<![CDATA[Azarius News]]> http://azarius.nl/news/ The Very Advanced, Utterly Cool, Super Duper Azarius RSS Generator v2.34.445 info@azarius.net (azarius.net) <![CDATA[VACATURE: Student met schrijftalent]]> http://azarius.nl/news/758/VACATURE__Student_met_schrijftalent/ …en serieuze interesse in techniek en cannabis.

Wij zijn op zoek naar een gemotiveerde student die zich verder wil bekwamen in het schrijven van sprankelende web content en blogs. Vaporizers reviewen is een van de hoofdtaken, dus affiniteit met dit product is een voorwaarde.

 • Krijg je kriebels in je buik bij het zien van een nieuwe vaporizer?
 • Ben je bezig met een Bachelor of Masteropleiding?
 • Schrijf je behalve Nederlands ook vlot Engels? (Andere talen zijn een groot pluspunt)
 • Ben je nauwkeurig?
 • Heb je basiskennis van SEO of ben bereid je hier in je eigen tijd in te verdiepen?

Dan ben je geknipt voor deze job!

Wij bieden

 • Minimaal 1 dag per week (8 uur) werk.
 • Thuis werken of bij ons op kantoor in Amsterdam-West.
 • De kans om waardevolle schrijf- en werkervaring op te doen bij een internationale webwinkel.
 • Doorgroeimogelijkheden.
 • Een superleuk team van open-minded Azarianen.
 • Een feestje op zijn tijd. Wekelijks borrelen.
 • Gratis knuffels (mits je ergens in de laatste weken gedoucht hebt)

We zien je motivatiebrief en CV graag tegemoet op jakobien@azarius.net.

Heb je een blog of ben je op een andere manier schrijvend online actief? Of heb je een geit als huisdier? Fantastisch. Voeg deze info vooral toe aan je sollicitatie.

]]>
Thu, 04 Feb 2016 00:00:00 +0100http://azarius.nl/news/758/VACATURE__Student_met_schrijftalent/
<![CDATA[Britse Psychoactive Substances wet is absurd]]> http://azarius.nl/news/756/Britse_Psychoactive_Substances_wet_is_absurd/ Politici en hun kijk op drugs zijn een bijna eindeloze bron van vermaak en frustratie.

Het nieuwste hoofdstuk in deze langlopende saga: een merkwaardig wetsontwerp in het Verenigd Koninkrijk genaamd de Psychoactive Substances Bill. Het internet noemt het een van de meest klungelig geformuleerde wetten ooit.

Illegale highs

Er verschijnen aan de lopende band nieuwe drugs. Middelen die 'legal highs' of designerdrugs genoemd worden. Zoals aangegeven in ons artikel over designerdrugs, is het voor de handhaving zeer lastig om nieuwe drugs te verbieden, aangezien het pas verboden kan worden als het middel gedentificeerd is. Dit kost veel tijd en moeite.

De Psychoactive Substances wet werd in het leven geroepen om dit langzame proces een stap voor te zijn en verbiedt het produceren, bezitten of verkopen van alle psychoactieve stoffen. Alcohol en nicotine zijn uitgezonderd, evenals reeds gereguleerde stoffen.

De meest absurde wet ooit?

Het komt erop neer dat de Psychoactive Substances wet met een belachelijk groot net aan het vissen is om alle nog niet geclassificeerde middelen over een kam te scheren. Hoewel we de bedoeling begrijpen - het volk beschermen tegen onbekende, schadelijke designer drugs - is de uitvoering compleet absurd.

Waarom is het zo dom? De manier waarop de wet omschreven wordt is verschrikkelijk onduidelijk. Een stof wordt als psychoactief gekenmerkt wanneer het:

"Het centrale zenuwstelsel benvloedt, een uitwerking heeft op het geestelijke functioneren of de gemoedstoestand."

