<![CDATA[Azarius News]]> http://azarius.nl/news/ The Very Advanced, Utterly Cool, Super Duper Azarius RSS Generator v2.34.445 info@azarius.net (azarius.net) <![CDATA[Azarius is 21 april gesloten]]> http://azarius.nl/news/471/Azarius_is_21_april_gesloten/
Aanstaande maandag 21 april zijn we op jacht naar verborgen chocolade eitjes en chocolade hazen. Met andere woorden: we vieren Tweede Paasdag!

Op deze landelijke feestdag is het Azarius hoofdkwartier gesloten. Helaas zijn de banken ook gesloten tot en met maandag 21 april dus kunnen er geen overschrijvingen verwerkt worden.

Bestellingen die net voor of tijdens het paasweekend gemaakt zijn, worden vanaf dinsdag 22 april verstuurd. Zoals altijd doen we ons uiterste best om de vertraging zoveel mogelijk te beperken.

Vrolijk Pasen en 4/20!

-Team Azarius

]]>
Fri, 18 Apr 2014 09:30:00 +0200http://azarius.nl/news/471/Azarius_is_21_april_gesloten/
<![CDATA[Psilocybe Azurescens Spawn bag – een paddofabriek in je tuin]]> http://azarius.nl/news/530/Psilocybe_Azurescens_Spawn_bag___een_paddofabriek_in_je_tuin/
De Psilocybe Azurescens paddenstoelen spawn bag (broedzak) is in feite een oud Azarius product wat een comeback maakt. Zoals de naam al doet vermoeden is het een zakje mycelium waarmee je tuinbedje van 50 x 50 x 15 cm met paddenstoelen kan kweken. De soort Psilocybe Azurescens is niet alleen een schoonheid, het is ook een bron van een ruime hoeveelheid tryptamines (ze noemen het niet voor niets ‘magic mushrooms’) en zeer geschikt voor outdoor cultivatie. En het goede nieuws, als je nu begint ben je nog net op tijd voor het kolonisatie seizoen. Na 4 – 6 maanden kun je al een groot stuk mycelium oogsten om nieuwe bedjes te starten. Een oogst van 1 kilo verse paddo’s per jaar komt regelmatig voor. Je buren hebben geen idee dat het magische paddo’s betreft.

Is de spawn bag het beste product ooit? Nou ja, er zitten ook wat haken en ogen aan. Het is geen ‘Ready-to-Grow’ set, dus er moet aardig wat werk en onderhoud gedaan worden voordat het bedje goed en wel gespreid is. Om nog maar te zwijgen van het portie geduld dat uitgeoefend moet worden. Maar dat geduld wordt zeker beloond, dus als jij het soort psychonaut bent die graag zelf kweekt, dan kom je met de Spawn bag zeker aan je trekken. Laat je niet kisten door de gedetailleerde handleiding en bovenal, have fun!

Meer informatiePsilocybe Azurescens Spawn bag - productpagina.

Psilocine en Psilocybine - Azarius encyclopedie artikel.
]]>
Thu, 17 Apr 2014 11:11:11 +0200http://azarius.nl/news/530/Psilocybe_Azurescens_Spawn_bag___een_paddofabriek_in_je_tuin/
<![CDATA[Psilocybine Psyche]]> http://azarius.nl/news/573/Psilocybine_Psyche/
De onderzoekers bij de John Hopkins School of Medicine hebben interessante dingen ontdekt over persoonlijkheid in relatie tot psilocybine. Het onderzoek omvatte participanten die twee tot vijf keer een 8 uur durende sessie aangingen met een rust periode van minstens 3 weken ertussen. Wat bleek is dat de participanten met een leeftijd van onder de dertig ongeveer een jaar lang effecten ervoeren met betrekking tot hoe ze zich in het leven opstellen. Er was een verhoging in fantasie en bewustzijn geconstateerd, participanten waren ruimdenkender, konden abstracter nadenken en stelde zich meer open in hun contact met anderen. Eenmaal over de dertig is de kans klein dat je persoonlijkheid nog opmerkelijk kan veranderen.

Griffiths, een professor in psychiatrie en gedragsstudies aan de John Hopkins universiteit, gelooft dat psilocybine therapeutisch gebruikt kan worden. Momenteel is hij kankerpatinten aan het bijstaan bij het bestrijden van depressie. De medische wereld staats steeds meer open voor het gebruik van psychedelica voor therapie (zie ook: Albert Hofmann eindelijk gerechtvaardigd).

