<![CDATA[Azarius News]]> http://azarius.nl/news/ The Very Advanced, Utterly Cool, Super Duper Azarius RSS Generator v2.34.445 info@azarius.net (azarius.net) <![CDATA[Plant vandaag een liaan]]> http://azarius.nl/news/627/Plant_vandaag_een_liaan/ Ben je helemaal naar het Amazonegebied afgereisd op zoek naar de magische ayahuascadrank? Dan wil je niet worden opgelicht door een nepsjamaan! Op dezelfde manier zou de toegenomen internationale vraag naar de heilige liaan niet moeten leiden tot roofbouw en uitputting van de bossen. Met deze ideen in het achterhoofd werd dit jaar het Ethnobotanical Stewardship Council (ESC) opgericht.

Gesteund door zusterorganisaties ICEERS, MAPS en PRISM, streeft de ESC naar het bevorderen van duurzaam en veilig gebruik van etnobotanische planten en het verrijken van de gemeenschappen die met deze planten werken.

Het eerste grote project is de Ayahuasca Dialogues, omdat de situatie rondom deze etnobotanische plant het meest dringend is. In de ayahuascadialogen gaan alle mogelijke belanghebbenden (zoals inheemse gebruikers, genezers, beleidsmakers, wetenschappers, centrumeigenaars en toeristen) met elkaar in gesprek. Samen proberen zij tot een formulering te komen van basisrichtlijnen voor veilig en duurzaam ayahuascagebruik.

Wil je het ESC ondersteunen? Recentelijk zijn ze een crowdfunding campagne begonnen. Met een donatie van 20 dollar wordt er bijvoorbeeld een ayahuascaliaan (Banisteriopsis Caapi) geplant op een fairtrade en duurzame ayahuascaboerderij. Daarnaast zijn er nog veel andere mogelijkheden.

]]>
Sun, 26 Oct 2014 00:00:00 +0200http://azarius.nl/news/627/Plant_vandaag_een_liaan/
<![CDATA[Geen straf voor principiële marijuanakwekers]]> http://azarius.nl/news/628/Geen_straf_voor_principi_le_marijuanakwekers/ Twee Nederlandse wietkwekers zijn vrijgesproken door de rechtbank. Ze werden wel schuldig bevonden aan het kweken van cannabis, maar omdat ze zich verder aan alle normale bedrijfsregels hielden en geen overlast voor hun omgeving veroorzaakten, besloot de rechter hen geen straf te geven.

De twee, een man en vrouw uit Groningen, kweken al langere tijd marijuana en werden al meerdere keren veroordeeld. Ze kweken alleen biologische wiet, gebruiken geen bestrijdingsmiddelen en betalen de hoge elektriciteitsrekening. Ook leveren ze alleen aan coffeeshops die goedgekeurd zijn door de gemeente. Daarnaast zijn ze altijd open geweest over hun bedrijf: ze houden netjes een administratie bij en betalen belastingen.

De kwekers vinden dat het Nederlandse cannabisbeleid niet duidelijk is en moet worden veranderd. Tot op grote hoogte gaf de rechter hen hierin gelijk: “Nu de verkoop van softdrugs in coffeeshops gedoogd wordt, impliceert dit ook dat de coffeeshops bevoorraad worden en mitsdien dat ten behoeve van die aanvoer ook geteeld wordt," is in het vonnis te lezen.

Het Nederlandse cannabisbeleid is inderdaad een beetje vreemd: de verkoop van wiet in coffeeshops is gedoogd, maar het kweken van cannabis is verboden. Een maand eerder pleitte Eerste Kamerlid Guusje ter Horst al voor experimenten met legale wietkweek. Maar minister Ivo Opstelten van Justitie zegt dat hij geen reden heeft het beleid aan te passen.

Voor nu goed nieuws dus voor het wietkwekende stel uit Groningen. Maar hun overwinning is nog niet zeker: het Openbaar Ministerie heeft aangekondigd tegen de uitspraak in beroep te gaan.