Stoffen die 'normaal als voedsel genuttigd worden' zijn ook uitgesloten, dus cafene en chocolade zijn in ieder geval nog toegestaan. Maar dan nog is er een enorme waslijst aan onschuldige stoffen. Denk bijvoorbeeld aan wierook dat voor religieuze doeleinden wordt gebruikt.

Wetenschappelijk gezien is het bovendien onmogelijk om te constateren of een middel psychoactieve eigenschappen heeft, totdat je het probeert. Laat die ironie even inzinken. Het proberen van gevaarlijke nieuwe middelen moet voorkomen worden, maar alleen na consumptie is duidelijk of het berhaupt een psychoactief middel is.

Veel te vaag

Juridisch commentator David Allen Green zei: "Een verbod moet zeer nauwkeurig zijn: je moet weten of je binnen of buiten de strekking van het verbod zit, zodat je daar rekening mee kan houden."

Omdat het niet goed gedefinieerd is, is het volstrekt onduidelijk waar deze wet men tegen beschermt. Het kan zelfs meer schade verrichten, onder andere door legitiem onderzoek naar heilzame stoffen te belemmeren.

Om nog maar te zwijgen over de gouden tijden die gaan aanbreken voor straatdealers. In plaats van 'legal highs' te kopen in een smartshop/headshop, moet diezelfde consument binnenkort een beroep doen op het illegale circuit, met alle gevaren van dien.

Er moeten toch slimmere manieren zijn om mensen te beschermen van gevaarlijke stoffen dan blind alles verbieden? Voor zover op dit moment bekend, gaat de Psychoactive Substances wet per april 2016 van kracht in het Verenigd Koninkrijk.

Bron

TheConversation.com - 'How did the mind-boggling new drugs bill make it through parliament?' (Engels)

]]>
Mon, 01 Feb 2016 00:00:00 +0100http://azarius.nl/news/756/Britse_Psychoactive_Substances_wet_is_absurd/
<![CDATA[Onderzoek: wietgebruik lijdt niet tot lager IQ]]> http://azarius.nl/news/755/Onderzoek__wietgebruik_lijdt_niet_tot_lager_IQ/ Er is geen verband tussen het gebruik van cannabis door adolescenten en een lager IQ of slechtere leerprestaties, zolang er rekening gehouden wordt met andere variabelen, in het bijzonder het roken van sigaretten. Dit is de conclusie in een onderzoeksverslag dat gepubliceerd werd in de Journal of Psychopharmacology.

Britse onderzoekers bekeken de correlatie tussen cumulatief wietgebruik en de IQ-scores bij de leeftijd van 15 en de leerprestaties bij 16 jaar met een onderzoeksgroep van in totaal 2.235 adolescenten.

Nadat de onderzoekers rekening hielden met zogenaamde 'confounding' variabelen, zoals jeugddepressie en sigarettengebruik, rapporteerden ze: "Diegenen die cannabis 50 maal of vaker hebben gebruikt, verschilden niet van geheelonthouders op het gebied van IQ of leerprestaties."

Daarentegen werd het roken van sigaretten als tiener wel in verband gebrachte met slechtere leerprestaties, zelfs nadat er gecorrigeerd werd voor andere confounding variabelen.

De onderzoekers concludeerden: "Samengevat; de veronderstelling dat alleen het gebruik van wiet een causaal verband heeft met lager IQ en slechter leren wordt niet ondersteund door de resultaten van dit grootschalig onderzoek bij tieners."

Geen effect op academische prestaties

Een veel geciteerd onderzoek in Nieuw Zeeland uit 2012 meldde dat veelvuldig gebruik van cannabis door mensen onder de 18 geassocieerd werd met een lager IQ op de leeftijd van 38 jaar. Maar een tweede blik op de onderzoeksgegevens, dat later in hetzelfde blad werd gepubliceerd, suggereerde dat de veranderingen in IQ waarschijnlijk het gevolg waren van socio-economische veranderingen en niet specifiek het gebruik van cannabis zelf.

