<![CDATA[Azarius News]]> http://azarius.nl/news/ The Very Advanced, Utterly Cool, Super Duper Azarius RSS Generator v2.34.445 info@azarius.net (azarius.net) <![CDATA[Visual drugs: tien jaar lekker naar drugs Googlen]]> http://azarius.nl/news/710/Visual_drugs__tien_jaar_lekker_naar_drugs_Googlen/ Voeg wat kleur toe aan je dag! Deze fancy infographic laat zien welke middelen het meest in Amerika gegoogled werden.

Onderstaande diagram toont de meest voorkomende drugsgerelateerde zoektermen per Amerikaanse staat van het afgelopen decennium. Op z'n minst is het een kleurrijk schouwspel!

Het is bekend dat methamphetamine een van de meest gebruikte/misbruikte drugs was in het begin van het afgelopen decennium. Met een goedkopere straatprijs en een intensere high, schoot meth snel voorbij cocane terwijl het door de Verenigde Staten verspreidde. Op het toppunt van de meth-epidemie in 2005-2006, was het de meest gezochte drug in tientallen staten.

Toen de focus van de wetshandhaving steeds sterker op de methdealers en -gebruikers kwam te liggen, zien we dat Adderall, een stimulerend middel verkrijgbaar op voorschrift, in toenemende mate werd gebruikt. Het aantal zoekopdrachten naar kalmeringsmiddel Xanax nam ook toe in het westen en zuiden, terwijl Xanax-gerelateerde EHBO meldingen in zes jaar tijd zijn verdubbeld.

Klik op de afbeelding om het te vergroten

Amerikaanse nationale trends in drugsgerelateerde zoekopdrachten weerspiegelen de trends in gebruik en populariteit van een drug. Na de piek van 2005-2006, is interesse in meth nu opnieuw stijgende. En nu verslavende pijnstillers op voorschrift beter en strenger gereguleerd worden, is herone uitgegroeid tot een steeds populairder alternatief.

Bronnen

Withdrawal.net

Image via Northpointrecovery.com

]]>
Tue, 28 Jul 2015 00:00:00 +0200http://azarius.nl/news/710/Visual_drugs__tien_jaar_lekker_naar_drugs_Googlen/
<![CDATA[Landjuweel 2015: kom naar onze Psychedelic Sessions ]]> http://azarius.nl/news/711/Landjuweel_2015__kom_naar_onze_Psychedelic_Sessions/ Woensdag 29 juli tot zondag 2 augustus is Ruigoord het toneel van het Landjuweelfestival 2015. Azarius is aanwezig, niet alleen als bezoeker maar ook als een van de organisatoren van The Psychedelic Sessions. Ben je vrijdag op Landjuweel, kom dan langs de salon!

Azarius presenteert: The Psychedelic Sessions

The Psychedelic Sessions is een middag met zes spraakmakende lezingen die je de kans bieden om meer te weten te komen over de psychedelische ervaring. Trippen en spacen kennen de meesten van ons wel, maar wat hebben psychedelica ons te bieden hebben in ritueel, therapeutisch, wetenschappelijk en spiritueel opzicht?

Met sprekers als Hans Plomp, de beroemdste Nederlandse psychonaut en een oprichter van Ruigoord, en Hans van den Hurk, grondlegger van een van de eerste smartshops in Nederland, Conscious Dreams. Van ayahuasca tot peyote tot LSD, het komt allemaal aan bod.

The Psychedelic Sessions vindt plaats in de Ruigoord salon, vrijdag 31 Juli van 13:00 - 18:00.

Ruigoord?

Voor wie het nog niet kent, Ruigoord is een dorpje net buiten Amsterdam. In 1973 werd het verlaten dorp gekraakt door een groep kunstenaar. Het is sindsdien uitgegroeid tot een kleine maar bloeiende gemeenschap. Ruigoord is een idealistisch en idyllisch oord waar kunstenaars bij elkaar komen om te werken aan gezamenlijke projecten.

Wat is Landjuweel?

