<![CDATA[Azarius News]]> http://azarius.nl/news/ The Very Advanced, Utterly Cool, Super Duper Azarius RSS Generator v2.34.445 info@azarius.net (azarius.net) <![CDATA[Cannabis uit de kast]]> http://azarius.nl/news/696/Cannabis_uit_de_kast/ In veel kringen heeft cannabis een slecht imago, mdat het illegaal is. De meeste mensen vertellen op hun werk niet dat ze wel eens een jointje roken. Ook tussen ouders en kinderen is het vaak een groot taboe. En dat terwijl cannabis veel minder schadelijk voor de gezondheid is dan alcohol en tabak genotsmiddelen die wel legaal en sociaal geaccepteerd zijn.

Zwijgzaamheid over je eigen gebruik houdt het stigma in stand. De hoogste tijd om het tij te keren, vonden de initiatiefnemers van Cannabis Aangenaam.

En ze zijn niet de enigen. Over de hele wereld worden cannabisbewustwordingscampagnes gevoerd, ingegeven door de hoopvolle ontwikkelingen in de VS en Uruguay, landen die cannabis recentelijk (deels) legaliseerden. Bekijk bijvoorbeeld eens het Amerikaanse Coming out Green of We are the Marijhuana Majority.

Stop de War on Drugs

Ook interessant is de internationale campagne Breaking the Taboo die zich verzet tegen de War on Drugs. Volgens de initiatiefnemers is de VN-resolutie over verdovende middelen uit 1961 de bron van veel ellende.

Om tot beter drugsbeleid te komen, zou dit verdrag - door 185 landen ondertekend - moeten worden afgeschaft of in elk geval gewijzigd. Een aantal invloedrijke mensen, waaronder (voormalige) presidenten, kunstenaars en wetenschappers heeft de petitie al ondertekend.

Cannabis Aangenaam

Voor Cannabis Aangenaam komen bekende Nederlanders zoals Doede de Jong en Eddy Terstall uit de kast als cannabisgebruikers. In een filmpje vertellen ze over hun relatie met de plant en hun opvattingen over regulering.

Ook uit de kast? Het team van Cannabis Aangenaam zoekt nog bekende en onbekende Nederlanders die hun verhaal willen doen...

Wie gingen je voor? Alternet stelde een lijst samen van de 50 meest invloedrijke cannabisgebruikers: Alternet.org.

Het filmpje van Coming out Green:

]]>
Thu, 28 May 2015 00:00:00 +0200http://azarius.nl/news/696/Cannabis_uit_de_kast/
<![CDATA[Een trip in een capsule]]> http://azarius.nl/news/695/Een_trip_in_een_capsule/ Een goede trip vraagt voorbereiding en niet zelden een ellenlange bereidingswijze. Exotisch en minder exotisch plantmateriaal moet worden gekweekt, geoogst, verbrijzeld, kapotgeslagen, uitgeperst, vermalen, gekookt, uitgeschonken en gefilterd. En dan nog smaakt het eindresultaat meestal niet al te best… Heb je wel eens geprobeerd cactussap te drinken?

Als je dit allemaal te veel gedoe vindt, maar toch wel graag eens een geestverruimende reis wilt maken… niet getreurd! Er is stiekem ook een simpele weg.

We hebben het harde werk al voor je gedaan en het resultaat daarvan in een capsule gestopt: makkelijk in te nemen en makkelijk te doseren. Ons assortiment bevat meerdere opties, maar voor nu willen we graag de volgende drie psychedelische capsules in het zonnetje zetten:

Trip-E

Trip-E

De naam Trip-E zegt het al. Laat de golven je hoger en hoger brengen. Wees één met het heelal. Wees in een toestand van opperste gelukzaligheid.

Trip-E bevat Hawaiian Baby Woodrose zaden (een bron van LSA) en een beetje guarana voor een extra stimulerend effect. Neem nooit meer dan 1 capsule per dag en neem de tijd: het duurt even voor de trip begint, maar vervolgens houdt deze wel zo’n 8 uur lang aan.

