<![CDATA[Azarius News]]> http://azarius.nl/news/ The Very Advanced, Utterly Cool, Super Duper Azarius RSS Generator v2.34.445 info@azarius.net (azarius.net) <![CDATA[Feed your head: twee inspirerende trippers met een podcast]]> http://azarius.nl/news/636/Feed_your_head__twee_inspirerende_trippers_met_een_podcast/ Je trip komt niet uit het niets. Hoe fantastisch de belevenis ook is, het begint allemaal in je eigen koppie. Je verwachtingen vormen de trip. En die verwachtingen kun je vormen. Feed your head, dus. Bijvoorbeeld met deze twee podcasts (fijn voor in de auto of trein).

Joe Rogan

Je kent hem wellicht. Van televisie, als de presentator van Fear Factor. Uit de vechtsport, als commentator van de UFC. Of je hebt hem langs zien komen in documentaires voor ons soort volk – zoals DMT: The Spirit Molecule, Marijuana: A Chronic History en The Culture High, recent uitgekomen op Vimeo on demand.

In de VS is Joe Rogan het hedendaagse icoon van doordacht drugsgebruik. Een chronische blower en tevens bezig baasje (Joe is ook nog stand-up comedian). Voorstander van een goed dieet, veel lichaamsbeweging en op z’n tijd een flinke trip.

Op zijn podcast, The Joe Rogan Experience, krijgen alle aspecten van zijn persoonlijkheid de ruimte. De sfeer en de onderwerpen van een uitzending, hangt voor een groot deel af van zijn gasten. Wie hij ook tegenover zich heeft, met regelmaat toont Joe Rogan zich een inspirerende ‘motherfucker’.Duncan Trussell

Hij schuift vaak aan bij Joe Rogan. En Joe bij hem. Collega komiek Duncan Trussell beschikt over een hoop spirituele en filosofische bagage. Zijn podcast: The Duncan Trussell Family Hour.

Duncan neemt je mee op zijn eigen waanzinnige zoektocht naar waarheid. Waar Joe zijn leven perfect op orde lijkt te hebben, Duncan – naast zijn heldere inzichten – ook zijn fuck-ups en donkere momenten.

De laatste tijd heeft hij veel spirituele iconen op bezoek, zoals Jack Kornfield, voormalig boeddhistisch monnik, klinisch psycholoog, psychotherapeut, schrijver en meditatieleraar. Als je op zoek bent naar een beetje verdieping… start je shovel.


]]>
Thu, 20 Nov 2014 00:00:00 +0100http://azarius.nl/news/636/Feed_your_head__twee_inspirerende_trippers_met_een_podcast/
<![CDATA[Alaska, Oregon en Washington D.C. stemmen voor cannabislegalisering]]> http://azarius.nl/news/635/Alaska_Oregon_en_Washington_DC_stemmen_voor_cannabislegalisering/ Een grote stap voor de cannabislegaliseringsbeweging: in Alaska, Oregon en Washington D.C. hebben kiezers recentelijk voor recreatief gebruik van cannabis gestemd!

In zowel Oregon (54%) en Alaska (52%) koos een meerderheid van de bevolking voor legalisatie. In Oregon mogen volwassenen vanaf 21 jaar vanaf 1 juli 2015 n ounce (ongeveer 28 gram) wiet in het openbaar bezitten en acht ounce thuis. Daarnaast zijn maximaal vier plantjes per huishouden toegestaan.

In Alaska wordt het bezitten of transporteren van n ounce wiettoppen en het kweken en transporteren van maximaal zes planten legaal. Beide staten streven ernaar om komend jaar een juridisch kader voor gereguleerde verkoop op te zetten. Vanaf januari 2016 moet het in beide staten mogelijk zijn om wiet voor recreatief gebruik gewoon in de winkel te kopen.

In Washington D.C. ligt het net even anders: 69% van de kiezers sprak zich uit vr legalisatie. Een grote meerderheid zou je zeggen. Maar omdat D.C. geen staat is maar een district (en de hoofdstad van de VS) heeft het Congres veel te zeggen en zij kunnen de uitslag nog tegenhouden. Het is op dit moment nog onduidelijk hoe de meerderheid Republikeinen in het Congres gaat reageren. Daarnaast werd er, in tegenstelling tot Alaska en Oregon, niet gestemd over de verkoop van cannabis. In Washington D.C. ging het alleen over het bezitten en kweken van wiet voor eigen gebruik.

Alleen in Florida had de legaliseringsbeweging een teleurstelling te verwerken: 58% van de bevolking stemde voor legalisering, maar in deze staat was 60% nodig om de wet te kunnen aanpassen.

