &#1089;&#1074;&#1086;&#1077;&#1081; &#1088;&#1072;&#1073;&#1086;&#1090;&#1099; &#1101;&#1090;&#1086;&#1090; &#1088;&#1077;&#1072;&#1073;&#1080;&#1083;&#1080;&#1090;&#1072;&#1094;&#1080;&#1086;&#1085;&#1085;&#1099;&#1081; &#1094;&#1077;&#1085;&#1090;&#1088; &#1089;&#1085;&#1080;&#1089;&#1082;&#1072;&#1083; &#1086;&#1075;&#1088;&#1086;&#1084;&#1085;&#1086;&#1077; &#1076;&#1086;&#1074;&#1077;&#1088;&#1080;&#1077; &#1089;&#1088;&#1077;&#1076;&#1080; &#1088;&#1086;&#1089;&#1089;&#1080;&#1103;&#1085; .
  &#1043;&#1083;&#1072;&#1074;&#1085;&#1099;&#1084; &#1089;&#1074;&#1080;&#1076;&#1077;&#1090;&#1077;&#1083;&#1100;&#1089;&#1090;&#1074;&#1086;&#1084; &#1076;&#1077;&#1081;&#1089;&#1090;&#1074;&#1080;&#1090;&#1077;&#1083;&#1100;&#1085;&#1086; &#1074;&#1099;&#1089;&#1086;&#1082;&#1086;&#1075;&#1086; &#1087;&#1088;&#1086;&#1092;&#1077;&#1089;&#1089;&#1080;&#1086;&#1085;&#1072;&#1083;&#1080;&#1079;&#1084;&#1072; &#1085;&#1072;&#1096;&#1080;&#1093; &#1089;&#1086;&#1090;&#1088;&#1091;&#1076;&#1085;&#1080;&#1082;&#1086;&#1074; &#1080; &#1101;&#1092;&#1092;&#1077;&#1082;&#1090;&#1080;&#1074;&#1085;&#1086;&#1089;&#1090;&#1080; &#1087;&#1088;&#1080;&#1084;&#1077;&#1085;&#1103;&#1077;&#1084;&#1099;&#1093; &#1085;&#1072;&#1084;&#1080; &#1084;&#1077;&#1090;&#1086;&#1076;&#1080;&#1082; &#1103;&#1074;&#1083;&#1103;&#1077;&#1090;&#1089;&#1103; &#1085;&#1077;&#1074;&#1077;&#1088;&#1086;&#1103;&#1090;&#1085;&#1086; &#1073;&#1086;&#1083;&#1100;&#1096;&#1086;&#1077; &#1082;&#1086;&#1083;&#1080;&#1095;&#1077;&#1089;&#1090;&#1074;&#1086; &#1074;&#1099;&#1083;&#1077;&#1095;&#1077;&#1085;&#1085;&#1099;&#1093; &#1083;&#1102;&#1076;&#1077;&#1081; &#8211; &#1084;&#1077;&#1085;&#1077;&#1077;, &#1095;&#1077;&#1084; &#1079;&#1072; 10 &#1083;&#1077;&#1090; &#1084;&#1099; &#1087;&#1086;&#1084;&#1086;&#1075;&#1083;&#1080; &#1080;&#1079;&#1083;&#1077;&#1095;&#1080;&#1090;&#1100;&#1089;&#1103; &#1086;&#1090; &#1088;&#1072;&#1079;&#1083;&#1080;&#1095;&#1085;&#1099;&#1093; &#1074;&#1080;&#1076;&#1086;&#1074; &#1072;&#1076;&#1076;&#1080;&#1082;&#1094;&#1080;&#1081; (&#1079;&#1072;&#1074;&#1080;&#1089;&#1080;&#1084;&#1086;&#1089;&#1090;&#1077;&#1081;) &#1073;&#1086;&#1083;&#1100;&#1096;&#1077;, &#1095;&#1077;&#1084; 1000 &#1095;&#1077;&#1083;&#1086;&#1074;&#1077;&#1082;. &#1053;&#1091;&#1078;&#1085;&#1086; &#1079;&#1072;&#1084;&#1077;&#1090;&#1080;&#1090;&#1100;, &#1095;&#1090;&#1086; , &#1073;&#1086;&#1083;&#1077;&#1077; 70% &#1074;&#1099;&#1087;&#1091;&#1089;&#1082;&#1085;&#1080;&#1082;&#1086;&#1074; &#1085;&#1072;&#1096;&#1077;&#1075;&#1086; &#1094;&#1077;&#1085;&#1090;&#1088;&#1072; &#1073;&#1086;&#1083;&#1100;&#1096;&#1077; &#1085;&#1080;&#1082;&#1086;&#1075;&#1076;&#1072; &#1085;&#1077; &#1074;&#1086;&#1079;&#1074;&#1088;&#1072;&#1097;&#1072;&#1083;&#1080;&#1089;&#1100; &#1082; &#1085;&#1072;&#1088;&#1082;&#1086;&#1090;&#1080;&#1082;&#1072;&#1084;&#1080; &#1072;&#1083;&#1082;&#1086;&#1075;&#1086;&#1083;&#1102; &#1080; &#1076;&#1086;&#1089;&#1090;&#1080;&#1075;&#1083;&#1080; &#1091;&#1089;&#1087;&#1077;&#1093;&#1072; &#1074; &#1082;&#1072;&#1088;&#1100;&#1077;&#1088;&#1077; &#1080; &#1086;&#1073;&#1097;&#1077;&#1089;&#1090;&#1074;&#1077;. &#1058;&#1072;&#1082;&#1086;&#1081; &#1073;&#1086;&#1083;&#1100;&#1096;&#1086;&#1081; &#1087;&#1088;&#1086;&#1094;&#1077;&#1085;&#1090; &#1091;&#1089;&#1087;&#1077;&#1096;&#1085;&#1086;&#1075;&#1086; &#1080;&#1079;&#1083;&#1077;&#1095;&#1080;&#1074;&#1072;&#1085;&#1080;&#1103; &#1086;&#1090; &#1093;&#1080;&#1084;&#1080;&#1095;&#1077;&#1089;&#1082;&#1086;&#1081; &#1080; &#1087;&#1089;&#1080;&#1093;&#1086;&#1083;&#1086;&#1075;&#1080;&#1095;&#1077;&#1089;&#1082;&#1086;&#1081; &#1079;&#1072;&#1074;&#1080;&#1089;&#1080;&#1084;&#1086;&#1089;&#1090;&#1077;&#1081; &#1087;&#1086;&#1079;&#1074;&#1086;&#1083;&#1103;&#1077;&#1090; &#1094;&#1077;&#1085;&#1090;&#1088; &#1088;&#1077;&#1072;&#1073;&#1080;&#1083;&#1080;&#1090;&#1072;&#1094;&#1080;&#1080; &#8220;&#1047;&#1076;&#1086;&#1088;&#1086;&#1074;&#1072;&#1103; &#1085;&#1072;&#1094;&#1080;&#1103;&#8221; &#1087;&#1088;&#1080;&#1095;&#1080;&#1089;&#1083;&#1080;&#1090;&#1100; &#1082; &#1089;&#1072;&#1084;&#1099;&#1084; &#1083;&#1091;&#1095;&#1096;&#1080;&#1084; &#1074; &#1056;&#1086;&#1089;&#1089;&#1080;&#1080;.
