Ontdek nieuwe gunstige prijzen op Arizer

De Azarius encyclopedie

Toen in 1999 de Azarius website werd gecreëerd, was een van de eerste projecten waar we aan begonnen het samenstellen van een encyclopedie van alle producten die we verkochten, evenals enkele psychoactieve substanties die we niet verkochten maar die relevant waren voor onze klanten (bijvoorbeeld: LSD). Omdat Wikipedia in die tijd nog niet bestond, raadpleegden we diverse boekwerken, waaronder de Encyclopedia of Psychoactive Plants van Christian Rätsch. We raadpleegden ook regelmatig de uitmuntende website www.erowid.org.

In dit artikel zullen we een kort overzicht geven van wat je zoal in de encyclopedie zult aantreffen, anno november 2011.

Allereerst, de encyclopedia kan geraadpleegd worden via dit webadres:

http://azarius.nl/encyclopedia/

Zoals je kunt zien, heeft de encyclopedie de volgende hoofdcategorieën:

 • Kruiden
 • Planten & Zaden
 • Paddenstoelen
 • Natuurlijke substanties
 • Synthetische middelen
 • Gidsen
 • Bestanden
 • Kweken
 • Verdampen
 • Cultuur
 • Psychonauten

Kruiden

In deze categorie onder andere een artikel over Cannabis, enkele kruiden die niet langer verkocht mogen worden (Ephedra, Kava, Yohimbe, Khat and Sida cordifolia), en populaire kruiden als Damiana, Ginseng, Guarana, Kattekruid, Kolanoot en Alsem.

Planten & zaden

Hier vind je artikelen over krachtige natuurlijke psychedelica als de Peyote en San Pedro cactus, Hawaïaanse Baby Woodrose, Ololiuqui en Morning glory zaden, Ayahuasca en Salvia divinorum, evenals artikelen over Coca bladeren en Kratom (Mitragyna speciosa).

Paddenstoelen

In deze categorie hebben we een interessant artikel over de Vliegenzwam of Amanita muscaria toegevoegd (een van de paddenstoelen die in 2008 werden verboden, en dus niet langer beschikbaar via onze webshop), de Magic truffels (sclerotia) die nog steeds beschikbaar zijn, de Psilocybe cubensis of magic mushrooms, waarvan de verkoop ook verboden is, maar die nog steeds thuis gekweekt mogen worden in een simpele growkit.

Natuurlijke substanties

Hier tref je artikelen aan over natuurlijke, maar niet noodzakelijkerwijs legale substanties als 5-HTP, opium, cafeïne, en de psychedelica DMT, mescaline, LSA, ibogaïne, psilocine en psilocybine.

Synthetische middelen

Deze substanties zijn wereldwijd verboden, maar je komt ze tegen in menig nachtclub en tijdens vele feesten en festivals. Hiertoe behoren LSD, MDMA (XTC), ketamine, GHB, metamfetamine (speed), DXM en mephedrone.

Gidsen

Een collectie praktische "gebruiksaanwijzingen". Op onze website vind je diverse verwijzingen naar de MAOI gids, vooral waar we het hebben over ayahuasca, een brouwsel uit het Amazonegebied dat een natuurlijke MAO-remmer bevat. Ook wordt op diverse plaatsen verwezen naar de gids met de naam Veilig trippen, aanbevolen leesmateriaal voor elke beginnende psychonaut. Andere gidsen gaan over het kweken van cacti, het gebruik van een bong, chillum of grinder. Gidsen die we recentelijk hebben toegevoegd zijn die over sex (waarin diverse natuurlijke afrodisiaca besproken worden), gewichtsverlies, after party & detox (hoe je snel kunt herstellen van een wilde nacht of uitbundig weekend), en de ultieme feestgids: Party hard!

Bestanden

In deze categorie hebben we twee bestanden staan. Op de pagina getiteld What are psychedelics? kun je een PDF bestand downloaden waarin een beschrijving wordt gegeven van deze substanties: DMT, LSA, LSD, mescaline en psilocybine. Op de andere pagina, Paddo's - legale status kun je lezen over de huidige wetgeving in Nederland. Je vind hier een uitleg van waarom de verkoop van paddo's officieel verboden is, terwijl truffels en growkits nog wel verkocht worden in Nederlandse winkels. Op deze pagina staan ook oudere nieuwsberichten (2000-2002) over de paddo.

Kweken

Deze categorie gaat specifiek over het kweken van cannabis, zowel buiten als onder kunstlicht (op basis van de Sea of Green of de Screen of Green methode). Ook kun je hier lezen over de nieuwe autoflowering cannabis soorten. Onlangs hebben we hier een overzicht van de verschillende cannabis zaden (Sativa, Indica, Ruderalis, haze, skunk, feminized etc.) aan toegevoegd.

Verdampen

Hier tref je twee korte artikelen aan over vaporizers en de medicinale toepassing van cannabis, met hyperlinks naar relevante webpagina's.

Cultuur

Dit is een categorie waarin we stil staan bij de diverse aspecten van de "Archaic Revival" (wederopleving van natuurreligies en sjamanisme) die eind jaren vijftig en begin jaren zestig begonnen is, en tot de dag van vandaag gaande is. Erg interessant is het artikel genaamd The Internet and the psychedelic community, maar je zult mogelijk ook wel iets opsteken van de pagina's over sjamanisme, entheogenen, de psychedelische trance cultuur, en de zogenaamde "War on Drugs".

Psychonauten

In deze categorie brengen we hulde aan de belangrijkste auteurs en onderzoekers op dit vakgebied. We zullen hier na verloop van tijd meer artikelen aan toevoegen. Voorlopig kun je er lezen over het leven van Ann en Alexander Shulgin, Albert Hofmann, Stanislav Grof, Alex en Allyson Grey, en de gebroeders Dennis en Terence McKenna.

We hopen dat jullie deze pagina's interessant vinden. Wij hebben ze in ieder geval met veel plezier samengesteld!