Het volledige onderzoeksverslag "Are IQ and educational outcomes in teenagers related to their cannabis use? A prospective cohort study" is hier online te lezen.

Bron

Reset.met - 'Study: Cannabis Use Not Predictive Of Lower IQ Or Poorer Educational Performance' (Engelstalig)

]]>
Thu, 28 Jan 2016 00:00:00 +0100http://azarius.nl/news/755/Onderzoek__wietgebruik_lijdt_niet_tot_lager_IQ/
<![CDATA[Azarius tips voor een warm gevoel deze winter]]> http://azarius.nl/news/754/Azarius_tips_voor_een_warm_gevoel_deze_winter/ De eerste sneeuwvlokken zijn alweer gesignaleerd in Amsterdam en het is de komende tijd afgrijselijk koud. De winter is nu toch echt gearriveerd en we gaan liever niet de buitenlucht in, bang dat het snot in onze neuzen direct bevriest.

Maar wat kun je doen om toch een beetje warm te blijven? Wat fijn dat je het vraagt! Toevallig hebben we een paar speciale Azarius tips voor het overleven van deze koude winterperiode.

1. Azarius winterkleding

Winterkleding

We hopen van harte dat je al in het bezit bent van winterkleding, want die sexy tank top voorkomt niet dat je tepels als ijsklontjes aanvoelen in dit weer. Meer lagen is dus aan te raden en laten we nou net een eigen lijn hoodies hebben. Zelfs een heuse Azarius muts!

Maar deze sokken met wietblaadjes stelen zeker de show. Je wordt er niet high van, maar je voeten blijven wel lekker knus en warm.


2. Thee

Thee

Een inkoppertje natuurlijk, maar de lijst is niet compleet zonder ons favoriete winterdrankje. Ga er maar eens lekker voor zitten met gloeiend kopje thee - ideaal om je handen en buik te verwarmen!

We zijn grote theeleuten hier, dus neem vooral een kijkje in de theecategorie. Ga je voor extra stijlpunten, pak dan ook een Azarius mok erbij.


3. Afrodisiaca

Afrodisiaca

Wanneer de ene volwassene de andere volwassene erg leuk vindt dan kunnen zij..bepaalde activiteiten..ondernemen die vast en zeker hitte genereren.

Maar soms kan het genot wel een klein beetje hulp gebruiken voordat de vonken er vanaf spatten. Wij raden BlueXtreme aan of een andere formule uit de categorie afrodisiaca.


4. Rookpijpen

Rookpijpjes

Iets voor de echte heren (of dames) onder ons. Deze stijlvolle rookpijpjes verwarmen de keel en longen, en zijn bovendien klein genoeg om makkelijk overal mee naartoe te nemen.


5. Infrarood warmtematje

warmtemat

In het ergste geval kun je ook nog je achterwerk parkeren op het warmtematje. Toevalligerwijs is dit matje ook heel handig om hartje winter nog wat plantjes en paddenstoelen te kweken.

Het is verstandig om een thermostaat in combinatie met het matje te bestellen, om de gewenste temperatuur in te kunnen stellen.

----

En dat was een kleine greep uit de Azarius trukendoos voor dit barre seizoen. Ken jij nog meer leuke trucjes om warm te blijven? Deel ze met ons in de reacties!

]]>
Sun, 24 Jan 2016 00:00:00 +0100http://azarius.nl/news/754/Azarius_tips_voor_een_warm_gevoel_deze_winter/
<![CDATA[Documentaire: de Carlos Castaneda controversie ]]> http://azarius.nl/news/752/Documentaire__de_Carlos_Castaneda_controversie/ Heb je ergens nog een uurtje vrije tijd over, bekijk dan de onderstaande BBC documentaire (oorspronkelijk uitgezonden in 2007). Het biedt een interessante inleiding tot en verdieping op de controversile boeken over Don Juan, geschreven door Carlos Castaeda.