  &#1057;&#1086;&#1079;&#1076;&#1072;&#1074;&#1072;&#1103; &#1080;&#1085;&#1090;&#1077;&#1088;&#1100;&#1077;&#1088; &#1085;&#1072;&#1096;&#1077;&#1075;&#1086; &#1094;&#1077;&#1085;&#1090;&#1088;&#1072;, &#1084;&#1099; &#1089;&#1090;&#1088;&#1077;&#1084;&#1080;&#1083;&#1080;&#1089;&#1100; &#1089;&#1086;&#1079;&#1076;&#1072;&#1090;&#1100; &#1076;&#1086;&#1084;&#1072;&#1096;&#1085;&#1102;&#1102; &#1072;&#1090;&#1084;&#1086;&#1089;&#1092;&#1077;&#1088;&#1091;, &#1085;&#1072;&#1087;&#1086;&#1083;&#1085;&#1077;&#1085;&#1085;&#1091;&#1102; &#1090;&#1077;&#1087;&#1083;&#1086;&#1084; &#1080; &#1091;&#1102;&#1090;&#1086;&#1084; . &#1050;&#1086;&#1084;&#1092;&#1086;&#1088;&#1090;&#1085;&#1099;&#1077; &#1091;&#1089;&#1083;&#1086;&#1074;&#1080;&#1103; &#1087;&#1088;&#1086;&#1078;&#1080;&#1074;&#1072;&#1085;&#1080;&#1103; , &#1086;&#1090;&#1083;&#1080;&#1095;&#1085;&#1086;&#1077; &#1087;&#1080;&#1090;&#1072;&#1085;&#1080;&#1077; , &#1086;&#1075;&#1088;&#1086;&#1084;&#1085;&#1086;&#1077; &#1082;&#1086;&#1083;&#1080;&#1095;&#1077;&#1089;&#1090;&#1074;&#1086;&#1074;&#1072;&#1088;&#1080;&#1072;&#1085;&#1090;&#1086;&#1074; &#1086;&#1088;&#1075;&#1072;&#1085;&#1080;&#1079;&#1072;&#1094;&#1080;&#1080; &#1076;&#1086;&#1089;&#1091;&#1075;&#1072; &#1080; &#1096;&#1080;&#1082;&#1072;&#1088;&#1085;&#1072;&#1103; &#1087;&#1088;&#1080;&#1088;&#1086;&#1076;&#1072; &#1087;&#1086;&#1079;&#1074;&#1086;&#1083;&#1103;&#1102;&#1090; &#1085;&#1072;&#1096;&#1080;&#1084; &#1087;&#1072;&#1094;&#1080;&#1077;&#1085;&#1090;&#1072;&#1084; &#1086;&#1095;&#1077;&#1085;&#1100; &#1073;&#1099;&#1089;&#1090;&#1088;&#1086; &#1074;&#1086;&#1089;&#1089;&#1090;&#1072;&#1085;&#1086;&#1074;&#1080;&#1090;&#1100; &#1089;&#1074;&#1086;&#1077; &#1079;&#1076;&#1086;&#1088;&#1086;&#1074;&#1100;&#1077; &#1080; &#1087;&#1089;&#1080;&#1093;&#1080;&#1095;&#1077;&#1089;&#1082;&#1086;&#1077; &#1089;&#1086;&#1089;&#1090;&#1086;&#1103;&#1085;&#1080;&#1077; .
  &#1042; &#1085;&#1072;&#1096;&#1080;&#1093; &#1094;&#1077;&#1083;&#1103;&#1093; &#1086;&#1082;&#1072;&#1079;&#1072;&#1090;&#1100; &#1087;&#1086;&#1084;&#1086;&#1097;&#1100; &#1074; &#1080;&#1079;&#1073;&#1072;&#1074;&#1083;&#1077;&#1085;&#1080;&#1080; &#1086;&#1090; &#1075;&#1091;&#1073;&#1080;&#1090;&#1077;&#1083;&#1100;&#1085;&#1099;&#1093; &#1087;&#1088;&#1080;&#1089;&#1090;&#1088;&#1072;&#1089;&#1090;&#1080;&#1081; &#1084;&#1072;&#1082;&#1089;&#1080;&#1084;&#1072;&#1083;&#1100;&#1085;&#1086; &#1074;&#1086;&#1079;&#1084;&#1086;&#1078;&#1085;&#1086;&#1084;&#1091; &#1082;&#1086;&#1083;&#1080;&#1095;&#1077;&#1089;&#1090;&#1074;&#1091; &#1083;&#1102;&#1076;&#1077;&#1081;, &#1087;&#1086;&#1101;&#1090;&#1086;&#1084;&#1091; &#1088;&#1072;&#1073;&#1086;&#1090;&#1072;&#1077;&#1084; &#1089;&#1086; &#1074;&#1089;&#1077;&#1084;&#1080; &#1088;&#1077;&#1075;&#1080;&#1086;&#1085;&#1072;&#1084;&#1080; &#1056;&#1086;&#1089;&#1089;&#1080;&#1080;. &#1043;&#1076;&#1077; &#1073;&#1099; &#1042;&#1099; &#1085;&#1080; &#1085;&#1072;&#1093;&#1086;&#1076;&#1080;&#1083;&#1080;&#1089;&#1100; , &#1087;&#1088;&#1086;&#1089;&#1090;&#1086; &#1087;&#1086;&#1079;&#1074;&#1086;&#1085;&#1080;&#1090;&#1077; &#1085;&#1072;&#1084; &#1080;&#1083;&#1080; &#1086;&#1089;&#1090;&#1072;&#1074;&#1100;&#1090;&#1077; &#1079;&#1072;&#1103;&#1074;&#1082;&#1091; &#1085;&#1072; &#1085;&#1072;&#1096;&#1077;&#1084; &#1089;&#1072;&#1081;&#1090;&#1077; &#8211; &#1085;&#1072;&#1096;&#1080; &#1089;&#1086;&#1090;&#1088;&#1091;&#1076;&#1085;&#1080;&#1082;&#1080; &#1089;&#1088;&#1072;&#1079;&#1091; &#1086;&#1090;&#1087;&#1088;&#1072;&#1074;&#1103;&#1090;&#1089;&#1103; &#1079;&#1072; &#1073;&#1086;&#1083;&#1100;&#1085;&#1099;&#1084; &#1074; &#1083;&#1102;&#1073;&#1086;&#1081; &#1075;&#1086;&#1088;&#1086;&#1076; &#1080; &#1087;&#1088;&#1080;&#1074;&#1077;&#1079;&#1091;&#1090; &#1077;&#1075;&#1086; &#1074; &#1085;&#1072;&#1096; &#1094;&#1077;&#1085;&#1090;&#1088; &#1076;&#1083;&#1103; &#1087;&#1088;&#1086;&#1093;&#1086;&#1078;&#1076;&#1077;&#1085;&#1080;&#1103; &#1083;&#1077;&#1095;&#1077;&#1085;&#1080;&#1103; .
  &#1045;&#1089;&#1083;&#1080; &#1042;&#1072;&#1084; &#1085;&#1091;&#1078;&#1085;&#1086; &#1091;&#1079;&#1085;&#1072;&#1090;&#1100; &#1083;&#1102;&#1073;&#1091;&#1102; &#1080;&#1085;&#1092;&#1086;&#1088;&#1084;&#1072;&#1094;&#1080;&#1102; &#1086; &#1088;&#1072;&#1073;&#1086;&#1090;&#1077; &#1088;&#1077;&#1072;&#1073;&#1080;&#1083;&#1080;&#1090;&#1072;&#1094;&#1080;&#1086;&#1085;&#1085;&#1086;&#1075;&#1086; &#1094;&#1077;&#1085;&#1090;&#1088;&#1072; &#8220;&#1047;&#1076;&#1086;&#1088;&#1086;&#1074;&#1072;&#1103; &#1085;&#1072;&#1094;&#1080;&#1103;&#8221; , &#1089;&#1074;&#1103;&#1078;&#1080;&#1090;&#1077;&#1089;&#1100; &#1089; &#1085;&#1072;&#1084;&#1080; &#1087;&#1086; &#1090;&#1077;&#1083;&#1077;&#1092;&#1086;&#1085;&#1091; &#1080;&#1083;&#1080; &#1079;&#1072;&#1087;&#1086;&#1083;&#1085;&#1080;&#1090;&#1077; &#1085;&#1077;&#1089;&#1083;&#1086;&#1078;&#1085;&#1091;&#1102; &#1092;&#1086;&#1088;&#1084;&#1091; &#1086;&#1073;&#1088;&#1072;&#1097;&#1077;&#1085;&#1080;&#1103; &#1085;&#1072; &#1085;&#1072;&#1096;&#1077;&#1084; &#1089;&#1072;&#1081;&#1090;&#1077;.