Lees meer:Higher Perspective]]>
Wed, 16 Apr 2014 00:00:00 +0200http://azarius.nl/news/573/Psilocybine_Psyche/
<![CDATA[Albert Hofmann krijgt eindelijk erkenning]]> http://azarius.nl/news/572/Albert_Hofmann_krijgt_eindelijk_erkenning/
      “De voordelen van de met LSD-gecombineerde psychotherapie leken zich langdurig te manifesteren. Hoewel er volgens de onderzoekers nog een hoop te winnen is op wetenschappelijke betrouwbaarheid en validiteit kan er op basis van de reacties van de patiënten gesteld worden dat het klinische onderzoek geslaagd is. Het merendeel gaf aan dat ze de voorkeur zouden hebben voor meer dan twee LSD sessies en een langere behandelperiode. (...) In navolging van een recent klinisch onderzoek met psilocybine, draagt de huidige studie bij aan een heropleving van een wetenschappelijke stroming die het belang van psychedelica als instrument voor psychiatrisch onderzoek erkent." *

Aldus, de wens van Albert Hofmann om psychedelica in combinatie met psychotherapie als erkende medicatie voor de psyche te onderzoeken komt nu eindelijk 40 jaar later uit.

Nou poeh, poeh.... was dat nou zo moeilijk om toe te geven?

Lees meerStichting Open: Hofmann’s wens komt uit]]>
Fri, 11 Apr 2014 00:00:00 +0200http://azarius.nl/news/572/Albert_Hofmann_krijgt_eindelijk_erkenning/
<![CDATA[Gezocht: freelance psychonaut]]> http://azarius.nl/news/571/Gezocht__freelance_psychonaut/
Omdat we graag wat meer artikelen en nieuwsitems aan onze trouwe volgelingen willen presenteren hebben we n of twee extra aanwinsten nodig voor versterking. Herhaling, dit is een oproep voor versterking!

Het is niet extreem belangrijk dat je officile schrijfervaring hebt, maar je moet wel hoog ontwikkeld zijn in je psychonautische kennis, dorstig zijn naar de wetenschap en een gevatte geest hebben. We willen bij deze dus graag iedereen uitnodigen die zich voelt aangesproken om een psychoactief-gerelateerd artikel op te sturen naar info@azarius.net.

We kijken ernaar uit om jullie inzendingen te lezen,

De Azarius crew]]>
Tue, 08 Apr 2014 00:00:00 +0200http://azarius.nl/news/571/Gezocht__freelance_psychonaut/
<![CDATA[Breinboosters - kan Limitless realiteit worden?]]> http://azarius.nl/news/570/Breinboosters_-_kan_Limitless_realiteit_worden/ kijk maar uit, want its-a-comin!

De film is gebaseerd op een boek “The Dark Fields” geschreven in 2001 dat een wereld beschrijft waarin een drugs is ontwikkeld dat het menselijke brein tot in een viercijferig IQ omtovert. Nu zal het hoogstwaarschijnlijk nooit mogelijk zijn om dat in de werkelijke wereld te evenaren, maar er zijn zeker middelen die het cognitieve vermogen van het brein verbeteren. Zo heb je bijvoorbeeld Modafinil, oorspronkelijk ontworpen om mensen te helpen die lijden onder narcolepsie, maar voor de gezonde slaper betekent het twee dagen lang geconcentreerd te werk kunnen gaan.

"Een onderzoek uit 2011 wees uit dat Modafinil impulsief gedrag vermindert en de cognitieve flexibiliteit verbetert. Er is bewijs dat cognitieve verbeterproducten zoals Modafinil de motivatie verhoogt en het plezier in het uitvoeren van routinematige taken vergroot." *

Volgens dr. Barbara Sahakian, hoogleraar klinische neuropsychologie aan de Universiteit van Cambridge, zit al 16% van de Amerikaanse studenten aan de cognitieve booster vandaag de dag. Wat nou als deze medicatie (waarvan de lange termijn effecten nog niet bekend zijn) ervoor zorgt dat meer mensen druk beginnen te voelen om dit bij te kunnen benen? De westerse wereld staat sterk in het teken van vooruitgang - het lijkt het zelfs boven alles te stellen - dus wat als breinboosters straks verplicht zijn op de werkvloer?

Deze cognitieve boosters hebben de verzamelnaam noötropica**. De eisen waaraan ze moeten voldoen om hieronder geclassificeerd te mogen worden is dat het het leervermogen, de geheugenconsolidatie en de herinnering verbeterd, zonder bijwerkingen op het centraal zenuwstelsel en met een lage toxiciteit, zelfs bij zeer hoge doseringen. De huis, tuin en keuken noötropica zijn cafeïne (voor
productiviteit) en visolie (voor mentale ondersteuning), die gecombineerd een nog betere boost geven. Noötropica veranderen de aanvoer van neurochemicaliën, enzymen en hormonen in je brein, wat natuurlijk wel voor positieve gevolgen zou moeten zorgen. Piracetam zorgt er bijvoorbeeld voor dat de plasticiteit van de synapsen in het brein wordt verhoogd en je geheugen daardoor beter werkt.