Utopia

Utopia

Utopia opent de deur naar een betoverende wereld vol visuals en dromerige inzichten. Het middel werkt tweeledig: in eerste instantie roept het een ontspannen sfeer op, daarna komen de psychedelische effecten. Deze synergie zorgt voor een zeer aangename trip.

Utopia bevat een krachtige combinatie van kratom extract en Hawaiian baby Woodrose zaden (LSA). Het is bedoeld voor de serieuze psychonaut.

Druids Fantasy

Druids Fantasy

Een combinatie van Morning Glory (een andere bron van LSA) en taurine brengt je naar verre mystieke werelden. Een Druids Fantasy verpakking bevat 6 capsules van 800mg per stuk. Neem niet meer dan twee capsules per keer en observeer wat het met je doet.

Puur natuur

Ook al zitten ze in een capsule, alle werkzame stoffen zijn 100% natuurlijk.

Trip bewust

Onthoud dat het trippen op psychedelica een overweldigende ervaring kan zijn. Let altijd goed op de dosering en gebruik je verstand.

Bon voyage!

]]>
Tue, 26 May 2015 00:00:00 +0200http://azarius.nl/news/695/Een_trip_in_een_capsule/
<![CDATA[Azarius belevenissen: mijn derde ayahuascaceremonie]]> http://azarius.nl/news/693/Azarius_belevenissen__mijn_derde_ayahuascaceremonie/ In de reeks 'Azarius belevenissen' geven we het woord aan een van de intergalactische Azarius medewerkers om zijn of haar ervaring met een product binnen de psychonautische of stoner scene te delen. In de aflevering van vandaag, ayahuasca, deel drie:

Omdat mijn eerste twee ayahuasca ervaringen (zie hier en hier) wat minder goed waren uitgepakt - vanwege slechte begeleiding en matige accommodatie - besloot ik deze keer te kiezen voor een andere setting. In een ruimte in Amsterdam zou een ceremonie worden gegeven waarbij prachtige muziek werd gespeeld. De sjamaan beschikte zelfs over het vermogen om klankhealing uit te voeren. Dit leek mij wel wat.

Blijf in de cirkel

Het idee was dat iedereen tijdens de ceremonie in de cirkel bleef zitten. Daarmee zouden we samen een helende energie opwekken. Er waren drie begeleiders, die goed zouden opletten hoe het met iedereen ging. Dit was duidelijk een heel andere omgeving dan bij mijn voorgaande avonturen.

De ceremonie begint. Alle deelnemers krijgen ayahuasca. Vervolgens begint de zang, die werkelijk prachtig is. De mooie muziek voorkomt echter niet dat ik een half uur later doodziek word. Veel zieker dan de vorige twee keer. Ik strompel naar het toilet, maar halverwege wordt het zwart voor mijn ogen. Plotseling ga ik tegen de vlakte.

Direct voel ik twee handen van een begeleidster op mijn rug. Ze helpt me opstaan en naar het toilet gaan. Daarna neem ik weer plaats in de cirkel. Alleen lijkt het nu wel of de cirkel gevuld is met energie, die mij misselijkmakend door elkaar schudt. Het lijkt erop dat ik de cirkel niet verdraag, daarom probeer ik weg te sluipen. Ergens in een hoekje rol ik mij op, zo ziek ben ik.

Schudden

Maar daar is weer een begeleidster die tegen me zegt: “Je moet terug de cirkel in, we hebben je nodig.” Ik zucht en strompel terug. Ik besluit rechtop op mijn matje te gaan zitten, in de hoop dat ik minder ziek word. Plotseling neem ik de vlinderzithouding aan en pak automatisch mijn voeten beet. Op het ritme van de muziek begin ik heel hard te vlinderen met mijn benen: zoals sjamanen dat ook doen als ze in diepe trance zijn. Ik stuiter hard op en neer. Alles in mijn lichaam begint te trillen alsof de cellen in mijn lijf in vibratie worden gebracht om oud zeer en gifstoffen los te laten. Zelfs mijn onderkaak volgt het ritme van de muziek. Je kan het voelen vibreren door de hele cirkel.

