<![CDATA[Azarius News]]> http://azarius.nl/news/ The Very Advanced, Utterly Cool, Super Duper Azarius RSS Generator v2.34.445 info@azarius.net (azarius.net) <![CDATA[Cannabis en meditatie]]> http://azarius.nl/news/644/Cannabis_en_meditatie/ Heb je wel eens geprobeerd om te mediteren op cannabis? Boeddhistische meditatietradities staan over het algemeen niet open voor het gebruik van bewustzijnsverruimende middelen, maar er bestaan andere religieuze stromingen waarin cannabis als hulpmiddel bij de spirituele beoefening wordt beschouwd.

Het meest bekende voorbeeld is waarschijnlijk de Rastafari beweging. Voor Rastafari’s is cannabis een heilige plant die wordt geassocieerd met de Boom des Levens. Tijdens bijeenkomsten wordt het gerookt uit een speciale waterpijp: een chalis. Rastafari’s geloven dat de plant een goddelijk geschenk is en dat het roken ervan hen dichter bij God (Jah) brengt.

Sadhus, heilige mannen uit India, roken cannabis uit een chillum ter voorbereiding op hun meditatie. Tijdens bepaalde religieuze festivals in het Hindoeïsme, zoals Holi, drinken volgelingen van Shiva bhang. Bhang is een drankje gemaakt van melk, ghee (geklaarde boter) en een pasta van cannabis toppen en bladeren, meestal verrijkt met veel specerijen. In sommige yogascholen wordt cannabis gezien als een ‘heilig voertuig’. Men gelooft dat cannabis de pijnappelklier stimuleert, die gelijk wordt gesteld aan het ‘derde oog’ chakra. Cannabis zou de yogi meer bewust maken van zijn ademhaling en lichaamshoudingen.

Cannabis kan je inderdaad meer bewust maken van het moment waarin je je bevindt. Hoe kun je dit toepassen in meditatie?

Doe het zelf meditatie

We raden aan de meditatiesessie te beginnen vóór de consumptie van cannabis. Als het mogelijk is bereid de ruimte dan een beetje voor: ruim op, steek een kaars aan en brand wat wierook. Zorg ervoor dat je in een comfortabele houding zit of ligt en dat je niet wordt gestoord.

Begin met je richten op je ademhaling. Misschien vind je het behulpzaam om in stilte ‘in’ te zeggen bij elke inademing en ‘uit’ bij elke uitademing.

Probeer je concentratie vast te houden. Elke keer als je afdwaalt in gedachten observeer je dit en keer je weer terug naar je ademhaling. Na een poosje zul je merken dat je ademhaling langzamer en dieper wordt.

Je kunt je aandacht nu op je lichaam richten: ga één voor één verschillende lichaamsdelen bij langs: begin met je tenen, je voet en je been aan de rechterkant en daarna die aan de linkerkant. Vervolgens beweeg je je aandacht langzaam omhoog, via je buik en borst tot aan je hoofd. Je kunt dit zo uitgebreid doen als je zelf wilt.

Daarna richt je je aandacht op de ruimte om je heen. Misschien heb je je ogen dicht. Toch kun je je bewust worden van de ruimte waarin je je bevindt. Misschien merk je wel geluiden op of andere sensaties zoals warmte of kou.

Dit zijn slechts suggesties; je kunt je ook op andere aspecten van moment richten. Bijvoorbeeld op emoties of gedachten die voorbij trekken. Alhoewel deze voor veel mensen lastiger zijn om ‘gewoon’ te observeren zonder erbij betrokken te raken. Het basisidee is dat je aanwezig blijft in het huidige moment. Elke keer dat je wordt afgeleid door gedachten of zorgen over de toekomst of het verleden, keer je gewoon weer terug naar het onderwerp van je meditatie.

Het sacrament

Als je voelt dat je er klaar voor bent is het tijd voor het sacrament. Beslis van te voren over de manier waarop je het gaat consumeren. Misschien vind je het leuk om zelf een traditionele bhang te maken? Sommige moderne yogi’s geven de voorkeur aan verdampen boven roken omdat het gezonder is voor de longen. Misschien draai je liever ritueel een joint.