Bron: nu.nl.

]]>
Thu, 23 Oct 2014 00:00:00 +0200http://azarius.nl/news/628/Geen_straf_voor_principi_le_marijuanakwekers/
<![CDATA[Helemaal happy met Capslockdag]]> http://azarius.nl/news/630/Helemaal_happy_met_Capslockdag/ Vandaag, 22 oktober, is een zeer speciale dag van het jaar. Het is namelijk Internationale Capslockdag en Azarius doet vrolijk mee. Als je op deze bijzonder feestelijke dag onze site bekijkt dan zie je (nagenoeg) ieder woord in grote, beeldschone en hoofdpijnopwekkende HOOFDLETTERS.

Maar, waarom?

Omdat Amsterdam geteisterd wordt door donkere herfstwolken en we er allemaal oneindig depressief van worden; zelfs zo erg dat we letterlijk elk excuus voor een feestje met twee handen aangrijpen.

Het resultaat lijkt een hilarisch gesloopte website te zijn, aangezien de grotere letters meer ruimte vergen dan onze webdesigners hadden voorzien. We weten niet eens of je wel kunt inloggen op je Azarius account (wachtwoorden zijn hoofdlettergevoelig) en of berhaupt een bestelling kunt voltooien. Maar ach, dat hoort allemaal bij de feeststemming. Niets moet, alles mag. Als je maar de capslock-toets gebruikt!

(Geen zorgen, het duurt maar 1 dag).

VROLIJK CAPSLOCKDAG ALLEMAAL!

Over Capslockdag

NRCQ.nl - HET IS INTERNATIONALE CAPSLOCKDAG!.

]]>
Wed, 22 Oct 2014 00:00:00 +0200http://azarius.nl/news/630/Helemaal_happy_met_Capslockdag/
<![CDATA[Nee, cannabis is niet net zo verslavend als heroïne]]> http://azarius.nl/news/626/Nee_cannabis_is_niet_net_zo_verslavend_als_hero_ne/ Misschien heb je de ophef afgelopen week wel opgemerkt: de Daily Mail opende haar voorpagina met een artikel over De verschrikkelijke waarheid omtrent cannabis, waarin gesuggereerd werd dat cannabis net zo verslavend zou zijn als herone.

In het krantenbericht werd een onderzoek besproken van Wayne Hall, die als adviseur voor de Wereldgezondheidsorganisatie werkt. Hij presenteert daarin geen nieuw bevindingen, maar geeft een overzicht van verschillende cannabisstudies die de afgelopen 20 jaar zijn uitgevoerd.

Een meer gebalanceerde beschrijving van zijn onderzoek vind je hier.

Uitgaande van de resultaten lijkt het er inderdaad op dat dagelijkse cannabisconsumptie negatieve gevolgen kan hebben. Ook al vragen veel van de bevindingen nog om meer onderzoek, omdat er bijvoorbeeld niet gecontroleerd is voor andere variabelen die de uitkomst kunnen benvloeden.

Hoe zit het nu met die verslavingsclaim? Hall schrijft dat 9% van de mensen die ooit cannabis gebruikten een verslaving ontwikkelt (91% dus niet). Het risico is echter groter voor tieners: 1 van de 6 (17%) ontwikkelt afhankelijkheid.

Vergeleken met andere drugs: 32% van de nicotinegebruikers ontwikkelt een verslaving, voor alcohol ligt dit op 15%, 11% voor stimulanten en 23% voor herone.

Intensieve marihuanagebruikers kunnen last krijgen van afkickverschijnselen - zoals angst, slapeloosheid, verstoorde eetlust of depressie - als ze willen stoppen. Maar: de negatieve gevolgen voor de gezondheid en op sociaal vlak die worden gerapporteerd door gebruikers in behandeling voor verslaving lijken minder ernstig te zijn dan voor degenen die verslaafd zijn aan alcohol of opiaten schrijft Hall.