Verbaasd, maar ook lachend kijk ik de sjamaan aan. Hij knikt me toe dat ik het moet laten gaan. Op een gegeven moment stuiter ik zo hard, dat ik zelfs loskom van de grond. Het vreemde is dat het geen enkele moeite kost. Het lijkt wel alsof ik in trilling word gebracht door de muziek en de energie van de cirkel.

Reis

Nu ben ik iemand die aardig wat psychedelische reizen heeft gemaakt, maar een dergelijke heftige lichamelijke reactie -waarbij ik over krachten lijk te beschikken die ik in nuchtere toestand niet heb - heb ik nog niet eerder meegemaakt. Na een minuut of tien getrild te hebben, kom ik tot rust. Een waanzinnig mooie trip begint, waarbij ik in de spiraal des levens afdaal, naar de bron van ons bestaan - die onmiskenbaar vrouwelijk is. Het is heel fijn daar even te zijn. Vervolgens kom ik weer terug.

Deze ervaring overtrof vele andere psychedelische ervaringen en was zeker de moeite waard. Ook is het fijn dat de begeleiding zo goed was: geen overbodige luxe!Geschreven door: Sofie

]]>
Thu, 21 May 2015 00:00:00 +0200http://azarius.nl/news/693/Azarius_belevenissen__mijn_derde_ayahuascaceremonie/
<![CDATA[Welkom in ons nieuwe Vapelab]]> http://azarius.nl/news/692/Welkom_in_ons_nieuwe_Vapelab/ Vapelab Azarius

We hebben al eerder aangekondigd hoe blij we zijn met onze opnieuw ingerichte offline winkel in Amsterdam. En we hopen natuurlijk dat je al een kijkje hebt genomen!

Wat we niet eerder hebben uitgelicht (we houden graag een troef achter de hand… Ok, grapje, er waren nog geen goede foto’s beschikbaar) is het nieuwe Vapelab!

Uniek in Amsterdam en misschien wel in de rest van de wereld. Achterin onze winkel hebben we een speciaal Vapelab ingericht waar je zelf onze vaporizers kunt uitproberen. Het enige wat je mee hoeft te nemen zijn je eigen kruiden. We laten je graag zien hoe de verschillende modellen werken.

Voor nu een kleine preview:

Table-top

De Verdamper Vapelab Azarius

De Verdamper

Wie wil deze schoonheid niet in huis hebben? De combinatie van bong en vaporizer geeft een zeer puur en activerend effect.Volcano Vapelab Azarius

Volcano

Zonder twijfel de favoriet bij onze klanten. Vul de ballon met een grote hoeveelheid damp en geef door: succes gegarandeerd!

Draagbaar

Flowermates Vapelab Azarius

Flowermate

Voor het eerst een vaporizer? Flowermate is zeer gebruiksvriendelijk en doet precies wat je wilt. Het originele model Flowermate V5.0 heeft slechts één temperatuurstand (190°C). Wil je een beetje meer variatie? Ga dan voor de Flowermate V5.0S (3 temperatuurstanden). Of ga voor complete vrijheid (stel de temperatuur handmatig in, tot 230°C) met de Flowermate V5.0 Pro.

Storm Vapelab Azarius

Storm

Het loopt storm voor de Storm. En dat is niet zo gek, want deze pen maakt alle andere pennen overbodig. Handzaam model, 5 temperatuurstanden (tot 220°C) en geschikt voor kruiden, hars en oliën. En dat voor een zeer betaalbare prijs!

Dabs nemen

Muad-Dib Vapelab Azarius

Muad-Dib

Waar dabben een kunstvorm wordt… De nieuwste aanwinst in de Magic-Flight familie is speciaal ontworpen voor het verdampen van concentraten zoals oliën en vaste extracten. Met de hand vervaardigd door bekwame ambachtslieden uit Californië.