Je kunt het moment van consumptie - de consecratie - intensiveren door gebeden of intenties uit te spreken. Vervolgens keer je weer terug naar de meditatie. Je kunt de bovengenoemde stappen gewoon herhalen. Als het lukt, probeer dan eens voor langere tijd je ademhaling te volgen. Dit is de meest basale vorm van meditatie en er zijn enkele bijzondere ervaringen gerapporteerd in combinatie met cannabis.

Hoe was het voor jou?

We zijn erg benieuwd naar je ervaringen! Heb je wel eens geprobeerd om te mediteren op cannabis? Hoe heb je het aangepakt? Wat gebeurde er? En zou je het anderen aanraden?

Meer inspiratie

Er zijn nog veel meer tradities dan zojuist genoemd, waarin cannabis op een spirituele manier wordt gebruikt. Denk bijvoorbeeld aan sommige Santo Daime kerken, waar cannabis, naast ayahuasca, als tweede sacrament wordt beschouwd. En in de Verenigde Staten ontstonden de afgelopen eeuw een aantal zogenaamde ‘cannabiskerken’.

Een recent initiatief komt van Hamilton Souther, een Amerikaanse ayahuascasjamaan, die dit jaar begon met het online streamen van ‘420 ceremonies’. Nieuwsgierig? Je kunt één keer per maand meedoen aan een live-sessie op Blue Morpho TV.

]]>
Thu, 18 Dec 2014 00:00:00 +0100http://azarius.nl/news/644/Cannabis_en_meditatie/
<![CDATA[Bestelinformatie voor de feestdagen]]> http://azarius.nl/news/645/Bestelinformatie_voor_de_feestdagen/ December is een drukke maand voor alle postdiensten. Bestel daarom op tijd als je je pakketje nog wilt ontvangen voor het einde van het jaar!

Onze distributieafdeling is gesloten met kerst en van 1 t/m 4 januari. Alle bestellingen die vlak voor Nieuwjaar en in de eerste dagen van januari geplaatst worden, lopen hierdoor enige vertraging op. De klantenservice is gedurende deze periode beperkt bereikbaar.

Excuses voor eventueel ongemak. We doen ons best om zo snel mogelijk weer de reguliere levertijden te handhaven.

Fijne feestdagen!

Het Azarius team

]]>
Tue, 16 Dec 2014 00:00:00 +0100http://azarius.nl/news/645/Bestelinformatie_voor_de_feestdagen/
<![CDATA[Werd de menselijke geest gevormd door psychedelica in de steentijd?]]> http://azarius.nl/news/642/Werd_de_menselijke_geest_gevormd_door_psychedelica_in_de_steentijd/ Je zou bijna denken dat we de vreemde eend in de bijt zijn. Dat wij trippers onszelf willens en wetens vergiftigen. Dat we ons welzijn op het spel zetten om een paar mooie kleuren te zien. En achteloos het risico nemen om van 10 hoog uit een raam te springen. Nutteloze bezigheid, dat trippen! Maar gaat het echt zo tegen de menselijke natuur in?

Dat beeld wordt een stuk minder eenzijdig als je verder kijkt dan onze cultuur breed en de 20ste eeuw lang is. Want die wonderlijke paddenstoelen en plantjes groeien hier al een tijdje. En alles wijst er op dat het gebruik ervan meer heeft betekend voor de geschiedenis van deze planeet dan de propaganda die erover gespuid is.

Pak ‘m beet 50.000 jaar geleden was het verschil tussen de mens en de rest van het dierenrijk lang niet zo groot. Geen kunst, geen religie, geen gebruik van symboliek, weinig creativiteit. Dat veranderde als bij blikseminslag: één van de grote raadsels uit onze geschiedenis.

De Britse onderzoeksjournalist Graham Hancock houdt wel van een mysterie. Hij dook in het onderwerp en onderzocht prehistorische grotschilderingen in Spanje en Zuid-Afrika, gemaakt ten tijde van de grote omslag in ons bewustzijn en onze vermogens.

Daarin vond hij een opvallend terugkerend thema: afbeeldingen van wezens met het lichaam van een mens en het hoofd van een dier. In de natuur zagen onze voorgangers zulks niet voorbijkomen. Hoe hebben die prehistorische kunstschilders dat in hun hoofd gehaald? Waar haalden ze hun inspiratie vandaan?