]]>
Mon, 20 Oct 2014 00:00:00 +0200http://azarius.nl/news/626/Nee_cannabis_is_niet_net_zo_verslavend_als_hero_ne/
<![CDATA['s Werelds eerste smart vaporizer nu verkrijgbaar]]> http://azarius.nl/news/625/s_Werelds_eerste_smart_vaporizer_nu_verkrijgbaar/ Nu we inmiddels volledig afhankelijk zijn van onze smartphone, kun je erop wachten dat zo ongeveer alle andere apparaten ook smart worden. En nu, je raadt het al, zijn de bij ons zo geliefde vaporizers aan de beurt.

De Elevape Smart Vaporizer, ontwikkeld door IPuff USA, mag zich 's werelds eerste en enige smart vaporizer noemen.

Wat maakt hem zo intelligent?

De Elevape SV schakelt automatisch in wanneer je inhaleert.
Een geavanceerde microprocessor die zowel de luchtstroom als de temperatuur detecteert en reguleert, zorgt ervoor dat de vaporizer automatisch in- en uitschakelt. Dus zonder aan/uit knop. Wachten tot de juiste temperatuur bereikt is, hoeft niet meer. Dit systeem garandeert bovendien een extra lange batterijduur en meer efficintie in het gebruik.

De Elevape SV gebruik je in combinatie met een app.
Hiermee zie je in n oogopslag de batterijstatus, jouw gebruiksstatistieken n jouw persoonlijke temperatuurinstellingen.

De enige smart vaporizer

Tot nu toe is de Elevape SV 's werelds enige smart vaporizer. Maar niet voor lang, denken wij. De kans is groot dat andere merken ook op korte termijn slimme vaporizers lanceren. De Elevape is namelijk heel makkelijk en prettig in het gebruik en dat is niet onopgemerkt gebleven. Wie weet barst er in de vaporizerwereld binnenkort een hevige tech-concurrentiestrijd los zoals we die kennen van Apple en Google.

Steeds breder aanbod

Vaporizers zijn de laatste vijf jaar sterk in populariteit toegenomen. Daarmee is het aanbod ook enorm verbreed: je kunt tegenwoordig kiezen uit draagbare vaporizers, desktop vaporizers en penvaporizers. Er wordt voortdurend meer technologie gebruikt bij de productie van al deze verdampers. Hiermee zijn ze veel handzamer en gebruiksvriendelijker geworden. Maar ook de batterijduur is aanzienlijk verbeterd en het verdampen van kruiden of vloeistoffen wordt alsmaar efficinter.

De vraag: welke vaporizer is de beste? is dan ook allang niet meer te beantwoorden. Dit hangt af van hoe en waar je de vaporizer zou willen gebruiken (thuis, onderweg, met vrienden of alleen), hoe vaak (dagelijks, eens per week) en welk budget je beschikbaar hebt.

Wil je meer weten over vaporizen?

Lees dan ook onze uitgebreide encyclopedie-artikelen:

Wat is een vaporizer?
Medicinale wiet
Beste temperaturen voor het verdampen van kruiden

Bekijk de Elevape Smart Vaporizer.

]]>
Fri, 17 Oct 2014 00:00:00 +0200http://azarius.nl/news/625/s_Werelds_eerste_smart_vaporizer_nu_verkrijgbaar/
<![CDATA[Nederlands wietbeleid wordt strenger]]> http://azarius.nl/news/624/Nederlands_wietbeleid_wordt_strenger/ Terwijl in de Verenigde Staten een ware legaliseringsgolf van cannabis plaatsvindt, wordt het Nederlandse cannabisliefhebbers juist steeds lastiger gemaakt door de overheid.

VICE-journalist Thijs Roes beschrijft enkele wetten die momenteel in de maak zijn. Doordat het om langlopende projecten gaat is er weinig media-aandacht. Veel mensen zijn dus niet op de hoogte, maar als de wetten eenmaal ingevoerd worden kan dat grote consequenties hebben.