Zelf een keer uitproberen? We zien je graag in onze winkel!Vapelab Azarius

]]>
Mon, 18 May 2015 00:00:00 +0200http://azarius.nl/news/692/Welkom_in_ons_nieuwe_Vapelab/
<![CDATA['The War on Drugs' gaat tegen de natuur in]]> http://azarius.nl/news/691/The_War_on_Drugs_gaat_tegen_de_natuur_in/ Wanneer je aan mensen op straat vraagt of zij het eens zijn met het verbod op verdovende middelen, zullen veel van hen instemmend antwoorden. De vraag is echter of een drugsvrije wereld - zoals de Verenigde Naties nastreven - een realistisch doel is.

Ook dieren gebruiken middelen

Laten we voorop stellen dat mensen niet de enigen zijn die hun bewustzijn af en toe wensen te veranderen. Enkele weken geleden publiceerde Azarius al een artikel waarin elf dieren werden genoemd die graag high worden. Gebruik van psychoactieve stoffen is dus niet alleen voor mensen weggelegd.

Kinderen zijn ook gefascineerd door bewustzijnsverandering

Wanneer we verder kijken naar kinderen, zien we dat ook zij de behoefte hebben om te onderzoeken hoe het bewustzijn kan veranderen. Hoe vaak heb je immers zelf niet als kind rondjes om je as gedraaid en je verwonderd over het effect hiervan?

In veel oude culturen was het gebruik van middelen normaal

Naast kinderen en dieren zien we dat veel oude culturen evengoed het gebruik van middelen omarmden. In het oude China werd bijvoorbeeld coca gecultiveerd. En bij de Grieken was het gebruikelijk om eens per jaar een groot feest te vieren waarbij een psychoactieve drank werd geschonken. Deze drank werd gemaakt van moederkoren: een schimmel op graan die LSA bevat. De inheemse bevolking in het Amazonegebied gebruikt tot op de dag van vandaag een breed scala aan psychoactieve planten.

In Nederland heerste rond het jaar nul een Germaanse sjamanistische cultuur, waarbij psychoactieve planten werden gebruikt. De Kelten maakten op hun beurt gebruik van opium. Aan veel van deze tradities kwam een eind door de opkomst van het christendom dat uitdroeg dat er slechts n weg is naar God en dat is: bidden. Psychoactieve stoffen werden daarom verboden.

Eleusische mysterin War on Drugs

Slechts tien procent van de gebruikers ervaart problemen

Het gebruik van drugs is echter een natuurlijke behoefte. Volgens de Amerikaanse professor Siegel is het naast eten, drinken en seks zelfs de vierde drive van de mens. Ieder mens zou volgens hem van nature de behoefte hebben om te onderzoeken hoe hij zijn bewustzijn kan veranderen.

Vanwege doorlopende propaganda zijn we echter gaan geloven dat elke vorm van drugsgebruik slecht is. Volgens de United Nations Office on Drug Control, de grote instantie achter de War on Drugs ervaart slechts tien procent van de gebruikers problemen met drugs. De andere negentig procent gebruikt dus middelen zonder iemand tot last te zijn en zonder zichzelf te schaden.

Natuurlijk is het nog steeds een interessante vraag waarom die tien procent problemen ervaart. Ook hiervoor kunnen we misschien een antwoord vinden in de dierenwereld...

Mongoose War on Drugs

Hoe drugsproblemen ontstaan

Zoals in het eerdere artikel werd beschreven, at een mangoest pas van klimmende winde toen hij verdriet had: hij wilde dus ontsnappen aan zijn gevoel. Het gebruik van middelen gebeurt dus om twee verschillende redenen: nieuwsgierigheid en ontsnappen aan de realiteit.

Het mag duidelijk zijn dat drugsproblemen vooral zullen voorkomen in de groep gebruikers met de drang te ontsnappen. Als deze mensen het normale leven niet kunnen verdragen zal deze behoefte blijven bestaan. Willen we drugsproblemen oplossen, dan zullen we naar de onderliggende reden moeten kijken en ons afvragen waarom iemand geen maat kan houden.