 • RomschGosseDQ 06-08-2017 22:17:50

  &#1043;&#1076;&#1077; &#1085;&#1077;&#1076;&#1086;&#1088;&#1086;&#1075;&#1086; &#1079;&#1072;&#1082;&#1072;&#1079;&#1072;&#1090;&#1100; &#1057;&#1080;&#1072;&#1083;&#1080;&#1089; &#1074; &#1057;&#1072;&#1085;&#1082;&#1090;-&#1055;&#1077;&#1090;&#1077;&#1088;&#1073;&#1091;&#1088;&#1075;&#1077;

  &#1056;&#1072;&#1079;&#1083;&#1080;&#1095;&#1085;&#1099;&#1077; &#1085;&#1077;&#1087;&#1088;&#1080;&#1103;&#1090;&#1085;&#1086;&#1089;&#1090;&#1080; &#1089; &#1101;&#1088;&#1077;&#1082;&#1094;&#1080;&#1077;&#1081;, &#1087;&#1086;&#1079;&#1078;&#1077; &#1080;&#1083;&#1080; &#1088;&#1072;&#1085;&#1100;&#1096;&#1077;, &#1085;&#1072;&#1095;&#1080;&#1085;&#1072;&#1102;&#1090; &#1073;&#1077;&#1089;&#1087;&#1086;&#1082;&#1086;&#1080;&#1090;&#1100; &#1087;&#1086;&#1095;&#1090;&#1080; &#1082;&#1072;&#1078;&#1076;&#1086;&#1075;&#1086; &#1084;&#1091;&#1078;&#1080;&#1082;&#1072;, &#1074;&#1085;&#1077; &#1079;&#1072;&#1074;&#1080;&#1089;&#1080;&#1084;&#1086;&#1089;&#1090;&#1080; &#1086;&#1090; &#1077;&#1075;&#1086; &#1074;&#1086;&#1079;&#1088;&#1072;&#1089;&#1090;&#1072; &#1080; &#1087;&#1088;&#1080;&#1089;&#1091;&#1090;&#1089;&#1090;&#1074;&#1080;&#1103; &#1091; &#1085;&#1077;&#1075;&#1086; &#1074;&#1088;&#1077;&#1076;&#1085;&#1099;&#1093; &#1087;&#1088;&#1080;&#1074;&#1099;&#1095;&#1077;&#1082;. &#1050; &#1089;&#1095;&#1072;&#1089;&#1090;&#1100;&#1102; &#1089;&#1086;&#1074;&#1088;&#1077;&#1084;&#1077;&#1085;&#1085;&#1072;&#1103; &#1084;&#1077;&#1076;&#1080;&#1094;&#1080;&#1085;&#1072; &#1091;&#1078;&#1077; &#1074; &#1084;&#1080;&#1085;&#1091;&#1074;&#1096;&#1077;&#1084; &#1089;&#1090;&#1086;&#1083;&#1077;&#1090;&#1080;&#1080; &#1089;&#1084;&#1086;&#1075;&#1083;&#1072; &#1089;&#1086;&#1079;&#1076;&#1072;&#1090;&#1100; &#1101;&#1092;&#1092;&#1077;&#1082;&#1090;&#1080;&#1074;&#1085;&#1099;&#1077; &#1087;&#1088;&#1077;&#1087;&#1072;&#1088;&#1072;&#1090;&#1099; &#1076;&#1083;&#1103; &#1088;&#1077;&#1096;&#1077;&#1085;&#1080;&#1103; &#1080;&#1085;&#1090;&#1080;&#1084;&#1085;&#1099;&#1093; &#1087;&#1088;&#1086;&#1073;&#1083;&#1077;&#1084;, &#1089;&#1072;&#1084;&#1099;&#1084; &#1087;&#1077;&#1088;&#1074;&#1099;&#1084; &#1083;&#1077;&#1082;&#1072;&#1088;&#1089;&#1090;&#1074;&#1086;&#1084; &#1101;&#1090;&#1086;&#1075;&#1086; &#1074;&#1080;&#1076;&#1072; &#1089;&#1090;&#1072;&#1083;&#1072; &#1080; &#1087;&#1086; &#1089;&#1077;&#1081; &#1076;&#1077;&#1085;&#1100; &#1087;&#1086;&#1087;&#1091;&#1083;&#1103;&#1088;&#1085;&#1072;&#1103; &#1042;&#1080;&#1072;&#1075;&#1088;&#1072;. &#1050; &#1089;&#1086;&#1078;&#1072;&#1083;&#1077;&#1085;&#1080;&#1102; &#1074; &#1086;&#1073;&#1099;&#1095;&#1085;&#1099;&#1093; &#1072;&#1087;&#1090;&#1077;&#1082;&#1072;&#1093; &#1086;&#1088;&#1080;&#1075;&#1080;&#1085;&#1072;&#1083;&#1100;&#1085;&#1099;&#1081; &#1079;&#1072;&#1087;&#1072;&#1090;&#1077;&#1085;&#1090;&#1086;&#1074;&#1072;&#1085;&#1085;&#1099;&#1081; &#1087;&#1088;&#1077;&#1087;&#1072;&#1088;&#1072;&#1090; &#1089;&#1090;&#1086;&#1080;&#1090; &#1090;&#1072;&#1082; &#1084;&#1085;&#1086;&#1075;&#1086;, &#1095;&#1090;&#1086; &#1086;&#1090;&#1077;&#1095;&#1077;&#1089;&#1090;&#1074;&#1077;&#1085;&#1085;&#1099;&#1077; &#1074;&#1079;&#1088;&#1086;&#1089;&#1083;&#1099;&#1077; &#1084;&#1091;&#1078;&#1080;&#1082;&#1080; &#1074;&#1099;&#1073;&#1080;&#1088;&#1072;&#1102;&#1090; &#1086;&#1090;&#1082;&#1072;&#1079; &#1086;&#1090; &#1080;&#1085;&#1090;&#1080;&#1084;&#1085;&#1099;&#1093; &#1074;&#1089;&#1090;&#1088;&#1077;&#1095;, &#1074;&#1084;&#1077;&#1089;&#1090;&#1086; &#1079;&#1072;&#1082;&#1072;&#1079;&#1072; &#1101;&#1090;&#1080;&#1093; &#1087;&#1088;&#1077;&#1087;&#1072;&#1088;&#1072;&#1090;&#1086;&#1074;.

  &#1050; &#1073;&#1086;&#1083;&#1100;&#1096;&#1086;&#1084;&#1091; &#1089;&#1095;&#1072;&#1089;&#1090;&#1100;&#1102; &#1074; &#1048;&#1085;&#1090;&#1077;&#1088;&#1085;&#1077;&#1090;&#1077; &#1087;&#1086;&#1103;&#1074;&#1080;&#1083;&#1072;&#1089;&#1100; &#1086;&#1090;&#1083;&#1080;&#1095;&#1085;&#1072;&#1103; &#1080;&#1085;&#1090;&#1077;&#1088;&#1085;&#1077;&#1090; &#1072;&#1087;&#1090;&#1077;&#1082;&#1072;, &#1082;&#1086;&#1090;&#1086;&#1088;&#1072;&#1103; &#1090;&#1086;&#1088;&#1075;&#1091;&#1077;&#1090; &#1082;&#1072;&#1095;&#1077;&#1089;&#1090;&#1074;&#1077;&#1085;&#1085;&#1099;&#1084; &#1057;&#1080;&#1072;&#1083;&#1080;&#1089;&#1086;&#1084; &#1087;&#1086; &#1091;&#1076;&#1080;&#1074;&#1080;&#1090;&#1077;&#1083;&#1100;&#1085;&#1086; &#1084;&#1072;&#1083;&#1077;&#1085;&#1100;&#1082;&#1080;&#1084; &#1094;&#1077;&#1085;&#1072;&#1084;, &#1088;&#1077;&#1095;&#1100; &#1080;&#1076;&#1105;&#1090; &#1086; &#1087;&#1086;&#1088;&#1090;&#1072;&#1083;&#1077; &#1089;&#1080;&#1072;&#1083;&#1080;&#1089;-&#1089;&#1087;&#1073;.&#1088;&#1092; &#1085;&#1072; &#1082;&#1086;&#1090;&#1086;&#1088;&#1086;&#1084; &#1074;&#1099; &#1074;&#1089;&#1077;&#1075;&#1076;&#1072; &#1084;&#1086;&#1078;&#1077;&#1090;&#1077; &#1087;&#1088;&#1080;&#1086;&#1073;&#1088;&#1077;&#1089;&#1090;&#1080; [url=http://&#1089;&#1080;&#1072;&#1083;&#1080;&#1089;-&#1089;&#1087;&#1073;.&#1088;&#1092;/]&#1076;&#1078;&#1077;&#1085;&#1077;&#1088;&#1080;&#1082; &#1089;&#1080;&#1072;&#1083;&#1080;&#1089; &#1082;&#1091;&#1087;&#1080;&#1090;&#1100; &#1074; &#1089;&#1087;&#1073; &#1074; &#1082;&#1080;&#1088;&#1086;&#1074;&#1089;&#1082;&#1086;&#1084; &#1088;&#1072;&#1081;&#1086;&#1085;&#1077;[/url] &#1087;&#1086; &#1089;&#1072;&#1084;&#1086;&#1081; &#1085;&#1080;&#1079;&#1082;&#1086;&#1081; &#1074; &#1089;&#1090;&#1088;&#1072;&#1085;&#1077; &#1094;&#1077;&#1085;&#1077;.

