<![CDATA[Azarius News]]> http://azarius.nl/news/ The Very Advanced, Utterly Cool, Super Duper Azarius RSS Generator v2.34.445 info@azarius.net (azarius.net) <![CDATA[Wie weet wat van wiet? Tijd voor een quiz!]]> http://azarius.nl/news/613/Wie_weet_wat_van_wiet__Tijd_voor_een_quiz/
We hebben daarom een korte quiz gemaakt; een leuke manier om je kennis te peilen en wie weet zelfs nog wat op te steken. De allereerst quiz in de reeks richt zich op wiet en vaporizers. Spannend!

Weet jij genoeg om uitgeroepen te worden tot professor Cannabis? Doe hier de Azarius kennisquiz en je komt er snel achter. Als je langs alle zes multiple choice vragen weet te komen wacht er misschien zelfs een kleine beloning...

En lieve mensen, graag geen antwoorden posten in de reacties.]]>
Mon, 15 Sep 2014 13:00:00 +0200http://azarius.nl/news/613/Wie_weet_wat_van_wiet__Tijd_voor_een_quiz/
<![CDATA[Britse psychologen tegen de ban op psychedelische middelen]]> http://azarius.nl/news/616/Britse_psychologen_tegen_de_ban_op_psychedelische_middelen/ The British Psychological Society, volledig in het teken van de trip.

A brave new world for psychology?
Dat is de titel van deze speciale editie. Wat voorzichtig misschien, door dat vraagteken aan het einde. Want als het aan de Britse psychologen ligt, gaat die nieuwe wereld er zeker komen. Deze quote komt uit het artikel 'How do hallucinogens work in de brain?':

"Voor diegenen van ons die de mazzel hebben om onderzoek te doen naar de 'klassieke' hallucinogenen, leeft een sterk gevoel dat we werken aan baanbrekend onderzoek voor de psychofarmacologie."

Want bewustzijn, wat is dat eigenlijk…
In het openingsartikel steekt professor David Nutt zijn enthousiasme niet onder stoelen of banken. Volgens hem is een psychedelische trip één van de interessantste ervaringen die een mens kan hebben. En deze ervaring biedt ons bovendien de kans om ons bewustzijn beter te begrijpen. Hij citeert bewustzijnsonderzoeker, psychotherapeut en psychiater Stanislav Grof.

"Psychedelische middelen, wanneer ze verantwoord en met juiste voorzichtigheid gebruikt worden, kunnen voor psychiatrie betekenen wat de microscoop betekende voor de biologie of de telescoop voor de astronomie. Deze instrumenten maken het mogelijk om belangrijke processen te bestuderen die onder normale omstandigheden niet direct geobserveerd kunnen worden."

Die quote dateert van 1975. Het is nu 2014, we zijn bijna 40 jaar verder. De Hubble Space Telescope, de Large Hadron Collider – over sterren en moleculen weten we veel meer. Maar met het het begrip van ons bewustzijn zijn we niet veel opgeschoten.

Einde aan wetenschappelijke censuur
Door de repressie van psychedelische middelen heeft het onderzoek naar ons bewustzijn zo goed als stil gestaan. David Nutt hierover:

"Voor mij – en dan spreek ik hier als voormalig voorzitter van de adviesraad van de Britse regering over drugsmisbruik – is het verbod gebaseerd op leugens over de impact op de gezondheid, terwijl de potentie voor onderzoek en behandelingen buiten beschouwing blijft."

"De mislukking van de wetenschappelijke gemeenschap, en neurowetenschappers in het bijzonder, om te protesteren tegen het verbod op onderzoek naar hallucinogenen is één van de meest schokkende dwalingen in het wetenschappelijk leiderschap van de laatste eeuw, en dit moet rechtgezet worden."

Statements die wij alleen maar kunnen onderschrijven.