Het Landjuweelfestival is een cultureel hoogtepunt van Ruigoord. Het is een speciaal soort festival; een vijfdaagse viering van de spontane creativiteit en een doolhof van krankzinnige speelsheid. Verwacht veel live muziek, DJ's, vuurshows, spontane jams, workshops, pozie, kunst, geheime hoekjes en visueel spektakel.

Tickets & meer informatie

Het volledige programma van Landjuweel is binnenkort beschikbaar op de Ruigoord website.

We hopen je daar ook te treffen, om samen met ons te genieten van dit onvergetelijke en extravagante festival!

]]>
Fri, 24 Jul 2015 00:00:00 +0200http://azarius.nl/news/711/Landjuweel_2015__kom_naar_onze_Psychedelic_Sessions/
<![CDATA[Vijf tips voor een leuke zomertrip]]> http://azarius.nl/news/708/Vijf_tips_voor_een_leuke_zomertrip/ Je hoeft heus niet enorme afstanden af te leggen voor de ultieme zomertrip. Het kan zelfs gewoon in je achtertuin. De Azarius smartshop biedt genoeg eersteklas tickets naar innerspace en we garanderen dat je nooit een goedkopere langeafstandsvlucht kunt vinden.

Hier zijn onze vijf zomertrip aanbevelingen.

Magic truffles

1. Truffels

Truffels nemen terwijl je door de natuur omgeven bent is iets dat iedereen minstens een keer gedaan moet hebben. Je staat versteld van hoe ver je kunt reizen terwijl je toch compleet stil zit.

Truffels geven een soort stoned, psychedelische, filosofische, grappige en visuele ervaring. Een truffeltrip duurt 4 tot 6 uur afhankelijk van de dosering en je gevoeligheid. Als dit je eerste keer is, zorg dan voor een ervaren co-piloot om je bij te staan.

LSA Hawaiian Baby Woodrose

2. LSA

Nog een tip voor buiten in de natuur of op een leuk muziekfestival; LSA. Lysergic Acid Amide is een psychedelische stof die van nature voorkomt in veel planten. Het kan gezien worden als de natuurlijke vervanger van LSD, maar dan minder intens.

Bij Azarius kun je LSA proberen in de vorm van morning glory of Hawaiian baby woodrose zaden. Vergeet vooral niet wat informatie in te winnen hoe je deze zaden bereidt en inneemt, want misselijkheid komt helaas vrij vaak voor.

Lees onze hawaiian baby woodrose trip guide voor meer info.

legal highs & energizers

3. Energizers

De zomer en leuke feestjes gaan samen als ochtenden en koffie, donder en bliksem, macaroni en kaas, en…nou ja je snapt wat we bedoelen. Energizerformules zijn een mildere trip dan de overige opties hier; een leuke excursie zou je kunnen zeggen. Dit is vooral handig wanneer je de wonderlijke wereld van geestverruimende middelen wilt betreden maar eerst een beetje de temperatuur van het water wil voelen voordat je het diepe induikt.

Maar, als je toch een iets intenser reisje zoekt: de Trip-E belevenis werd beloond met 4 van de 5 sterren door het nu al legendarische Azarius Test Team.

magic mushrooms

4. Paddenstoelen

De zomer is een ideaal seizoen voor het kweken van paddo's met onze ‘Ready-to-Grow’ of ‘Easy’ kweeksetjes. De temperatuur in de woon- of slaapkamer zou perfect moeten zijn, maar pas op dat je de kweekset niet in de volle zon plaatst.

De geestverruimende effecten van psychedelische paddenstoelen zijn eens vergeleken met een reis naar de spirituele wereld. Met een gemiddelde dosering duurt een trip 4 - 6 uur. Als dit je eerste keer is, zorg dan voor een ervaren copiloot om je bij te staan.

Utopia

5. Utopia

Wie wil er niet een utopische zomer beleven? Utopia is een relatief nieuwe formule in de categorie Psychedelica en bestaat uit een combinatie van Mitragyna speciosa-extract en Hawaiian baby woodrose. Het Azarius Test Team heeft dit reisje al eens ervaren en omschreef het als ‘comfortabel en ontspannend’ .