  &#1053;&#1077; &#1089;&#1084;&#1086;&#1090;&#1088;&#1103; &#1085;&#1072; &#1090;&#1086;, &#1095;&#1090;&#1086; &#1076;&#1072;&#1085;&#1085;&#1072;&#1103; &#1072;&#1087;&#1090;&#1077;&#1082;&#1072; &#1086;&#1088;&#1080;&#1077;&#1085;&#1090;&#1080;&#1088;&#1091;&#1077;&#1090;&#1089;&#1103; &#1085;&#1072; &#1057;&#1072;&#1085;&#1082;&#1090;-&#1055;&#1077;&#1090;&#1077;&#1088;&#1073;&#1091;&#1088;&#1075;, &#1086;&#1085;&#1072; &#1087;&#1088;&#1086;&#1076;&#1072;&#1077;&#1090; &#1090;&#1072;&#1073;&#1083;&#1077;&#1090;&#1082;&#1080; &#1087;&#1086; &#1074;&#1089;&#1077;&#1081; &#1089;&#1090;&#1088;&#1072;&#1085;&#1077;, &#1087;&#1072;&#1082;&#1091;&#1103; &#1080;&#1093; &#1074; &#1087;&#1088;&#1086;&#1089;&#1090;&#1099;&#1077; &#1087;&#1086;&#1089;&#1099;&#1083;&#1086;&#1095;&#1082;&#1080; &#1089; &#1085;&#1072;&#1083;&#1086;&#1078;&#1077;&#1085;&#1085;&#1099;&#1084; &#1087;&#1083;&#1072;&#1090;&#1077;&#1078;&#1086;&#1084;. &#1057;&#1080;&#1072;&#1083;&#1080;&#1089; &#1087;&#1088;&#1086;&#1076;&#1072;&#1077;&#1090;&#1089;&#1103; &#1074; &#1092;&#1080;&#1088;&#1084;&#1077;&#1085;&#1085;&#1099;&#1093; &#1082;&#1086;&#1088;&#1086;&#1073;&#1082;&#1072;&#1093;, &#1072; &#1085;&#1080;&#1079;&#1082;&#1080;&#1081; &#1094;&#1077;&#1085;&#1085;&#1080;&#1082; &#1086;&#1073;&#1077;&#1089;&#1087;&#1077;&#1095;&#1080;&#1074;&#1072;&#1077;&#1090;&#1089;&#1103; &#1086;&#1090;&#1089;&#1091;&#1090;&#1089;&#1090;&#1074;&#1080;&#1077;&#1084; &#1076;&#1083;&#1080;&#1085;&#1085;&#1086;&#1081; &#1094;&#1077;&#1087;&#1086;&#1095;&#1082;&#1080; &#1087;&#1077;&#1088;&#1077;&#1087;&#1088;&#1086;&#1076;&#1072;&#1074;&#1094;&#1086;&#1074;, &#1082;&#1072;&#1082; &#1074; &#1089;&#1083;&#1091;&#1095;&#1072;&#1077; &#1089;&#1086;&#1090;&#1088;&#1091;&#1076;&#1085;&#1080;&#1095;&#1077;&#1089;&#1090;&#1074;&#1072; &#1089; &#1087;&#1088;&#1086;&#1089;&#1090;&#1099;&#1084;&#1080; &#1072;&#1087;&#1090;&#1077;&#1082;&#1072;&#1084;&#1080;.

  &#1042;&#1089;&#1077; &#1087;&#1086;&#1082;&#1091;&#1087;&#1082;&#1080; &#1074; &#1091;&#1082;&#1072;&#1079;&#1072;&#1085;&#1085;&#1086;&#1081; &#1086;&#1085;&#1083;&#1072;&#1081;&#1085;-&#1072;&#1087;&#1090;&#1077;&#1082;&#1077; &#1085;&#1072; &#1084;&#1080;&#1083;&#1083;&#1080;&#1086;&#1085; &#1087;&#1088;&#1086;&#1094;&#1077;&#1085;&#1090;&#1086;&#1074; &#1072;&#1085;&#1086;&#1085;&#1080;&#1084;&#1085;&#1099;, &#1076;&#1072;&#1085;&#1085;&#1099;&#1077; &#1082;&#1083;&#1080;&#1077;&#1085;&#1090;&#1072; &#1085;&#1091;&#1078;&#1085;&#1099; &#1083;&#1080;&#1096;&#1100; &#1076;&#1083;&#1103; &#1086;&#1092;&#1086;&#1088;&#1084;&#1083;&#1077;&#1085;&#1080;&#1103; &#1087;&#1086;&#1089;&#1099;&#1083;&#1082;&#1080;, &#1087;&#1086;&#1089;&#1083;&#1077; &#1101;&#1090;&#1086;&#1075;&#1086; &#1086;&#1085;&#1080; &#1089;&#1090;&#1080;&#1088;&#1072;&#1102;&#1090;&#1089;&#1103; &#1080; &#1085;&#1080;&#1075;&#1076;&#1077; &#1085;&#1077; &#1089;&#1086;&#1093;&#1088;&#1072;&#1085;&#1103;&#1102;&#1090;&#1089;&#1103;. &#1044;&#1083;&#1103; &#1076;&#1086;&#1073;&#1072;&#1074;&#1086;&#1095;&#1085;&#1086;&#1081; &#1072;&#1085;&#1086;&#1085;&#1080;&#1084;&#1085;&#1086;&#1089;&#1090;&#1080; &#1074;&#1089;&#1077; &#1073;&#1083;&#1080;&#1089;&#1090;&#1077;&#1088;&#1099; &#1091;&#1087;&#1072;&#1082;&#1086;&#1074;&#1099;&#1074;&#1072;&#1102;&#1090;&#1089;&#1103; &#1074; &#1090;&#1077;&#1084;&#1085;&#1099;&#1077; &#1087;&#1072;&#1082;&#1077;&#1090;&#1099;, &#1076;&#1072;&#1073;&#1099; &#1074;&#1099; &#1085;&#1077; &#1087;&#1086;&#1087;&#1072;&#1076;&#1072;&#1083;&#1080; &#1074; &#1089;&#1090;&#1099;&#1076;&#1083;&#1080;&#1074;&#1099;&#1077; &#1089;&#1080;&#1090;&#1091;&#1072;&#1094;&#1080;&#1080; &#1074; &#1086;&#1090;&#1076;&#1077;&#1083;&#1077;&#1085;&#1080;&#1103;&#1093; &#1087;&#1086;&#1095;&#1090;&#1099;.

  &#1057;&#1080;&#1072;&#1083;&#1080;&#1089; &#8212; &#1101;&#1090;&#1086; &#1093;&#1086;&#1088;&#1086;&#1096;&#1080;&#1081; &#1087;&#1088;&#1077;&#1087;&#1072;&#1088;&#1072;&#1090; &#1076;&#1083;&#1103; &#1091;&#1089;&#1080;&#1083;&#1077;&#1085;&#1080;&#1103; &#1101;&#1088;&#1077;&#1082;&#1094;&#1080;&#1080;, &#1086;&#1089;&#1085;&#1086;&#1074;&#1086;&#1081; &#1076;&#1083;&#1103; &#1082;&#1086;&#1090;&#1086;&#1088;&#1086;&#1075;&#1086; &#1103;&#1074;&#1083;&#1103;&#1077;&#1090;&#1089;&#1103; &#1076;&#1077;&#1081;&#1089;&#1090;&#1074;&#1091;&#1102;&#1097;&#1077;&#1077; &#1074;&#1077;&#1097;&#1077;&#1089;&#1090;&#1074;&#1086; &#1058;&#1072;&#1076;&#1072;&#1083;&#1072;&#1092;&#1080;&#1083;, &#1072; &#1086;&#1085;&#1086; &#1076;&#1077;&#1081;&#1089;&#1090;&#1074;&#1091;&#1077;&#1090; &#1079;&#1072;&#1084;&#1077;&#1090;&#1085;&#1086; &#1101;&#1092;&#1092;&#1077;&#1082;&#1090;&#1080;&#1074;&#1085;&#1077;&#1077; &#1087;&#1088;&#1086;&#1089;&#1090;&#1086;&#1081; &#1042;&#1080;&#1072;&#1075;&#1088;&#1099; &#1080; &#1086;&#1073;&#1083;&#1072;&#1076;&#1072;&#1077;&#1090; &#1084;&#1077;&#1085;&#1100;&#1096;&#1080;&#1084; &#1082;&#1086;&#1083;&#1080;&#1095;&#1077;&#1089;&#1090;&#1074;&#1086;&#1084; &#1087;&#1086;&#1073;&#1086;&#1095;&#1085;&#1099;&#1093; &#1076;&#1077;&#1081;&#1089;&#1090;&#1074;&#1080;&#1081; &#1089;&#1086; &#1089;&#1090;&#1086;&#1088;&#1086;&#1085;&#1099; &#1089;&#1077;&#1088;&#1076;&#1094;&#1072; &#1080; &#1089;&#1086;&#1089;&#1091;&#1076;&#1086;&#1074;. &#1057;&#1080;&#1072;&#1083;&#1080;&#1089; &#1087;&#1088;&#1086;&#1080;&#1079;&#1074;&#1086;&#1076;&#1080;&#1090;&#1089;&#1103; &#1092;&#1072;&#1088;&#1084;&#1072;&#1094;&#1077;&#1074;&#1090;&#1080;&#1095;&#1077;&#1089;&#1082;&#1086;&#1081; &#1082;&#1086;&#1088;&#1087;&#1086;&#1088;&#1072;&#1094;&#1080;&#1077;&#1081; Centurion &#1080; &#1087;&#1088;&#1086;&#1093;&#1086;&#1076;&#1080;&#1090; &#1074;&#1089;&#1077; &#1091;&#1088;&#1086;&#1074;&#1085;&#1080; &#1090;&#1077;&#1089;&#1090;&#1080;&#1088;&#1086;&#1074;&#1072;&#1085;&#1080;&#1103; &#1085;&#1072; &#1073;&#1077;&#1079;&#1086;&#1087;&#1072;&#1089;&#1085;&#1086;&#1089;&#1090;&#1100;.