Deze editie is online beschikbaar
Deze september editie van The Psychologist is zojuist uitgekomen. In totaal bevat het tijdschrift zes artikelen, onder meer over het gebruik in oude culturen, Hallucinogen Persisting Perception Disorder (HPPD), psychedelische literatuur en therapeutische mogelijkheden. Wij gaan er eens goed voor zitten en komen er ongetwijfeld op terug. Alle artikelen kun je online inzien en downloaden (pdf). ]]>
Mon, 15 Sep 2014 00:00:00 +0200http://azarius.nl/news/616/Britse_psychologen_tegen_de_ban_op_psychedelische_middelen/
<![CDATA[Bijeenkomst van psychonauten: feesten voor een betere wereld]]> http://azarius.nl/news/615/Bijeenkomst_van_psychonauten__feesten_voor_een_betere_wereld/
Deze zomer was Azarius aanwezig op Boom in Portugal en "in de Vortex" op Psy-Fi in Nederland. Het is niet alleen de alom aanwezige kunstwerken en inrichting van deze festivals die zijn genspireerd door de psychedelische ervaring; of de muziek die probeert andere staten van bewustzijn op te wekken; het hele festival is eigenlijk ontworpen om te experimenteren en om de inzichten die een dergelijke ervaring je geven toe te passen.

Het festival is een groot speelterrein waarin de deelnemers kunnen spelen met hun identiteit: verkleden in de meest opvallende outfits of losgaan met gezichts- en bodypaint. Naast muziekpodia boden Boom en Psy-Fi ook ruimten gewijd aan spiritualiteit en genezing, wat men kon bezoeken voor massages, tantra workshops, meditatie, yoga, diverse ceremonies en therapien. Truffels zijn legaal in Nederland, dus het was zelfs mogelijk om truffelceremonies te houden op Psy-Fi, wat 's nachts plaatsvond in de verste tipi.

Boom, een tweejaarlijkse bijeenkomst rond de volle maan van augustus, vierde dit jaar alweer haar 10e editie. Het leefritme van deze tijdelijke psychedelische samenleving op de stoffige heuvels van een groot meer bestond een week lang afwisselend uit zwemmen, feesten en mensen van over de hele wereld ontmoeten - er waren bezoekers uit 152 landen aanwezig!

Er waren lezingen en groepsdiscussies over een breed scala aan onderwerpen, plekken om drugs te laten testen en de 'Kosmicare': een EHBO-post voor mensen die een slechte trip hadden. Grote tuinen met bloemen, groenten en kruiden -om te plukken - werden gebouwd met behulp van de compost uit de toiletten van de vorige editie. Om de ecologische voetafdruk van festivalbezoekers zoveel mogelijk te beperken was de ingang voor mensen met fiets gratis.

Psy-fi hield haar tweede editie; veel grootser dan het eerste event. In het waterrijke Nederlandse landschap ontstonden er meerdere muziekpodia, een heilig eiland en een magisch bos.

Waar gaan deze festivals over? Is het slechts een week van feesten en het ontsnappen aan je dagelijkse routine? Of gaat het ook om wat je na zo'n ervaring weer mee terugneemt naar huis; inspiratie en denkbeelden, die je vervolgens weer integreert in de 'echte wereld'?

Vaak worden deze festivals een transformerende ervaring genoemd. Is dit een opleving van 'hippie-isme', samengevoegd met moderne technieken zoals elektronische muziek en lichteffecten? Gaat het puur om het creren van de ultieme trip setting? Misschien dat allemaal wel.

En over dansen, dansen en nog eens dansen, natuurlijk.]]>
Tue, 09 Sep 2014 00:00:00 +0200http://azarius.nl/news/615/Bijeenkomst_van_psychonauten__feesten_voor_een_betere_wereld/
<![CDATA[Gehaktballen! Azarius website nu ook in het Zweeds]]> http://azarius.nl/news/614/Gehaktballen_Azarius_website_nu_ook_in_het_Zweeds/
Onze vrienden uit het noorden kunnen eindelijk de site navigeren in hun eigen (nogal vreemd uitziende) taal. Alles van categoriebeschrijvingen tot het afrekenen en klantenservice-informatie is voor het shopgemak vertaald.

Eerlijk is eerlijk, het is het minste wat we voor jullie konden doen, gezien we zulke grote fans zijn van IKEA en gehaktballen.

Bekijk hier de Zweedse versie van Azarius: Azarius.se of kies de Zweedse vlag in de taalselectie bovenaan de pagina.

