<![CDATA[Azarius News]]> http://azarius.nl/news/ The Very Advanced, Utterly Cool, Super Duper Azarius RSS Generator v2.34.445 info@azarius.net (azarius.net) <![CDATA[Nee, cannabis is niet net zo verslavend als heroïne]]> http://azarius.nl/news/626/Nee_cannabis_is_niet_net_zo_verslavend_als_hero_ne/ Misschien heb je de ophef afgelopen week wel opgemerkt: de Daily Mail opende haar voorpagina met een artikel over De verschrikkelijke waarheid omtrent cannabis, waarin gesuggereerd werd dat cannabis net zo verslavend zou zijn als herone.

In het krantenbericht werd een onderzoek besproken van Wayne Hall, die als adviseur voor de Wereldgezondheidsorganisatie werkt. Hij presenteert daarin geen nieuw bevindingen, maar geeft een overzicht van verschillende cannabisstudies die de afgelopen 20 jaar zijn uitgevoerd.

Een meer gebalanceerde beschrijving van zijn onderzoek vind je hier.

Uitgaande van de resultaten lijkt het er inderdaad op dat dagelijkse cannabisconsumptie negatieve gevolgen kan hebben. Ook al vragen veel van de bevindingen nog om meer onderzoek, omdat er bijvoorbeeld niet gecontroleerd is voor andere variabelen die de uitkomst kunnen benvloeden.

Hoe zit het nu met die verslavingsclaim? Hall schrijft dat 9% van de mensen die ooit cannabis gebruikten een verslaving ontwikkelt (91% dus niet). Het risico is echter groter voor tieners: 1 van de 6 (17%) ontwikkelt afhankelijkheid.

Vergeleken met andere drugs: 32% van de nicotinegebruikers ontwikkelt een verslaving, voor alcohol ligt dit op 15%, 11% voor stimulanten en 23% voor herone.

Intensieve marihuanagebruikers kunnen last krijgen van afkickverschijnselen - zoals angst, slapeloosheid, verstoorde eetlust of depressie - als ze willen stoppen. Maar: de negatieve gevolgen voor de gezondheid en op sociaal vlak die worden gerapporteerd door gebruikers in behandeling voor verslaving lijken minder ernstig te zijn dan voor degenen die verslaafd zijn aan alcohol of opiaten schrijft Hall.

]]>
Mon, 20 Oct 2014 00:00:00 +0200http://azarius.nl/news/626/Nee_cannabis_is_niet_net_zo_verslavend_als_hero_ne/
<![CDATA['s Werelds eerste smart vaporizer nu verkrijgbaar]]> http://azarius.nl/news/625/s_Werelds_eerste_smart_vaporizer_nu_verkrijgbaar/ Nu we inmiddels volledig afhankelijk zijn van onze smartphone, kun je erop wachten dat zo ongeveer alle andere apparaten ook smart worden. En nu, je raadt het al, zijn de bij ons zo geliefde vaporizers aan de beurt.

De Elevape Smart Vaporizer, ontwikkeld door IPuff USA, mag zich 's werelds eerste en enige smart vaporizer noemen.

Wat maakt hem zo intelligent?

De Elevape SV schakelt automatisch in wanneer je inhaleert.
Een geavanceerde microprocessor die zowel de luchtstroom als de temperatuur detecteert en reguleert, zorgt ervoor dat de vaporizer automatisch in- en uitschakelt. Dus zonder aan/uit knop. Wachten tot de juiste temperatuur bereikt is, hoeft niet meer. Dit systeem garandeert bovendien een extra lange batterijduur en meer efficintie in het gebruik.

De Elevape SV gebruik je in combinatie met een app.
Hiermee zie je in n oogopslag de batterijstatus, jouw gebruiksstatistieken n jouw persoonlijke temperatuurinstellingen.

De enige smart vaporizer

Tot nu toe is de Elevape SV 's werelds enige smart vaporizer. Maar niet voor lang, denken wij. De kans is groot dat andere merken ook op korte termijn slimme vaporizers lanceren. De Elevape is namelijk heel makkelijk en prettig in het gebruik en dat is niet onopgemerkt gebleven. Wie weet barst er in de vaporizerwereld binnenkort een hevige tech-concurrentiestrijd los zoals we die kennen van Apple en Google.

