<![CDATA[Azarius News]]> http://azarius.nl/news/ The Very Advanced, Utterly Cool, Super Duper Azarius RSS Generator v2.34.445 info@azarius.net (azarius.net) <![CDATA[Azarius belevenissen: GHB]]> http://azarius.nl/news/609/Azarius_belevenissen__GHB/
Vaak wordt beweerd dat het altijd belangrijk is je goed te informeren over een bewustzijns-veranderend middel, alvorens het de eerste keer te gebruiken. Dit is natuurlijk logisch, maar in het geval van een nieuw middel, zijn de lange termijn effecten onbekend. Hierdoor is eigenlijk geen goede informatieverschaffing mogelijk. Een triest voorbeeld hiervan is het middel GHB. Hieronder een minder mooie herinnering over een middel, dat ooit als onschadelijk werd beschouwd.

'Mostly harmless'
Toen ik zestien jaar oud was, kreeg ik van mijn broer de drugsbijbel 'Uit je bol', geschreven door Gerben Hellinga en Hans Plomp. Ondanks dat ik in mijn hele jonge leven slechts enkele blowtjes had gerookt, las ik dit boek in n adem uit. Het fascineerde mij namelijk mateloos, dat het bewustzijn doelgericht kan worden gemanipuleerd. Hans en Gerben beschreven op luchtige toon per middel de voors en tegens. Zo begon ik goed voorgelicht aan paddenstoelen, salvia, XTC en DMT, vooral psychedelica hadden mijn voorkeur.

Op mijn twintigste (2002) kwam ik samen met een aantal vrienden in aanraking met GHB. Wij gebruikten allen de gids 'Uit je bol' en zochten dan ook snel op, wat onze druggoeroes over dit middel zeiden. Zo lazen wij: GHB geeft een ontspannen opwekkend gevoel, werkt seksueel ontremmend, is niet verslavend, is niet slecht voor het lichaam, heeft weinig bijwerkingen, op zichzelf kan het geen kwaad, maar meng het niet met alcohol, dat kan leiden tot acute bewusteloosheid.

Gerustgesteld door deze woorden, waagden we ons aan de tamelijk nieuwe drug. Algauw leken Hans en Gerben gelijk te hebben, want GHB liet je inderdaad met volle teugen genieten en de volgende dag stond je redelijk fris op je werk. Wij vonden dit dan ook een fantastisch middel. De alcohol deden we daarom massaal de deur uit en vanaf dat moment namen we ieder weekend een gappie; zo werd een dosis GHB in die tijd genoemd. Helaas bleek al snel dat er een addertje onder het gras zat. GHB is namelijk erg moeilijk te doseren. Wanneer je maar iets teveel neemt, verlies je het bewustzijn.

Niet alles wat blinkt is goud
Sommige van mijn vrienden hadden totale black-outs of nog erger ze ondergingen een delirium. Ook ik kreeg hiermee te maken. Soms lag ik op de grond en was er alleen een zwart gat. Soms werd ik ergens wakker, niet wetend hoe daar ooit terecht te zijn gekomen. Soms bleek ook dat ik allemaal dingen gedaan had, die ik me niet meer kon herinneren, maar omdat het zo lekker spul was, namen velen deze bijverschijnselen voor lief. Ik kreeg echter een steeds grotere afkeer voor GHB, want naar mijn idee is het niet normaal als mensen tijdens het feesten drie uur bewusteloos op de grond liggen.

Na ieder incident ging ik dan ook heviger twijfelen aan deze zogenaamd veilige drug. Zeker toen ik op een dag ontwaakte uit een GHB coma en van mijn vrienden een horrorverhaal hoorde, dat over mijn personage ging, maar waar ik me niets van kon herinneren. Vanaf dat moment besloot ik dat het genoeg was. Ik was voorgoed klaar met de GHB.