Graham Hancock legt de link met het gebruik van psychedelische middelen. Geen vreemde gedachte voor wie bekend is met trippen. Hancock bezocht sjamanen in de Amazone, die contact met vergelijkbare hybride wezens zoeken middels het gebruik van Ayahuasca.

Snoepten onze voorouders in het stenen tijdperk al van de paddo’s? Heeft dit bijgedragen aan een wonderbaarlijke sprong in communicatieve en creatieve vermogens? Graham Hancock heeft een hoop aanwijzingen gevonden en deelt deze in het boek Supernatural.

Misschien is het toch geen vervelend foutje van moeder natuur dat die stofjes zo goed passen op de receptoren in onze hersenen? Misschien is het gebruik van tripmiddelen een beproefde methode om snel nieuwe inzichten te ontwikkelen die de samenleving vooruit helpen?

Als recalcitrante tiener heb ik voor de lol paddo’s gebruikt (en lol heb ik gehad). Als zoekende dertiger verraste de paddenstoel me met een mentale doorbraak. Als je het mij vraagt, komt Graham dicht bij de waarheid.

En als ik om me heen kijk, zijn we wel weer toe aan een sprong in het menselijk bewustzijn.

]]>
Sun, 14 Dec 2014 00:00:00 +0100http://azarius.nl/news/642/Werd_de_menselijke_geest_gevormd_door_psychedelica_in_de_steentijd/
<![CDATA[Heroïnetests in de smartshop]]> http://azarius.nl/news/643/Hero_netests_in_de_smartshop/ Als je de afgelopen tijd in Amsterdam bent geweest, heb je ze vast wel gezien: de cocane waarschuwingen die door de hele stad verspreid zijn. De stad is in rep en roer sinds drie Britse toeristen overleden na het gebruik van witte herone. Ze dachten dat het om cocane ging. Veertien andere gebruikers zijn met ademhalingsproblemen in het ziekenhuis opgenomen.

Sinds een paar weken is de politie op zoek naar de verantwoordelijke dealer, maar nog zonder succes.

Afgelopen vrijdag zijn zon dertig smartshops in Amsterdam bevoorraad met heronetestkits. In deze uitzonderlijke situatie mogen de testjes ook in de smartshop worden gebruikt en mag het smartshoppersoneel hierbij assisteren. Dat is opvallend, want normaal gesproken is de aanwezigheid van harddrugs in een smartshop strikt verboden. De heronetesten worden ook verkocht door speciale straatteams.

Een heronetest kost 2 euro. Als herone aanwezig is, kleurt de testampul paars. De test geeft geen informatie over de identiteit van andere mogelijke substanties.

Mocht je positief testen op herone dan is het belangrijk om zo snel mogelijk contact op te nemen met de GGD. Je zult niet worden gearresteerd voor het bezit van harddrugs.

Azarius is blij dat smartshops worden gevraagd mee te werken aan deze schadebeperkende maatregelen. Het bieden van goede informatie en veilige alternatieven voor straatdrugs vormt de basis van onze filosofie.

Natuurlijk zijn de heronetesten verkrijgbaar in onze winkel in de Kerkstraat. Kom in geval van twijfel dus altijd langs en vraag onze medewerkers om advies.

De heronetestjes zijn ontwikkeld door EZ test in samenwerking met VLOS, de Vereniging Landelijk Overleg Smartproducten, en de GGD.

cocane alert

]]>
Wed, 10 Dec 2014 00:00:00 +0100http://azarius.nl/news/643/Hero_netests_in_de_smartshop/
<![CDATA[Methylone: een analoog van MDMA]]> http://azarius.nl/news/640/Methylone__een_analoog_van_MDMA/ Analoogkunst

Een analoog is een stof die qua structuur veel lijkt op een andere stof, maar toch net even iets anders is. Binnen de farmacie is de ontwikkeling van analogen een vak apart. Wanneer een nieuw medicijn wordt ontwikkeld, vraagt de ontwikkelaar hier een patent voor aan. Zo wordt voorkomen dat een ander bedrijf het middel namaakt en de ontwikkelaar de hoge onderzoekskosten niet kan terugverdienen.