Carlos Castaeda (1925 - 1998) was een Amerikaanse schrijver en antropoloog die bekendheid verwierf met zijn boeken over de mysterieuze sjamaan Don Juan. In het eerste boek 'The Teachings Of Don Juan: A Yaqui Way of Knowledge' (1968), beschrijft Castaeda hoe hij in de jaren '60 bij de innemende Don Juan in de leer gaat; een boeiende mix van verhaal, filosofie, drugs en religie.

Echt of nep?

Het debuut was direct een doorslaand succes en inspireerde duizenden Amerikanen om naar Mexico op reis te gaan, op zoek naar drugs, verlichting en avontuur. Hoewel Castaeda promoveerde in de antropologie aan de UCLA, claimed een onderzoeksjournalist dat zijn veldwerk en verhalen vervalst waren; Don Juan slechts zijn verbeelding.

De BBC documentaire 'Tales from the Jungle' gaat dieper in op de controversie rondom Castaeda, zijn werk en filosofien...

]]>
Thu, 21 Jan 2016 00:00:00 +0100http://azarius.nl/news/752/Documentaire__de_Carlos_Castaneda_controversie/
<![CDATA[De belangrijkste vrouwen van de psychedelica - Ann Shulgin]]> http://azarius.nl/news/745/De_belangrijkste_vrouwen_van_de_psychedelica_-_Ann_Shulgin/ Ben je een zelfbenoemd psychonaut of een klein beetje bekend met de wereld van psychedelica? Dan herken je vast namen als Hofmann, McKenna, Leary en Grof. Stuk voor stuk pioniers op het gebied van psychedelica. En allemaal mannen.

Waar zijn de vrouwen van de pro-psychedelica beweging? Het lijkt erop dat ze iets minder in de schijnwerpers staan. Juist daarom willen wij nu eens een blik werpen op enkele van de bijzondere vrouwen, in deze korte serie.

Hiervoor hadden we het over Mara Sabina en Laura Huxley. Vandaag: Ann Shulgin.

Ann Shulgin (geboren 1931)

Ann is een voormalig therapeut, auteur, gastspreker en weduwe van de beroemde scheikundige Alexander Sasha Shulgin. Net als Laura Huxley, is Ann Shulgin veel meer dan slechts 'de partner van'. Ze was net als haar man een pionier op het gebied van geestverruimende middelen en schreef samen met hem de klassiekers PiHKAL en TiHKAL.

Ann ontmoette Alexander in 1978, toen ze als therapeute werkte met middelen als MDMA en 2C-B. Toen waren dit soort drugs nog legaal en zij was een van de honderden die deze nieuwe middelen met succes gebruikten in therapeutische setting.

Het was Alexander, een kunstenaar op moleculair niveau, die MDMA herintroduceerde door de ontwikkeling van een nieuwe manier van synthetiseren. In de jaren '70 droeg hij bij aan de verspreiding ervan onder psychologen. Hij bleef de rest van zijn leven nieuwe psychoactieve stoffen synthetiseren en vervolgens zelf onderzoeken.

Sasha and Ann Shulgin by Alex Grey

Eigen proefkonijnen

Alexander en Ann hebben hun onderzoek uitgebreid gedocumenteerd in de boeken PIHKAL (Phenethylamines I Have Known And Loved) en TIHKAL (Tryptamines I Have Known And Loved). Samen met een klein groepje hechte vrienden verkenden de Shulgins honderden nieuwe, door Alexander gecreerde chemische verbindingen. Toen hij gevraagd werd waarom hij het persoonlijk allemaal probeerde, zei Alexander: "Het is in de praktijk lastig om een rat te onderzoeken op het gebied van empathie of verandering van zijn zelfbeeld."