Klinkt dat als iets wat je wel in je zomer wilt meemaken, probeer het dan eens! Utopia is tot eind juli nog met korting verkrijgbaar, dankzij de Azarius Summer Sale.

De meest geweldige reis van allemaal?

Tot zover onze reistips. Stuk voor stuk trips waarbij je genoeg ziet en meemaakt, maar je familie en vrienden het vreselijke Facebookalbum met oneindig veel te blije foto's bespaart.

Vergeet ook niet hoeveel ellende je jezelf kunt besparen. Je hoeft niet in te pakken, uren te wachten op het vliegveld of om te gaan met alle stress die komt kijken bij het reizen.

Wat als de allermooiste reis in het leven gewoonweg een mentale reis is? De ontdekking van de verre hoeken van je geest is net zo spannend en avontuurlijk als een tocht door de rimboe.

Tot slot: ga altijd veilig op reis. Lees het artikel over veilig gebruik van pyschedelica als voorbereiding voor een trip.

Veel tripplezier!

]]>
Sat, 18 Jul 2015 00:00:00 +0200http://azarius.nl/news/708/Vijf_tips_voor_een_leuke_zomertrip/
<![CDATA[Festival inspiratie 2015]]> http://azarius.nl/news/706/Festival_inspiratie_2015/ Wij houden van festivals. Niet alleen vanwege de muziek, de vrijheid, het lekkere chille gevoel van niets moeten en alleen maar genieten. Juist ook vanwege de mensen. We looooove people who dress up!

Zelf hebben we ook wat ideen, bekijk ze hier:

Burning Man: een fantastische verkleedpartij

op Burning Man, dat ieder jaar wordt gehouden in een van de heetste woestijnen op aarde, zijn de uitbundige outfits onderdeel van het festivalspektakel geworden. Bikinis, bodypaint, tutu's, makers, hoofdtooien, pruiken, bloemenkransen en veren - het is er allemaal. Soms zelfs in n outfit!

burning man

burning man

Tip: neem een van onze batik throws en maak je eigen fashionable, of iets minder fashionable al naar gelang je voorkeur, creatie.

Flower power face paint

In de jaren '60 en '70 werd make-up opnieuw uitgevonden. In dit bevrijdende tijdperk werd het een nieuwe manier van artistieke expressie voor vrouwen, en niet veel later toen glam rock zijn intrede deed, ook voor mannen.

flower power make up

psychedelic seventies make up

Neon voor de nacht

Straal als een ster, shine like a diamond... Of ga gewoon lekker spelen met neon body paint en glitterpoeder en bekijk het resultaat zodra het donker wordt.

Maak de volgende looks met Neon face and body paint en Neon colour glitter powder.

neon face paint

neon face paint

Heb jij liever geen polonaise aan je lijf? Is een leuk t-shirt voor jou genoeg, maar ben je wel in voor maximale fun? Dan zijn de volgende festivalattributen misschien iets voor jou.

Twinklerz psychedelische bril

Wij zijn serieus overrompeld toen we zagen hoe deze bril een superpsychedelisch laagje over je normale zicht heen legt. We raden je aan om en extra paar brillen mee te nemen, want op een festival maak je hier vrienden mee! Twinklerz space bril

festival psychedelic glasses

Mini waterpistool

Als het flink warm is, zul je ook vrienden maken met dit kleine waterpistooltje. Lol gegarandeerd! Deze mini versie past bovendien makkelijk in iedereens rugzak.

festival water gun

Walkie Talkie

Wie geeft er nog om mobiele telefoons, wifi, Whatsapp, Instagram, wanneer je ook een walkie talkie kan gebruiken? Een festival in een bos of in een verlaten militaire basis is het perfecte excuus om met dit fantastische communicatiehulpmiddel rond te lopen.

festival walkie talkie

Holi poeder

Spice up je festivals met dit kleurrijke Indiase holi poeder!

holi powder

holi powder

Festival? Denk ook aan je praktische zaken

Na wekenlang wachten, staat dat festival dan eindelijk voor de deur. En dat is het moment waarop je je realiseert dat je geen slaapzak/waterketel/poncho in huis hebt. Geen nood, in onze festivalshop vind je ook allerlei praktische festivalbenodigdheden.