Over Modafinil is veel geschreven op forums en hoewel de meeste mensen positieve berichten geven is er toch echt een enkeling die wou dat hij het nooit had ingenomen, dus wees hier bewust van. Mocht je iets willen proberen dat iets minder radicaal is, dan kun je met onze eigen Brain-E experimenteren, de nieuwste telg in de Happy Caps reeks (recensies zijn altijd welkom!). Brain-E is opgemaakt uit verschillende aminozuren die je hersenen flink laten zweten.]]>
Tue, 01 Apr 2014 00:00:00 +0200http://azarius.nl/news/570/Breinboosters_-_kan_Limitless_realiteit_worden/
<![CDATA[Een overwinning voor Italië!]]> http://azarius.nl/news/568/Een_overwinning_voor_Itali/
De Italiaanse overheid moest drastische maatregelen invoeren omdat het Europese Hof wilde dat het probleem binnen een jaar was opgelost omdat de tjokvolle gevangenissen in overtreding waren met algemene mensenrechten. De gevangenissen kunnen gemiddeld zo'n 48.000 gevangen behuizen, maar in werkelijkheid zaten er rond de 62.000 in. Ongeveer 20.000 hiervan werden opgesloten omdat ze in het bezit waren van marijuana of omdat ze erin dealde. Dus door alleen al deze mensen op vrije voet te laten hebben ze meteen aan de voorwaarden van het Hof voldaan.

Sommige mensen die geclassificeerd werden als dealer keken naar een gevangenisstraf van tot wel 20 jaar. Wiet werd namelijk tot nu toe gezien als een Schema I drug, samen met herone. Cocane en methamphetamines vallen onder Schema II, wat goed laat zien hoe sommige metingen en maatregelen vanuit de wet volslagen scheef zijn.

De ontkrachting van het beleid is al van start gegaan, maar hoe het cannabis beleid er in de toekomst uit zal zien is nog onduidelijk. Er worden op dit moment twee opties overwogen, namelijk: dat mensen hun eigen planten mogen cultiveren, of dat medicinaal gebruik wordt toegestaan. We hebben het hier echter nog steeds over Itali, dus het is moeilijk om voor te stellen dat ook werkelijk voor n van deze twee opties gekozen zal worden, maar vooralsnog is in het bezit zijn van wiet niet langer strafbaar, en we houden je op de hoogte over het uiteindelijke beleid dat zal komen. ]]>
Fri, 21 Mar 2014 09:22:22 +0100http://azarius.nl/news/568/Een_overwinning_voor_Itali/
<![CDATA[De Kerstman blijkt een paddenstoel]]> http://azarius.nl/news/569/De_Kerstman_blijkt_een_paddenstoel/ Onderzoekers hebben ontdekt dat als ze vliegjes onderdompelen in verschillende toxines, ze die laten opeten door spinnen, en achteroverleunen om de verschillende spinnenwebben te bestuderen, beter werkt om het gehalte giftigheid van een stof te bepalen dan de meeste andere methodes. Door te kijken naar de verschillende patronen kunnen we vaststellen hoe geordend het brein functioneert tijdens intoxicatie. Zo is gebleken dat een lage dosis LSD juist bevorderlijk werkt voor de ordelijkheid van een spinnenweb, terwijl een hogere dosis (en alle andere drugs) resulteerde in wanordelijke spinnenwebben.Maar dit is niet alles dat we kunnen leren van dieren die onder zijn invloed. Blijkbaar hebben zij het hele idee genitieerd. Van psychedelische planten wordt gedacht dat het een afweermechanisme is, maar psychedelische paddenstoelen hebben zich ongeveer 600 miljoen jaar geleden ontwikkeld, in dezelfde tijd dat plant etende dieren ontstonden. Hieruit zou kunnen worden herleidt dat het wellicht geen afweersysteem is maar een manier om bewustzijn te introduceren... (we hinten al eerder naar deze gedachte in een ander artikel.)

Waar je ook kijkt in het dierenrijk, je vindt ze bedwelmd. De uitdrukking: 'een flinke buzz' zou goed kunnen komen van bijen die high zijn op nectar van
orchideen. Geiten staan erom bekend dat ze naast de grassprietjes ook wel stiekem snoepen van paddenstoeltjes. De Mandril apen gaan zelfs zo ver dat ze bewust Iboga wortels oppeuzelen en olifanten steken hun slurf in vrijwel alles wat gefermenteerd is. Zo heersend is dit gedrag dat wetenschappers nu geloven dat er een 'universele drang tot geestverruimende middelen' is.