Het is verboden om gepatenteerde stoffen na te maken. Maar een bedrijf kan wel proberen een stof te maken die qua structuur heel veel lijkt op het betreffende medicijn, maar toch net even anders is. Het effect is in sommige gevallen vrijwel hetzelfde. Omdat bedrijven ook vaak patenten aanvragen over mogelijke analogen is het de kunst om een stof dusdanig te kopiren dat de effecten hetzelfde zijn, maar de structuur voldoende afwijkt. Hierdoor zal het als nieuwe stof worden beschouwd. Op deze manier kunnen de regels van een patent worden ontdoken.

Het ontwikkelen van analogen binnen de farmacie, waarbij structuren bewust worden gekopieerd, is big business. Sommige farmaceutische bedrijven draaien zelfs volledig op het aanpassen van reeds bestaande formules. Het mag duidelijk zijn dat de motieven van deze bedrijven niet altijd even zuiver zijn. Ze hebben niet zozeer belang bij het verbeteren van middelen, maar zijn vooral uit op winst door andermans product te kopiren.

Op deze manier zijn een heleboel 'nieuwe' medicijnen ontwikkeld. In gunstige gevallen bleek de analoog beter te werken dan het oorspronkelijke medicijn. Analogen worden binnen de farmacie dan ook wel serieus ontwikkeld om de effectiviteit van het medicijn te vergroten en mogelijke bijwerkingen te verminderen.

Psychedelische analogen

Wat betreft de ontwikkeling van bewustzijnsverruimende middelen zien we een beweging die te vergelijken is met die in de farmacie. Zo worden er regelmatig analogen ontwikkeld van bijvoorbeeld MDMA en amfetamine. De voornaamste reden hiervoor is het omzeilen van de wetgeving. Als je een nieuwe structuurformule ontwikkelt die nog niet verboden is, maar wel blijkt te werken, kun je ongestraft veel van dit middel maken om het vervolgens goed te verkopen.

Mensen die op deze manier te werk gaan hebben niet altijd de beste intenties. Dit betekent dat er regelmatig nieuwe stoffen worden ontwikkeld die qua werking matig zijn en waarvan de veiligheid allerminst gegarandeerd is. Deze stoffen worden verwerkt in pillen en verkocht als bijvoorbeeld XTC, terwijl dat helemaal niet het geval is. Zo zijn er allerlei dubieuze pillen in omloop met stoffen waarvan zeker de lange termijn de effecten totaal onbekend zijn. Deze situatie vraagt eigenlijk om legalisatie, zodat er tenminste enige controle kan plaatsvinden.

Chemische helden

Er zijn echter ook helden zoals Alexander Shulgin, die puur vanuit nieuwsgierigheid op zoek gaan naar nieuwe varianten van reeds bestaande middelen. Geld speelt in hun geval nauwelijks een rol. Zo ontwikkelde Alexander Shulgin samen met zijn collega Peyton Jacob III in 1994 een analoog van MDMA. Deze nieuwe stof heet methylone.

Vaak worden analogen van bewustzijnsveranderde middelen al verboden voordat ze ontwikkeld zijn. Net zoals een farmaceutisch bedrijf niet alleen een patent aanvraagt voor een nieuw medicijn, maar ook voor de nauw verwante analogen van het middel. Methylone was echter nog niet verboden, terwijl het qua structuur bijzonder veel op MDMA lijkt. Het molecuul van methylone bevat slechts n zuurstofatoom extra en is qua structuur verder identiek aan MDMA.

De uitwerking lijkt dan ook erg op die van MDMA. Methylone laat minder serotonine vrij in de hersenen, waardoor het overdreven verliefde gevoel dat MDMA kan opwekken achterwege blijft. Verder werkt het slechts twee uur in plaats van vier. Desondanks zijn de effecten vrij heftig te noemen. Methylone is zonder twijfel een sterke stimulant.

'Explosion'

Omdat dit middel niet op de Opiumlijst stond, kon het in winkels worden verkocht. In 2004 begonnen smartshops het middel te verkopen onder de naam Explosion. Methylone werd niet als stimulant verkocht, maar werd aangeboden als zogenaamde luchtverfrisser in combinatie met een geurstof. Op deze manier hoopten smartshophouders de situatie waarin methylone legaal verkocht kon worden langer in stand te houden.