Neem een kijkje in de festivalshop

]]>
Tue, 14 Jul 2015 00:00:00 +0200http://azarius.nl/news/706/Festival_inspiratie_2015/
<![CDATA[Azarius Summer Sale]]> http://azarius.nl/news/707/Azarius_Summer_Sale/ Onze gekke, kleine planeet staat weer optimaal ten opzichte van die grote dodelijke vuurbal in het midden van ons zonnestelsel. Terwijl het Azarius team genoot van zeer waarschijnlijk dodelijke kosmische straling, bedachten we een spiksplinternieuw concept dat de wereld op haar grondvesten doet schudden: een speciale actie om ons meest geliefde seizoen te vieren.

Met gepaste trots presenteren wij u, de enige echte, exclusieve* Summer Sale™!

In deze sale vind je kortingen tot wel 70% en een majestueuze meteorietenregen met producten die je een magische zomer bezorgen. De actie is geldig tot eind juli.

Aanbiedingen highlights

Bekijk alle Summer Sale™ kortingen

Je komt misschien andere websites tegen met exact hetzelfde idee, maar wij waren uiteraard het eerst!

]]>
Fri, 10 Jul 2015 00:00:00 +0200http://azarius.nl/news/707/Azarius_Summer_Sale/
<![CDATA[Breaking Convention psychedelische conference 10 - 12 juli]]> http://azarius.nl/news/704/Breaking_Convention_psychedelische_conference_10_-_12_juli/ Hou je van congressen? Ben je dit weekend in Groot-Brittanni (of van plan het te bezoeken)? Stel je psychedelisch bewustzijn op prijs? En haat je eindeloze vragen net zoveel als wij? Nou, dan hebben we iets voor je!

De University of Greenwich in Londen is het toneel van de derde editie van de Breaking Convention conference. Het programma vult drie dagen met tien symposia van uitgenodigde sprekers, met rond de 140 verschillende lezingen. Hiermee is het een van de grootste conferences ter wereld op het gebied van psychedelica.

Op het moment van schrijven zijn er nog enkele tickets beschikbaar, maar we raden je aan om snel te zijn.

Programma

Het programma bestaat uit lezingen van meer dan 120 experts, plus ervaringsgerichte workshops, geestverruimende activiteiten, kunst en dansuitvoeringen, lichtshows, een uitgebreide boekhandel, twee visionaire kunsttentoonstellingen, live bands en DJ's die 's avonds draaien, en een psychedelisch filmfestival.

En niet te vergeten een hoop blije gezichten. Kijk eens naar onderstaande groepsfoto. Wie wil zich nou niet omringen door al die vrolijke mensen?

Breaking Convention

Meer informatie

Bezoek de website BreakingConvention.co.uk voor meer informatie.

]]>
Tue, 07 Jul 2015 00:00:00 +0200http://azarius.nl/news/704/Breaking_Convention_psychedelische_conference_10_-_12_juli/
<![CDATA[De magie van paddo’s kweken]]> http://azarius.nl/news/701/De_magie_van_paddo_s_kweken/ Altijd al je eigen paddo’s willen kweken? Misschien is dit een goed moment om te beginnen…

Paddo’s kweken is niet moeilijk, het vraagt alleen een beetje aandacht en zorgvuldigheid. Paddenstoelen ontwikkelen zich uit sporen. Met name de inoculatie – het injecteren van sporen in een gesteriliseerde ondergrond – is enigszins riskant, omdat besmetting moet worden voorkomen.

Na een paar weken is het mycelium volgroeid en kunnen de paddenstoelen daadwerkelijk gaan groeien. Het is absoluut magisch om te zien hoe je baby’s zich van kleine speldenknopjes tot volgroeide schoonheden ontwikkelen. En elke soort ziet er weer anders uit!