Alexander overleed aan de gevolgen van kanker in 2014, maar Ann Shulgin blijft een voorvechter voor het therapeutisch gebruik van psychedelica. Beide Shulgins speelden een zeer grote rol in het erkennen van de waarde van gedegen onderzoek naar de werking psychedelica.

Voorlichting, niet propaganda

Tijdens een interview over drugsvoorlichting zei Ann: "Ik geloof in drugsvoorlichting. Voorlichting, niet propaganda. Wij moeten overal in de Verenigde Staten voorlichting geven en waarschijnlijk zelfs in alle middelbare scholen. Ik denk dat dat een vereiste moet zijn. (...) Iedereen zou degelijke voorlichting moeten krijgen, ze moeten de feiten weten in plaats van de politiek en de vooroordelen."

Dankbetuiging

Azarius wil graag de Shulgins bedanken voor hun bijdrages. En geloof ons, als je PiHKAL of TiHKAL nog niet gelezen hebt, ze zijn het proberen waard!

Financieel gezien hebben de Shulgins weinig profijt gehad van hun levenswerk. Wil je toch iets voor ze doen, dan kun je doneren via de Shulgin website.

De belangrijkste vrouwen van de psychedelica

We hopen dat je hebt genoten van dit korte overzicht van een paar invloedrijke dames en voorvechters van de psychedelica. Het leek altijd zo'n mannenclubje, maar dat beeld klopt toch niet helemaal!

Zijn wij een bekende vrouwelijke psychonaut vergeten? Laat het ons weten in de reacties.

Bronnen / lees verder

www.shulginresearch.org

Reddit.com - Interview with Ann Shulgin and Tania Manning

]]>
Sun, 17 Jan 2016 00:00:00 +0100http://azarius.nl/news/745/De_belangrijkste_vrouwen_van_de_psychedelica_-_Ann_Shulgin/
<![CDATA[Altered states of cooking: energy brownies]]> http://azarius.nl/news/751/Altered_states_of_cooking__energy_brownies/ Azarius heeft een groot aantal kruiden in haar assortiment die niet alleen een psychoactieve werking hebben, maar waarvan sommige ook erg smaakvol zijn.

Daarom deze keer een heerlijk recept met een stimulerende werking, waardoor je niet alleen zult genieten van de smaak, maar daarna ook volop energie hebt.

Ingredinten vulling (verkrijgbaar bij Azarius)

 • 2 eetlepels maca. Maca is n van de bekendste superfoods. Binnen de raw food-beweging wordt ze geprezen vanwege haar hoge gehalte aan voedingsstoffen en de lekkere smaak.
 • 10 gram guarana-extract 3:1. Dit is een sterke stimulant en geeft je meer energie.
 • Halve eetlepel ginseng. Dit kruid wordt veel in China gebruikt en zal bij langdurig gebruik onder andere het energieniveau verhogen.
 • 60 gram rauwe cacaopoeder. Rauwe cacao heeft ook een stimulerende werking en werkt op deze manier samen met de guarana

Overige ingredinten vulling

 • 150 gram cashewnoten minstens vier uur geweekt
 • 175 gram honing
 • 125 gram gesmolten kokosolie
 • 1 theelepel vanille poeder

Ingredinten voor de bodem

 • 180 gram ontpitte biologische dadels
 • 90 gram ongezouten amandelen
 • 40 gram ongezouten walnoten

Werkwijze

 • Laat de dadels, amandelen en walnoten voor ongeveer 30 minuten weken in een kom met lauw water.
 • Gooi het water daarna weg. Doe de dadels, amandelen en walnoten in de keukenmachine en hak tot het goed gemengd is.
 • Verdeel het mengsel gelijkmatig in een bakvorm tot een hoogte van ongeveer 1 cm en druk het geheel voorzichtig met een lepel aan.
 • Doe de ingredinten van de vulling in een grote bak en pureer met een staafmixer totdat er een romige massa ontstaat.
 • Smeer die uit over de bodem.
 • Plaats de energy brownies in de koelkast en laat minimaal 45 minuten staan om wat op te stijven.