Het in de winkel verkopen van een relatief sterke stimulant als zijnde een luchtverfrisser, is natuurlijk vragen om narigheid. Binnen enkele maanden werd er dan ook een nieuwe wet ingevoerd, waarbij methylone vreemd genoeg niet op de Opiumlijst werd geplaatst, maar onder de Geneesmiddelenwet viel. Tegelijkertijd stond het niet op de Geneesmiddelenlijst, waardoor een huisarts het middel niet kan voorschrijven. Zo verdween methylone uit de smartshop naar het illegale circuit, waar het vandaag de dag nog steeds te verkrijgen is. Mocht je meer willen weten over methylone, lees dan het nieuwe hoofdstuk over methylone in de Azarius encyclopedie.

]]>
Mon, 08 Dec 2014 00:00:00 +0100http://azarius.nl/news/640/Methylone__een_analoog_van_MDMA/
<![CDATA[Cannabis en de behandeling van kanker]]> http://azarius.nl/news/641/Cannabis_en_de_behandeling_van_kanker/ De afgelopen jaren hebben enkele wetenschappers hun aandacht gericht op de medische toepassingen van cannabis. Inmiddels zijn er een aantal onderzoeken die de gunstige effecten van afzonderlijke cannabinoden op kanker en andere ziektes aantonen.

Cannabinoden maken bestraling effectiever

Recentelijk werd een nieuwe studie gepubliceerd in het tijdschrift Molecular Cancer Therapies. Een lage dosering van zowel THC (tetrahydrocannabinol) en CBD (cannabidiol) bleken kankercellen in het brein gevoeliger te maken voor straling.

Muizen werden genfecteerd met glioma, een agressieve vorm van hersenkanker. Vervolgens werden verschillende behandelmethodes uitgetest. Een behandeling met cannabinoden zonder bestraling had nauwelijks effect. Alleen de combinatie van beiden zorgde voor een dramatische verkleining van de tumoren: ze krimpten tot wel n tiende van het formaat van de tumoren in de controlegroep. Een hoge dosering van alleen THC of CBD had eenzelfde effect als een lage dosering van de twee cannabinoden gecombineerd.

Volgens dr. Wai Liu, oncoloog aan de St. Georges University in Londen en n van de hoofdauteurs van deze publicatie, hebben de cannabinoden effect doordat ze de neurologische paden waarover verkeerde signalen door de hersenen worden gezonden, aanpassen.

Andere medische applicaties

Een jaar geleden vond dezelfde Londense onderzoeksgroep dat een combinatie van zes pure cannabinoden (CBD, CBDA, CBG, CBGA, CBGV and CBGVA) de tumorcellen bij leukemie, een andere vorm van kanker, doodt.

Eerdere studies hadden al aangetoond dat THC op zichzelf de omvang van bepaalde kankercellen kan verkleinen, bijvoorbeeld in het geval van longkanker, ook stopt het de verspreiding van deze kankercellen. Daarnaast werd gevonden dat THC hersenkankercellen doodt en de verspreiding van HIV remt.

Er is aangetoond dat CBD een ingrijpend effect heeft op mensen die aan epileptische stoornissen leiden. CBD remt daarnaast de metastasis in vele vormen van agressieve kanker.

In een observationele studie onder mensen die aan diabetes leiden, werd recent cannabisgebruik in verband gebracht met een betere controle over de bloedsuikerspiegel.

Van cannabis afgeleide medicijnen

Tot nu toe zijn er enkele van cannabis afgeleide middelen goedgekeurd voor medisch gebruik. Sativex bijvoorbeeld, bevat een gelijke mix van THC en CBD en is commercieel verkrijgbaar als mondspray. Het wordt o.a. voorgeschreven bij de behandeling van spasticiteit bij multiple sclerosis. Andere van cannabis afgeleide medicijnen, Dronabinol en Nabilone, zijn goedgekeurd voor de behandeling van aan kanker gerelateerde bij-effecten. Meerdere van cannabis afgeleide medicijnen zijn momenteel in ontwikkeling.

Is cannabis roken gezond?

Dergelijke wetenschappelijke bevindingen doen velen geloven dat het roken of verdampen van cannabis dan ook wel gezond zou moeten zijn. Dit is echter nog lang niet duidelijk. Oncoloog Liu, hiernaar gevraagd door de Huffington Post, zegt dat het onwaarschijnijk is: Het roken van cannabis levert een aantal mogelijke problemen op. Ten eerste is de samenstelling van cannabis zeer complex, het bevat wel meer dan 80 bioactieve substanties. Het gewilde antikanker-effect zou verloren kunnen gaan doordat de verschillende cannabinoden elkaars werking mogelijk opheffen.