Colorado en Washington (de staat) legaliseerden het recreatieve gebruik van cannabis al eerder, waardoor er nu in totaal vier staten zijn waar je legaal wiet kan kopen, bezitten en roken - zowel recreatief als medicinaal. In nog eens 19 andere staten is alleen het medische gebruik van marihuana toegestaan.

In deze staten, zoals bijvoorbeeld in Californi, kun je alleen op doktersvoorschrift een medische marihuana ID-kaart bemachtigen. Daarmee kun je wiet kopen bij een lokaal uitgiftepunt (dispensary). Deze uitgiftepunten verkopen niet alleen de gewone wiettoppen, maar ook concentraten en eetbare cannabisproducten in alle soorten en maten. Een THC-niveau van 17% wordt als gemiddeld beschouwd en vooral de concentraten kunnen veel hogere niveaus bevatten.

Gek genoeg is wiet in de Verenigde Staten nog steeds compleet illegaal volgens de federale wet. Net als in Nederland waar wiet ook officieel illegaal is, gedogen de federale autoriteiten het (medische) gebruik van wiet in deze staten.

Tot nu toe is Uruguay het enige land wereldwijd waar marihuana volledig gelegaliseerd is. Maar de nieuwe ontwikkelingen in de VS zouden een kettingreactie kunnen veroorzaken. Neem bijvoorbeeld Jamaica, de bakermat van de Rastafari, waar wiet tot op de dag van vandaag illegaal is. Eerdere voorstellen tot legalisering mislukten omdat de VS dreigden met economische sancties. Deze dreiging is in de nieuwe situatie onhoudbaar en momenteel werkt Jamaica aan een wet die het medische en religieuze gebruik van wiet zal decriminaliseren. Naar verwachting wordt deze wet eind 2014 ingevoerd.

-Kaart van de legale situatie per staat van de VS

-De regels over medische marihuana per staat

]]>
Sun, 16 Nov 2014 00:00:00 +0100http://azarius.nl/news/635/Alaska_Oregon_en_Washington_DC_stemmen_voor_cannabislegalisering/
<![CDATA[Hoe ik uit die trippy kast kom (voorzichtig)]]> http://azarius.nl/news/634/Hoe_ik_uit_die_trippy_kast_kom_voorzichtig/ Hier bij Azarius preek ik voor eigen parochie. Wie dit leest is gek, maar ook nieuwsgierig en openminded. In het dagelijks leven kom ik ook aardig wat mensen tegen die wat minder vrij in het leven staan. En toch trek ik zo nu en dan mijn mond open over mijn drugsgebruik.

Een indrukwekkende ervaring wil ik delen, dus breng ik soms mijn mooiste trips ter sprake. Zoals anderen over een indrukwekkend boek praten, niets meer en niets minder. Dat doe ik lekker veilig, onder vrienden. Die begrijpen het niet allemaal, zoals ik ook niet alles begrijp wat zij doen. Maar ze kennen me en maken zich verder geen zorgen.

Er zijn ook momenten dat ik risico neem: de kans op een negatieve reactie is groot en toch begin ik over trippen. Omdat ik vind dat er niks mis mee is. En geloof dat deze samenleving wel wat psychedelische ideen kan gebruiken. En als iedereen zijn mond houdt, blijft alles bij het oude.

De onheil die ik mezelf op de hals haal, begint met het woordje drugs. Een containerbegrip waar een heleboel legaals en illegaals in past. Ook het flesje bier van mijn gesprekspartner. Maar de meesten denken toch vooral aan Trainspotting-achtige taferelen, ook al hebben de middelen die ik gebruik niets met die film te maken.

Dus dan probeer uit te leggen dat het zo niet werkt, dat het niet lichamelijk verslavend is, dat je na een flinke trip ook wel even klaar bent met trippen. En dan zie ik de bezorgdheid in de ogen van mijn gesprekspartner, die zich lijkt af te vragen of ik misschien in de ontkenningsfase zit.

Het is verleidelijk om op zon moment de vergelijking met alcohol te maken. Objectief gezien toch echt een stuk gevaarlijker. Moet ik niet doen, leidt nergens toe. Alcohol is legaal, vrijwel elke volwassene drinkt weleens een glaasje, de koning incluis. Als ik dat ter discussie stel, voelt dat als een aanval en wordt de defensieve muur opgetrokken.

