<![CDATA[Azarius News]]> http://azarius.nl/news/ The Very Advanced, Utterly Cool, Super Duper Azarius RSS Generator v2.34.445 info@azarius.net (azarius.net) <![CDATA[Bicycle day korting bij Azarius]]> http://azarius.nl/news/681/Bicycle_day_korting_bij_Azarius/ Bicycle day: 15% korting op al onze smartshop producten van vrijdag 17 tot en met zondag 19 april.

De eerste acid trip

De Zwitserse chemicus Albert Hofmann was op 19 april 1943 de eerste persoon ooit die bewust een LSD trip nam.

Hofmann werkte bij het farmaceutische bedrijf Sandoz in Basel. Al in 1938 had hij LSD-25 gesynthetiseerd als onderdeel van een reeks lysergamides. Omdat het geen duidelijk effect leek te hebben werd de substantie ongebruikt in het laboratorium bewaard.

In 1943 voelde hij een plotselinge aandrang het stofje opnieuw te onderzoeken. Daarbij kreeg hij per ongeluk een beetje binnen. (Ten minste, dat is hoe het verhaal gaat…)

Twee uur lang ervoer hij “een onafgebroken stroom van fantasierijke beelden, buitengewone vormen en een intens kaleidoscopisch kleurenspel”.

Fietstocht

Onder de indruk van de effecten besloot hij een paar dagen later een experiment op zichzelf uit te voeren. Hij slikte 250 micorgram lsd. Een lage dosering, verwachtte hij. Maar niks was minder waar! In zijn memoires 'LSD, mijn probleemkind', schrijft hij:

Bicycle day Hofmann

“Inmiddels was het duidelijk dat LSD de oorzaak was geweest van de buitengewone ervaringen van de vrijdag daarvoor. De veranderde gewaarwordingen waren van hetzelfde soort als eerder, alleen vele malen intenser. Ik had moeite om helder te spreken.”

Hij vroeg zijn assistent (die op de hoogte was van de situatie) hem naar huis te begeleiden. Vanwege de oorlog waren er geen auto’s beschikbaar, dus namen ze de fiets.

Hofmann: “Op weg naar huis begon mijn conditie bedreigende vormen aan te nemen. Alles in mijn visuele veld bewoog en was vertekend alsof ik het door een gekromde spiegel zag. Het leek alsof ik niet van plek kon bewegen. Toch vertelde mijn assistent me later dat we erg snel gereisd waren.”

Bicycle day blotter art

Bicycle day

Het nieuws verspreidde zich snel en LSD ook. In eerste instantie werd het in therapeutische sessies geïntegreerd. In de jaren zestig zorgde Timothy Leary met zijn slogan: “Turn on, tune in, drop out” voor een uitbarsting van het recreatieve gebruik.

Tegenwoordig wordt de allereerste acid trip overal ter wereld herinnerd en gevierd als ‘Bicycle day’.

Bicycle day t-shirt

Bicycle day korting bij Azarius

Bij Azarius beschouwen we bicycle day ook als een heilige dag. Dit jaar vieren we dat met een korting van 15% op alle smartshop producten gedurende het hele weekend: van vrijdag 17 tot en met zondag 19 april.

Om voor korting in aanmerking te komen gebruik je BICYCLEDAY als check out code.

Dus pak die kans en pak je fiets… We wensen je een plezierige en geestverruimende bicycle day!

Lees meer:

-Kreeg Hofmann die eerste, toevallige keer wel acid binnen? Mindstates Conference

-’High holy days’. Erowid’s Tea Faerie over het belang van bicycle day.

-Bicycle day ervaringsverhaal: Scientific American.

-Bicycle day 2015 in LA

]]>
Thu, 16 Apr 2015 12:00:00 +0200http://azarius.nl/news/681/Bicycle_day_korting_bij_Azarius/
<![CDATA[Witte heroïnedealer geeft zichzelf aan]]> http://azarius.nl/news/680/Witte_hero_nedealer_geeft_zichzelf_aan/ Na een maandenlange campagne keert de rust terug in Amsterdam. Vorige week gaf de man die toeristen witte herone verkocht zichzelf aan. Hij had zich herkend op beelden bij het televisieprogramma 'Opsporing Verzocht'.