Een tweede punt dat hij noemt is de manier van consumptie: We zien dat toediening door middel van een injectie of tablet het meest effectief is. Als je cannabis rookt kunnen de resultaten variren. De hitte van de verbranding zou de nuttige substanties bovendien wel een kunnen vernietigen. Daarnaast is het duidelijk dat het roken van welk middel dan ook een negatief effect heeft op de longen.

Andere onderzoekers wijzen erop dat in het geval van kankerbehandeling de dosering bepalend kan zijn voor het resultaat: een verkeerde dosering kan de tumorgroei ook bevorderen.

Naast studies die de medische toepassingen van cannabis of cannabinoden in kaart brengen, is er ook onderzoek gedaan naar de schadelijke en/of bij-effecten van cannabisconsumptie. Het is bijvoorbeeld bekend dat cannabis de harstlag verhoogt. Ook zou cannabis geboortebeperkingen kunnen veroorzaken als het tijdens de zwangerschap wordt gebruikt. Wederom: roken als consumptiemethode veroorzaakt een hele reeks schadelijke effecten op de gezondheid.

Veel onderzoek is nog niet sluitend en (het gebrek aan) subsidiring van dergelijke studies is vaak bekritiseerd. Observationele studies zijn al net zo onduidelijk omdat cannabis regelmatig in combinatie met alcohol, tabak en andere substanties wordt geconsumeerd. De precieze effecten van cannabis (zowel gunstig als schadelijk) zijn voorlopig dus nog onbekend.

Bronnen:

-"Marijuana Drastically Shrinks Aggressive Form Of Brain Cancer, New Study Finds" Huffington Post

-"New Research Shows How Marijuana Compound Can Reduce Tumor Growth In Cancer Patients" Huffington Post

-"Marijuana Compounds Can Kill Some Cancer Cells: Study" Huffington Post

-"How cannabis was used to shrink one of the most aggressive brain cancers" The Conversation

-"Marijuana tied to better blood sugar control" Reuters

-"10 Pharmaceutical Drugs Based on Cannabis" Medical marijuana Procon

-"Adverse effects of cannabis" NCBI

]]>
Thu, 04 Dec 2014 00:00:00 +0100http://azarius.nl/news/641/Cannabis_en_de_behandeling_van_kanker/
<![CDATA[Global Drug Survey 2015]]> http://azarius.nl/news/639/Global_Drug_Survey_2015/ Doe mee aan de Global Drug Survey 2015!

De Global Drug Survey (GDS) is een onafhankelijke non-profit organisatie die informatie verzamelt over drugsgebruik wereldwijd. Hun doel is om de grootste en meest betrouwbare bron over hedendaags drugsgebruik te worden en wereldwijde trends op dit gebied in kaart te brengen.

De meeste mensen gebruiken drugs voor hun plezier en een meerderheid ervaart geen schadelijke gevolgen hiervan in hun leven. Toch blijft drugsgebruik grotendeels verborgen. De GDS wil de bredere, drugsgebruikende populatie op een betekenisvolle, relevante en bruikbare manier van informatie voorzien over hun middelengebruik.

Daarnaast is de GDS een onmisbare bron van informatie voor allerlei professionele groepen zoals onderzoekers, beleidsmakers en schadebeperkende organisaties. Deze groepen zijn nu in staat om op basis van betrouwbare gegevens ondersteuning, informatie, onderwijs en gezondheidszorg te bieden.

Afgelopen jaar deden bijna 80.000 mensen mee aan de GDS. Misschien was jij wel n van hen? Dit jaar streeft de organisatie naar 120.000 deelnemers. De vragenlijst is in 12 talen vertaald en mediapartners in 19 verschillende landen zijn ingschakeld. Jij kunt helpen dit doel te bereiken door hier de vragenlijst in te vullen.

Lees meer over de Global Drug Survey. De resultaten van afgelopen jaar kun je hier teruglezen.