Middelen in zijn geheel verbieden heeft geen zin. Het is zelfs belachelijk, omdat het (zoals uit het onderzoek van professor Siegel blijkt) het een natuurlijke drang is deze te gebruiken. Een grote groep mensen zal daarom altijd blijven zoeken naar alternatieven en daar zelfs de wet voor overtreden. Je kunt immers ook moeilijk stoppen met eten en drinken.

Bron

-Why animals eat psychoactive plants - Boingboing.net.Geschreven door: Sofie

]]>
Fri, 15 May 2015 00:00:00 +0200http://azarius.nl/news/691/The_War_on_Drugs_gaat_tegen_de_natuur_in/
<![CDATA[Altered states of cooking: Kratom shake]]> http://azarius.nl/news/688/Altered_states_of_cooking__Kratom_shake/ De meeste kruiden en smart producten in ons assortiment zijn natuurlijk al heerlijk op zichzelf, maar een creatieve geest leeft zich graag uit! Doe nieuwe inspiratie op met onze bewustzijnsverruimende recepten. Vandaag: kratom shake.

Kratom shake

Kratom is een kruid dat bij lage dosering - minder dan vijf gram - een licht stimulerend effect heeft en bij hoge dosering - meer dan 5 gram - opiumachtig werkt.

Kratom wordt vaak als thee gedronken. Helaas is de smaak niet optimaal. Ook lost mitragynine, de voornaamste actieve stof in kratom, niet goed op in water. Mitragynine lost wel goed op in vet. Daarom heeft Azarius speciaal voor de kratomliefhebber een recept bedacht dat enerzijds de smaak maskeert en anderzijds een optimale oplosbaarheid garandeert.

Benodigdheden:

• Blender

• Kaasdoek (of fijne zeef)

• Klein pannetje

Kratom shake

Ingrediënten voor twee kratom shakes:

• 2,5 tot 10 gram kratom

• 250 ml kokosmelk

• 2 bananen

• 150 gram bevroren bosbessen

• 2 eetlepels cacao (hiermee maskeer je de bittere smaak en voeg je een extra stimulerend effect toe aan je shake).

• 1 eetlepel suiker, agave siroop of ander zoetmiddel

• 1/4 theelepel kaneel

• 1/4 theelepel vanillepoeder (kan eventueel ook vanillesuiker zijn)

Kratom shake

Bereiding kratom shake:

• Voeg de kokosmelk en kratom samen in de pan en laat kort koken.

• Wacht tot het afgekoeld is.

• Giet het mengsel in de kaasdoek, die je over de bak van de blender heen hangt.

• Wring het prutje goed uit. Zo is de opbrengst maximaal.

• In de blender vang je de kratommelk op.

• Het plantmateriaal kun je weggooien.

• Voeg alle andere ingrediënten toe aan de melk en meng goed.

Kratom shake

Je zal de kratom nog steeds licht proeven, maar in deze combinatie is het goed drinkbaar. De sterkte van de smaak is natuurlijk afhankelijk van de hoeveelheid kratom die je aan de shake toevoegt.

Met deze shake ben je verzekerd van een aangename trip. Als je erg hard wil gaan, kun je ook beide shakes opdrinken, maar pas op: de trip kan zeer diep worden! Onderschat de effecten van kratom niet. De andere shake met een vriend delen is dan ook een goed idee.

Verloop van de kratomervaring

Wees je ervan bewust dat je via deze shake ook veel voeding binnen krijgt, waardoor het maximale effect enige tijd op zich zal laten wachten. Bij een hoge dosis kratom zal je na ongeveer tien minuten euforie ervaren en van alles willen doen. Het voelt als stoned zijn, maar dan zonder de vermoeidheid.