Het lijkt erop dat de dealer zelf niet wist dat zijn cocane eigenlijk witte herone betrof. Wanneer witte herone wordt gesnoven veroorzaakt dit ademhalingsproblemen. Afgelopen najaar overleden drie Britse toeristen aan de gevolgen hiervan. Twintig anderen belandden in het ziekenhuis.

Campagne stopgezet

De campagne met matrixborden en posters door de hele stad wordt nu stopgezet. De GGD beschouwt het gevaar aanzienlijk verminderd.

Natuurlijk is het mogelijk dat er meer witte herone in omloop is. Azarius raadt het gebruik van harddrugs sowieso af. Mocht je toch willen gebruiken, wees dan voorzichtig. Koop niet bij straatdealers en laat je spul testen of doe zelf een EZ-test.

Lees meer:

-Mogelijke verkoper witte herone opgepakt Nu.nl.

-Man die vermoedelijk witte herone verkocht als cocaine meldt zich bij de politie NRC.nl.

-GGD campagne stopgezet.

]]>
Wed, 15 Apr 2015 00:00:00 +0200http://azarius.nl/news/680/Witte_hero_nedealer_geeft_zichzelf_aan/
<![CDATA[Heropening Azarius offline winkel. Vier met ons mee tot 4/20!]]> http://azarius.nl/news/679/Heropening_Azarius_offline_winkel_Vier_met_ons_mee_tot_4_20/ Ben je ooit in onze geweldige Azarius offline winkel geweest in de Kerkstraat in Amsterdam? Dan moet je zeker nog eens langskomen!

We hebben gezweet, geschilderd en met spullen gesleept tot we een ons wogen, maar nu is het af. En het heeft er nog nooit zo mooi uitgezien…

Azarius offline winkel

Herbs of the Gods

De Herbs of the Gods hebben een prominente plek voor in de winkel gekregen: precies waar ze thuishoren. En ze worden gepresenteerd door een paar mysterieuze handen…

Azarius offline winkel

Vape-Lab

We hebben een aantal nieuwe vitrines en een licht aangepast assortiment. Dit prachtige glas-in-loodraam siert het halletje dat naar het compleet vernieuwde, hypermoderne Vape-Lab leidt.

Azarius offline winkel

Maar deze foto’s zijn slechts een voorproefje.. Wil je weten hoe onze winkel er nu echt uitziet? Kom dan zelf kijken!

Heropening met gratis cadeautjes

Om stil te staan bij dit vreugdevolle moment vieren we een week lang feest. Van 13 april tot 4/20 (20 april) krijg je een gratis cadeautje bij elke aankoop!

Overigens is dit ook het ideale moment om je gratis Azarius magazine te komen ophalen, als je hem nog niet in huis hebt…

We zien je snel!

~ Veel liefs van het Azarius Kerkstraat TeamDeze foto’s (en schilderingen) zijn gemaakt door Nina Valkhoff: Creatief op Commando.nl

]]>
Sun, 12 Apr 2015 00:00:00 +0200http://azarius.nl/news/679/Heropening_Azarius_offline_winkel_Vier_met_ons_mee_tot_4_20/
<![CDATA[Zweten bij de buren: Duitse festivals en drugscontroles]]> http://azarius.nl/news/617/Zweten_bij_de_buren__Duitse_festivals_en_drugscontroles/ Het wordt steeds warmer. Voordat je het weet is het zomer. Tijd dus om festivalplannen te maken! Als je over de grens reist is het handig om met enkele zaken rekening te houden...

Politiecontrole

Het Nederlandse drugsbeleid is redelijk soepel, zeker wat betreft wietgebruik, maar zodra we de grenzen oversteken wordt het een ander verhaal. Zeker in Duitsland hanteren ze een zeer streng drugbeleid en omdat Nederlanders bij de Duitse politie bekend staan als grootverbruikers, worden Nederlandse auto’s in verhouding vaker aangehouden dan Duitse.