GHB verslaving
Dit bleek echter gemakkelijker gezegd dan gedaan, want de GHB trok aan me. Een weekend zonder voelde incompleet. Het smeekte me haast om te gebruiken. Tegelijkertijd zei iets in mij, dat ik moest stoppen. Het was niet gemakkelijk, maar als enige van mijn vriendengroep zwoer ik de GHB af en tegenwoordig ben ik reuzeblij met dit besluit. GHB is namelijk niet alleen moeilijk te doseren, achteraf blijkt het ook zeer verslavend te zijn. Van mijn vriendengroep zijn er dan ook zeker vijf zwaar verslaafd geraakt.

Met sommige van hen heb ik af en toe nog steeds contact. Om de drie uur nemen zij een dosis GHB. Zware GHB verslaafden 'slapen' zelfs alleen nog in cyclussen van drie uur, want zolang werkt GHB. Na drie uur worden ze wakker, om een nieuwe dosis te nemen. Doen ze dit niet, dan krijgen ze last van afkickverschijnselen, zoals: plotselinge angsten, depressie, leer- en concentratieproblemen, spanning, slapeloosheid, overvloedig zweten, trillen, krampen, spierpijn, hartritmestoornissen, delirium, hallucinaties, psychosen en/of een epileptische toeval. Zware GHB verslaafden drinken zichzelf dus iedere avond in een lichte coma. Het regelmatig out gaan lijdt echter tot hersenschade vanwege zuurstofgebrek aan de hersenen.

Daar komt bij dat een GHB verslaving n van de moeilijkste verslavingen is om vanaf te komen. Zoals de afkickverschijnselen bij een heroneverslaving namelijk met methadon kunnen worden tegengegaan, zo zijn er geen goede middelen, die helpen bij het afkicken van GHB. Alleen het langzaam afbouwen van de dosis lijkt tot nu toe effectief om van deze verslaving af te komen. Dit is uiteraard niet eenvoudig. Wat voor ons ooit een sprookjesachtige drug leek, is voor velen in een nachtmerrie veranderd. De nieuwe 'Uit je Bol' beweert dan ook een geheel ander verhaal over GHB.

Een wijze les
Overigens is Hans en Gerben niets te verwijten, want twaalf jaar geleden kende niemand de gevaren van GHB. Ze hebben mij niet gedwongen iets in te nemen, het was mijn keus. Ik vertel mijn verhaal vooral om te waarschuwen dat in het geval van een nieuw middel, de informatie erover soms onbetrouwbaar is.

Daarom blijft het altijd belangrijk om zelf te voelen wat een middel met je doet en niet blindelings allerlei informatie bronnen te volgen. Pas goed op jezelf en je vrienden. Doe grondig onderzoek en wees voorzichtig met wat je neemt. Of neem gewoon geen onbekende middelen.

Bekijk de Azarius encyclopedie voor meer informatie over het veiling gebruiken van psychedelica.]]>
Mon, 18 Aug 2014 00:00:00 +0200http://azarius.nl/news/609/Azarius_belevenissen__GHB/
<![CDATA[Nu spreekt Dennis McKenna]]> http://azarius.nl/news/608/Nu_spreekt_Dennis_McKenna/
In de familie
Net als zijn oudere broer Terence McKenna kiest Dennis voor een botanische studie. Samen trekken ze de wereld over om onderzoek te doen naar geneeskrachtige planten. Met zijn broer brengt hij enkele boeken over psychoactieve planten uit. Maar Dennis focust zich niet alleen op hallucinerende middelen. Zo schrijft hij met twee andere vakgenoten Botanical Medicines: the Desk Reference for Major Herbal Supplements.

Op de achtergrond
In tegenstelling tot Terence, lijkt Dennis McKenna niet de natuurlijke behoefte te hebben om zijn boodschap breed uit te dragen en het publiek op de banken te krijgen. Hij kiest voor een gangbare wetenschappelijke carrire. Zo verdient hij enige tijd zijn brood met de ontwikkeling van cosmetische producten, uiteraard op organische basis. En werkt hij als docent aan verschillende universiteiten.