Ik heb de feiten aan mijn zijde. Maar uitgebreid wetenschappelijke artikelen aanhalen gaat nooit zo lekker in een gesprek. Ik houd het erop dat het lang niet zo gevaarlijk is als je zou denken, zolang je het met enig beleid doet. Dat je er veel moois voor terug kunt krijgen. En dat er een boel mooie culturen zijn waarin het gebruik van deze middelen er gewoon bijhoort.

Daar laat ik het bij. Op het volgende feestje zullen ze zien dat ik nog steeds naar behoren functioneer. Weer een klein stapje richting de acceptatie van psychedelische middelen.

En hoe open kunnen jullie praten over jullie psychonautische avonturen?

]]>
Thu, 13 Nov 2014 00:00:00 +0100http://azarius.nl/news/634/Hoe_ik_uit_die_trippy_kast_kom_voorzichtig/
<![CDATA[CBD: net zo belangrijk in je wiet als THC?]]> http://azarius.nl/news/633/CBD__net_zo_belangrijk_in_je_wiet_als_THC/ Als je in kringen verkeert waarin regelmatig geblowd wordt, dan kan het je zijn opgevallen dat sommigen alleen hasj roken en absoluut geen wiet. Zij beweren vaak: “Ik word para van wiet. Hasj heeft voor mij dit effect niet. Daarom rook ik alleen nog hasj.” Blijkbaar zit er qua uitwerking een groot verschil tussen hasj en wiet, wat op zich vrij wonderlijk is, want hasj wordt van dezelfde plant gemaakt. Hoe kan de uitwerking van hasj en wiet dan zo verschillen?

Het verschil in uitwerking is vooral te wijten aan het feit dat hasj vaak van buitenlandse komaf is (Marokko en Afghanistan) en coffeeshop wiet van Nederlandse bodem komt. Wij Nederlanders zijn echter een beetje doorgeslagen in het cultiveren van de hennepplant. Toen enkele decennia geleden namelijk duidelijk werd dat THC ervoor zorgde dat je stoned werd, ontstond er een sport om de sterkste THC houdende hennepplanten te kweken. Wat veel mensen echter niet weten is dat de oorspronkelijke hennepplant ruim zestig soorten cannabinoïden bevat, waarvan THC er eentje is.

Al deze cannabinoïden hebben een andere werking. Doordat de Nederwiet echter zo is doorgefokt bevat het naast een hoog THC gehalte nauwelijks nog andere soorten cannabinoïden. Zo bevat Nederwiet zeer weinig CBD, wat staat voor cannabidiol. Het is spijtig dat Nederwiet deze cannabinoïde mist, want hierdoor is het effect uit balans.

Uit onderzoek is gebleken dat CBD qua structuur lijkt op antipsychotica [1][2][3][4]. Dit is nogal opmerkelijk, omdat THC juist een tegengesteld effect lijkt te hebben. Deze stof lijkt immers instaat om psychoses te triggeren. Kortom CBD en THC werken eigenlijk tegengesteld. Dit betekend niet dat CBD voorkomt dat je stoned wordt, maar in combinatie met THC word je anders stoned. Je blijft helderder en er ontstaan minder snel angstige gedachtes, waardoor je gewoon je ding kan blijven doen en niet volledig knock-out op de bank ligt na het roken van een joint.

Het Trimbos-instituut bevestigt dat het gebrek aan CBD en het hoge THC gehalte in Nederwiet ervoor zorgt dat een psychose eerder getriggerd wordt. [5] Mocht je zelf dus een paranoïde gevoel krijgen van wiet, terwijl je dit niet hebt met hasj, dan weet je nu wat de achterliggende oorzaak daarvan is. Dit heeft namelijk vooral te maken met het feit dat buitenlandse hasj meer CBD bevat, dan Nederwiet. Mocht je meer willen weten over CBD en CBD olie, lees dan het nieuwe hoofdstuk in de Azarius encyclopedie.

Vind je het leuk om lekker weg te suffen op een oersterke Nederwiet, doe dat dan lekker. Sommigen mensen zijn immers zo stabiel, die kunnen wel wat gezonde paranoia gebruiken :)

]]>
Sun, 09 Nov 2014 00:00:00 +0100http://azarius.nl/news/633/CBD__net_zo_belangrijk_in_je_wiet_als_THC/
<![CDATA[Dabbing: higher and higher]]> http://azarius.nl/news/631/Dabbing__higher_and_higher/ Is een normale hijs van een joint of de zoete damp uit je splinternieuwe vaporizer net niet genoeg voor je? Ben je dol op die goede oude MJ, maar zou je het ook wel eens een tikkeltje sterker willen proberen?