Stel dat je regelmatig een jointje rookt en naar Duitsland wilt, besef dan dat nuchter in Duitsland een geheel andere betekenis heeft dan in Nederland. Sta ook niet raar te kijken wanneer je aangehouden wordt en ze recht op de man afvragen: "Rookt u wiet?" Antwoord in dat geval altijd ontkennend. Het is tevens niet uitzonderlijk als de politie agent hierna beweert: "Maar u komt toch uit Nederland daar rookt toch iedereen wiet?" Antwoord hoe dan ook ontkennend.

Zweettest

Vervolgens kunnen ze je vragen of je wilt meewerken aan een zweettest. Omdat de meesten denken dat het net zoiets is als een alcoholcontrole, stemt bijna iedereen hiermee in. De Duitse wet schrijft echter voor, dat ze je alleen mogen dwingen een dergelijke test te doen, als er reden is tot twijfel wat betreft soberheid. Om die reden moet je altijd ontkennend antwoorden als ze je vragen of je wel eens drugs gebruikt en is het verstandig om aan te geven geen zweettest te willen doen, vanwege de onbetrouwbaarheid van deze test.

Het probleem met een zweettest is namelijk dat deze controleert op de metabolieten van THC. Metabolieten zijn producten die ontstaan als een stof in het lichaam wordt omgezet. Helaas zijn de metabolieten van THC vetoplosbaar, dat betekent dat ze in je vetweefsel worden opgeslagen en langzaam worden afgegeven aan het bloed, waarna ze het lichaam verlaten. Wanneer je een jointje rookt, dan zijn de metabolieten van THC wel drie weken lang terug te vinden via een zweettest. Ondanks de onbetrouwbaarheid van de zweettest volgt de Duitse justitie de resultaten van dit onderzoek. Stel dat je wordt aangehouden en ze vragen je een zweettest te doen en je hebt vijf dagen daarvoor een joint gerookt, dan ben je weliswaar broodnuchter, maar dan zal de zweettest toch positief uitslaan.

Na een positieve uitslag moet je mee naar het bureau voor een bloedtest. Omdat ze nu gegronde redenen hebben om je bloed te onderzoeken, kan je dit niet weigeren. Wanneer je dit overkomt, wees je er dan op bewust, dat je alleen geprikt mag worden door een arts.

Bekeuring

Na de bloedtest zal je een rijontzegging van vierentwintig uur worden opgelegd. Dit allemaal omdat je enkele dagen daarvoor een joint hebt gerookt. Ze zullen je soms ook vragen of je cash kunt betalen voor het uitvoeren van het bloedonderzoek. Dit kun je weigeren, door aan te geven dat je het achteraf betaalt. De Duitse politie zeer intimiderend zijn, maar als je voet bij stuk houdt, dat je het geld niet hebt, dan zullen ze je meestal vrijlaten. Het is onverstandig om direct te betalen, want als blijkt dat de bloedtest toch negatief is, dan is het geld moeilijk terug te halen.

Kijk vervolgens niet raar op als enkele weken later de bekeuring op de mat valt, die meestal tussen de vijfhonderd tot zevenhonderdvijftig euro is. Ook al ben je al dagen nuchter, dit is niet aan te tonen via je bloed, wel is duidelijk dat je de afgelopen drie weken minimaal één keer hebt geblowd en daarvoor moet je betalen. Als je hierna nog een keer aangehouden wordt en ze weer THC metabolieten in je bloed vinden, dan is de straf nog hoger. Om die reden besluiten veel mensen die regelmatig een feestje in Duitsland pakken om geheel te stoppen met blowen.

