San Pedro (Trichocereus pachanoi)

De San Pedro cactus (Trichocereus pachanoi) is de oudst bekende magische plant in Zuid-Amerika. Oorspronkelijk stamt deze uit Ecuador en Peru, en daar groeit hij nog steeds op de hoogvlaktes (2000-3000 meter).

De cactus heeft 4 tot 9 ribben, groeit snel en heeft een sterk wortelstelsel. De San Pedro cactus groeit net zolang door tot hij onder zijn eigen gewicht bezwijkt. Dan valt hij om en de omgevallen cactus zal in de natuur dan weer gaan wortelen en vele uitlopers produceren.

De San Pedro wordt ook vaak als entstam gebruikt voor andere, moeilijker kweekbare, cactussen. De cactus zelf wordt uit zaden of stekken opgekweekt. Onder zowel droge als vochtige omstandigheden groeit de cactus, hij groeit echter snel wanneer hij regelmatig water krijgt. De cactus kan echter jarenlang zonder water overleven en zelfs nieuwe zijscheuten vormen.

Klik om te vergroten

Helaas kunnen we dit product niet verzenden naar jouw land. Lees alstublieft onze Veelgestelde vragen (FAQ) pagina voor meer informatie.

Print deze pagina

De aanwezige stoffen in de San Pedro cactus zijn:

 • mescaline (3,4,5-trimethoxy-B-phenethylamine)
 • 3-methoxy-4-hydroxy-B-phenethylamine
 • 3,5-dimethoxy-4-hydroxy-B-phenethylamine
 • tyramine
 • hordinenine

Van deze is mescaline de belangrijkste. De San Pedro bevat iets minder mescaline dan de Peyote cactus, en is daarom zachter van karakter.

Lengte Gemiddelde diameter Gemiddeld gewicht
6-8 cm 3 cm 45 g
25-30 cm 4 cm 250 g
50-60 cm 5 cm 600 g

San Pedro trip / effecten

San Pedro stelt je in staat om bewust te dromen en te wandelen door je eigen fantasiewereld. Het geeft een sterke trip met spirituele, kleurrijke visioenen. Het subject-object bewustzijn valt weg, en je ervaart dit alsof je opgelost bent in de zintuiglijke (vooral visuele) waarneming. Dit gaat vaak ook gepaard met een onbeschrijflijk gevoel van vreugde.

De San Pedro geeft een minder bedreigende en overweldigende trip dan de Peyote, en de trip begint langzaam maar gestaag, meestal zonder al te veel misselijkheid.

San Pedro consumeren

De San Pedro cactus wordt gewoonlijk gegeten. Deze cactussen kunnen zowel vers als gedroogd gegeten worden. Ze werken het beste op een lege maag, dus probeer 6 uur van tevoren niet te eten. Verwijder de schil en de stekels. Zorg ervoor dat je zo dun mogelijk schilt omdat de meeste werkzame stoffen zich net onder de schil bevinden. Nu kan het vlees om de houten kern gegeten worden. Pas op voor splinters!

Een smakelijkere methode om de San Pedro cactus te consumeren is er thee van te zetten. Verwijder de stekels en snijdt de cactus in kleine stukken. Kook ze 2-3 uur in een gesloten pan op een laag vuurtje. Na het te laten afkoelen kun je vruchtensap of honing toevoegen.

De cactussen kunnen gedroogd worden door ze in schijfjes te snijden en ze 4 tot 5 uur in de oven te doen bij een temperatuur van 50į C. Daarna kun je de schijfjes eten. De cactussen smaken erg bitter. Ongezoet vruchtensap zoals grapefruitsap of ananassap helpt het beste om de bitterheid te maskeren.

Een veel voorkomend bijverschijnsel is misselijkheid. Sommige mensen consumeren gember (verse thee) en/of cannabis om dit tegen te gaan.