- Team Azarius]]>
Wed, 03 Sep 2014 00:00:00 +0200http://azarius.nl/news/614/Gehaktballen_Azarius_website_nu_ook_in_het_Zweeds/
<![CDATA[Koffietijd: doe het verstandig!]]> http://azarius.nl/news/611/Koffietijd__doe_het_verstandig/
Het debat rondom de drug cafene gaat enkel en alleen over de bereiding. De n vindt een Senseo prima te doen. De ander zweert bij een espressomachine die 15 bar aantikt. Over de uitwerking op lichaam en geest heeft niemand het. Jammer, want het gaat om een potent goedje waar je je voordeel mee kunt doen. Maar waar je net zo makkelijk je dag mee kunt verpesten.

Uit een onderzoek dat dit jaar gepubliceerd werd, blijkt dat cafene een positief effect heeft op het geheugen. Een groep van 160 proefpersonen bekeken een serie afbeeldingen. Daarna kregen ze een placebo of een cafenepil die gelijkstaat aan een doorsnee kop koffie. Een dag later werd getest of de proefpersonen de beelden nog herkenden.

De groep die een shotje cafene had gehad, bleek daar beter in. Het verschil zat vooral in de details: het ging vooral beter bij het onderscheiden van afbeeldingen met kleine verschillen. Bron: nature neuroscience.

En ook sporters hebben baat bij cafene. Een goeie bak koffie maakt je alerter en energieker. Je reactiesnelheid gaat omhoog. En je hebt het gevoel het allemaal wat makkelijker gaat. Cafene is dus zeker een prestatiebevorderend middel geschikt voor duursport en intervalsport (voetbal, hockey, tennis). Het best pak je je dosis een uur voor de wedstrijd.

Maar maak het niet te gek, het is niet zo dat je als Lance Armstrong over het viaduct fietst als je maar genoeg latte machiatos wegtikt. De sweet spot ligt tussen de 3 en 6 milligram cafene per kilo lichaamsgewicht. Ga je daar overheen, dan heeft het een averechts effect.

Te is nooit goed. Een overdosis cafene waarom zouden we het anders noemen zorgt juist voor lichamelijke en mentale problemen. Een verhoogde hartslag en overprikkelde darmen. Een opgejaagd gevoel, prikkelbaarheid, nervositeit en slapeloosheid. Je zult het wel herkennen, we hebben allemaal weleens een doppio teveel gepakt.

Het effect van cafene varieert van persoon tot persoon: daarin verschilt het niet van andere stimulerende stofjes. Maar hoeveel krijg jij eigenlijk binnen? Dat kun je eigenlijk nooit weten. Gemiddeld ligt de hoeveelheid cafene in een kopje koffie tussen de 90 en 225 milligram. Dat is gemiddeld, hetzelfde bakje troost kan van dag tot dag tot wel 300 milligram schommelen.

Wil je echt serieus profiteren van cafene, kun je de dosis niet aan toevalligheden overlaten. Dan wil je precies weten hoeveel je binnenkrijgt, zodat je kunt uitvinden wat voor jou het beste werkt. En dan kom je uit bij BLAST cafenecapsules.

Misschien wil je moeder ook een pakje? ]]>
Fri, 22 Aug 2014 00:00:00 +0200http://azarius.nl/news/611/Koffietijd__doe_het_verstandig/
<![CDATA[Azarius belevenissen: GHB]]> http://azarius.nl/news/609/Azarius_belevenissen__GHB/
Vaak wordt beweerd dat het altijd belangrijk is je goed te informeren over een bewustzijns-veranderend middel, alvorens het de eerste keer te gebruiken. Dit is natuurlijk logisch, maar in het geval van een nieuw middel, zijn de lange termijn effecten onbekend. Hierdoor is eigenlijk geen goede informatieverschaffing mogelijk. Een triest voorbeeld hiervan is het middel GHB. Hieronder een minder mooie herinnering over een middel, dat ooit als onschadelijk werd beschouwd.

'Mostly harmless'
Toen ik zestien jaar oud was, kreeg ik van mijn broer de drugsbijbel 'Uit je bol', geschreven door Gerben Hellinga en Hans Plomp. Ondanks dat ik in mijn hele jonge leven slechts enkele blowtjes had gerookt, las ik dit boek in n adem uit. Het fascineerde mij namelijk mateloos, dat het bewustzijn doelgericht kan worden gemanipuleerd. Hans en Gerben beschreven op luchtige toon per middel de voors en tegens. Zo begon ik goed voorgelicht aan paddenstoelen, salvia, XTC en DMT, vooral psychedelica hadden mijn voorkeur.