Om welke maatregelen gaat het?

1) Zero-tolerance voor deelname aan het verkeer na gebruik van meer dan n soort drugs

Natuurlijk niet zo verstandig om onder invloed achter het stuur te gaan zitten, dat weet iedereen. Ook dat je daarvoor gestraft kunt worden. De nieuwe wet gaat over het gecombineerd gebruik van meer dan n substantie. Wordt je hierop betrapt dan riskeer je maximaal 3 maanden cel of een geldboete van maximaal 8100 euro.

Omdat THC lang in je bloed aanwezig blijft is het vooral voor cannabisgebruikers extra oppassen geblazen! Ook al drink je maar 1 glaasje De wet is al goedgekeurd, alleen de toegestane concentraties moeten nog worden vastgesteld.

2) Wiet met meer dan 15% THC wordt gezien als harddrug

De 15%-grens is vrij willekeurig vastgesteld en bovendien moeilijk te meten: niet alle toppen van eenzelfde plant bevatten immers dezelfde concentraties cannabinoden. Daarnaast wordt volledig over het hoofd gezien dat het effect van cannabis niet alleen afhankelijk is van de THC-waarde, maar juist van de interactie tussen verschillende cannabinoden. Toch valt het kweken van een wietplantje met een hogere THC-concentratie binnenkort in dezelfde categorie als het opzetten van een GHB-laboratorium.

3. Growshopverbod

Het produceren van drugs (o.a. wiet) is al strafbaar, maar het meewerken aan de productie, bijvoorbeeld door het verkopen van potgrond, lampen of het uitlenen van je auto, wordt binnenkort even strafbaar. Heb je als medewerker van een tuincentrum of smartshop ook maar enig vermoeden dat jouw goederen voor wietkweek zullen worden gebruikt dan heb je een probleem. Het wetsvoorstel is nu nog in behandeling, maar het is al bekend dat een meerderheid van de Eerste en Tweede Kamer voor is. De wet gaat er dus zeker komen.

UPDATE

Inmiddels is er een hoorzitting in de Tweede Kamer geweest waarin de onuitvoerbaarheid van de 15% THC-regel duidelijk naar voren kwam. Mocht deze regel er toch komen, dan zal hij waarschijnlijk niet gehandhaafd worden.

]]>
Tue, 14 Oct 2014 00:00:00 +0200http://azarius.nl/news/624/Nederlands_wietbeleid_wordt_strenger/
<![CDATA[Wat kunnen we leren van tripmeesters uit de Amazone? ]]> http://azarius.nl/news/623/Wat_kunnen_we_leren_van_tripmeesters_uit_de_Amazone/ Als het aankomt op het gebruik van psychedelische middelen zijn wij hier in het westen een stel kleuters. In het themanummer van september, kijkt The Psychologist naar culturen die ons op dat gebied kunnen bijspijkeren. Over dit interessante artikel, cultures of chemically induced hallucinations, praten we graag even na.

Verwachtingen vormen de trip

Wat verwacht je van een trip? Dat blijkt bepalend te zijn voor wat je gaat beleven. En die verwachtingen worden voor een groot deel gevormd door je omgeving. In culturen waar het gebruik van psychoactieve planten een belangrijke rol speelt, gaat dat in een sociale setting – met rituelen, van persoon tot persoon.

Het artikel beschrijft een aantal volkeren die leven in de Amazone. Als wij in de kleuterklas zitten, zijn zij bezig met hun zoveelste master. Deze volkeren gebruiken allemaal ayahuasca, maar doen dat met verschillende redenen en rituelen. Opvallend is dat daarmee ook het effect van het brouwsel uiteenloopt. Dat onderstreept de invloed van verwachtingen.

  • Cashinahua: ayahuasca geeft hallucinaties die richting geven aan het leven.
  • Aguarana: ayahuasca geeft het inzicht om de toekomst te begrijpen en het vermogen om die vorm te geven.
  • Siona: ayahuasca fungeert als toegangspoort tot een alternatieve realiteit.
  • Schuar: ayahuasca fungeert als toegangspoort tot de ware realiteit.