Wat dacht je van cannabisconcentraten? In ons nieuwste encyclopedieartikel kun je alles lezen over cannabisextracties. In plaats van de normale toppen te gebruiken, rook of verdamp je een concentraat dat alleen de cannabinoden en terpenen bevat waar je daadwerkelijk high (of stoned) van wordt.

Het verdampen van cannabisconcentraten wordt dabben genoemd. Van n enkele dab word je net zo high als die allereerste keer dat je cannabis gebruikte. Elke keer weer.

Sinds kort verkoopt Azarius alle hulpmiddelen die je nodig hebt om te dabben. Wist je dat een waterpijp speciaal ontworpen om te dabben een oilrig wordt genoemd? En wist je dat je elke bong tot oilrig kan omtoveren door er een speciale 'nail' op te zetten? Lees De Dab files en informeer jezelf over de wonderbaarlijke kunst van het dabben.

In de Verenigde Staten hebben dabben en het gebruik van concentraten de laatste jaren een hoge vlucht genomen. In de staten die medische cannabis hebben gelegaliseerd kun je wax kopen op gecontroleerde verkooppunten. In Europa ligt het wat moeilijker omdat de legale status van concentraten (die hoge THC-niveaus bevatten) onduidelijk is.

De sterkte van de concentraten wordt soms gezien als risico (het is namelijk mogelijk om te veel te consumeren!). Anderen, vooral medische gebruikers, zien het als een voordeel omdat het nu makkelijker is de juiste dosering cannabinoden binnen te krijgen.

Met dank aan EsjeHerb!

]]>
Fri, 07 Nov 2014 00:00:00 +0100http://azarius.nl/news/631/Dabbing__higher_and_higher/
<![CDATA[Harvard Salvia divinorum vragenlijst]]> http://azarius.nl/news/632/Harvard_Salvia_divinorum_vragenlijst/ Wetenschappelijk onderzoek naar Salvia divinorum is zeldzaam, maar daar brengt de beroemde Harvard Universiteit nu verandering in! Op dit moment onderzoeken ze de subjectieve effecten van deze wonderplant. Heb je ooit Salvia divinorum gebruikt? Draag dan bij aan de wetenschap door het invullen van de vragenlijst.

Het invullen van de enqute is volledig anoniem. Je krijgt vragen over je gebruik, ervaringen en enkele persoonlijkheidskenmerken. Afhankelijk van hoeveel informatie je geeft, zal het tussen een half uur en een uur duren om de vragenlijst in te vullen.

Je kunt de vragenlijst hier vinden.

]]>
Sat, 01 Nov 2014 00:00:00 +0100http://azarius.nl/news/632/Harvard_Salvia_divinorum_vragenlijst/
<![CDATA[Huachuma documentaire over de san pedro cactus]]> http://azarius.nl/news/629/Huachuma_documentaire_over_de_san_pedro_cactus/ Duik diep in de Peruviaanse jungle en leer meer over de eeuwenoude tradities rondom het ceremonieel gebruik van de san pedro cactus.

Documentairemakers Mitch Schultz (bekend van ‘DMT: The Spirit Molecule’) en Aubrey Marcus nemen je mee op hun avontuur met meestersjamaan Huachumero.

‘Huacuma’ is de inheemse naam voor san pedro. In Peru wordt deze mescaline-houdende cactus al meer dan 3000 jaar gebruikt voor genezing, magie en waarzeggen.

Als je per email registreert kan je de documentaire gratis streamen. Voor $1,95 kun je de video ook downloaden.

Hier alvast de teaser.

]]> Wed, 29 Oct 2014 00:00:00 +0100http://azarius.nl/news/629/Huachuma_documentaire_over_de_san_pedro_cactus/ <![CDATA[Plant vandaag een liaan]]> http://azarius.nl/news/627/Plant_vandaag_een_liaan/ Ben je helemaal naar het Amazonegebied afgereisd op zoek naar de magische ayahuascadrank? Dan wil je niet worden opgelicht door een nepsjamaan! Op dezelfde manier zou de toegenomen internationale vraag naar de heilige liaan niet moeten leiden tot roofbouw en uitputting van de bossen. Met deze ideen in het achterhoofd werd dit jaar het Ethnobotanical Stewardship Council (ESC) opgericht.

Gesteund door zusterorganisaties ICEERS, MAPS en PRISM, streeft de ESC naar het bevorderen van duurzaam en veilig gebruik van etnobotanische planten en het verrijken van de gemeenschappen die met deze planten werken.