En voil, smullen maar!

energy brownies]]>
Wed, 13 Jan 2016 00:00:00 +0100http://azarius.nl/news/751/Altered_states_of_cooking__energy_brownies/
<![CDATA[Psychedelic Sessions: Tussen genialiteit en waanzin]]> http://azarius.nl/news/738/Psychedelic_Sessions__Tussen_genialiteit_en_waanzin/ Welke rol spelen psychedelica bij de dunne lijn tussen creativiteit, genialiteit en waanzin? Ga er eens lekker voor zitten en luister naar Dr. Hylke Vervaeke, MSc Biomedical Sciences en universitair docent aan de Vrije Universiteit, die in deze speciale lezing precies die vraag behandelt.

Deze lezing werd oorspronkelijk gehouden bij de Psychedelic Sessions op Landjuweel Festival 2015.


Over Psychedelic Sessions

De Psychedelic Sessions zijn zes spraakmakende lezingen over de psychedelische ervaring. Trippen en spacen kennen de meesten van ons wel, maar wat hebben psychedelica ons te bieden hebben in ritueel, therapeutisch, wetenschappelijk en spiritueel opzicht?

Psychedelic Sessions werd gepresenteerd door jouw favoriete online smartshop & headshop (dat zijn wij!) in de Ruigoord-salon tijdens het Landjuweel Festival. Was je er niet bij? Je kunt hier alle lezingen nog eens rustig beluisteren.

]]>
Sat, 09 Jan 2016 00:00:00 +0100http://azarius.nl/news/738/Psychedelic_Sessions__Tussen_genialiteit_en_waanzin/
<![CDATA[Carl Sagan over cannabis]]> http://azarius.nl/news/306/Carl_Sagan_over_cannabis/ Uit den ouden doosch, gewoon, voor het geval je dit artikel nooit gezien hebt. Dit item verscheen op onze voorpagina in 2009, maar ook nu nog is het essay van Carl Sagan opmerkelijk en treffend. Veel leesplezier!

------------------

Hieronder enkele citaten uit een tekst die de astronoom Carl Sagan in 1969 schreef voor Marihuana Reconsidered, een boek dat gepubliceerd werd door Dr. Lester Grinspoon. Op dat moment was Sagan circa 35 jaar oud. Hij bleef de rest van zijn leven cannabis gebruiken.

"The cannabis experience has greatly improved my appreciation for art, a subject which I had never much appreciated before. The understanding of the intent of the artist which I can achieve when high sometimes carries over to when I'm down. This is one of many human frontiers which cannabis has helped me traverse."

"The cannabis experience has greatly improved my appreciation for art, a subject which I had never much appreciated before. The understanding of the intent of the artist which I can achieve when high sometimes carries over to when I'm down. This is one of many human frontiers which cannabis has helped me traverse."

"A very similar improvement in my appreciation of music has occurred with cannabis. For the first time I have been able to hear the separate parts of a three-part harmony and the richness of the counterpoint. I have since discovered that professional musicians can quite easily keep many separate parts going simultaneously in their heads, but this was the first time for me.

"Again, the learning experience when high has at least to some extent carried over when I'm down. The enjoyment of food is amplified; tastes and aromas emerge that for some reason we ordinarily seem to be too busy to notice. I am able to give my full attention to the sensation. A potato will have a texture, a body, and taste like that of other potatoes, but much more so."

Cannabis also enhances the enjoyment of sex - on the one hand it gives an exquisite sensitivity, but on the other hand it postpones orgasm: in part by distracting me with the profusion of image passing before my eyes. The actual duration of orgasm seems to lengthen greatly, but this may be the usual experience of time expansion which comes with cannabis smoking."