 • SeoSnubYLD 07-08-2017 21:23:54


  seorussian.ru - &#1055;&#1088;&#1086;&#1076;&#1074;&#1080;&#1078;&#1077;&#1085;&#1080;&#1077; &#1089;&#1072;&#1081;&#1090;&#1072; &#1074; &#1052;&#1086;&#1089;&#1082;&#1074;&#1077;

  [url=http://seorussian.ru]seorussian.ru - &#1055;&#1088;&#1086;&#1076;&#1074;&#1080;&#1078;&#1077;&#1085;&#1080;&#1077; &#1089;&#1072;&#1081;&#1090;&#1086;&#1074; &#1052;&#1086;&#1089;&#1082;&#1074;&#1072;[/url]

 • Hannahremh 08-08-2017 00:16:15

  Magnificent job! [url=http://vf7m1g49.tumblr.com/]Tequila[/url]

 • Hannahpafh 08-08-2017 02:23:07

  Thanks for another magnificent post. Where else may just anybody get that kind of info in such a perfect manner of writing? I have a presentation next week, and I&#1074;&#1026;&#8482;m at the look for such information. [url=http://vf7m1g49.tumblr.com/]Cangialosi[/url]

 • ZdorovayEvotsYU 08-08-2017 12:17:15

  &#1062;&#1077;&#1085;&#1090;&#1088; &#1088;&#1077;&#1072;&#1073;&#1080;&#1083;&#1080;&#1090;&#1072;&#1094;&#1080;&#1080; &#8220;&#1047;&#1076;&#1086;&#1088;&#1086;&#1074;&#1072;&#1103; &#1085;&#1072;&#1094;&#1080;&#1103;&#8221; [url=https://zdorovaya-nacia.ru/reabilitaciya-alkozavizimyh/]&#1088;&#1077;&#1072;&#1073;&#1080;&#1083;&#1080;&#1090;&#1072;&#1094;&#1080;&#1103; &#1072;&#1083;&#1082;&#1086;&#1079;&#1072;&#1074;&#1080;&#1089;&#1080;&#1084;&#1099;&#1093; &#1082;&#1088;&#1072;&#1089;&#1085;&#1086;&#1103;&#1088;&#1089;&#1082;[/url] &#1086;&#1089;&#1085;&#1086;&#1074;&#1072;&#1085; &#1074; 2008 &#1075;&#1086;&#1076;&#1091; . &#1053;&#1072;&#1096;&#1072; &#1094;&#1077;&#1083;&#1100; &#8211; &#1087;&#1086;&#1084;&#1086;&#1095;&#1100; &#1089;&#1090;&#1088;&#1072;&#1076;&#1072;&#1102;&#1097;&#1080;&#1084; &#1086;&#1090; &#1080;&#1075;&#1088;&#1086;&#1074;&#1086;&#1081;, &#1085;&#1072;&#1088;&#1082;&#1086;&#1090;&#1080;&#1095;&#1077;&#1089;&#1082;&#1086;&#1081; &#1080;&#1083;&#1080; &#1072;&#1083;&#1082;&#1086;&#1075;&#1086;&#1083;&#1100;&#1085;&#1086;&#1081; &#1079;&#1072;&#1074;&#1080;&#1089;&#1080;&#1084;&#1086;&#1089;&#1090;&#1080; &#1083;&#1102;&#1076;&#1103;&#1084; &#1087;&#1086;&#1073;&#1086;&#1088;&#1086;&#1090;&#1100; &#1089;&#1074;&#1086;&#1081; &#1085;&#1077;&#1076;&#1091;&#1075; &#1080; &#1074;&#1077;&#1088;&#1085;&#1091;&#1090;&#1100;&#1089;&#1103; &#1082; &#1087;&#1086;&#1083;&#1085;&#1086;&#1094;&#1077;&#1085;&#1085;&#1086;&#1081; &#1078;&#1080;&#1079;&#1085;&#1080;. &#1047;&#1072; &#1074;&#1088;&#1077;&#1084;&#1103; &#1088;&#1072;&#1073;&#1086;&#1090;&#1099; &#1101;&#1090;&#1086;&#1090; &#1094;&#1077;&#1085;&#1090;&#1088; &#1088;&#1077;&#1072;&#1073;&#1080;&#1083;&#1080;&#1090;&#1072;&#1094;&#1080;&#1080; &#1079;&#1072;&#1089;&#1083;&#1091;&#1078;&#1080;&#1083; &#1073;&#1086;&#1083;&#1100;&#1096;&#1086;&#1077; &#1076;&#1086;&#1074;&#1077;&#1088;&#1080;&#1077; &#1089;&#1088;&#1077;&#1076;&#1080; &#1088;&#1086;&#1089;&#1089;&#1080;&#1103;&#1085; .
  &#1043;&#1083;&#1072;&#1074;&#1085;&#1099;&#1084; &#1089;&#1074;&#1080;&#1076;&#1077;&#1090;&#1077;&#1083;&#1100;&#1089;&#1090;&#1074;&#1086;&#1084; &#1076;&#1077;&#1081;&#1089;&#1090;&#1074;&#1080;&#1090;&#1077;&#1083;&#1100;&#1085;&#1086; &#1074;&#1099;&#1089;&#1086;&#1082;&#1086;&#1075;&#1086; &#1091;&#1088;&#1086;&#1074;&#1085;&#1103; &#1087;&#1088;&#1086;&#1092;&#1077;&#1089;&#1089;&#1080;&#1086;&#1085;&#1072;&#1083;&#1080;&#1079;&#1084;&#1072; &#1089;&#1087;&#1077;&#1094;&#1080;&#1072;&#1083;&#1080;&#1089;&#1090;&#1086;&#1074; &#1085;&#1072;&#1096;&#1077;&#1075;&#1086; &#1094;&#1077;&#1085;&#1090;&#1088;&#1072; &#1080; &#1101;&#1092;&#1092;&#1077;&#1082;&#1090;&#1080;&#1074;&#1085;&#1086;&#1089;&#1090;&#1080; &#1080;&#1089;&#1087;&#1086;&#1083;&#1100;&#1079;&#1091;&#1077;&#1084;&#1099;&#1093; &#1080;&#1084;&#1080; &#1084;&#1077;&#1090;&#1086;&#1076;&#1080;&#1082; &#1103;&#1074;&#1083;&#1103;&#1077;&#1090;&#1089;&#1103; &#1073;&#1086;&#1083;&#1100;&#1096;&#1086;&#1077; &#1082;&#1086;&#1083;&#1080;&#1095;&#1077;&#1089;&#1090;&#1074;&#1086; &#1074;&#1099;&#1083;&#1077;&#1095;&#1077;&#1085;&#1085;&#1099;&#1093; &#1083;&#1102;&#1076;&#1077;&#1081; &#8211; &#1084;&#1077;&#1085;&#1077;&#1077;, &#1095;&#1077;&#1084; &#1079;&#1072; 10 &#1083;&#1077;&#1090; &#1084;&#1099; &#1087;&#1086;&#1084;&#1086;&#1075;&#1083;&#1080; &#1080;&#1079;&#1073;&#1072;&#1074;&#1080;&#1090;&#1100;&#1089;&#1103; &#1086;&#1090; &#1088;&#1072;&#1079;&#1085;&#1099;&#1093; &#1074;&#1080;&#1076;&#1086;&#1074; &#1072;&#1076;&#1076;&#1080;&#1082;&#1094;&#1080;&#1081; &#1073;&#1086;&#1083;&#1077;&#1077;, &#1095;&#1077;&#1084; &#1090;&#1099;&#1089;&#1103;&#1095;&#1080; &#1095;&#1077;&#1083;&#1086;&#1074;&#1077;&#1082;. &#1057;&#1090;&#1086;&#1080;&#1090; &#1086;&#1090;&#1084;&#1077;&#1090;&#1080;&#1090;&#1100;, &#1095;&#1090;&#1086; , &#1073;&#1086;&#1083;&#1100;&#1096;&#1077; &#1087;&#1086;&#1083;&#1086;&#1074;&#1080;&#1085;&#1099; &#1080;&#1079; &#1085;&#1080;&#1093; &#1073;&#1086;&#1083;&#1100;&#1096;&#1077; &#1085;&#1080;&#1082;&#1086;&#1075;&#1076;&#1072; &#1085;&#1077; &#1074;&#1086;&#1079;&#1074;&#1088;&#1072;&#1097;&#1072;&#1083;&#1080;&#1089;&#1100; &#1082; &#1080;&#1075;&#1088;&#1072;&#1084;, &#1072;&#1083;&#1082;&#1086;&#1075;&#1086;&#1083;&#1102; &#1080;&#1083;&#1080; &#1085;&#1072;&#1088;&#1082;&#1086;&#1090;&#1080;&#1082;&#1072;&#1084; &#1080; &#1078;&#1080;&#1074;&#1091;&#1090; &#1087;&#1086;&#1083;&#1085;&#1086;&#1094;&#1077;&#1085;&#1085;&#1086;&#1081; &#1078;&#1080;&#1079;&#1085;&#1100;&#1102; &#1074; &#1086;&#1073;&#1097;&#1077;&#1089;&#1090;&#1074;&#1077;. &#1058;&#1072;&#1082;&#1086;&#1081; &#1073;&#1086;&#1083;&#1100;&#1096;&#1086;&#1081; &#1087;&#1088;&#1086;&#1094;&#1077;&#1085;&#1090; &#1091