Een andere zeer eenvoudige manier om San Pedro te bereiden gaat als volgt. Snijd 30 cm van een cactus af (knip met een schaar eerst de doorns eraf en draag beschermende handschoenen), weeg het stuk om te zien of het ongeveer 500 gram is, en gebruik dan een broodmes of zaag om het in kleinere stukken te snijden.

Voor deze bereidingswijze is het niet nodig om de houten kern of de schil te verwijderen. Doe de stukken in een curver opbergdoos en zet deze in de diepvries. Haal de doos er de volgende ochtend uit, doe enkele stukken in een blender en voeg gelijke delen water toe. Verzamel al de moes in een grote kom terwijl je doorgaat met het blenden van de overige stukken. Giet de moes in een zeef die met een kaasdoek (of schoon t-shirt) is bedekt. Vouw als je klaar bent de kaasdoek samen en probeer alle achtergebleven vloeistof uit de pulp te persen.

De heilige drank zal vrij bitter smaken (hoewel lang niet zo bitter als wanneer je de cactus had gekookt), maar doordat alle vezels verwijderd zijn zal het minimaal ongemak van maag en darmen geven. De visionaire ervaring die volgt kan tot wel tien uur duren en vrij overweldigend zijn. Bereid jezelf goed voor op deze reis.

Dosering

Bij cacti met een gemiddelde hoogte van 15 -20 cm en een gemiddelde doorsnee van 3,5 cm is ťťn tot anderhalve cactus genoeg voor een lichte tot gemiddelde trip, twee tot twee-en-een-halve cactus voor een sterke trip.
Onthoud echter dat het mescalinegehalte per cactus enorm kan verschillen. Daarom kan men het beste niet de hele dosering in ťťn keer consumeren, maar het geleidelijk opbouwen: neem eerst de helft van de dosering, wacht 60 tot 90 minuten tot het effect bekend is, neem desgewenst de helft van wat er nog over is en herhaal dit zonodig. Het duurt ongeveer twee tot twee en een half uur voordat een San Pedro trip zijn hoogtepunt bereikt heeft.

Verse cactus - mescaline verhouding
400 g bevat ongeveer 480 mg mescaline - 0.12% mescaline per gram cactus (volgens Schultes & Hofmann)
400 g bevat ongeveer 200 - 300 mg mescaline - 0.05 - 0.075% mescaline per gram cactus (volgens een andere bron)

Droge cactus - mescaline verhouding
100 g bevat ongeveer 200 - 300 mg mescaline - 0.2 - 0.3% mescaline per gram cactus
Gedroogde cactus is 25% van het gewicht van verse cactus (75% water)

Mescaline doseringen
150 mg ondergrens merkbare effect
150 - 300 mg licht tot gemiddelde dosering
300 - 400 mg sterke trip, duurt 6 - 12 uur
450 - 500 mg mogelijk oplossen van het ego, trip kan ongeveer 12 uur duren
500 - 600 mg gegarandeerd oplossen van het ego, trip kan ongeveer 24 uur duren

Waarschuwing

Niet combineren met alcohol, MAO-remmers of andere medicijnen.
Niet gebruiken als je zwanger bent of borstvoeding geeft, lijdt aan depressies of minderjarig bent.Bij gebruik van San Pedro niet deelnemen aan het verkeer. Zorg ervoor dat er een nuchter persoon in de buurt is die op je kan passen.

Azarius Encyclopedie: Veilig Trippen

Een beoordeling toevoegen Meer beoordelingen

 • BULE

  2014-07-17

  Yo people,

  I might be annoying to some but I can't help it.
  I weighed cacti whole, despine, peel skin, remove core, blend it, pour it in the pan, add some water and a pinch of citric acid. I boil it for 2.5 - 3.5 hours (I can't feel any difference in potency of brew).
  I had problems with filtering it threw many types of cloth, because some kind of crap is coming threw and it's hard to ingest it. I came to an idea and it works awesome: I put raw cotton between 2 pieces of cloth so filtering becomes really fine. I reduce fluid by boiling it some more...