"I do not consider myself a religious person in the usual sense, but there is a religious aspect to some highs. The heightened sensitivity in all areas gives me a feeling of communion with my surroundings, both animate and inanimate."

"When I'm high I can penetrate into the past, recall childhood memories, friends, relatives, playthings, streets, smells, sounds, and tastes from a vanished era. I can reconstruct the actual occurrences in childhood events only half understood at the time. Many but not all my cannabis trips have somewhere in them a symbolism significant to me which I won't attempt to describe here, a kind of mandala embossed on the high. Free-associating to this mandala, both visually and as plays on words, has produced a very rich array of insights."

"The illegality of cannabis is outrageous, an impediment to full utilization of a drug which helps produce the serenity and insight, sensitivity and fellowship so desperately needed in this increasingly mad and dangerous world."

Helemaal mee eens, Carl...

De gehele tekst kan hier gelezen worden: Dr. Lester Grinspoon's Marijuana Uses.

]]>
Tue, 05 Jan 2016 00:00:00 +0100http://azarius.nl/news/306/Carl_Sagan_over_cannabis/
<![CDATA[Onderzoek naar gebruik van MDMA bij autisme]]> http://azarius.nl/news/749/Onderzoek_naar_gebruik_van_MDMA_bij_autisme/ MDMA is meer dan alleen een party drug die je helemaal mellow laat voelen. Toen de welbekende 'love drug' gentroduceerd werd, was het bedoeld voor therapeutisch gebruik. Iets wat maar weinig mensen die het vandaag de dag gebruiken zullen weten. De Amerikaanse Multidisciplinary Association for Psychedelic Studies (MAPS) zet zich in om het middel weer te gebruiken zoals oorspronkelijk bedoeld, als hulpmiddel bij verschillende vormen van therapie.

Enige tijd geleden werd onderzoek gedaan naar het gebruik van MDMA bij de behandeling van posttraumatische stressstoornis (PTSS). Nu is MAPS aan het kijken of MDMA een rol kan spelen bij het verlichten van de sociale stoornissen waar mensen met autisme doorgaans last van hebben.

Psycholoog Alicia Danforth, een van de onderzoekers, benadrukt dat het niet gaat om de behandeling van autisme zelf. Er wordt juist gekeken of MDMA ondersteuning kan bieden bij het omgaan met de verlammende sociale angsten die met autisme gepaard gaan.

Een belangrijk figuur in dit onderzoek Nick Walker, een autistische geleerde en schrijver. Walker is het niet eens met mensen die denken dat het verstrekken van MDMA aan autisten gevaarlijk kan zijn. "MDMA is nooit schadelijk voor mij geweest; drugs hebben op mij altijd een positieve uitwerking gehad."

Therapeutische werking van MDMA

Het onderzoek gaat niet uit van langdurig gebruik en MDMA wordt niet 'voorgeschreven' om thuis in te nemen. Deelnemers krijgen het tweemaal toegediend in een therapeutische sessie, met alle spullen om hen heen die je kunt verwachten van de behandelkamer van een psycholoog. Van kaartspellen tot kwasten en potloden, en een koptelefoon voor 'zelfbeschouwing'.

"Dit is geen onderzoek naar MDMA," legt Danforth uit. "Behalve de veiligheidsoverwegingen zijn de farmacologische effecten voor ons niet relevant; het is ons te doen om het therapeutische voordeel van een veranderde staat van bewustzijn."

Azarius is blij met dit soort initiatieven. We hopen nog steeds dat we op een dag wakker worden in een wereld waarin geestverruimende middelen als belangrijk hulpmiddel voor persoonlijke groei gezien worden.

Bron / lees verder

Motherboard.vice.com - A clinical trial is exploring how MDMA could help people with autism. (Engels)

]]>
Fri, 01 Jan 2016 00:00:00 +0100http://azarius.nl/news/749/Onderzoek_naar_gebruik_van_MDMA_bij_autisme/