De conclusie van klinisch psycholoog Vaughan Bell is dat het effect van hallucinerende middelen alleen volledig geduid kan worden binnen de culturele context van de gebruiker.

Culturele bagage in westerse landen

Hoe zit het eigenlijk met onze culturele context? Hier in het westen speelt entertainment een bepalende rol bij het het vormen van onze verwachtingen. Als opgroeiende tiener krijg je een hoop bagage mee. Over het algemeen zijn dat niet de meest verheffende ideeën.

Het beeld geschetst in goedbekeken televisieseries en films blijft vaak beperkt tot clichés. Het gebruik van geestverruimende middelen speelt zich steevast af in een feestomgeving, waarbij gebruikers geen moment denken aan de dag van morgen en zich puur richten op hedonistisch genot.

Gelukkig is er in Nederland – ondanks een repressieve overheid – nog altijd ruimte voor Spuiten & Slikken, een informatief programma gericht op jongeren. Hoe dat in andere westerse landen zit, weet ik niet. Als je daarover meer weet, laat vooral een reactie achter!

Maar een nieuwsgierig persoon gaat natuurlijk het internet op. In Nederland krijg je op zich geen onaardige resultaten te zien. Uiteraard zijn er de sites van de instituten die tegen de overheid aan leunen, zoals Trimbos, waar de risico’s breed uitgemeten worden. Maar je komt ook vrij snel websites tegen die een wat genuanceerder beeld schetsen. Echter; geen woord over mogelijkheden die volkeren uit de Amazone weten te benutten.

Nieuwsgierigheid wordt beloond!

Onwetendheid beperkt de potentie van hallucinerende middelen. Dat maakt het belangrijk dat er meer aandacht is voor de vele facetten de psychedelische beleving. Gelukkig is een beetje nieuwsgierigheid voor de gemiddelde tripper niets vreemd.

Positief noemt Vaughan Bell websites als Erowid en Bluelight, opgezet om kennis over en ervaringen met trippen te delen. Daar scharen we nieuwe initiatieven als reset.me, graag bij, evenals het recent gelanceerde Britse The Psychedelic Society, dat een informatieve website beheert en bijeenkomsten organiseert.

]]>
Thu, 09 Oct 2014 00:00:00 +0200http://azarius.nl/news/623/Wat_kunnen_we_leren_van_tripmeesters_uit_de_Amazone/
<![CDATA[Een pil te veel maakt geen crimineel]]> http://azarius.nl/news/622/Een_pil_te_veel_maakt_geen_crimineel/ Het zal je maar gebeuren: in de rij voor een feest of festival gepakt worden met een pilletje. Afgelopen Lowlands had het Openbaar Ministerie een speciale drugscontrole ingesteld: ruim honderd festivalbezoekers liepen tegen de lamp. Ze werden voor de keuze gesteld: nu een geldboete betalen of wachten op een advocaat.

De beats van het festival aanlokkelijk bonkend op de achtergrond. Wat doe je dan? De meesten kozen voor de eerste optie, niet wetend dat zij daarmee ook voor een strafblad tekenden. Niet zo’n leuke verrassing, want met een strafblad is het vaak erg lastig om een Verklaring Omtrent Gedrag te krijgen. En die heb je wel nodig in bepaalde beroepsgroepen. Een baan bij de overheid, in de beveiliging of bij een koeriersbedrijf kun je met een strafblad wel op je buik schrijven.

Voor softdrugs geldt een grens van 5 gram, van harddrugs mag je niet meer dan een ‘gebruikershoeveelheid’ bij je hebben: 1 pilletje of een halve gram. Heb je meer op zak en wordt je gepakt? Dan kan dat grote gevolgen hebben voor je carrière.