Daar is Dennis
De voor de medicinale mogelijkheden van psychotrope planten neemt weer toe. Daarmee leeft ook de behoefte aan mensen die het woord kunnen voeren. En nu treedt Dennis op de voorgrond misschien omdat zijn broer het niet meer kan doen. Documentairemakers doen een beroep op hem, onder meer die van de onlangs door ons genoemde Neurons to Nirvana en DMT: The Spirit Molecule. Hij spreekt op bijeenkomsten, is te gast in radioprogrammas en podcasts, en heeft een boek uitgebracht over zijn avonturen met Terence.

Respectabele psychonaut
Misschien heeft hij niet het charisma van Timothy Leary maar die schoot zijn doel uiteindelijk ver voorbij. Misschien betoogt hij niet zo betoverend als Terence McKenna maar die vloog daarbij soms gierend uit de bocht. Wat Dennis McKenna wel heeft? Wetenschappelijke accolades, een brede kijk op het leven en een meer dan respectabele achtergrond. En dat maakt hem misschien wel de meest geschikte woordvoerder voor deze tijd.Afbeelding afkomstig van: www.psychointegrator.com]]>
Wed, 13 Aug 2014 00:00:00 +0200http://azarius.nl/news/608/Nu_spreekt_Dennis_McKenna/
<![CDATA[Docu’s en films voor psychonauten]]> http://azarius.nl/news/606/Docu_s_en_films_voor_psychonauten/
Documentaire kijken
Het grote publiek raakt langzaamaan bekend met het medisch gebruik van marihuana. De dikke laag van onwetendheid en vooroordelen brokkelt langzaam af. Hiermee komen ook andere ‘drugs’ in een ander daglicht te staan. En pakken documentairemakers het onderwerp op.

Een opvallende documentaire is DMT: The Spirit Molecule (2010). Een reconstructie van het wetenschappelijk onderzoek naar DMT van Rick Strassman. Interviews met een handvol van de 60 deelnemers aan het experiment levert onvergetelijke trip reports op, ondersteund door weergaloze visuals. Onze kanttekening... voor iemand die nog nooit getript heeft blijft het een ver van mijn bed show.

Interessanter daarom, vinden we Neurons to Nirvana (2013). Deze documentaire schetst namelijk een breder beeld. Aan bod komen zowel traditionele middelen (ayahuasca, mescaline) als die uit het lab (LSD, MDMA). En ook politieke achtergronden en sociologische aspecten.

Filmpje pakken
Een avondje relaxen met een goeie film? Aan films met het thema drugsgebruik geen gebrek. Jammer alleen dat deze vaak vooroordeel bevestigend werken. Gebruikers gaan steevast naar de klote. Hollywood heeft weinig oog voor de bewuste gebruiker.

Een fijne uitzondering is Taking Woodstock (2009). De trailer is één grote spoilerband, dus die gaan we niet linken. Deze uiterst relaxte film speelt in de seventies. De hoofdpersoon is de innemende dorpsjongen Elliot, die over een vergunning beschikt om zijn jaarlijkse poëzie- en muziekfestival te organiseren. Daar komen elk jaar weer een handvol dorpsgenoten op af. Dit jaar komen er meer…

Het gaat er ruiger aan toe in Blueberry (2004). Een spaghetti western gebaseerd op de stripboekserie over de cowboy Blueberry. Fans van deze stripboeken zijn niet bepaald enthousiast over de verfilming. De stripheld (of tripheld) zit namelijk met enige regelmaat aan de mescaline. Dat doet hij in de stripboeken nooit.

In de film wel, en daarom zien wij psychonauten er wel wat in. De regisseur heeft hiervoor gekozen omdat de tekenaar van Blueberry, Jean Giraud, de psychedelische ervaring regelmatig opzocht. En ook regisseur Jan Kounen is geen vreemde van psychotrope planten. De tripscenes voelen dan ook – we kunnen het niet anders zeggen – uiterst realistisch.