Op mijn twintigste (2002) kwam ik samen met een aantal vrienden in aanraking met GHB. Wij gebruikten allen de gids 'Uit je bol' en zochten dan ook snel op, wat onze druggoeroes over dit middel zeiden. Zo lazen wij: GHB geeft een ontspannen opwekkend gevoel, werkt seksueel ontremmend, is niet verslavend, is niet slecht voor het lichaam, heeft weinig bijwerkingen, op zichzelf kan het geen kwaad, maar meng het niet met alcohol, dat kan leiden tot acute bewusteloosheid.

Gerustgesteld door deze woorden, waagden we ons aan de tamelijk nieuwe drug. Algauw leken Hans en Gerben gelijk te hebben, want GHB liet je inderdaad met volle teugen genieten en de volgende dag stond je redelijk fris op je werk. Wij vonden dit dan ook een fantastisch middel. De alcohol deden we daarom massaal de deur uit en vanaf dat moment namen we ieder weekend een gappie; zo werd een dosis GHB in die tijd genoemd. Helaas bleek al snel dat er een addertje onder het gras zat. GHB is namelijk erg moeilijk te doseren. Wanneer je maar iets teveel neemt, verlies je het bewustzijn.

Niet alles wat blinkt is goud
Sommige van mijn vrienden hadden totale black-outs of nog erger ze ondergingen een delirium. Ook ik kreeg hiermee te maken. Soms lag ik op de grond en was er alleen een zwart gat. Soms werd ik ergens wakker, niet wetend hoe daar ooit terecht te zijn gekomen. Soms bleek ook dat ik allemaal dingen gedaan had, die ik me niet meer kon herinneren, maar omdat het zo lekker spul was, namen velen deze bijverschijnselen voor lief. Ik kreeg echter een steeds grotere afkeer voor GHB, want naar mijn idee is het niet normaal als mensen tijdens het feesten drie uur bewusteloos op de grond liggen.

Na ieder incident ging ik dan ook heviger twijfelen aan deze zogenaamd veilige drug. Zeker toen ik op een dag ontwaakte uit een GHB coma en van mijn vrienden een horrorverhaal hoorde, dat over mijn personage ging, maar waar ik me niets van kon herinneren. Vanaf dat moment besloot ik dat het genoeg was. Ik was voorgoed klaar met de GHB.

GHB verslaving
Dit bleek echter gemakkelijker gezegd dan gedaan, want de GHB trok aan me. Een weekend zonder voelde incompleet. Het smeekte me haast om te gebruiken. Tegelijkertijd zei iets in mij, dat ik moest stoppen. Het was niet gemakkelijk, maar als enige van mijn vriendengroep zwoer ik de GHB af en tegenwoordig ben ik reuzeblij met dit besluit. GHB is namelijk niet alleen moeilijk te doseren, achteraf blijkt het ook zeer verslavend te zijn. Van mijn vriendengroep zijn er dan ook zeker vijf zwaar verslaafd geraakt.

Met sommige van hen heb ik af en toe nog steeds contact. Om de drie uur nemen zij een dosis GHB. Zware GHB verslaafden 'slapen' zelfs alleen nog in cyclussen van drie uur, want zolang werkt GHB. Na drie uur worden ze wakker, om een nieuwe dosis te nemen. Doen ze dit niet, dan krijgen ze last van afkickverschijnselen, zoals: plotselinge angsten, depressie, leer- en concentratieproblemen, spanning, slapeloosheid, overvloedig zweten, trillen, krampen, spierpijn, hartritmestoornissen, delirium, hallucinaties, psychosen en/of een epileptische toeval. Zware GHB verslaafden drinken zichzelf dus iedere avond in een lichte coma. Het regelmatig out gaan lijdt echter tot hersenschade vanwege zuurstofgebrek aan de hersenen.

Daar komt bij dat een GHB verslaving n van de moeilijkste verslavingen is om vanaf te komen. Zoals de afkickverschijnselen bij een heroneverslaving namelijk met methadon kunnen worden tegengegaan, zo zijn er geen goede middelen, die helpen bij het afkicken van GHB. Alleen het langzaam afbouwen van de dosis lijkt tot nu toe effectief om van deze verslaving af te komen. Dit is uiteraard niet eenvoudig. Wat voor ons ooit een sprookjesachtige drug leek, is voor velen in een nachtmerrie veranderd. De nieuwe 'Uit je Bol' beweert dan ook een geheel ander verhaal over GHB.