Stap voor stap

We hebben net een gloednieuw encyclopedieartikel over paddo’s kweken toegevoegd. Het bevat een stap voor stap handleiding, nuttige informatie over verschillende soorten en subsoorten, een inkijkje in de geschiedenis van het paddo’s kweken en veel bruikbare links.

Wist je bijvoorbeeld dat psilocybine-bevattende paddenstoelen over de hele wereld voorkomen? En dat dit pas recentelijk is ontdekt? Psilocybe azurescens is de krachtigste variant die we kennen. Deze soort groeit gewoon buiten in een Noord-Europees klimaat. Psilocybe cubensis is de meest gebruikte soort, omdat deze makkelijker te kweken is. Psilocybe cubensis groeit het hele jaar door binnenshuis. Elk moment is dus een goed moment om te beginnen.

Paddo's kweken

Meer lezen?

(Disclaimer: wij zijn tegen het kweken van bepaalde paddenstoelen in landen waar het illegaal is. Alle informatie op deze site is alleen bedoeld om je dag wat vrolijker te maken. Blijf vooral op school, houd je hand voor je mond als je niest, etc.)

]]>
Sat, 04 Jul 2015 00:00:00 +0200http://azarius.nl/news/701/De_magie_van_paddo_s_kweken/
<![CDATA[Science, b*tch! Wiet minst gevaarlijke recreatieve drug]]> http://azarius.nl/news/702/Science_b_tch_Wiet_minst_gevaarlijke_recreatieve_drug/ De mensen die het voor het zeggen hebben, zijn er zeker van. Ze moeten ons beschermen tegen marihuana. Dat plantje vormt een groot gevaar voor jouw gezondheid. Hoe realistisch is dat beeld? Totaal onrealistisch, wijst onderzoek uit. En dat wil maar niet doordringen tot de beleidsmakers.

Wil je lang en gezond leven, maar gaat het je te ver om dat als geheelonthouder te doen? Als er een ‘bewuste keuze’ label zou zijn voor genotsmiddelen, komt marihuana als eerst in aanmerking. Blowen is best veilig namelijk. Wel 114 keer veiliger dan alcohol, blijkt uit recent onderzoek.

Minst gevaarlijke drug

Voor deze studie hebben wetenschappers een aantal bekende genotsmiddelen getest. Hierbij hebben ze het verschil bepaald tussen een gebruikelijke en dodelijke dosis. Bij alcohol is het gat het kleinst. Bij wiet het grootst. Je moet dus over een erg lange adem beschikken om jezelf dood te blowen.

Minst gevaarlijke recreatieve middelen

Stop met roken, begin met verdampen!

Dit onderzoek betekent niet dat wietgebruik helemaal veilig is. Maar je kunt er wel uit opmaken dat een blowtje lichamelijk niet zo belastend is. Belangrijke kanttekening daarbij: het gaat ook om kwantiteit. Met af en toe een glaasje wijn ben je nog altijd beter af dan met dagelijks blowen.

En je bent helemaal goed bezig als je zorgt dat je geen rook binnenkrijgt. Dat kun je doen door bijvoorbeeld een vaporizer te gebruiken of wiet eetbaar te maken. Hiermee voorkom je dat je schadelijke stoffen binnenkrijgt waar je toch niks aan hebt.

Varkens in de modder

Tragisch dat deze feiten maar niet doordringen tot de mensen die het voor het zeggen hebben in ons land. Zij willen hennepteelt volledig de nek omdraaien. Om ons te beschermen, want ze zijn er heilig van overtuigd dat wiet een groot gevaar vormt voor je gezondheid.

Bart Nieuwenhuizen, hoofdofficier van justitie en lid van de justitiële taskforce hennep. “We moeten echt af van het romantische beeld van de tevreden stickieroker. Softdrugs maken gebruikers lamlendig. Het gaat om georganiseerde, de samenleving ernstig ondermijnende misdaad die bovendien heel schadelijk is voor de volksgezondheid."

Het gezicht van de taskforce hennep gebruikt het woord ‘stickie’. Laat dat even op je inwerken. Zo ernstig lopen we inmiddels achter in Nederland.