Tips? Graag!
We zitten zelf ook weleens een avondje op de bank… Heb je kijktips voor ons? We horen het graag! ]]>
Fri, 08 Aug 2014 00:00:00 +0200http://azarius.nl/news/606/Docu_s_en_films_voor_psychonauten/
<![CDATA[Nieuw en exclusief bij Azarius: Utopia]]> http://azarius.nl/news/610/Nieuw_en_exclusief_bij_Azarius__Utopia/
Utopia is met name bedoeld voor de gevorderde psychonaut, want het bevat een krachtige combinatie van Mitragyna speciosa extract en Hawaiian Baby Woodrose. Deze combinatie zorgt voor een tweeledige werking. In eerste instantie roept het een ontspannen sfeer op, daarna komen de psychedelische effecten, deze synergie zorgt voor een zeer aangename trip.

Utopia zorgt voor andere gedachtegangen, een intensere kleurbeleving en closed eyes visuals. De kratom werkt ontspannend en zorgt voor een hele fijne body high. Als je eenmaal de effecten ervaart kun je in een soort utopische staat raken waarin alles goed is. Een aanrader voor een dagje in de natuur of om samen met een klein groepje vrienden een diepere connectie aan te gaan.

Utopia is een sterke psychedelica met duidelijk merkbare effecten en daarom met name geschikt voor de gevorderde psychonaut. Utopia is absoluut geen party formule en we raden aan dezelfde voorzorgsmaatregelen te nemen als bij truffels. De ideale setting is thuis of in de natuur; thuis op de bank met goede muziek of in het bos met een goede vriend. Kortom, in een rustige omgeving. Een trip duurt 5-6 uur.

Ga naar de Utopia productpagina om het te bestellen.]]>
Mon, 04 Aug 2014 00:00:00 +0200http://azarius.nl/news/610/Nieuw_en_exclusief_bij_Azarius__Utopia/
<![CDATA[Ain't no party like a Holi party]]> http://azarius.nl/news/605/Aint_no_party_like_a_Holi_party/
We waren niet aan het trippen maar hebben gestrooid en gesmeten met gekleurd Holi poeder!Geen enkele opening werd gespaard.Interessant weetje: wraak smaakt zoeter met paarse en roze poeder erbij.
Holi Gulal poeder werd traditioneel gezien gebruikt om het Holifeest te vieren, maar volgens onze rigoureuze en zeer wetenschappelijke proeven is het gooien van kleur naar anderen nooit niet leuk, ongeacht de gelegenheid.

]]>
Wed, 30 Jul 2014 00:00:00 +0200http://azarius.nl/news/605/Aint_no_party_like_a_Holi_party/
<![CDATA[Amsterdamse clubbers en ravers drinken stevig en nemen meer ecstasy]]> http://azarius.nl/news/604/Amsterdamse_clubbers_en_ravers_drinken_stevig_en_nemen_meer_ecstasy/
Amsterdams uitgaansleven volop in beweging
Het reguliere clubcircuit staat onder druk. Slimme jonge ondernemers organiseren feesten op alternatieve locaties, vooral buiten het centrum van de stad. Deze trend is al een tijdje aan de gang. In 2013 zien we een stroomversnelling en het sleutelwoord is nu: ‘rave’. Raves zijn kleine dance events die niet gebonden zijn aan een vaste locatie of een vaste avond. Ze variëren van kleine festivals tot semilegale feestjes, binnen of in de open lucht.

Een andere opvallende ontwikkeling in Amsterdam is het fors uitdijende aantal studenten. Dat zien we terug in het uitgaansleven. Bij de vorige meting, in 2008, waren raves nog niet in zwang. Toen werden alleen clubbezoekers onderzocht en van hen was 54% student. In 2013 geldt dit voor 66% van de clubbers en ravers.

Alcohol blijft populair
Alcohol blijft bij uitgaan het meest genomen middel. In de club of op de rave dronk 88% alcohol. Daarbovenop nam 67% voor en 16% na het bezoek aan een club of rave alcohol. Bij elkaar opgeteld dronk 93% op de uitgaansavond alcohol, gemiddeld 8 glazen.