  Last time(doing 2,5 kg) I wrote that ego death was freaky, but that is mild description. At 1 point I was my own breath, I mean..., hahaha... I felt like... and time between inhale and exhale was so long that it took me time to realize - that is me breathing, though I wasn't exactly sure what I was, but I realized how does it feel to die or rather transcend to... Don't be scared of dying, be scared of not understanding...

  Now I got brew of 2,2 kg of this awesome teacher chilling in the fridge. As much as I'm terrified, I'm looking forward to it.
  I recommend to trip during daytime, maybe in your backyard with no obligations waiting on you the next day.

  Wish me luck and may God help us (open minded people) to turn this crazy world around and make it better for everyone!

 • BULE

  2014-07-01

  I'm not in the mood for writing, though I'd love to share my 'out of this world' experience,
  when ingesting brew of this sacred plant.

  All of my specimens are clones from two Azarius' cuttings. I started experimenting at low
  dose and at fifth attempt I got to the point of making paste and cooking 2,5 kg of cacti!
  So genes r not the best and potency is low, but for me that s an advantage. I think it s
  easier to dose, cause trips vary a little at the same quantity taken and this cacti grows at
  insane rate...

  For me (very experienced mother...) minimum dose for lovely psy evening is 1,5 kg.
  At 2.5 kg trip lasted about 12 - 14 hours and my life completely changed. I went out of
  my body - ego dissolution was so freaky. I met these entities, whom I haven t met or even
  thought about for over 10 years and our first contact happened while doing shrooms.
  There was this demonic group wich was very aggressive and demanding (10 years ago
  they were just annoying) something disharmonizing, but I stood my ground firmly and
  let them know that even if the whole universe collapsed into itself I wouldn't comply.
  Next moment they were like turned into ashe... It was a horror...

  The second entity was the 'Joker' as I call him now - my best friend out of this dimension.
  He had made me laugh my guts out while on shrooms 10 years ago and saved my life
  during this pedro session. I can t explain his looks..., he s not humanoid, he s very classy,
  a gentleman with superb sense of humor and always followed (not wearing and holding)
  by a walking stick and cylinder hat. He showed and thought me stuff ...Anyway, he s the
  most pleasant company you could wish for while tripping.
  The rest of the story You ll get to read when I write a novel.

  P.S.: I find it much easier to drink half a liter of clear brew then gulping
  a cup of thick goo!
  Don t ever think about pulling peyote from nature - EVER (unless you're native preparing
  for ceremony)! Trust me on this 1!!!

  Love to all and keep it safe and responsible!!! Wachuma all the way!

 • Agnes

  2014-06-16

  Mijn San Pedro groeit werkelijk als kool! Ik heb hem ruim een jaar geleden gekocht als klein schattig cactusje en nu staat er een cactus van bijna 50 cm te pronken op mijn vensterbank!

Let op: Wij versturen geen verse producten naar landen buiten Europa. Raadpleeg onze disclaimer voor meer informatie. Controleer ook goed of dit product legaal is in jouw land. Wij kunnen dit product in ieder geval niet verzenden naar de volgende landen:

Afghanistan, AlbaniŽ, Algerije, Amerikaans Samoa, Andorra, Angola, Anguilla, Antarctica, Antigua en Barbuda, ArgentiniŽ, ArmeniŽ, Aruba, AustraliŽ, Azerbeidzjan, Bahama's, De, Bahrein, Bangladesh, Barbados, Belize, Benin, Bermuda, Bhutan, Bolivia, BosniŽ-Herzegovina, Botswana, Bouvet Eiland, BraziliŽ, Britse gebieden in de Indische Oceaan, Brunei, Burkina Faso, Burundi, Cambodja, Canada, Canary Islands (Spain), Caymaneilanden, Centraal-Afrikaanse Republiek, Channel Islands (UK), Chili, China, China (Hong Kong S.A.R.), China (Macau S.A.R.), Christmaseiland, Cocos (Keeling) eilanden, Colombia, Comoren, Congo, Congo, Democratische Republiek, Cookeilanden, Costa Rica, Cuba, Cyprus, Djibouti, Dominica, Dominicaanse Republiek, Ecuador, Egypte, El Salvador, Equatoriaal-Guinea, Eritrea, Estland, EthiopiŽ, FaerŲer, Falklandeilanden, Fiji, Filipijnen, Finland, Frans PolynesiŽ, Frans-Guyana, Franse Zuidelijke gebieden, Gabon, Gambia, De, GeorgiŽ, Ghana, Grenada, Groenland, Guadeloupe, Guam, Guatemala, Guinee, Republiek, Guinee-Bissau, Guyana, HaÔti, Heard en McDonald eilanden, Honduras, Hongarije, IJsland, India, IndonesiŽ, Irak, Iran, IsraŽl, Ivoorkust, Jamaica, Japan, Jemen, JordaniŽ, KaapverdiŽ, Kameroen, Kazachstan, Kenya, KirgiziŽ, Kiribati, Koeweit, Korea, Korea, Noord, KroatiŽ, Laos, Lesotho, Letland, Libanon, Liberia, LibiŽ, Litouwen, Maagdeneilanden (UK), Maagdeneilanden (US), MacedoniŽ, Madagaskar, Maladiven, Malawi, MaleisiŽ, Mali, Malta, Marokko, Marshalleilanden, Martinique, MauritaniŽ, Mauritius, Mayotte, Mexico, MicronesiŽ, MoldaviŽ, MongoliŽ, Montenegro, Montserrat, Mozambique, Myanmar, NamibiŽ, Nauru, Nederlandse Antillen, Nepal, Nicaragua, Nieuw-CaledoniŽ, Nieuw-Zeeland, Niger, Nigeria, Niue, Noordelijke Marianen-eilanden, Noorwegen, Norfolk Eiland, Oeganda, OekraÔne, Oezbekistan, Oman, Oost Timor, Pakistan, Palau, Palestinian Territory, Panama, Papua-Nieuw-Guinea, Paraguay, Peru, Pitcairn Eiland, Portugal, Puerto Rico, Qatar, Rusland, Rwanda, Rťunion Eiland, Salomonseilanden, Samoa, Sao Tomť en Principe, Saoedi-ArabiŽ, Senegal, ServiŽ, Seychellen, Sierra Leone, Singapore, Sint Helena, Sint Kitts en Nevis, Sint Lucia, Sint Pierre en Miquelon, Sint Vincent en de Grenadinen, Soedan, SomaliŽ, Sri Lanka, Suriname, Svalbard en Jan Mayen Eilanden, Swaziland, SyriŽ, Tadzjikistan, Taiwan, Tanzania, Thailand, Togo, Tokelau, Tonga, Trinidad en Tobago, Tsjaad, TunesiŽ, Turkije, Turkmenistan, Turks- en Caicoseilanden, Tuvalu, Uruguay, Vanuatu, Venezuela, Verenigde Arabische Emiraten, Verenigde Staten, Verenigde Staten: kleine eilanden, Vietnam, Wallis en Futuna Eilanden, West-Sahara, Wit-Rusland, Zambia, Zimbabwe, Zuid-Afrika, Zuid-Georgia en de Zuidelijke Sandwicheilanden en Zwitserland.

Laatst bijgewerkt 2014-09-22 | © 1999-2014 Azarius International

Azarius kantoor
Postbus 3458
1001 AG Amsterdam

Azarius winkel
Kerkstraat 119
1017 GE Amsterdam
S.v.p. alle post naar het kantoor sturen

Op basis van je IP-adres hebben we jouw land vastgesteld.

Dit wordt gebruikt om te zien welke producten je kunt bestellen.
Heeft het systeem een fout gemaakt? Verander hieronder het land.

Voor vragen over het verzendbeleid kun je onze FAQ pagina bekijken
of ons contacteren.