Maar wacht, er nog meer...
Blijkbaar zijn de rendieren uit het Russische steppe gebied die Shaman genoemd worden (hier komt de titel Shaman ook vandaan) bijzonder verzot op de Amanita paddenstoel. We kunnen nu zelfs zo ver gaan door te zeggen dat de Amanita eruit ziet als een klein, dikkig, bebaard mannetje in een rood kostuum (zeker als je ook van de Amanita hebt zitten snoepen) en dat vliegende rendieren en dennenbomen allemaal verbonden zijn op een manier die we ons niet zo snel zouden bedenken.


]]>
Wed, 12 Mar 2014 00:00:00 +0100http://azarius.nl/news/569/De_Kerstman_blijkt_een_paddenstoel/
<![CDATA[Coffeeshopbeleid: niet zonder slag of stoot!]]> http://azarius.nl/news/567/Coffeeshopbeleid__niet_zonder_slag_of_stoot/
Voormalig lijsttrekker CDA in Centrum, Michael Veling, en huidige eigenaar van coffeeshop 420, probeert dit dapper op te lossen door de Amsterdamse school op de Nieuwezijds Voorburgwal gezamenlijk op te kopen met 11 andere shops die de dupe hiervan zijn. De school zelf neemt dit aanbod absoluut in overweging.

Vooralsnog mogen de coffeeshops wel open blijven, maar alleen na 18:00 wanneer de scholen dicht zijn. Hierdoor zullen de shops langzaam failliet gaan, terwijl de rechter doet alsof ze dankbaar mogen zijn dat ze berhaupt nog aan de beademing mogen zitten. Want tja... ze hadden dit beleid immers toch aangekondigd?

]]>
Tue, 11 Mar 2014 00:00:00 +0100http://azarius.nl/news/567/Coffeeshopbeleid__niet_zonder_slag_of_stoot/
<![CDATA[Medicinaal gebruik van je vaporizer]]> http://azarius.nl/news/566/Medicinaal_gebruik_van_je_vaporizer/
De temperatuur waarop je je vaporizer instelt is van grote invloed op het effect dat je ervaart. Er zitten enorm veel actieve stoffen in cannabis, en die hebben verschillende temperaturen nodig om naar voren te komen. Soft secrets heeft hier een paar jaar geleden al een goed artikel over geschreven, maar er is nog veel vraag naar deze informatie. De zes voornaamste stoffen, hun werking en de benodigde temperatuur hebben we daarom hier voor je uitgeschreven:

Delta-9-THC


Temperatuur: 157 °C
Werking: Zorgt ervoor dat de gebruiker zich licht in het hoofd gaat voelen, "high".
Medisch: Pijnstiller, ontstekingsremmer, antioxidant, anti-emeticum (tegen braakneigingen) en geeft een euforisch effectCBD (cannabidinol)


Temperatuur: 160-180 °C
Werking: Zorgt voor een rustgevend gevoel en maakt het effect van de THC sterker.
Medisch: Angstreductie, pijnstillend, anti-psychose, ontstekingsremmer, antioxidant en antispasmodicum (krampstillend)CBN (cannabinol)


Temperatuur: 185 °C
Werking: Afbraakproduct, veroorzaakt een dronken gevoel en kan lijden tot een high die lijkt op te komen maar nooit echt doorbreekt. CBN is extreem complex en er is hier weinig over terug te vinden.
Medisch: Kalmeringsmiddel, slaapmiddel, anitbiotischCBC (cannabischrome)


Temperatuur: 220 °C (opgepast, in veel vaporizors leidt deze temperatuur tot verbranding omdat de houder voor de kruiden te warm wordt)
Werking: werkt samen met de THC om het gevoel aangenamer te maken. Sterke gelijkenissen met CBD.
Medisch: ontstekingsremmer, antibiotisch en schimmelwerendCBG(cannabigerol)


Temperatuur: 220 °C
Werking: CBG is de eerste cannabinoïde die wordt aangemaakt tijdens de groei van de cannabisplant. CBG is niet psychoactief en is vooral slaapverwekkend. Het werkingsmechanisme van de natuurlijke cannabinoïde cannabigerol (CBG) is onbekend.
Medisch: ontstekingsremmer, antibiotisch, schimmelwerend en bloeddrukverlagendTHCV(tetrahydro-cannabivarin)


Temperatuur: 220 °C
Werking: THCV zou invloed hebben op de snelheid waarmee de roes toeslaat. Vooral cannabis uit Afrikaanse en Aziatische landen zouden een hoog THCV gehalte hebben. Een deel van de geur die vrijkomt voor de effectieve verbranding of consumptie van cannabis zou hieraan gelinkt zijn alsook het sterke hoesten bij inname.
Medisch: pijnstillend en euforisch effect

]]>
Tue, 04 Mar 2014 00:00:00 +0100http://azarius.nl/news/566/Medicinaal_gebruik_van_je_vaporizer/