;&#1089;&#1087;&#1077;&#1096;&#1085;&#1086;&#1075;&#1086; &#1080;&#1079;&#1083;&#1077;&#1095;&#1080;&#1074;&#1072;&#1085;&#1080;&#1103; &#1086;&#1090; &#1080;&#1075;&#1088;&#1086;&#1074;&#1086;&#1081;, &#1072;&#1083;&#1082;&#1086;&#1075;&#1086;&#1083;&#1100;&#1085;&#1086;&#1081; &#1080; &#1085;&#1072;&#1088;&#1082;&#1086;&#1090;&#1080;&#1095;&#1077;&#1089;&#1082;&#1086;&#1081; &#1079;&#1072;&#1074;&#1080;&#1089;&#1080;&#1084;&#1086;&#1089;&#1090;&#1077;&#1081; &#1087;&#1086;&#1079;&#1074;&#1086;&#1083;&#1103;&#1077;&#1090; &#1085;&#1072;&#1096; &#1094;&#1077;&#1085;&#1090;&#1088; &#1088;&#1077;&#1072;&#1073;&#1080;&#1083;&#1080;&#1090;&#1072;&#1094;&#1080;&#1080; &#1087;&#1088;&#1080;&#1095;&#1080;&#1089;&#1083;&#1080;&#1090;&#1100; &#1082; &#1089;&#1072;&#1084;&#1099;&#1084; &#1083;&#1091;&#1095;&#1096;&#1080;&#1084; &#1074; &#1056;&#1086;&#1089;&#1089;&#1080;&#1080;.
  &#1055;&#1088;&#1080; &#1089;&#1086;&#1079;&#1076;&#1072;&#1085;&#1080;&#1080; &#1080;&#1085;&#1090;&#1077;&#1088;&#1100;&#1077;&#1088;&#1072; &#1085;&#1072;&#1096;&#1077;&#1075;&#1086; &#1094;&#1077;&#1085;&#1090;&#1088;&#1072; &#1084;&#1099; &#1089;&#1090;&#1072;&#1088;&#1072;&#1083;&#1080;&#1089;&#1100; &#1089;&#1086;&#1079;&#1076;&#1072;&#1090;&#1100; &#1076;&#1086;&#1084;&#1072;&#1096;&#1085;&#1102;&#1102; &#1072;&#1090;&#1084;&#1086;&#1089;&#1092;&#1077;&#1088;&#1091; . &#1050;&#1086;&#1084;&#1092;&#1086;&#1088;&#1090;&#1085;&#1099;&#1077; &#1091;&#1089;&#1083;&#1086;&#1074;&#1080;&#1103; &#1087;&#1088;&#1086;&#1078;&#1080;&#1074;&#1072;&#1085;&#1080;&#1103; , &#1088;&#1072;&#1079;&#1085;&#1086;&#1086;&#1073;&#1088;&#1072;&#1079;&#1085;&#1086;&#1077; &#1084;&#1077;&#1085;&#1102;, &#1084;&#1085;&#1086;&#1078;&#1077;&#1089;&#1090;&#1074;&#1086; &#1074;&#1072;&#1088;&#1080;&#1072;&#1085;&#1090;&#1086;&#1074; &#1087;&#1088;&#1086;&#1074;&#1077;&#1076;&#1077;&#1085;&#1080;&#1103; &#1076;&#1086;&#1089;&#1091;&#1075;&#1072; &#1080; &#1085;&#1077;&#1074;&#1077;&#1088;&#1086;&#1103;&#1090;&#1085;&#1086;&#1081; &#1082;&#1088;&#1072;&#1089;&#1086;&#1090;&#1099; &#1087;&#1088;&#1080;&#1088;&#1086;&#1076;&#1072; &#1087;&#1086;&#1079;&#1074;&#1086;&#1083;&#1103;&#1102;&#1090; &#1088;&#1077;&#1072;&#1073;&#1080;&#1083;&#1080;&#1090;&#1072;&#1085;&#1090;&#1072;&#1084; &#1073;&#1099;&#1089;&#1090;&#1088;&#1086; &#1079;&#1072;&#1084;&#1077;&#1090;&#1085;&#1086; &#1091;&#1083;&#1091;&#1095;&#1096;&#1080;&#1090;&#1100; &#1089;&#1074;&#1086;&#1077; &#1084;&#1086;&#1088;&#1072;&#1083;&#1100;&#1085;&#1086;&#1077; &#1089;&#1086;&#1089;&#1090;&#1086;&#1103;&#1085;&#1080;&#1077; &#1080; &#1079;&#1076;&#1086;&#1088;&#1086;&#1074;&#1100;&#1077; .
  &#1053;&#1072;&#1096;&#1072; &#1094;&#1077;&#1083;&#1100; &#8211; &#1087;&#1086;&#1084;&#1086;&#1095;&#1100; &#1080;&#1079;&#1073;&#1072;&#1074;&#1080;&#1090;&#1100;&#1089;&#1103; &#1086;&#1090; &#1087;&#1072;&#1075;&#1091;&#1073;&#1085;&#1099;&#1093; &#1087;&#1088;&#1080;&#1089;&#1090;&#1088;&#1072;&#1089;&#1090;&#1080;&#1081; &#1084;&#1072;&#1082;&#1089;&#1080;&#1084;&#1072;&#1083;&#1100;&#1085;&#1086; &#1074;&#1086;&#1079;&#1084;&#1086;&#1078;&#1085;&#1086;&#1084;&#1091; &#1082;&#1086;&#1083;&#1080;&#1095;&#1077;&#1089;&#1090;&#1074;&#1091; &#1083;&#1102;&#1076;&#1077;&#1081;, &#1087;&#1086;&#1101;&#1090;&#1086;&#1084;&#1091; &#1087;&#1088;&#1080;&#1085;&#1080;&#1084;&#1072;&#1077;&#1084; &#1073;&#1086;&#1083;&#1100;&#1085;&#1099;&#1093; &#1089;&#1086; &#1074;&#1089;&#1077;&#1093; &#1088;&#1077;&#1075;&#1080;&#1086;&#1085;&#1086;&#1074; &#1056;&#1086;&#1089;&#1089;&#1080;&#1080;. &#1043;&#1076;&#1077; &#1073;&#1099; &#1042;&#1099; &#1085;&#1080; &#1085;&#1072;&#1093;&#1086;&#1076;&#1080;&#1083;&#1080;&#1089;&#1100; , &#1042;&#1072;&#1084; &#1076;&#1086;&#1089;&#1090;&#1072;&#1090;&#1086;&#1095;&#1085;&#1086; &#1090;&#1086;&#1083;&#1100;&#1082;&#1086; &#1089;&#1074;&#1103;&#1079;&#1072;&#1090;&#1100;&#1089;&#1103; &#1089; &#1085;&#1072;&#1084;&#1080; &#8211; &#1085;&#1072;&#1096;&#1080; &#1089;&#1086;&#1090;&#1088;&#1091;&#1076;&#1085;&#1080;&#1082;&#1080; &#1089;&#1088;&#1072;&#1079;&#1091; &#1074;&#1099;&#1077;&#1076;&#1091;&#1090; &#1082; &#1073;&#1086;&#1083;&#1100;&#1085;&#1086;&#1084;&#1091;, &#1074; &#1082;&#1072;&#1082;&#1086;&#1084; &#1073;&#1099; &#1075;&#1086;&#1088;&#1086;&#1076;&#1077; &#1086;&#1085; &#1085;&#1080; &#1085;&#1072;&#1093;&#1086;&#1076;&#1080;&#1083;&#1089;&#1103;, &#1080; &#1076;&#1086;&#1089;&#1090;&#1072;&#1074;&#1103;&#1090; &#1077;&#1075;&#1086; &#1085;&#1072; &#1073;&#1072;&#1079;&#1091; &#1085;&#1072;&#1096;&#1077;&#1075;&#1086; &#1094;&#1077;&#1085;&#1090;&#1088;&#1072; &#1076;&#1083;&#1103; &#1086;&#1082;&#1072;&#1079;&#1072;&#1085;&#1080;&#1103; &#1087;&#1086;&#1084;&#1086;&#1097;&#1080;.
  &#1045;&#1089;&#1083;&#1080; &#1042;&#1072;&#1084; &#1085;&#1091;&#1078;&#1085;&#1086; &#1091;&#1079;&#1085;&#1072;&#1090;&#1100; &#1083;&#1102;&#1073;&#1091;&#1102; &#1080;&#1085;&#1092;&#1086;&#1088;&#1084;&#1072;&#1094;&#1080;&#1102; &#1086; &#1087;&#1088;&#1077;&#1076;&#1086;&#1089;&#1090;&#1072;&#1074;&#1083;&#1103;&#1077;&#1084;&#1099;&#1093; &#1085;&#1072;&#1084;&#1080; &#1091;&#1089;&#1083;&#1091;&#1075;&#1072;&#1093; , &#1087;&#1086;&#1079;&#1074;&#1086;&#1085;&#1080;&#1090;&#1077; &#1087;&#1086; &#1090;&#1077;&#1083;&#1077;&#1092;&#1086;&#1085;&#1091; &#1080;&#1083;&#1080; &#1079;&#1072;&#1087;&#1086;&#1083;&#1085;&#1080;&#1090;&#1077; &#1085;&#1077;&#1089;&#1083;&#1086;&#1078;&#1085;&#1091;&#1102; &#1092;&#1086;&#1088;&#1084;&#1091; &#1086;&#1073;&#1088;&#1072;&#1097;&#1077;&#1085;&#1080;&#1103; &#1085;&#1072; &#1085;&#1072;&#1096;&#1077;&#1084; &#1089;&#1072;&#1081;&#1090;&#1077;.

