Ontdek nieuwe gunstige prijzen op Arizer

Trip guide: kanna vapen

AZA_KannaVapeGuideDEF

Hoewel de naam je kan doen denken aan een nieuwe soort cannabis, is kanna (Sceletium tortuosum) een totaal verschillend kruid. Het komt uit Zuid-Afrika en wordt gebruikt door de lokale Khoikhoi en San-stammen voor ontspanning, stimulatie en prosociale effecten.

In Zuid-Afrika genieten deze stammen van dit kruid op zichzelf, of als onderdeel van een rookmengsel gemaakt van dagga (Cannabis sativa), wilde dagga (Leonotis leonorus) en andere kruiden. De meeste Zuid-Afrikaanse stamleden geven de voorkeur aan het kauwen en roken van de gefermenteerde kanna.

Als je echter niet van kauwen, snuiven of roken houdt, kun je ook Kanna vapen voor een makkelijkere ervaring. Lees deze handige verdampingsgids om erachter te komen hoe!

AZARIUS KANNAPRODUCTEN

Het kannapoeder en de UC, UC2 en ET2 hebben een zeer fijne consistentie. Om verstopping van je vaporizer te voorkomen, kun je het poeder tussen andere kruiden in stoppen. Een nog veiligere mogelijkheid is om het te sandwichen tussen ontgomde hennepvezels in een concentraathouder of - kamer (zoals de Boundless concentraatcapsule).

DOSERING

Je hebt ongeveer 100 tot 250 mg kannapoeder nodig voor een matig tot sterk effect.

VERDAMPINGSTEMPERATUUR VAN KANNA

De verdampingstemperatuur van kanna is 188 graden Celsius, wat vergelijkbaar is met de verdampingstemperatuur van cannabis. Dit betekent dat de meeste commerciële vaporizers zoals de Crafty, CFX en Volcano het kanna UB40-extract kunnen verdampen.

EFFECTEN VAN KANNA VAPEN

Over het algemeen is kanna een selectieve serotonineheropnameremmer (SSRI), wat betekent dat het tijdelijk de afbraak van serotonine voorkomt.

Gebruikers van kanna ervaren meestal stimulatie, ontspanning en euforie. Velen zeggen ook dat ze het gevoel hebben dat gesprekken gemakkelijker verlopen omdat ze meer empathie ervaren. Als je kanna vapet, zijn de effecten meestal kalmerender, een beetje trippier en minder euforisch in vergelijking met snuiven of oraal / sublinguaal gebruik van kanna.

De sterkte van de effecten kan met een vaporizer makkelijk worden geregeld, door hem te vullen met kleine hoeveelheden en kleine trekjes te nemen voor een licht effect, en hem te vullen met een grotere hoeveelheid langer te hijsen voor een sterker effect. Kanna stimuleert in lage tot matige doses en ontspant wanneer je hogere doses gebruikt.

Een neveneffect is dat de meeste kannagebruikers enkele uren geen honger hebben. Doses die te hoog zijn kunnen leiden tot duizeligheid, misselijkheid, hoofdpijn en angst.
Het combineren van kanna met andere kruiden is gebruikelijk bij Zuid-Afrikaanse inboorlingen en leidt tot een synergie van effecten.

COMBINATIES VAN KANNA MET ANDERE KRUIDEN

Kanna and cannabis klinken niet alleen hetzelfde, maar delen ook een vergelijkbare verdampingstemperatuur. Dat is waarom dit iconische duo samen kan worden gevaped. Traditioneel worden ze vaak samen gerookt en geven ze een interactieve en meer psychedelische ervaring dan wanneer je ze apart gebruikt.

Kanna vapet ook goed samen met yerba maté voor een stimulerend effect, of met kruiden als blauwe lotus en kamille voor een meer rustgevend effect. Andere kruiden die goed met kanne combineren zijn blauwe lotus (Nymphaea caerulaea), wilde dagga (Leonotis leonorus) en ginseng.

Actieve ingrediënten van Kanna zijn mesembrine en andere alkaloïden die werken op de serotoninereceptoren. Dat is waarom medicijnen zoals SSRI's moeten worden vermeden in combinatie met kanna, omdat dit kan leiden tot een dodelijk serotoninesyndroom. Kanna mag ook niet worden gecombineerd met MAOI's zoals ayahuasca liaan (Banisteriopsis caapi) of Syrische rue (Peganum harmala) en met andere SRI / SSRI's.

Er zijn geen ontwenningsverschijnselen bekend bij langdurig gebruik. Sommige mensen nemen enkele dagen achtereen kleine doses om aan de effecten te wennen. Dit wordt 'priming' genoemd. Zoals de meeste kruiden, is het het beste om deze met mate te gebruiken om tolerantie en gewenning te voorkomen.

Blijf in balans en geïnspireerd. Bedankt voor het lezen!

Auteur: André

Bestel je kanna producten hier.

Referenties en meer leesvoer:

Foto's:
Figure 1 en figure 2.