Vier DIY Kruiden-blends voor in je Vaporizer

946-2-MIX-in-the-jar

We weten allemaal dat je met een vaporizer meer dan alleen wiet kunt verdampen. Misschien heb je wel eens geëxperimenteerd met bijvoorbeeld gedroogde Lavendel of Munt. Dit kan af en toe leuk zijn, maar echt spannend is het vaak ook niet. Gelukkig hebben wij goed nieuws voor iedereen die graag kruiden wil vapen.

Herbs of the Gods Family

Picture by Esmazing photography

De kruidenmengsels waar we het in dit artikel over gaan hebben zijn zorgvuldig samengesteld door onze eigen herb designer. Deze blends hebben allemaal heerlijke smaken en aroma’s, en interessante effecten die net anders zijn dan wat je gewend bent. Ben je klaar om je innerlijke keukenheks los te laten?


De ultieme vaporizer-mix

Deze blend ruikt en smaakt echt abnormaal lekker. Het heeft een ontspannend effect, zonder dat je ervan in een bankhangende zombie verandert. En dan hebben we het nog niet eens gehad over de enorme dampwolken die je ervan krijgt.

Mix in the jar

Picture by Esmazing photography

Ingredienten:

De basis van dit recept is Damiana. Waarom? Omdat Damiana superlekker smaakt en een ontspannend maar uplifting gevoel geeft. Zorg dat je het fijn vermaalt in een grinder (dit geldt trouwens ook voor alle andere kruiden) en stop het in een (glazen) pot. Voeg dan de vermalen lavendel, pepermunt (zorgt voor een frisse smaak, en heeft een positief effect op je luchtwegen) en kamille (voor extra ontspanning). Voeg om het af te maken wat CBD e-liquid toe aan de mix. Dit draagt bij aan het ontspannende effect, en zorgt daarbij voor enorm dikke dampwolken. Sluit de pot en meng de ingrediënten door goed te schudden. Verdamp op 170 - 190 graden.

MIXing

Picture by Esmazing photography


Een dromerige bloemenmix

Ben je op zoek naar een licht mystieke ervaring? Probeer dan deze bloemenmix.

Ingrediënten:

In het Oude Egypte werd blauwe lotus als heilig gezien. Het gebruik van deze prachtige, diep-blauwe bloem zorgt voor een subtiel verdovend en euforisch effect. Witte waterlelie en heilige lotus hebben een vergelijkbaar effect, en zorgen voor een prachtig uitziende blend die heerlijk is om te verdampen. De synergie van deze drie bloemen zorgt voor een zweverig en dromerig gevoel. Misschien is het ook goed om erbij te zeggen dat het een licht afrodiserende werking kan hebben.

Verdamp op 130 graden. We raden aan een desktop-vape te gebruiken, zoals de V-tower, de Extreme Q of De Verdamper. Dit zorgt voor grotere dampwolken en een sterker effect. Zorg wel dat je de vaporizer niet te vol stopt met het kruidenmengsel.

Blue-lotus

Picture by Esmazing photography


Een wiet-achtige mix

Helaas is het niet voor iedereen mogelijk om zomaar wat wiet te halen en dat in je vaporizer te stoppen. Maar in de meeste landen waar cannabis illegaal is, zijn de twee kruiden in dit mengsel gewoon verkrijgbaar. Wil je een wiet-achtige ervaring hebben zonder wiet te roken? Probeer dan dit mengsel!

Ingrediënten:

Picture by Esmazing photography

Vermaal de kruiden, meng ze en verdamp tussen 150 en 170 graden. Marihuanilla (letterlijk ‘kleine marihuana’ in het Spaans) heeft subtiele cannabis-achtige (cannab-ish?) effecten. Wild dagga heeft een vergelijkbaar, maar subtieler effect. Maar dagga staat bekend als een ‘herb catalyst’. Het versterkt de werking van bepaalde andere kruiden, waaronder Marihuanilla. De combinatie van deze twee kruiden smaakt niet echt naar wiet, maar je kunt er wel tamelijk stoned van worden.

Marihuanilla-Wild-Dagga

Picture by Esmazing photography


Een mix voor afvallen

Wil je een paar extra kilo’s kwijt? Probeer deze superlekkere energie-opwekkende kruidenmix. Het geeft je een flinke energie- en motivatieboost, en zorgt in de tussentijd voor een beter metabolisme. Bovendien zal je na het vapen van deze mix minder snel geneigd zijn je koelkast te plunderen.

Ingrediënten:

Vermeng de vermalen kruiden en stop ze in je vaporizer. Verdamp op 150 tot 160 graden. Geregeld deze kruidenmix vapen kan je helpen af te vallen - thee drinken van dezelfde kruiden heeft trouwens hetzelfde effect. Natuurlijk hoort hier ook een waarschuwing bij: door alleen op je kont te zitten en dit mengsel te vapen, gaan die kilo’s er niet vanaf. Het werkt alleen als je het combineert met een gezond eetpatroon en genoeg lichaamsbeweging.

Yerba-Mate-Damiana-Guarana-in-Extreme-Q

Picture by Esmazing photography


Onze offline winkel

Wil je meer weten over onze kruiden? Wil je een vaporizer uitproberen? Of ben je op zoek naar inspiratie om je eigen kruidenmix te maken? Kom dan een keer naar onze winkel op Kerkstraat 119 in Amsterdam. Ons team van superlieve vape-geeks en kruiden-experts helpt je graag!

Zie je daar!

Door Dawid Dobosz & Sterre Marrée