Ecstasy populairder dan ooit, amfetamine verliest negatief imago
Van de clubbers en ravers gebruikte 55% de laatste maand ecstasy. Dat is vergeleken met 2008 een ruime verdubbeling. Bijna een kwart (23%) van de uitgaanders had de laatste maand amfetamine gebruikt. In 2008 was dat nog 6%. Gebruik van ecstasy tijdens de uitgaansavond in de club of op de rave steeg van 9% naar 29%. Gebruik van amfetamine tijdens de uitgaansavond steeg van 4% naar 13%. De stijging in het gebruik van ecstasy en speed kwam vooral voor rekening van de ravers, maar ook de clubbers van 2013 gebruikten deze middelen vaker dan in 2008. Op de uitgaansavond namen ravers veel vaker dan clubbers ecstasy (42% en 17%) en amfetamine (34% en 14%).

De dosering van ecstasypillen was in 2013 historisch hoog: gemiddeld 148 mg MDMA per pil. Er was veel variatie in de dosering, maar bijna twee op de drie pillen (64%) waren hoog gedoseerd (> 140 mg MDMA). De afgelopen jaren heeft amfetamine (speed) onder trendsetters in het Amsterdamse uitgaansleven een steeds positiever imago gekregen. Speed is relatief goedkoop. Overigens bestond wat in 2013 als amfetamine werd verkocht vaak grotendeels uit cafeďne.

Bescheiden belangstelling voor nieuwe psychoactieve stoffen (NPS)
Vooral na de ‘ecstasycrisis’ van 2009 is het aanbod van NPS onstuimig gegroeid. Het gebruik van NPS beperkt zich echter meestal tot experimenteren. Tot nu toe blijft het actuele gebruik op een veel lager niveau dan dat van de ‘klassieke’ middelen. Zo had 15% van de clubbers en ravers wel eens 4-FA (4-fluo) genomen, maar lag het gebruik in de laatste maand op 1%. Mephedrone, dat in sommige Europese landen snel populair werd tijdens de ‘ecstasycrisis’, is bij de Amsterdamse uitgaanders nooit echt aangeslagen en wordt hier tegenwoordig nauwelijks nog gebruikt.

Bron: Bonger Instituut (UvA), Jellinek Preventie

]]>
Fri, 25 Jul 2014 10:00:00 +0200http://azarius.nl/news/604/Amsterdamse_clubbers_en_ravers_drinken_stevig_en_nemen_meer_ecstasy/
<![CDATA[Het verschil tussen ritueel en recreatief gebruik van psychedelica]]> http://azarius.nl/news/603/Het_verschil_tussen_ritueel_en_recreatief_gebruik_van_psychedelica/
Er zijn namelijk zes verschillende soorten hersengolven, met ieder een eigen frequentiegebied, wat resulteert in een bepaalde vorm van bewustzijn:

1 Alfa (8-12Hz) golven hangen samen met een toestand van ontspanning.

2 Bta (16-38Hz) golven zijn erop gericht om stressvolle situaties het hoofd te beiden. Het sterke Ik gevoel is het product van bta golven.

3 Thta (4-8Hz) golven ontstaan in diep ontspannen toestand. Deze golven worden ook wel de creatieve laag genoemd.

4 Delta (0,5-4 Hz) golven komen voor bij baby's en tijdens de diepe slaap.

5 Gamma (30-80 Hz) golven komen voor bij sterke mentale activiteit, zoals angst, het oplossen van problemen en hoge staat van alertheid.