Andere middelen

Behalve dat wiet drie weken lang is terug te vinden in je bloed, zijn stimulerende middelen zoals XTC, cocaïne en speed ongeveer zeven dagen traceerbaar via een zweettest. Dit ligt ook aan de mate van gebruik en kan per middel verschillen. Gebruik je op een festival stimulerende middelen, dan zul je dus een week na het laatste gebruik moeten rusten wil je veilig door de controles heenkomen. De Duitsers hebben er namelijk een handje van om een groot festival geheel te omsingelen met fuiken. Ketamine en GHB verlaten daarentegen je lichaam heel erg snel en LSD is niet terug te vinden, vanwege de lage concentraties. Op paddenstoelen wordt ook niet gecontroleerd.

Overigens ligt de toegestane hoeveelheid alcohol in Duitsland hoger dan in Nederland. Kortom je kunt wel flink aangeschoten achter het stuur stappen, maar tot drie weken voordat je auto gaat rijden, is het verboden om te blowen. Het is handig hierop bedacht te zijn. De Duitsers kunnen namelijk prachtige festivals organiseren, maar hun drugbeleid is minder plezierig...

(Dit artikel is ingezonden door een fan en vertegenwoordigt niet de opvattingen van Azarius. Want in feite houden we allemaal geweldig veel van politieagenten en de wet en wensen we alle handhavers niets anders dan vrede en geluk)

Meer informatie

-Fusion festival guide omgaan met de Duitse politie (Engelstalig)

-Jellinek - hoe lang zijn drugs aantoonbaar

]]>
Wed, 08 Apr 2015 00:00:00 +0200http://azarius.nl/news/617/Zweten_bij_de_buren__Duitse_festivals_en_drugscontroles/
<![CDATA[Elf dieren die graag high worden]]> http://azarius.nl/news/678/Elf_dieren_die_graag_high_worden/ Niet alleen mensen gebruiken bewustzijnsveranderende middelen. De natuur biedt een breed scala aan stimulerende, verdovende en psychoactieve stoffen. Ook dieren maken daar graag gebruik van.

Elf dieren die graag high worden:

1. Apen eten gefermenteerd fruit, waardoor ze dronken worden. Daarnaast zijn kapucijnerapen en maki's in Zuid-Amerika erachter gekomen dat bepaalde duizendpoten een hallucinogeen gif uitscheiden. Als ze dat op hun huid smeren gaan ze trippen.

2. Ook olifanten eten graag gefermenteerd fruit. Opmerkelijker is dat ze zich ook graag tegoed doen aan iboga. Dit nemen ze vaak met de hele kudde tegelijk, als in een ceremonie.

3. Kangoeroes op het eiland Tasmani weten de opiumvelden goed te vinden. De kangoeroes gaan soms zo uit hun bol, dat ze al liggend op hun rug hele graancirkels creren.

Opium kangoeroe

4. Katten zijn dol op kattenkruid. Deze plant bevat een hormoonachtige stof waardoor katten krols worden als ze er doorheen rollen.

5. Jaguars eten graag yag. Deze plant vormt de basis voor het ayahuascabrouwsel. Ook in de mythologie zijn plant en dier met elkaar verbonden: Peruaanse Indianen zeggen dat ayahuasca een jaguarinstinct oproept.

yag jaguar

6. Rendieren trippen op vliegenzwammen. Het lijkt erop dat ze dit doen om de saaie winters te overbruggen.

dikhoornschaap korstmos

7. Toen hij zijn vriendje dood zag liggen, besloot een mangoest van een klimmende winde (morning glory) te eten. Waarschijnlijk deed hij dit om zijn gevoelens te verdoven. Onderzoekers hadden namelijk eerder geobserveerd dat de mangoest de plant vermeed. Nu hij verdriet had, wilde hij de plant opeens wel consumeren.

8. In Canada groeit een soort korstmos dat geen enkele voedingswaarde bevat, maar er wel voor zorgt dat je high wordt. Het blijkt dat dikhoornschapen soms hun leven wagen om dit zeldzame mos te kunnen eten.

9. Beren scharrelen graag rond op vliegvelden in Rusland, op zoek naar vaten met kerosine. Daar gaan ze boven hangen en inhaleren diep. Vervolgens vallen ze gelukzalig ter aarde, genietend van hun trip.

kerosine beer

10. Sommige slangen eten psychedelische paddenstoelen.

11. Geiten zijn dol op koffiebonen. Het stimulerende effect van deze bonen is zelfs ontdekt door naar het gedrag van geiten te kijken. Daar danken wij ons bakje koffie aan!