Een wijze les
Overigens is Hans en Gerben niets te verwijten, want twaalf jaar geleden kende niemand de gevaren van GHB. Ze hebben mij niet gedwongen iets in te nemen, het was mijn keus. Ik vertel mijn verhaal vooral om te waarschuwen dat in het geval van een nieuw middel, de informatie erover soms onbetrouwbaar is.

Daarom blijft het altijd belangrijk om zelf te voelen wat een middel met je doet en niet blindelings allerlei informatie bronnen te volgen. Pas goed op jezelf en je vrienden. Doe grondig onderzoek en wees voorzichtig met wat je neemt. Of neem gewoon geen onbekende middelen.

Bekijk de Azarius encyclopedie voor meer informatie over het veilig gebruiken van psychedelica.]]>
Mon, 18 Aug 2014 00:00:00 +0200http://azarius.nl/news/609/Azarius_belevenissen__GHB/
<![CDATA[Nu spreekt Dennis McKenna]]> http://azarius.nl/news/608/Nu_spreekt_Dennis_McKenna/
In de familie
Net als zijn oudere broer Terence McKenna kiest Dennis voor een botanische studie. Samen trekken ze de wereld over om onderzoek te doen naar geneeskrachtige planten. Met zijn broer brengt hij enkele boeken over psychoactieve planten uit. Maar Dennis focust zich niet alleen op hallucinerende middelen. Zo schrijft hij met twee andere vakgenoten Botanical Medicines: the Desk Reference for Major Herbal Supplements.

Op de achtergrond
In tegenstelling tot Terence, lijkt Dennis McKenna niet de natuurlijke behoefte te hebben om zijn boodschap breed uit te dragen en het publiek op de banken te krijgen. Hij kiest voor een gangbare wetenschappelijke carrire. Zo verdient hij enige tijd zijn brood met de ontwikkeling van cosmetische producten, uiteraard op organische basis. En werkt hij als docent aan verschillende universiteiten.

Daar is Dennis
De voor de medicinale mogelijkheden van psychotrope planten neemt weer toe. Daarmee leeft ook de behoefte aan mensen die het woord kunnen voeren. En nu treedt Dennis op de voorgrond misschien omdat zijn broer het niet meer kan doen. Documentairemakers doen een beroep op hem, onder meer die van de onlangs door ons genoemde Neurons to Nirvana en DMT: The Spirit Molecule. Hij spreekt op bijeenkomsten, is te gast in radioprogrammas en podcasts, en heeft een boek uitgebracht over zijn avonturen met Terence.

Respectabele psychonaut
Misschien heeft hij niet het charisma van Timothy Leary maar die schoot zijn doel uiteindelijk ver voorbij. Misschien betoogt hij niet zo betoverend als Terence McKenna maar die vloog daarbij soms gierend uit de bocht. Wat Dennis McKenna wel heeft? Wetenschappelijke accolades, een brede kijk op het leven en een meer dan respectabele achtergrond. En dat maakt hem misschien wel de meest geschikte woordvoerder voor deze tijd.Afbeelding afkomstig van: www.psychointegrator.com]]>
Wed, 13 Aug 2014 00:00:00 +0200http://azarius.nl/news/608/Nu_spreekt_Dennis_McKenna/
<![CDATA[Docu’s en films voor psychonauten]]> http://azarius.nl/news/606/Docu_s_en_films_voor_psychonauten/
Documentaire kijken
Het grote publiek raakt langzaamaan bekend met het medisch gebruik van marihuana. De dikke laag van onwetendheid en vooroordelen brokkelt langzaam af. Hiermee komen ook andere ‘drugs’ in een ander daglicht te staan. En pakken documentairemakers het onderwerp op.

Een opvallende documentaire is DMT: The Spirit Molecule (2010). Een reconstructie van het wetenschappelijk onderzoek naar DMT van Rick Strassman. Interviews met een handvol van de 60 deelnemers aan het experiment levert onvergetelijke trip reports op, ondersteund door weergaloze visuals. Onze kanttekening... voor iemand die nog nooit getript heeft blijft het een ver van mijn bed show.