Het eerste grote project is de Ayahuasca Dialogues, omdat de situatie rondom deze etnobotanische plant het meest dringend is. In de ayahuascadialogen gaan alle mogelijke belanghebbenden (zoals inheemse gebruikers, genezers, beleidsmakers, wetenschappers, centrumeigenaars en toeristen) met elkaar in gesprek. Samen proberen zij tot een formulering te komen van basisrichtlijnen voor veilig en duurzaam ayahuascagebruik.

Wil je het ESC ondersteunen? Recentelijk zijn ze een crowdfunding campagne begonnen. Met een donatie van 20 dollar wordt er bijvoorbeeld een ayahuascaliaan (Banisteriopsis Caapi) geplant op een fairtrade en duurzame ayahuascaboerderij. Daarnaast zijn er nog veel andere mogelijkheden.

]]>
Sun, 26 Oct 2014 00:00:00 +0200http://azarius.nl/news/627/Plant_vandaag_een_liaan/
<![CDATA[Geen straf voor principiële marijuanakwekers]]> http://azarius.nl/news/628/Geen_straf_voor_principi_le_marijuanakwekers/ Twee Nederlandse wietkwekers zijn vrijgesproken door de rechtbank. Ze werden wel schuldig bevonden aan het kweken van cannabis, maar omdat ze zich verder aan alle normale bedrijfsregels hielden en geen overlast voor hun omgeving veroorzaakten, besloot de rechter hen geen straf te geven.

De twee, een man en vrouw uit Groningen, kweken al langere tijd marijuana en werden al meerdere keren veroordeeld. Ze kweken alleen biologische wiet, gebruiken geen bestrijdingsmiddelen en betalen de hoge elektriciteitsrekening. Ook leveren ze alleen aan coffeeshops die goedgekeurd zijn door de gemeente. Daarnaast zijn ze altijd open geweest over hun bedrijf: ze houden netjes een administratie bij en betalen belastingen.

De kwekers vinden dat het Nederlandse cannabisbeleid niet duidelijk is en moet worden veranderd. Tot op grote hoogte gaf de rechter hen hierin gelijk: “Nu de verkoop van softdrugs in coffeeshops gedoogd wordt, impliceert dit ook dat de coffeeshops bevoorraad worden en mitsdien dat ten behoeve van die aanvoer ook geteeld wordt," is in het vonnis te lezen.

Het Nederlandse cannabisbeleid is inderdaad een beetje vreemd: de verkoop van wiet in coffeeshops is gedoogd, maar het kweken van cannabis is verboden. Een maand eerder pleitte Eerste Kamerlid Guusje ter Horst al voor experimenten met legale wietkweek. Maar minister Ivo Opstelten van Justitie zegt dat hij geen reden heeft het beleid aan te passen.

Voor nu goed nieuws dus voor het wietkwekende stel uit Groningen. Maar hun overwinning is nog niet zeker: het Openbaar Ministerie heeft aangekondigd tegen de uitspraak in beroep te gaan.

Bron: nu.nl.

]]>
Thu, 23 Oct 2014 00:00:00 +0200http://azarius.nl/news/628/Geen_straf_voor_principi_le_marijuanakwekers/
<![CDATA[Helemaal happy met Capslockdag]]> http://azarius.nl/news/630/Helemaal_happy_met_Capslockdag/ Vandaag, 22 oktober, is een zeer speciale dag van het jaar. Het is namelijk Internationale Capslockdag en Azarius doet vrolijk mee. Als je op deze bijzonder feestelijke dag onze site bekijkt dan zie je (nagenoeg) ieder woord in grote, beeldschone en hoofdpijnopwekkende HOOFDLETTERS.

Maar, waarom?

Omdat Amsterdam geteisterd wordt door donkere herfstwolken en we er allemaal oneindig depressief van worden; zelfs zo erg dat we letterlijk elk excuus voor een feestje met twee handen aangrijpen.

Het resultaat lijkt een hilarisch gesloopte website te zijn, aangezien de grotere letters meer ruimte vergen dan onze webdesigners hadden voorzien. We weten niet eens of je wel kunt inloggen op je Azarius account (wachtwoorden zijn hoofdlettergevoelig) en of berhaupt een bestelling kunt voltooien. Maar ach, dat hoort allemaal bij de feeststemming. Niets moet, alles mag. Als je maar de capslock-toets gebruikt!

(Geen zorgen, het duurt maar 1 dag).

VROLIJK CAPSLOCKDAG ALLEMAAL!

Over Capslockdag

NRCQ.nl - HET IS INTERNATIONALE CAPSLOCKDAG!.

]]>
Wed, 22 Oct 2014 00:00:00 +0200http://azarius.nl/news/630/Helemaal_happy_met_Capslockdag/