Zo bijzonder zijn wij mensen dus niet, als het gaat om middelengebruik...

]]>
Sun, 05 Apr 2015 00:00:00 +0200http://azarius.nl/news/678/Elf_dieren_die_graag_high_worden/
<![CDATA[Gezonde maca van hoog uit de bergen]]> http://azarius.nl/news/677/Gezonde_maca_van_hoog_uit_de_bergen/ Maca is n van de bekendste superfoods. Binnen de raw food-beweging wordt ze geprezen vanwege haar hoge gehalte aan voedingsstoffen en lekkere smaak. Er bestaan verschillende soorten maca: rode, zwarte, blauwe, paarse, groene en gele. De gele variant wordt het meest in gerechten verwerkt. Deze soort doet met haar vanille-nootachtige smaak een beetje denken aan butterscotch. Daarmee is ze een lekkere toevoeging in bijvoorbeeld smoothies.

Wilde en gecultiveerde maca

Mensen die maca al tientallen jaren gebruiken, beweren dat de kracht van maca steeds minder lijkt te worden. Dit heeft alles te maken met het feit dat dertig jaar geleden vooral wilde maca verkrijgbaar was en tegenwoordig alleen nog gecultiveerde.

De gecultiveerde plant en wilde variant verschillen zoveel van elkaar dat sommige biologen zich afvragen of het niet twee verschillende planten zijn.

Maca

Maca uit de hoge bergen

Wilde maca is een sterke plant die in het Andesgebergte op 4000 meter hoogte groeit. Tijdens het groeiseizoen kan de temperatuur variren van -2C tot 13C. Het is niet ongebruikelijk dat de temperatuur gedurende korte tijd nog verder daalt, soms tot wel -10C. Verder kan het hoog in de bergen stevig waaien en de zon schijnt fel. Naast maca zijn er weinig gewassen die in deze extreme weersomstandigheden geteeld kunnen worden.

De geschiedenis van maca

Het cultiveren van maca begon ongeveer 5000 jaar geleden door de indianen die in het Andesgebergte plantages aanlegden, op dezelfde hoogte waar wilde maca groeit. Maca was het hoofdbestanddeel van hun dagelijkse menu. Ze droogden de wortel van de plant, zodat ze ook in schaarse tijden iets te eten hadden. Maca diende ook als ruilmiddel tegen andere soorten voedsel van lager gelegen stammen.

Toen de Spanjaarden in de zestiende eeuw Peru veroverden kwamen ze voor het eerst in aanraking met maca. Als snel leerden zij de geneeskrachtige werking van maca kennen. De plant werd zo geliefd dat de Spanjaarden de indianen belasting lieten betalen door een deel van hun maca-oogst af te staan.

In de loop van de tijd wisselde de populariteit van maca sterk. Er zijn periodes geweest waarin de plant compleet vergeten leek. Zon dertig jaar geleden werd maca herontdekt. De vraag vanuit het Westen steeg explosief en ineens werd de plant met uitsterven werd bedreigd.

Maca

Vanaf dat moment zijn er in Peru, Bolivia en Brazili grote maca-plantages opgericht. Deze plantages leveren een zeer smakelijk en bovenal buitengewoon gezond product. De maca van de plantages verschilt wel van de oorspronkelijke wilde variant die op 4000 meter hoogte groeit.

Gele of zwarte (of rode) maca?

Wil je maca eten omdat je het lekker vindt en je goed voor jezelf wilt zorgen, dan volstaat het goudgele poeder. Wil je maca inzetten puur vanwege de bevorderlijke effecten ? Dan moet je waarschijnlijk een andere soort hebben. Vooral zwarte en rode maca zijn dan een aanrader.

Ben je benieuwd of maca ook iets voor jou kan betekenen? Lees dan het nieuwe maca-artikel in de Azarius Encyclopedie.