 • Blogerin Namerichoff 17-11-2017 10:07:05

  &#1054;&#1085; &#1073;&#1086;&#1083;&#1100;&#1096;&#1077; &#1085;&#1077; &#1084;&#1086;&#1075; &#1101;&#1090;&#1086;&#1075;&#1086; &#1074;&#1099;&#1085;&#1086;&#1089;&#1080;&#1090;&#1100;. &#1042;&#1080;&#1076;&#1085;&#1086;, &#1086;&#1085; &#1073;&#1099;&#1083; &#1074;&#1072;&#1096;&#1080;&#1084; &#1076;&#1088;&#1091;&#1075;&#1086;&#1084;. http://martingranados.es/2013/04/04/el-protocolo-como-factor-de-exito-en-la-organizacion-de-eventos/#comment-147059 http://thejalynschool.com/index.php?option=com_k2&view=itemlist&task=user&id=103967 https://yandex.ru/collections/card/59e7a55dd7f77d00d90af199/ http://www.farmaciasanmartin.com.ar/index.php/component/users/?option=com_k2&view=itemlist&task=user&id=19336 http://meximasoman.soup.io/post/636148922/ http://archive.li/g2p79 http://mlgroup.cloud/index.php/component/users/?option=com_k2&view=itemlist&task=user&id=1078729 https://www.google.com/maps/d/viewer?mid=1btRFadhfIjZRd6f7FZK8RjEv6wo&ll=69.61905169495691,105.31875600000001&z=2 http://www.ibccmexico.com/index.php/component/users/?option=com_k2&view=itemlist&task=user&id=608008 https://paris-nord-est.imaginons.paris/users/aboisuspisors http://careers.hellers.co.nz/index.php/component/users/?option=com_k2&view=itemlist&task=user&id=47577 https://yandex.ru/collections/card/59e814928cb1f700cf98f0af/ https://yandex.ru/collections/card/59e800a5acbcf600abab7de1/ http://islamicband.com/index.php?option=com_k2&view=itemlist&task=user&id=70837 http://www.mercomancha.es/index.php?option=com_k2&view=itemlist&task=user&id=8014 http://kavala-sports.gr/index.php/using-joomla/extensions/components/users-component/registration-form http://giortikrasiou.gr/index.php?option=com_k2&view=itemlist&task=user&id=45962 http://archive.li/dau9J https://forumserver.twoplustwo.com/199/venues-amp-communities/fallsview-casino-resort-niagara-falls-ontario-1088279/index18.html?posted=1#post53070548 https://vitamedica.com/wellness-blog/acne-herbal-supplements-a-natural-acne-treatment-plan/#comment-38780 https://www.google.com/maps/d/viewer?mid=1SllfyJDeHdWwnSHktbSvZnTMqyU&ll=69.61905169495691,105.31875600000001&z=2 http://archive.li/D9dD8 http://elearning.mshdiau.ac.ir/index.php?option=com_k2&view=itemlist&task=user&id=643727 http://www.asistencia24hs.com/index.php?option=com_k2&view=itemlist&task=user&id=115999&amp;Itemid=101 https://www.google.com/maps/d/viewer?mid=1GHCbzbQXyxyL-SSycriwDseBRj0&ll=69.61905169495691,105.31875600000001&z=2 http://mudr-bartoskova.sk/index.php?option=com_k2&view=itemlist&task=user&id=92735 http://campingdias.gr/index.php?option=com_k2&view=itemlist&task=user&id=93565 https://yandex.ru/collections/card/59e8792dacbcf600a85d7deb/ http://ibrand-fromportugal.com/index.php?option=com_k2&view=itemlist&task=user&id=136664 http://perevalka-v.ru/index.php?option=com_k2&view=itemlist&task=user&id=98641 http://meximasoman.soup.io/post/636126352/ http://currocoronel.com/index.php?option=com_k2&view=itemlist&task=user&id=73486 http://archive.li/LS3AY http://www.enricomariacastelli.com/index.php?option=com_k2&view=itemlist&task=user&id=190985 http://feituverava.com.br/index.php/component/users/?option=com_k2&view=itemlist&task=user&id=168575 http://www.condensareimmergas.ro/index.php?option=com_k2&view=itemlist&task=user&id=2263487 http://meximasoman.soup.io/post/636127118/ https://www.google.com/maps/d/viewer?mid=1eChBnlensxggChvfL_OGYeMFYPQ&ll=69.61905169495691,105.31875600000001&z=2 http://www.xn--peabeticadecana-zqb.es/index.php?option=com_k2&view=itemlist&task=user&id=202743 http://cr24.be/index.php/component/users/?option=com_k2&view=itemlist&task=user&id=132899 http://argillic.com/index.php?option=com_k2&view=itemlist&task=user&id=1842605 http://skriptomaniya.ru/members/akeypelag.121402/ http://meximasoman.soup.io/post/636129067/ http://www.medousacar.net/index.php?option=com_k2&view=itemlist&task=user&id=275445 http://meximasoman.soup.io/post/636144101/ http://freshartmoscow.ru/index.php/component/users/?option=com_k2&view=itemlist&task=user&id=72351 http://amazingsahyadri.in/index.php?option=com_k2&view=itemlist&task=user&id=75627 http://www.vixenbeauty.net/index.php/component/users/?option=com_k2&view=itemlist&task=user&id=65481 http://teregalobienestar.com/index.php?option=com_k2&view=itemlist&task=user&id=75483 http://klgeotechnics.com/index.php/component/users/?option=com_k2&view=itemlist&task=user&id=145920 &#1040; &#1090;&#1077;&#1087;&#1077;&#1088;&#1100; &#1091;&#1078;&#1077; &#1087;&#1086;&#1079;&#1076;&#1085;&#1086;. &#1069;&#1090;&#1086; &#1087;&#1086;&#1076;&#1090;&#1074;&#1077;&#1088;&#1076;&#1080;&#1083;&#1086;&#1089;&#1100; &#1074; &#1090;&#1086;&#1090; &#1089;&#1072;&#1084;&#1099;&#1081; &#1076;&#1077;&#1085;&#1100;, &#1082;&#1086;&#1075;&#1076;&#1072; &#1086;&#1085; &#1080;&#1079;&#1088;&#1077;&#1082;: &#1071; &#1087;&#1088;&#1072;&#1074;, &#1076;&#1091;&#1084;&#1072;&#1103;, &#1095;&#1090;&#1086; &#1074;&#1099; &#1086;&#1078;&#1080;&#1076;&#1072;&#1077;&#1090;&#1077; &#1088;&#1077;&#1073;&#1077;&#1085;&#1082;&#1072;? https://www.google.com/maps/d/viewer?mid=168AnCOTV0hXnzVmX1s4RzjdeuV8&ll=58.800235105491765,105.31875600000001&z=2 