]]>
Mon, 01 Dec 2014 00:00:00 +0100http://azarius.nl/news/639/Global_Drug_Survey_2015/
<![CDATA[Firefly – het nieuwste snufje op gebied van vaporizers]]> http://azarius.nl/news/638/Firefly___het_nieuwste_snufje_op_gebied_van_vaporizers/

Zo’n vaporizer heb je nog nooit gezien! Bij het opwarmen verspreidt de verhittingskamer een warme, oranje gloed – net een vuurvliegje. Het 14 cm lange apparaat voelt prettig warm aan terwijl je geniet van de rijke, pure smaak en de consistente kwaliteit van de damp.

Dit nieuwste gadget komt rechtstreeks uit Silicon Valley, het technologische centrum van de wereld. De Firefly werd al omschreven als ‘draagbare perfectie’ en dat is geen grap! Binnen tien seconden kun je je eerste trekje nemen van deze elegante vaporizer in vintage style. Dat is net zo snel als je een sigaret aansteekt.

Firefly

Ontwikkelaars Sasha Robinson en Mark Williamsen lieten allebei hun succesvolle carrière vallen om aan deze eersteklasse vaporiser te werken. Twee jaar lang sloten ze zich op in Robinsons werkplaats en nu presenteren ze het resultaat aan de wereld.

Robinson, een voormalige software developer in Silicon Valley, en Williams, voormalig manager van het Apple Mac OS ontwerpteam, ontmoetten elkaar op een Burning Man feestje. Gedreven door een sterke innovatiedrang besloten ze te gaan samenwerken. Ze namen geen genoegen met ‘zomaar een vaporizer’, maar ontwikkelden de beste vaporizer tot nu toe.


Firefly

Het materiaal van de spiraal is een goedbewaard bedrijfsgeheim, maar in combinatie met een ionenbatterij is instant verhitting mogelijk: tot wel 204°C. In tegenstelling tot veel andere vaporizers verhit de Firefly door middel van convectie, waardoor er een zeer pure damp ontstaat. De batterij laadt op in 45 minuten en is goed voor zo’n 50 trekjes voordat je hem weer op moet laden.

Officieel is de Firefly ontworpen voor tabak, maar hij kan gevuld worden met alle soorten kruiden en los plantmateriaal.

Vol trots presenteert Azarius haar nieuwste aanwinst! Nu al te bestellen, binnenkort leverbaar. Firefly is beschikbaar in donkergrijs, rood en zilver. Plaats je bestelling vandaag!

Op deze topkwaliteit vaporizer krijg je 5 jaar garantie.

Bronnen

Wired

Gizmodo

Business insider

Supercompressor

]]>
Thu, 27 Nov 2014 00:00:00 +0100http://azarius.nl/news/638/Firefly___het_nieuwste_snufje_op_gebied_van_vaporizers/
<![CDATA[Herfstdipje? Deze drie kruiden maken je dag weer goed!]]> http://azarius.nl/news/637/Herfstdipje__Deze_drie_kruiden_maken_je_dag_weer_goed/ Nu de dagen korter en kouder worden en de regen onophoudelijk tegen de ramen klettert, is het soms moeilijk de moed erin te houden. Voel je je de laatste tijd vaak moe en druilerig of sta je op het punt om ziek te worden? De natuur biedt een helpende hand! We hebben drie van onze magische kruiden uitgezocht waarmee je elke uitslaande herfstdepressie kunt overwinnen.

Galangal (Alpinia officinarum)

Onophoudelijk aan het hoesten en niezen? Je weet misschien wel dat een klassieke gember-citroen thee (met veel honing!) altijd helpt. Maar wist je ook dat galangal, familie van de gemberplant, een interessante toevoeging of alternatief biedt?

De wortels, oorspronkelijk uit China en Java, hebben een vergelijkbare heilzame werking op de keel en hebben een oppeppend effect. Galangal bevordert de bloedcirculatie en het zenuwstelsel en verbetert daarmee de mentale focus en het geheugen. Omdat het de vitaliteit versterkt wordt galangal ook gebruikt als seksuele stimulant. In hogere doseringen (of als je er een poosje op kauwt) heeft galangal een mild psychoactief effect. Vanwege de heerlijke smaak wordt het ook veel gebruikt in de Aziatische keuken.