]]>
Thu, 02 Apr 2015 00:00:00 +0200http://azarius.nl/news/677/Gezonde_maca_van_hoog_uit_de_bergen/
<![CDATA[Gastronomisch verantwoord trippen bij Baked Live]]> http://azarius.nl/news/676/Gastronomisch_verantwoord_trippen_bij_Baked_Live/ “Het doel is high worden,” zegt chef-kok Noah. Vanavond proberen we een haute cuisine diner met psychoactieve ingrediënten.

Psychedelica staan niet bekend om hun goede smaak, zacht uitgedrukt. Ze consumeren kan een hele opgave zijn. Noah: “Waarom dat gedoe niet vermijden door ze in een heerlijk gerecht te verwerken?”

Proefkonijn

Baked Live is een onafhankelijk evenement dat op 21 maart plaatsvond. Een paar weken eerder speelden mijn collega’s en ik voor proefkonijn. Noah: “Geen zorgen, dit is al de zesde ronde!” Inmiddels heeft hij zowel de smaakcombinaties als het effect van de dosering geperfectioneerd. “We hebben beide kanten van het spectrum al gezien: avonden waarop niet veel gebeurde en avonden waarbij mensen moeite hadden aan tafel te blijven zitten omdat ze volledig de pan uit spaceten.”

Baked Live

Magische kruidenkist

We besluiten de chef met zijn magische kruidenkist te vertrouwen. Alle producten die hij gebruikt zijn legaal en bij Azarius verkrijgbaar: kanna, kratom, Syrische wijnruit, Passiebloem, truffels en meer. Vandaag krijgen we drie gangen voorgeschoteld. Op het echte evenement worden dat er zes! We kiezen alledrie voor het vegetarische menu.

Slim voorgerecht

Het voorgerecht is een kunstwerk: de risottoballetjes met groente bevatten kanna extract en zijn gedoopt in een krachtige saus van zouthout - om de Syrische wijnruit die erin zit te verbloemen. Enkele hennepzaadjes maken het gerecht af.

Het ziet er niet alleen mooi uit: we zijn blij verrast door het verfijnde smaakpalet. Deze man kan koken!

Baked Live

Bij Azarius adviseren we geen MAO-remmers (zoals Syrische wijnruit) met SRI’s (zoals kanna) te combineren, maar Noah stelt ons gerust: het gaat om milde doseringen.

Je zou het ook slim kunnen noemen: de MAO-remmer versterkt het effect van vrijwel alle andere ingrediënten in deze maaltijd, dus minder is nodig voor hetzelfde resultaat. Noah: “Om dezelfde reden werk ik voornamelijk met extracten.”

Wazig

“Na twintig minuten zal je je een beetje wazig voelen,” waarschuwt hij. We houden de tijd in de gaten en inderdaad: wazig is het juiste woord. Het is subtiel, maar mijn waarneming begint zeker te verschuiven. Een collega voelt zich blij en praatgraag: “Dat is de kanna!” lacht ze, “maar de gezellige sfeer helpt natuurlijk ook.”

Mag het een truffel meer zijn?

Ondertussen bereidt Noah het tweede gerecht. Drie Hollandia truffels worden boven mijn bord geraspt. De groenten zijn gestoomd met “een lekkere sativa” uit een UFO-vormige vaporizer.

Baked Live

Alweer is het eten heerlijk: je zou niet zeggen dat je iets psychedelisch aan het eten bent. Eerder voelen we ons verwend door de aangename exclusiviteit van het diner. We zijn enthousiast: dit is de nieuwe manier van trippen!

Kort daarna: een eerste golf van misselijkheid. Misschien is het toch niet zo’n gek idee om truffels op een lege maag te nemen? De golven komen en gaan. Ook bij mijn collega’s. Ik ben verbaasd over het effect van die drie kleine brokjes: ik ben echt aan het trippen! Dat moet de Syrische wijnruit wel zijn. We worden allemaal een beetje giechelig.