Na verloop van tijd neemt je lichaam steeds meer kratom op en zal het opiumeffect gaan overheersen. Op den duur wil je misschien gaan liggen en kun je de meest wonderlijke dromen ondergaan. Ook voor de doorgewinterde psychonaut is het een bijzondere ervaring om zo langs deze verschillende gevoelsstadia te trekken die kratom weet op te wekken.

Kratom shakeGeschreven door: Sofie

]]>
Fri, 15 May 2015 00:00:00 +0200http://azarius.nl/news/688/Altered_states_of_cooking__Kratom_shake/
<![CDATA[Azarius hoofdkwartier gesloten op Hemelvaartsdag]]> http://azarius.nl/news/526/Azarius_hoofdkwartier_gesloten_op_Hemelvaartsdag/
Maar laat dit je vooral niet tegenhouden van het bestellen van producten om zelf in hogere sferen gebracht te worden, want vrijdag zijn we weer (grotendeels) helder en versturen we met alle liefde weer pakjes en e-mails.

- Team Azarius]]>
Thu, 14 May 2015 00:00:00 +0200http://azarius.nl/news/526/Azarius_hoofdkwartier_gesloten_op_Hemelvaartsdag/
<![CDATA[Kratom: een krachtig avontuur]]> http://azarius.nl/news/685/Kratom__een_krachtig_avontuur/ Kratom is n van de meest interessante, magische en krachtige kruiden op de Azarius website. Met name de afgelopen jaren is de populariteit van dit kruid snel gestegen.

Traditioneel werd kratom voornamelijk gebruikt door mannen in Thailand en Maleisi. Ze rookten het, dronken het of kauwden op de bladeren om het gewenste effect te bereiken.

De precieze concentratie van de 25 alkaloden die in kratom gevonden zijn, varieert per regio. De soort die in Thailand groeit heeft een meer energetisch effect vanwege een hogere dosis mitragynine, terwijl kratom uit Maleisi en Indonesi meer als spierontspanner werkt.

Malaysia kratompoeder

De effecten van kratom

De effecten van kratom kunnen worden onderverdeeld in vier verschillende categorien. Kratom stimuleert, verhoogt de euforie, werkt als een pijnstiller en heeft in hoge dosering ook kalmerende effecten.

1. Stimulatie (Milde effecten met een kleine dosis vermalen of verpoederde bladeren, 2 tot 5 gram)

De meeste kratomgebruikers zullen dit veelgezochte effect van kratom herkennen: de stimulerende werking. Op dit niveau is de geest alerter en de fysieke energie neemt toe. Het effect kan worden vergeleken met het drinken van een grote kop koffie, maar de stimulatie houdt een stuk langer aan.

2. Euforie (Gemiddelde effecten met een dosis vermalen of verpoederde bladeren, 5-15 gram)

Kratom heeft de eigenschap je gemoedstoestand te verbeteren. Fysieke activiteit wordt makkelijker en ervaringsdeskundigen bevestigen dat het een comfortabel gevoel van welzijn veroorzaakt. Zelfs een dag na gebruik kun je nog een prettige nagloed ervaren. Luisteren naar muziek wordt intenser en de kloof tussen droomwereld en realiteit versmalt. Het is belangrijk om niet te veel kratom te gebruiken, omdat je snel tolerantie ontwikkelt voor de effecten.

3. Kalmerend (Sterke effecten met een dosis vermalen of verpoederde bladeren, 10-15 gram)

Vanwege de spierontspannende werking kan kratom ook als kalmeringsmiddel worden gebruikt. Deze eigenschap maakt kratom interessant voor medicinaal gebruik. Meer onderzoek moet nog gedaan worden om vast te kunnen stellen welke alkaloden dit gunstige effect veroorzaken. Vanwege de illegale status van kratom in haar oorsprongslanden, is dit tot op heden helaas nog niet onderzocht.