http://helmyhashim.com/index.php/component/users/?option=com_k2&view=itemlist&task=user&id=3900369 http://zhaluzi-bel.ru/index.php?option=com_k2&view=itemlist&task=user&id=67742 http://xn----7sbabah1dlyuuffh9e5c.xn--p1ai/index.php?option=com_k2&view=itemlist&task=user&id=49351 http://etelefonia.pl/index.php?option=com_k2&view=itemlist&task=user&id=84741 http://sysconingenieria.com/index.php/component/users/?option=com_k2&view=itemlist&task=user&id=74946 http://hrcremation.com/index.php?option=com_k2&view=itemlist&task=user&id=86354 http://xn--h1af0d.com/index.php?option=com_k2&view=itemlist&task=user&id=133041 http://www.ps.ops.go.th/index.php/component/users/?option=com_k2&view=itemlist&task=user&id=446649 http://iris.net.gr/index.php?option=com_k2&view=itemlist&task=user&id=138425 http://meximasoman.soup.io/post/636145340/ http://meximasoman.soup.io/post/636136582/ http://www.alpotim.ro/index.php?option=com_k2&view=itemlist&task=user&id=397851 http://rtechservice.ru/index.php/component/users/?option=com_k2&view=itemlist&task=user&id=208320 http://archive.li/dau9J https://www.google.com/maps/d/viewer?mid=1jLXxw3J6Lk7IWKXcFgYejXd7dGs&ll=69.61905169495691,105.31875600000001&z=2 http://camcobg.com/index.php?option=com_k2&view=itemlist&task=user&id=81612 http://imgur.com/a/dvM0X http://www.electrohidraulica.co/index.php/component/users/?option=com_k2&view=itemlist&task=user&id=563238 http://sportivnie-noski.ru/index.php?option=com_k2&view=itemlist&task=user&id=130431 http://www.circuitpsgminibasket.it/index.php?option=com_k2&view=itemlist&task=user&id=245186 http://www.st-munich.com/index.php/forum/suggestion-box/2-100#2 http://imgur.com/a/7jBGN http://sarikostalawoffice.gr/index.php?option=com_k2&view=itemlist&task=user&id=88164 https://www.google.com/maps/d/viewer?mid=1dRdnkV2L3g34yt0XEQc4IAUsJtI&ll=69.61905169495691,105.31875600000001&z=2 http://www.circuitpsgminibasket.it/index.php?option=com_k2&view=itemlist&task=user&id=245924 http://www.lasoracesira.it/index.php?option=com_k2&view=itemlist&task=user&id=422771 http://o-buster.co.id/index.php?option=com_k2&view=itemlist&task=user&id=62105 http://www.youngindianfutures.org/index.php?option=com_k2&view=itemlist&task=user&id=271020 http://www.consorte.com.pl/index.php/component/users/?option=com_k2&view=itemlist&task=user&id=497982 http://www.cattedralepozzuoli.it/index.php?option=com_k2&view=itemlist&task=user&id=203028 http://imgur.com/a/dvM0X http://www.luthaconstruction.co.za/index.php?option=com_k2&view=itemlist&task=user&id=74847 http://www.myohiodefenselawyer.com/medical-marijuana-gets-strong-push-in-ohio/comment-page-1/#comment-109165 http://meximasoman.soup.io/post/636148571/ https://yandex.ru/collections/card/59e7e073be1d7700d1ef24da/ https://yandex.ru/collections/card/59e8788b8cb1f700d19bfc78/ http://spaferraro.com.br/index.php/component/users/?option=com_k2&view=itemlist&task=user&id=451645 http://mieten-kaufen.com/index.php?option=com_k2&view=itemlist&task=user&id=71746 http://stanojcic.com/index.php/component/users/?option=com_k2&view=itemlist&task=user&id=59579 http://dmd.aspetjournals.org/content/28/4/482/ http://www.disneyfloridacondos.com/index.php?option=com_k2&view=itemlist&task=user&id=72051 https://yandex.ru/collections/card/59e875e6d7f77d00d80b393e/ https://yandex.ru/collections/card/59e7359f0c1ed200aba0ac9b/ https://www.google.com/maps/d/viewer?mid=1yWoCGmee4DZ59bVXpLNb1Dhw_iQ&ll=69.61905169495691,105.31875600000001&z=2 http://inkomtehnika.com/index.php/component/users/?option=com_k2&view=itemlist&task=user&id=394607 http://www.teleturchino.it/index.php/component/users/?option=com_k2&view=itemlist&task=user&id=31639 http://www.enoavia.es/index.php?option=com_k2&view=itemlist&task=user&id=1147067 http://imgur.com/a/dvM0X https://www.google.com/maps/d/viewer?mid=1rTNKfeWbZufceEIIVEzFqueIHEY&ll=69.61905169495691,105.31875600000001&z=2 &#1048; &#1101;&#1090;&#1086; &#1077;&#1097;&#1077; &#1085;&#1077; &#1074;&#1089;&#1077;. &#1058;&#1099; &#1084;&#1085;&#1077; &#1087;&#1088;&#1077;&#1076;&#1083;&#1072;&#1075;&#1072;&#1077;&#1096;&#1100; &#1087;&#1086;&#1081;&#1090;&#1080; &#1080; &#1074; &#1102;&#1090; &#1090;&#1102;&#1083;&#1100;&#1087;&#1072;&#1085; &#1087;&#1083;&#1102;&#1085;&#1091;&#1090;&#1100;?

 • oiwerou 17-11-2017 17:37:55

  &#1089;&#1102;&#1076;&#1072;

  [url=http://www.creditbox.kz/]http://www.creditbox.kz[/url]

 • JerryKapGU 17-11-2017 18:38:51

  I Talked To · The Notorious B.I.G. Effect · Remy Ma gives her unfiltered opinion TV Schedule · Being Mary Jane · Rebel · BET Experience · Watch Full Episodes Watch Big Little Lies Online On Thevideo.me (237 Streams), Vidzi.tv (119 Streams), Openload.co (99 Streams) And 742 Other Free Video Hosters - Alluc Finds
  http://supercoolshop.co
  Watch Grimm Online | Stream Full Episodes | DIRECTV - Direct TV ... of Grimm by season. Don't miss any episodes, set your DVR to record Grimm. Suspense, Fantasy, Sci-Fi/Horror, Horror, Series, Drama. Select an episode 8 Feb 2016 Great news, The Magicians fans! SyFy announced today that it has renewed the hit drama series for a second season, a total of 13 episodes,


Reageer

Ben je 18 jaar of ouder?

Om onze webshop te kunnen bezoeken dien je te bevestigen dat je 18 jaar of ouder bent.