Interessanter daarom, vinden we Neurons to Nirvana (2013). Deze documentaire schetst namelijk een breder beeld. Aan bod komen zowel traditionele middelen (ayahuasca, mescaline) als die uit het lab (LSD, MDMA). En ook politieke achtergronden en sociologische aspecten.

Filmpje pakken
Een avondje relaxen met een goeie film? Aan films met het thema drugsgebruik geen gebrek. Jammer alleen dat deze vaak vooroordeel bevestigend werken. Gebruikers gaan steevast naar de klote. Hollywood heeft weinig oog voor de bewuste gebruiker.

Een fijne uitzondering is Taking Woodstock (2009). De trailer is één grote spoilerband, dus die gaan we niet linken. Deze uiterst relaxte film speelt in de seventies. De hoofdpersoon is de innemende dorpsjongen Elliot, die over een vergunning beschikt om zijn jaarlijkse poëzie- en muziekfestival te organiseren. Daar komen elk jaar weer een handvol dorpsgenoten op af. Dit jaar komen er meer…

Het gaat er ruiger aan toe in Blueberry (2004). Een spaghetti western gebaseerd op de stripboekserie over de cowboy Blueberry. Fans van deze stripboeken zijn niet bepaald enthousiast over de verfilming. De stripheld (of tripheld) zit namelijk met enige regelmaat aan de mescaline. Dat doet hij in de stripboeken nooit.

In de film wel, en daarom zien wij psychonauten er wel wat in. De regisseur heeft hiervoor gekozen omdat de tekenaar van Blueberry, Jean Giraud, de psychedelische ervaring regelmatig opzocht. En ook regisseur Jan Kounen is geen vreemde van psychotrope planten. De tripscenes voelen dan ook – we kunnen het niet anders zeggen – uiterst realistisch.

Tips? Graag!
We zitten zelf ook weleens een avondje op de bank… Heb je kijktips voor ons? We horen het graag! ]]>
Fri, 08 Aug 2014 00:00:00 +0200http://azarius.nl/news/606/Docu_s_en_films_voor_psychonauten/
<![CDATA[Nieuw en exclusief bij Azarius: Utopia]]> http://azarius.nl/news/610/Nieuw_en_exclusief_bij_Azarius__Utopia/
Utopia is met name bedoeld voor de gevorderde psychonaut, want het bevat een krachtige combinatie van Mitragyna speciosa extract en Hawaiian Baby Woodrose. Deze combinatie zorgt voor een tweeledige werking. In eerste instantie roept het een ontspannen sfeer op, daarna komen de psychedelische effecten, deze synergie zorgt voor een zeer aangename trip.

Utopia zorgt voor andere gedachtegangen, een intensere kleurbeleving en closed eyes visuals. De kratom werkt ontspannend en zorgt voor een hele fijne body high. Als je eenmaal de effecten ervaart kun je in een soort utopische staat raken waarin alles goed is. Een aanrader voor een dagje in de natuur of om samen met een klein groepje vrienden een diepere connectie aan te gaan.

Utopia is een sterke psychedelica met duidelijk merkbare effecten en daarom met name geschikt voor de gevorderde psychonaut. Utopia is absoluut geen party formule en we raden aan dezelfde voorzorgsmaatregelen te nemen als bij truffels. De ideale setting is thuis of in de natuur; thuis op de bank met goede muziek of in het bos met een goede vriend. Kortom, in een rustige omgeving. Een trip duurt 5-6 uur.

Ga naar de Utopia productpagina om het te bestellen.]]>
Mon, 04 Aug 2014 00:00:00 +0200http://azarius.nl/news/610/Nieuw_en_exclusief_bij_Azarius__Utopia/
<![CDATA[Ain't no party like a Holi party]]> http://azarius.nl/news/605/Aint_no_party_like_a_Holi_party/
We waren niet aan het trippen maar hebben gestrooid en gesmeten met gekleurd Holi poeder!Geen enkele opening werd gespaard.Interessant weetje: wraak smaakt zoeter met paarse en roze poeder erbij.
Holi Gulal poeder werd traditioneel gezien gebruikt om het Holifeest te vieren, maar volgens onze rigoureuze en zeer wetenschappelijke proeven is het gooien van kleur naar anderen nooit niet leuk, ongeacht de gelegenheid.

]]>
Wed, 30 Jul 2014 00:00:00 +0200http://azarius.nl/news/605/Aint_no_party_like_a_Holi_party/