Kratom in de mix

Als het dessert arriveert - een chocoladecake met kratomextract - twijfel ik: moeten we echt nog meer aan deze mix toevoegen? Ik ben al behoorlijk wiebelig… Ik besluit het spel niet te bederven. Gelukkig is het effect van de kratom mild en - zoals Noah al voorspelde - ontspannend.

All pictures by Floris Leeuwenberg

]]>
Mon, 30 Mar 2015 00:00:00 +0200http://azarius.nl/news/676/Gastronomisch_verantwoord_trippen_bij_Baked_Live/
<![CDATA[Azarius Magazine editie #2: vers van de pers]]> http://azarius.nl/news/675/Azarius_Magazine_editie__2__vers_van_de_pers/ Mocht je het nog niet weten; Azarius is veel meer dan alleen een sprankelende, majestueuze winkel. We hebben namelijk een tijdje geleden ook een gratis magazine uitgegeven.

Vandaag kan de redactie vol trots melden dat editie #2 van het enige echte Azarius magazine uit is, helemaal vers van de pers. Het is wederom een kleurrijke mix van interviews, artikelen, product highlights, recepten (je hebt niet geleefd totdat je holy crpe geprobeerd hebt) en zelfs een kruiswoordpuzzel die bijna begrijpbaar is.

Maar het beste is nog wel het handige A5-formaat, waardoor het perfect leesmateriaal is voor die lange, pijnlijke momenten op het toilet na een, bij nader inzien, veel te pittige afhaalmaaltijd.

Ik wil 'm ook!

Hoe krijg je dit wonderlijke stapeltje papier op een salontafel of in een badkamer bij jou in de buurt? Wat leuk dat je het vraagt! Het enige wat je hoeft te doen is een bestelling plaatsen. We voegen het magazine vervolgens helemaal gratis toe aan je pakje. Want tja, zo zijn wij nou eenmaal bij Azarius.

Het magazine is beschikbaar in het Engels, Nederlands en Frans.

]]>
Sat, 28 Mar 2015 00:00:00 +0100http://azarius.nl/news/675/Azarius_Magazine_editie__2__vers_van_de_pers/
<![CDATA[Geen verband tussen psychedelica gebruik en psychoses]]> http://azarius.nl/news/672/Geen_verband_tussen_psychedelica_gebruik_en_psychoses/ Twee recente wetenschappelijke studies laten zien dat psychedelicagebruikers geen verhoogd risico lopen op mentale gezondheidsproblemen.

Klassieke psychedelica: LSD, psilocybine en mescaline

Beide studies gebruiken data uit grootschalige bevolkingsonderzoeken in de VS. Het eerste onderzoek is van de Noorse psychologen Pl-rjan Johansen en Teri Suzanne Krebs. Zij vonden dat 14% van de 135.000 respondenten ooit n van de drie klassieke psychedelica hadden gebruikt: LSD, psilocybine en mescaline.

Deze psychedelicagebruikers liepen geen verhoogd risico op mentale gezondheidsproblemen zoals schizofrenie, psychose, depressie, angststoornissen en zelfmoordpogingen.

Lagere zelfmoordpercentages

Het tweede onderzoek van gedragsfarmacoloog Matthew Johnson van de John Hopkins University in Baltimore, Maryland keek naar 190.000 respondenten. Net als zijn Noorse collegas vond Johnson geen negatieve effecten van het gebruik van klassieke psychedelica op de mentale gezondheid.

Het tegenovergestelde bleek waar: juist mensen die LSD en psilocybine gebruikten hadden gedurende hun leven minder zelfmoordgedachten en deden minder vaak een zelfmoordpoging.

De acid-slachtoffers mythe kan in de prullenbak

Met deze onderzoeken kan de mythe dat psychedelica tot een psychose leiden dus in de prullenbak. In de jaren 60 waren de zogenaamde lsd-slachtoffers voorpaginanieuws. Onderzoeker Krebs wijst erop dat psychedelica wel tot psychologisch intense ervaringen kunnen leiden.