6 Senso-Motorische-Ritmische (12-16Hz) golven ontstaan tijdens fysieke rust en sterk sensomotorisch bewustzijn.

Effecten van psychedelica op hersengolven
Het blijkt dat recreatief gebruik van LSD, psilocybine en ayahuasca ervoor zorgt dat de alfa- en thta golven afnemen en de bta golven toenemen, oftewel het ego wordt versterkt. Dit in tegenstelling tot een ayahuasca ceremonie, waarbij juist de alfa- en thta golven toenemen en de bta golven afnemen, wat leidt tot een kleiner IK-besef. Dit verschil in effect is uitgebreid wetenschappelijk aangetoond door mensen tijdens een trip, al dan niet recreatief ondergaan of ceremonieel geleid, aan een EEG scan te koppelen. [1]

Als er een totaal ander hersengolfpatroon wordt gevonden, is er ook sprake van een andere vorm van bewustzijn. Nu rijst natuurlijk de vraag hoe het mogelijk is, dat een sjamanistisch ritueel een bijdrage levert aan bewustzijnsverandering. Op zich is dit niet zo moeilijk te verklaren. Het gebruik van psychedelica is namelijk niet de enige manier hoe we gericht ons bewustzijn kunnen veranderen. Zo resulteert meditatie eveneens in een andere staat van bewustzijn.

De kracht van meditatie
Er is veel onderzoek gedaan naar verschillende vormen van meditatie en de verandering van bewustzijn. Ook in dit geval werden er EEG scans gemaakt van mensen die verschillende vormen van meditatie beoefenden, wat resulteerde in verschillende vormen van bewustzijn. [2][3][4][5]

Tijdens een sjamanistisch ritueel wordt er eveneens gebruik gemaakt van allerlei meditatietechnieken, zoals het staren in een vuur, ritmische zang en dans, het uitspreken van mantra's of gewoon pure stilte. Kortom een sjamanistisch ritueel met psychedelica benvloedt het bewustzijn op twee manieren: namelijk door toediening van psychedelica en het ondergaan van meditatie technieken. Blijkbaar leidt deze combinatie tot een geheel andere vorm van bewustzijn dan wanneer je alleen gebruik maakt van psychedelica. Om die reden zijn sommigen van mening dat de uitwerking en daardoor waarde van een sjamanistisch ritueel niet te vergelijken is met een tripje op de dansvloer.

Tegelijkertijd is het natuurlijk interessant om te beseffen dat we onze psychedelische trip kunnen benvloeden door tijdens een trip meditatietechnieken toe te passen. Om die reden is in de Azarius encyclopedie een zeer uitgebreid hoofdstuk opgenomen over meditatie. Wil je je namelijk toeleggen op meditatie dan is het verstandig om te beseffen, dat meditatie niet altijd zonder gevaar is. Het artikel in de encyclopedie zal hier dieper op ingaan.

Bronnen1. Erik Hoffmann, Effects of a Psychedelic, Tropical Tea, Ayahuasca, on the Electroencephalographic (EEG) Activity of the Human Brain During a Shamanistic Ritual.


2. J.P Banquet, Spectral analysis of the EEG in meditation, Electroencephalography and Clinical Neurophysiology, Volume 35, Issue 2, August 1973, Pages 143151.


3. H.-Y. Huang1 , P.-C. Lo1, EEG dynamics of experienced Zen meditation practitioners probed by complexity index and spectral measure, 2009, Vol. 33, No. 4 , Pages 314-321.


4. L.I. Aftanas,, S.A. Golocheikine, Human anterior and frontal midline theta and lower alpha reflect emotionally positive state and internalized attention: high-resolution EEG investigation of meditation Neuroscience Letters, Volume 310, Issue 1, 7 September 2001, Pages 5760.


5. Tetsuya Takahashia, Tetsuhito Murataa,Toshihiko Hamadab, Masao Omoria, Hirotaka Kosakaa, Mitsuru Kikuchic, Haruyoshi Yoshidab, Yuji Wadaa Changes in EEG and autonomic nervous activity during meditation and their association with personality trait, International Journal of Psychophysiology Volume 55, Issue 2, February 2005, Pages 199207.


]]>
Mon, 21 Jul 2014 00:00:00 +0200http://azarius.nl/news/603/Het_verschil_tussen_ritueel_en_recreatief_gebruik_van_psychedelica/
<![CDATA[Soms zit het mee]]> http://azarius.nl/news/602/Soms_zit_het_mee/

Lichte opkikker


Voor de wat lichtere, eventueel dagelijkse, opkikker kun je goed 5-HTP of L-tryptofaan als supplement innemen. L-Tryptofaan wordt in het lichaam omgezet in o.a. serotonine. Deze stof speelt een grote rol in het reguleren van de stemming, eetlust en slaap. Daarnaast zorgt het voor meer vitaliteit en uithoudingsvermogen.