4. Verdovend (Erg sterke effecten met een hoge dosis vermalen of verpoederde bladeren, 15-25 gram)

Het verdovende effect van kratom komt alleen naar boven als er een grote hoeveelheid wordt geconsumeerd. Een warme gloed, licht veranderende kleuren en een andere bewustzijnsstaat zijn op te merken. Daarnaast kan je het gevoel hebben dat de tijd sneller voorbij gaat. In hoge dosering zal kratom zich aan de -opioid receptor hechten en dit kan grote medicinale waarde hebben voor wie een slechte gewoonte probeert te veranderen. De effecten houden zes uur aan en veroorzaken een roes van kalmerende en bevredigende gevoelens.

Malaysia kratom versneden

Kratom bij Azarius

Azarius biedt een grote verscheidenheid aan kratom: bladeren, poeders en extracten. De extracten zijn gemaakt met water of alcohol. Het voordeel van een extract is dat je minder nutteloos plantmateriaal binnenkrijgt, wat zowel de inname als de vertering vergemakkelijkt. Naast extracten zijn er steeds meer kant-en-klare drankjes verkrijgbaar met kratom.

Op dit moment bieden we ook Mitragyna hirsuta en Mitragyna javanica aan, die familie zijn van de Mitragyna speciosa, maar nog niet zo bekend. De kalmerende effecten van javanica en de slaapbevorderende effecten van de hirsuta zijn buitengewoon interessant voor avontuurlijke onderzoekers.

Azarius magazine

Interessant om te lezen? Dit is de ingekorte versie van een artikel uit het Azarius magazine. Nog niet in huis? Niet getreurd! Er zijn nog exemplaren over. Zo lang de voorraad strekt gratis verzonden bij elk pakketje.

Azarius magazine

]]>
Wed, 06 May 2015 00:00:00 +0200http://azarius.nl/news/685/Kratom__een_krachtig_avontuur/
<![CDATA[Psychedelica op de universiteit]]> http://azarius.nl/news/687/Psychedelica_op_de_universiteit/ Deze maand besteden twee Nederlandse universiteiten aandacht aan psychedelica.

Symposium - Academisch onderzoek naar psychedelica

Op donderdag 7 mei organiseert de studentenvereniging Brainwave (neurowetenschappen) in Utrecht een symposium over academisch onderzoek naar psychedelische medicijnen.

Sprekers zijn Leon Kenemans, professor psychofarmacologie aan de Universiteit Utrecht, Joost Breeksema, voorzitter van stichting OPEN en Mendel Kaelen, neurowetenschapper aan het Imperial College in Londen.

Het symposium richt zich op de hersenmechanismen bij het gebruik van psychedelica en op de relevantie van hedendaags onderzoek naar deze middelen.

Lezing - De therapeutische en mystieke potentie van psychedelica

Op maandag 18 mei geeft Joost Breeksema een lezing aan de Rijksuniversiteit Groningen over de therapeutische en mystieke potentie van psychedelica.

Meer informatie over beide evenementen vind je op de website van Stichting OPEN, die wetenschappelijk onderzoek naar psychedelica stimuleert.

]]>
Tue, 05 May 2015 00:00:00 +0200http://azarius.nl/news/687/Psychedelica_op_de_universiteit/
<![CDATA[5 mei - Bevrijdingsdag]]> http://azarius.nl/news/689/5_mei_-_Bevrijdingsdag/ Bij Azarius houden we van vrijheid en zijn we natuurlijk erg blij dat we hier in Nederland in vrede leven. Maar echte vrijheid gaat nog veel verder. Wat dacht je van vrijheid in eigen bewustzijn bijvoorbeeld? Of de vrijheid om plantjes te kweken die gewoon in de natuur voorkomen?

Bestellingen vertraagd

Op Bevrijdingsdag werken wij gewoon door, maar de postdienst niet… Als je een pakketje bij ons bestelt zal deze waarschijnlijk een dag later aankomen.

Per e-mail en telefoon zijn we gewoon bereikbaar.

Vrijheid

Ben jij één van die gelukkigen die vandaag wel vrij is? (Werk je soms bij de post?) Vier die vrijheid!

]]>
Mon, 04 May 2015 00:00:00 +0200http://azarius.nl/news/689/5_mei_-_Bevrijdingsdag/