Haar collega Charles Grob, die zich al lange tijd inzet voor psychedelische therapie, zegt dat psychedelica in individuele gevallen wel negatieve effecten kunnen hebben. Het is zeldzaam, maar sommige psychedelicagebruikers lijden aan hallucinogen persisting perception disorder (HPPD): een trip die niet lijkt te eindigen.

Ze ervaren onophoudelijke vervormingen in hun visuele veld, flikkerende lichtjes en gekleurde stippen. De aandoening komt echter ook voor bij mensen die nooit psychedelica hebben gebruikt.

Bron

-Nature News

]]>
Fri, 27 Mar 2015 00:00:00 +0100http://azarius.nl/news/672/Geen_verband_tussen_psychedelica_gebruik_en_psychoses/
<![CDATA[Altered states of cooking: Tripping balls]]> http://azarius.nl/news/674/Altered_states_of_cooking__Tripping_balls/ Lente! Bij Azarius vieren we het nieuwe seizoen met de start van een nieuwe rubriek: Altered states of cooking.

De meeste kruiden en smart producten in ons assortiment zijn natuurlijk al heerlijk op zichzelf, maar een creatieve geest leeft zich graag uit! Doe nieuwe inspiratie op met onze bewustzijnsverruimende recepten.

Koken met paddenstoelen

Psilocybe paddenstoelen en truffels kun je beter niet langdurig verhitten. De werkzame bestanddelen psilocybine en psilocine breken namelijk af bij blootstelling aan zuurstof. Een hogere temperatuur zal dit proces versnellen.

Wil je paddenstoelen verwerken in een warm gerecht? Dan kun je ze het best op het laatste moment toevoegen. Nog beter is is om ze rauw te verwerken, zoals bijvoorbeeld in het onderstaande recept.

Tripping balls

Tripping balls

Gedroogde paddenstoelen of truffels zijn een verrassend lekker ingredint in energieballen. De nootachtige smaak en knapperige structuur combineren goed met (rauwe) cacao, noten, zaden en gedroogd fruit.

Je kunt ook verse truffels en paddenstoelen gebruiken, maar deze zijn sterker van smaak en hebben dus ook heftigere smaken (bijvoorbeeld verse gember) nodig om ze te maskeren.

Ingredinten:

2 gram fijngehakte gedroogde paddenstoelen of truffels, handje amandelen, handje hazelnoten, 1 eetlepel lijnzaad, 5 gedroogde vijgen, handje cranberries, 1 eetlepel kokosolie, 1 eetlepel (rauwe) cacao.

Bereidingswijze:

Hak de amandelen, hazelnoten en paddenstoelen samen met het lijnzaad fijn in een blender. Voeg de overige ingredinten toe en meng tot er een kleverig deeg ontstaat. Rol hiervan een stuk of tien balletjes en laat deze opstijven in de koelkast.

Rol de balletjes eventueel door sesamzaad of geraspte kokos voor een mooi laagje.

Effect

De balletjes hebben een mild psychoactief effect. Van n balletje zal je niet direct gaan trippen, wel voel je je meer ontspannen en kom je lichtelijk in andere sferen. Ideaal voor een feestje dus!

Tripping balls

Alternatief recept

2 gram fijngehakte gedroogde paddenstoelen of truffels, handje amandelen, handje walnoten, 2 eetlepels chiazaad, 2 eetlepels lijnzaad, 1 eetlepel hennep protene poeder, 8 gedroogde dadels, 1 eetlepel kokosolie, 1 eetlepel (rauwe) cacao.

Meer kooktips

In combinatie met citroen zal psilocybine sneller worden omgezet in psilocine. De trip kickt dan sneller (mogelijk zeer snel) in.

Paddenstoelen en truffels werken het best op een lege maag. Een beetje eten kan geen kwaad, maar let wel op de hoeveelheden die je consumeert: een te volle maag leidt tot onnodige misselijkheid.

]]>
Sat, 21 Mar 2015 00:00:00 +0100http://azarius.nl/news/674/Altered_states_of_cooking__Tripping_balls/