5-HTP is een voedingssupplement voor een goede gemoedstoestand, nachtrust en ter vermindering van de eetlust.

Ook kun je een lekker theetje van het Mexican tarragon extract zetten; zeker als je hebt gedronken om de pijn te verzachten. Dit heeft een zachte, zoetige anijssmaak. In Mexico werd het traditioneel gebruikt als thee om de maag mee te kalmeren, ter ontspanning en om de symptomen van een kater te verminderen.

Klik hier voor meer after party supplementen.


Iets sterkers


Heb je iets nodig met wat meer power, probeer 2 capsules van de Dance-E of Party-E en ga uit je dak.

Je kunt ook kiezen voor een Happy Cap pack. Dit pakket geeft je de kans om alle populaire, opnieuw geformuleerde Happy Caps uit te proberen met een fikse korting. Bevat Party-E, Lounge-E, Sex-E, Euphor-E en Trip-E.


Libido boost


Voor als je libido omlaag is gegaan door beklemmende omstandigheden: Libido Forte en BlueXtreme zijn allebei erg effectieve lustopwekkers. Een capsule is al genoeg om weer in de mood te komen.


Hevige frons


Ben je momenteel echt in een slecht humeur, dan raden we kanna UC extract aan. Dit extract bevat een hogere concentratie van de alkalode mesembrine dan andere kanna extracten, wat deze versie veel krachtiger maakt. Euforisch en ontspannend effect.


Ultieme ontspanning


En tot slot, voor de mensen die echt eventjes hun sokken eraf willen ontspannen, adviseren we kratom. Kratom (Mitragyna speciosa) komt van nature voor in de regenwouden van Zuid-Oost Azi, voornamelijk Thailand en Maleisi, waar het gebruikt wordt als alternatief voor opium. De voornaamste actieve stof is mitragynine, bekend om de positieve invloed op het humeur. Het stimuleert ook het lichaam en zet aan tot activiteit.

Er zijn diverse kratom soorten beschikbaar maar over het algemeen zijn de effecten zijn stimulerend en euforisch bij een lage dosis en neigen naar kalmerend en narcotisch bij een hogere dosis. De effecten zijn snel te merken en kunnen enkele uren duren.

]]>
Wed, 16 Jul 2014 08:00:00 +0200http://azarius.nl/news/602/Soms_zit_het_mee/
<![CDATA[World Ayahuasca Conference 2014]]> http://azarius.nl/news/598/World_Ayahuasca_Conference_2014/ ayahuasca drank. Veel mensen hebben levensveranderende ervaringen gehad dankzij ayahuasca ceremonies. Het kan niet worden vergeleken met het trippen op een recreatief middel; het is een krachtige en vooral spirituele reis naar je ware zelf en een manier om antwoorden te krijgen. Het buitengewone effect van ayahuasca is moeilijk te beschrijven aan degenen die het niet hebben meegemaakt.

Maar de wereld is bang voor entheogenen, bang om de controle te verliezen. De therapeutische voordelen van ayahuasca worden grotendeels genegeerd door overheden en wetenschappers, omdat psychedelica helaas door velen nog steeds gezien worden als een bedreiging. Een bedreiging die men veel liever verbiedt in plaats van onderzoek te doen naar de mogelijkheden. De onduidelijke legaliteit van ayahuasca helpt ook niet. Landen die het gebruik van ayahuasca toestaan doen dit vaak alleen in religieuze context (Santo Daime kerk). De wereld weet dus heel weinig over de wonderen van dit drankje uit de Amazone. En dat is heel erg jammer.