Een beetje een overdreven? Dat vinden ze bij BNN ook. Spuiten en Slikken is een burgerinitiatief begonnen. Met 40.000 handtekeningen kunnen ze een voorstel indienen bij de Tweede Kamer om de wet aan te passen. Het doel: de kleine gebruiker niet zo disproportioneel te straffen.

Teken de petitie hier.

Eerder schreven strafrechtadvocaten Juriaan de Vries en Christiaan Flokstra een opiniestuk in Het Parool, waarin zij pleitten voor het beschikbaar stellen van een advocaat bij dergelijke controles. Deze kan de verdachte voorlichting en advies geven voordat er zo’n zwaarwegende keuze wordt gemaakt. Nu wees het OM de verdachten wel op het recht om een advocaat te zien, maar werd erbij verteld dat het waarschijnlijk lang zou duren voordat er één ter plekke zou zijn.

P.S. De petitie kan helaas alleen door inwoners van Nederland worden getekend. Vul je gegevens zo volledig mogelijk in, anders is je handtekening niet geldig!

]]>
Sun, 05 Oct 2014 00:00:00 +0200http://azarius.nl/news/622/Een_pil_te_veel_maakt_geen_crimineel/
<![CDATA["Fuck it, ik stop" ]]> http://azarius.nl/news/621/Fuck_it_ik_stop/


De actie doet denken aan de Amerikaanse journaliste Amber Lyon die eerder dit jaar afscheid nam van haar jarenlange carrière bij CNN om een website over psychedelica te beginnen: reset.me.

Charlo Greene’s cannabisclub is de enige officiële plek waar cannabis kan worden gekocht in Alaska. Het is nu nog een privéclub voor medicinale gebruikers, maar daar kan verandering in komen. Op 4 november stemt Alaska over de legalisering van marihuana. Greene hoopt haar cannabisclub dan te transformeren tot een voor ieder toegankelijk verkooppunt.]]>
Thu, 02 Oct 2014 00:00:00 +0200http://azarius.nl/news/621/Fuck_it_ik_stop/
<![CDATA[Azarius Test Team zoekt enthousiaste leden]]> http://azarius.nl/news/575/Azarius_Test_Team_zoekt_enthousiaste_leden/ dwaze dappere vrijwilligers om ons te helpen. Wil je twee van onze allernieuwste producten (Blast capsules & #Slice Blackadder) uitproberen in naam der wetenschap?

Klik hier om je aan te melden voor het Azarius Test Team en maak je ouders / levenspartner / goudvis helemaal trots!

We accepteren nieuwe aanmeldingen tot 8-10-2014. Aanmelding betekent niet dat je automatisch geselecteerd zult worden.

---

Wat is het Azarius Test Team eigenlijk?

Voor het Azarius Test Team zoeken wij regelmatig naar gevestigde of toekomstige ervaringsdeskundigen om onze producten en website vrijwillig te evalueren. Het doel van dit project is het verbeteren van de informatievoorziening op de website en ontwikkeling van onze producten. Je mening en wijsheid telt!

Elke testronde kiezen wij twee producten uit die in een testpakket naar de ‘Azalysten’ worden toegestuurd. Door op een gestandaardiseerde manier informatie te verzamelen over de ervaring die onze producten teweeg brengt beogen wij een centrum te zijn voor iedereen die interesse heeft om de geest te verkennen.

Wij bieden:
  • De kans op een persoonlijke verdieping in onze producten
  • De mogelijkheid om als expert te fungeren en je kennis te delen
  • Een testpakket met een selectie van producten
  • Een exclusieve ledenpatch (zie foto)


Wij vragen:

  • Serieuze deelname aan een vragenlijst over de producten uit het testpakket en je ervaring met Azarius in het algemeen

Informatie over een nieuwe testronde verschijnt op de website en in de Azarius nieuwsbrief. Indien je nog vragen hebt, kun je die sturen naar testteam@azarius.net.

]]>
Wed, 01 Oct 2014 13:13:13 +0200http://azarius.nl/news/575/Azarius_Test_Team_zoekt_enthousiaste_leden/