Wat zijn terpenen en hoe verbeteren ze jouw cannabiservaring?

AZA_MUZA_blogpost-1

Wat zijn terpenen?

Heb je je ooit afgevraagd waar de naam van het cannabisras 'Lemon Haze' vandaan komt? Een voor de hand liggend antwoord is dat het door de frisse citroengeur komt. En daar heb je een punt. Maar waardoor ruikt Lemon Haze dan zo citrusachtig?

Dit komt omdat de bloemen van de Lemon Haze plant veel D-Limonene en Terpinolene bevatten. Dit zijn chemische verbindingen die monoterpenen worden genoemd. Deze koolwaterstoffen komen overal in de natuur voor, zowel in flora als in fauna - hoewel ze in de fauna feromonen worden genoemd.

In feite geven die terpenen de planten een unieke smaak en geur. Maar daar houdt het niet op; terpenen hebben namelijk nog veel meer functies.

Terpenen trekken allereerst bestuivers aan, zoals bijen en andere insecten, terwijl ze tegelijkertijd ongewenste roofdieren afstoten, zoals mijten en andere parasieten. Daarnaast beschermen ze de planten tegen schadelijke schimmels, microben, bacteriën en ziektes.

Jarenlang onderzoek wijst uit dat terpenen een vergelijkbare beschermende werking hebben bij mensen.

Hoe zorgen terpenen voor een betere cannabiservaring?

Stel je nu eens een tabaksvrije rolling blend voor die verrijkt is met toegevoegde terpenen. Precies: een enorme bonus voor je smaakpapillen, en een echte game-changer voor liefhebbers van cannabis! Want tabak heeft niet alleen een negatieve invloed op de smaak van cannabis, een toevoeging van terpenen verbetert de smaak van je joint ook enorm. En dat is precies waar ze bij MUZA over nadachten.

Muza cannabis terpenes

Hoe verbeteren MUZA Blends je rookervaring?

MUZA Blends zijn verrijkt met zorgvuldig geselecteerde natuurlijke terpenen. Ze verbeteren de smaak van de cannabissoorten waarmee je ze mengt. De natuurlijke ingrediënten van MUZA's kruidenblends zijn uiterst fijngesneden. Daardoor gaat draaien een stuk makkelijker en verdampen soepeler dan ooit tevoren.

Muza cannabis terpenes

Deze alternatieven voor tabak tillen je rookervaring naar een hoger niveau. Er zijn drie verschillende soorten MUZA Blends; Neutral, Indica en Sativa. Experimenteer en ontdek welke blend het beste bij jouw favoriete cannabissoort past!

Ontdek MUZA