Sint-janskruid (Hypericum perforatum)

Sombere gedachten? Sint-janskruid is n van de oudste kruidengeneesmiddelen tegen depressie. Het wordt gebruikt bij psychische aandoeningen, zenuwpijn, angst- en slaapproblemen. Je kunt drie keer per dag een thee drinken van 1-2 theelepels van het kruid. Dit heeft een onmiddelijk effect op je gemoedstoestand: zelfs achter de donkerste regenwolken zal de zon weer gaan schijnen.

Lijd je aan een serieuze depressie, bezoek dan eerst de huisarts voordat je aan zelfmedicatie begint. Als je sint-janskruid wilt combineren met andere medicijnen moet je dit altijd eerst met je huisarts overleggen. Het is gevaarlijk dit kruid te combineren met antidepressiva of met bepaalde hormonale anticonceptiemiddelen. Lees meer over sint-janskruid.

Passiebloem (Passiflora incarnata)

Heb je jezelf maar op je werk gestort nu het buitenleven minder te bieden heeft? Zorg ervoor dat de stress je niet overneemt! Meng wat passiebloem met yoghurt, sap of water of maak een thee voor een algeheel kalmerend effect. Met passiebloem verruil je stress voor een fijne mellow bewustzijnstoestand. Het kruid werkt ook goed bij slaapproblemen. In hogere dosering heeft het een mild hallucinogeen effect.

Passiebloem wordt vaak gemegd met andere kalmerende kruiden zoals valeriaan, kamille, damiana, skullcap (blauwe glidkruid) en hop. Let op: Passiebloem is een milde MAO-remmer en kun je dus niet combineren met antidepressiva, andere SSRIs zoals kanna of amfetamine-achtige stoffen. Ook niet gebruiken tijdens de zwangerschap.

]]>
Mon, 24 Nov 2014 00:00:00 +0100http://azarius.nl/news/637/Herfstdipje__Deze_drie_kruiden_maken_je_dag_weer_goed/
<![CDATA[Feed your head: twee inspirerende trippers met een podcast]]> http://azarius.nl/news/636/Feed_your_head__twee_inspirerende_trippers_met_een_podcast/ Je trip komt niet uit het niets. Hoe fantastisch de belevenis ook is, het begint allemaal in je eigen koppie. Je verwachtingen vormen de trip. En die verwachtingen kun je vormen. Feed your head, dus. Bijvoorbeeld met deze twee podcasts (fijn voor in de auto of trein).

Joe Rogan

Je kent hem wellicht. Van televisie, als de presentator van Fear Factor. Uit de vechtsport, als commentator van de UFC. Of je hebt hem langs zien komen in documentaires voor ons soort volk – zoals DMT: The Spirit Molecule, Marijuana: A Chronic History en The Culture High, recent uitgekomen op Vimeo on demand.

In de VS is Joe Rogan het hedendaagse icoon van doordacht drugsgebruik. Een chronische blower en tevens bezig baasje (Joe is ook nog stand-up comedian). Voorstander van een goed dieet, veel lichaamsbeweging en op z’n tijd een flinke trip.

Op zijn podcast, The Joe Rogan Experience, krijgen alle aspecten van zijn persoonlijkheid de ruimte. De sfeer en de onderwerpen van een uitzending, hangt voor een groot deel af van zijn gasten. Wie hij ook tegenover zich heeft, met regelmaat toont Joe Rogan zich een inspirerende ‘motherfucker’.Duncan Trussell

Hij schuift vaak aan bij Joe Rogan. En Joe bij hem. Collega komiek Duncan Trussell beschikt over een hoop spirituele en filosofische bagage. Zijn podcast: The Duncan Trussell Family Hour.

Duncan neemt je mee op zijn eigen waanzinnige zoektocht naar waarheid. Waar Joe zijn leven perfect op orde lijkt te hebben, Duncan – naast zijn heldere inzichten – ook zijn fuck-ups en donkere momenten.

De laatste tijd heeft hij veel spirituele iconen op bezoek, zoals Jack Kornfield, voormalig boeddhistisch monnik, klinisch psycholoog, psychotherapeut, schrijver en meditatieleraar. Als je op zoek bent naar een beetje verdieping… start je shovel.


]]>
Thu, 20 Nov 2014 00:00:00 +0100http://azarius.nl/news/636/Feed_your_head__twee_inspirerende_trippers_met_een_podcast/