De World Ayahuasca Conference, georganiseerd door de ICEERS Foundation, heeft als doel om de aandacht op ayahuasca te vestigen en alle onderwerpen die daarbij komen kijken. Van 25 tot en met 27 september in het zonnige Ibiza, Spanje, brengt de conference vooraanstaande wetenschappers, juristen, artsen, milieuactivisten en andere experts samen om de uitwisseling van ervaring en kennis te vergemakkelijken. Meer dan 100 internationale sprekers komen aan het woord.

Het programma bestaat uit drie dagen met o.a. workshops, debatten, sociale events en het Ayahuasca Film Forum, waar meer dan twintig documentaires over ayahuasca getoond worden. De conference vindt plaats in het Palau de Congressos op Ibiza. Op www.aya2014.com vind je aanvullende informatie over de conferentie en tickets.]]>
Fri, 11 Jul 2014 08:00:00 +0200http://azarius.nl/news/598/World_Ayahuasca_Conference_2014/
<![CDATA[De vader van de legalisatiebeweging: Jack Herer]]> http://azarius.nl/news/595/De_vader_van_de_legalisatiebeweging__Jack_Herer/ meest geprezen wietsoort jouw naam draagt, dan zegt dat wat. Deze eer is voor Jack Herer, de activist die de strijd voor legalisatie in de VS decennialang aanvoerde. Hij bracht talloze verborgen feiten aan het licht en liet de loftrompet luid schallen.

Geen geboren blower
Jack Herer (1939 - 2010) leefde tot zijn 30e als overtuigd republikein. Een veteraan die zijn zoon naar een conservatieve senator noemde, een echtgenoot die van zijn eerste vrouw wilde scheiden toen hij hoorde dat zij wiet had gerookt. Dat veranderde radicaal toen een volgend liefje Jack wist te overtuigen om een hijsje te nemen.

Keizer van cannabis
Na dat eerste hijsje gingen de vooroordelen overboord en trok Jack op onderzoek uit. Hij dook artikelen op uit vooroorlogse kranten, propaganda uit de krochten van ambtelijke archieven, medicijnen uit vervlogen tijden… En publiceerde de catalogus ‘The Emperor Wears No Clothes’, gedrukt op henneppapier en tegenwoordig online beschikbaar (maar nog altijd veel mooier in printversie). Zijn passie leverde hem de eretitel ‘the emperor of hemp’ op.

De hennepauto
In Jack Herer’s boek lees je dat biobrandstoffen helemaal niet zo innovatief zijn als ze vandaag de dag gepresenteerd worden. Het idee is zo oud als de dieselmotor zelf. De motor die Rudolf Diesel op de wereldtentoonstelling van 1900 presenteerde, liep op pindaolie. En Henry Ford showde in 1941 een auto met een carrosserie van hennepvezels en tank gevuld met hennepolie.Hemp for victory!
Hennep was eeuwenlang een belangrijk landbouwproduct, ook in de VS. In 1937 werd het echter door middel van zware belastingen ontmoedigd om hennep te verbouwen. Deze grondstof werd hard gemist tijdens de tweede wereldoorlog. Daarom liet de regering in 1942 een promotiefilm maken, waarin de zegeningen van het plantje uitgebreid werden bezongen. Na de oorlog moest hennep weer wijken en werd deze hele geschiedenis ontkend… tot Jack Herer het filmpje wist op te duiken.De legende leeft
Jack Herer geloofde in de potentie van hennep. Een duurzame voedings- en energiebron. Een natuurlijke bron van grondstof voor papier, kleding en bouwmaterialen. Een natuurlijk medicijn voor velen kwalen. En een redelijk onschuldig recreatief middel. Mede dankzij Jack Herer groeit wiet in de VS na een 80-jarige heksenjacht weer uit het verdomhoekje. Laten we hopen dat het Amerikaanse volk deze vrijheid naar de rest van de wereld brengt.

Leve Jack Herer!]]>
Mon, 07 Jul 2014 00:00:00 +0200http://azarius.nl/news/595/De_vader_van_de_legalisatiebeweging__Jack_Herer/