Dat 'romantische beeld' is een vooroordeel (wordt inmiddels aan gewerkt). Die ondermijnende misdaad zou er niet zijn zonder repressieve wetgeving. En wat hij over de volksgezondheid zegt, ligt – op zijn minst – een stuk genuanceerder. Bart Nieuwenhuizen baadt in onwetendheid als een varken in de modder.

Bronnen / lees meer

Scientific Reports, Washington Post, The Verge, NRC: justitie gaat hennepteelt harder aanpakken.

]]>
Tue, 30 Jun 2015 00:00:00 +0200http://azarius.nl/news/702/Science_b_tch_Wiet_minst_gevaarlijke_recreatieve_drug/
<![CDATA[Altered states of cooking: Holy Crêpe ]]> http://azarius.nl/news/699/Altered_states_of_cooking__Holy_Cr_pe/ Vandaag een ander geestverruimend recept. Komt je bekend voor? Misschien ken je deze overheerlijke holy crpes nog uit de laatste editie van het Azarius magazine

Vegan Maca pannenkoeken

Holy crpe! Dat kan alleen maar lekker zijn! Voor degene die nog niet bekend zijn met maca, het is een uiterst voedzame energizer en potentieverhoger.

De macawortel heeft een hoge voedingswaarde en is rijk aan mineralen (calcium, kalium, ijzer, magnesium, fosfor, zink), sterolen (zes in totaal) en minstens twintig essentile vetzuren, lipiden, vezels, carbohydraten, protene en aminozuren. Maca is dus heel gezond en absoluut lekker!

Maca pannenkoeken

Voor ongeveer 8 pannenkoeken

  • 1 banaan
  • 3 eetlepels Herbs of the Gods maca poeder
  • 1 1/2 kopje bloem
  • 1/2 kopje plantaardige olie
  • 1 eetlepel (ongeraffineerde) suiker
  • 1 theelepel vanille extract
  • 3 kopjes soja/rijst/amandel melk
  • Snufje zout

Mix alle ingredinten tot een glad beslag. Verhit de olie in een koekenpan en gebruik een pollepel om het beslag mee te doseren. Bak de pannenkoek op matig vuur, wacht een paar minuten en shake en flip de pannenkoek.

Nog een paar minuutjes wachten en voil, de holy crpe is klaar om op te eten! Serveer met ijs, fruit, ahornsiroop of wat je maar lekker vindt.

Maca pannenkoeken

]]>
Thu, 25 Jun 2015 00:00:00 +0200http://azarius.nl/news/699/Altered_states_of_cooking__Holy_Cr_pe/
<![CDATA[Kruiden, maar beter: 20% korting op extracten]]> http://azarius.nl/news/703/Kruiden_maar_beter__20__korting_op_extracten/ Stel je het perfecte kruid voor. En stel je nu eens iets voor dat nog beter is.

Wij noemen het kruiden 2.0: de toekomst van kruiden. Vergeet alles wat je dacht te weten van kruiden, want deze innovatie is zo stralend dat je er eigenlijk een zonnebril bij nodig hebt. Kruidenextracten zien er precies zo uit als vermalen kruid, maar dan sterker geconcentreerd, waardoor je minder nodig hebt om hetzelfde effect te bereiken. Gebruik kruidenextracten als thee, in een capsule of in je favoriete vaporizer.

De meest populaire extracten zijn de diverse kratom- en salvia-extracten, maar vergeet ook niet ‘Herbs of the Gods’ extracten zoals guarana (Paullinia cupana), droomkruid (Calea zacatechichi), damiana (Turnera diffusa) extract 50x (nieuw) en blauwe lotus (Nymphaea caerulea).

Hadden we al gezegd dat je tot eind juni 20% korting krijgt op alle extracten*? Waar wacht je nog op?

Ontdek de toekomst van kruiden, vandaag!

* Behalve de kannaextracten. Sorry.

]]>
Tue, 23 Jun 2015 00:00:00 +0200http://azarius.nl/news/703/Kruiden_maar_beter__20__korting_op_extracten/