Steeds breder aanbod

Vaporizers zijn de laatste vijf jaar sterk in populariteit toegenomen. Daarmee is het aanbod ook enorm verbreed: je kunt tegenwoordig kiezen uit draagbare vaporizers, desktop vaporizers en penvaporizers. Er wordt voortdurend meer technologie gebruikt bij de productie van al deze verdampers. Hiermee zijn ze veel handzamer en gebruiksvriendelijker geworden. Maar ook de batterijduur is aanzienlijk verbeterd en het verdampen van kruiden of vloeistoffen wordt alsmaar efficinter.

De vraag: welke vaporizer is de beste? is dan ook allang niet meer te beantwoorden. Dit hangt af van hoe en waar je de vaporizer zou willen gebruiken (thuis, onderweg, met vrienden of alleen), hoe vaak (dagelijks, eens per week) en welk budget je beschikbaar hebt.

Wil je meer weten over vaporizen?

Lees dan ook onze uitgebreide encyclopedie-artikelen:

Wat is een vaporizer?
Medicinale wiet
Beste temperaturen voor het verdampen van kruiden

Bekijk de Elevape Smart Vaporizer.

]]>
Fri, 17 Oct 2014 00:00:00 +0200http://azarius.nl/news/625/s_Werelds_eerste_smart_vaporizer_nu_verkrijgbaar/
<![CDATA[Nederlands wietbeleid wordt strenger]]> http://azarius.nl/news/624/Nederlands_wietbeleid_wordt_strenger/ Terwijl in de Verenigde Staten een ware legaliseringsgolf van cannabis plaatsvindt, wordt het Nederlandse cannabisliefhebbers juist steeds lastiger gemaakt door de overheid.

VICE-journalist Thijs Roes beschrijft enkele wetten die momenteel in de maak zijn. Doordat het om langlopende projecten gaat is er weinig media-aandacht. Veel mensen zijn dus niet op de hoogte, maar als de wetten eenmaal ingevoerd worden kan dat grote consequenties hebben.

Om welke maatregelen gaat het?

1) Zero-tolerance voor deelname aan het verkeer na gebruik van meer dan n soort drugs

Natuurlijk niet zo verstandig om onder invloed achter het stuur te gaan zitten, dat weet iedereen. Ook dat je daarvoor gestraft kunt worden. De nieuwe wet gaat over het gecombineerd gebruik van meer dan n substantie. Wordt je hierop betrapt dan riskeer je maximaal 3 maanden cel of een geldboete van maximaal 8100 euro.

Omdat THC lang in je bloed aanwezig blijft is het vooral voor cannabisgebruikers extra oppassen geblazen! Ook al drink je maar 1 glaasje De wet is al goedgekeurd, alleen de toegestane concentraties moeten nog worden vastgesteld.

2) Wiet met meer dan 15% THC wordt gezien als harddrug

De 15%-grens is vrij willekeurig vastgesteld en bovendien moeilijk te meten: niet alle toppen van eenzelfde plant bevatten immers dezelfde concentraties cannabinoden. Daarnaast wordt volledig over het hoofd gezien dat het effect van cannabis niet alleen afhankelijk is van de THC-waarde, maar juist van de interactie tussen verschillende cannabinoden. Toch valt het kweken van een wietplantje met een hogere THC-concentratie binnenkort in dezelfde categorie als het opzetten van een GHB-laboratorium.

3. Growshopverbod

Het produceren van drugs (o.a. wiet) is al strafbaar, maar het meewerken aan de productie, bijvoorbeeld door het verkopen van potgrond, lampen of het uitlenen van je auto, wordt binnenkort even strafbaar. Heb je als medewerker van een tuincentrum of smartshop ook maar enig vermoeden dat jouw goederen voor wietkweek zullen worden gebruikt dan heb je een probleem. Het wetsvoorstel is nu nog in behandeling, maar het is al bekend dat een meerderheid van de Eerste en Tweede Kamer voor is. De wet gaat er dus zeker komen.

UPDATE

Inmiddels is er een hoorzitting in de Tweede Kamer geweest waarin de onuitvoerbaarheid van de 15% THC-regel duidelijk naar voren kwam. Mocht deze regel er toch komen, dan zal hij waarschijnlijk niet gehandhaafd worden.

]]>
Tue, 14 Oct 2014 00:00:00 +0200http://azarius.nl/news/624/Nederlands_wietbeleid_wordt_strenger/
<![CDATA[Wat kunnen we leren van tripmeesters uit de Amazone? ]]> http://azarius.nl/news/623/Wat_kunnen_we_leren_van_tripmeesters_uit_de_Amazone/ Als het aankomt op het gebruik van psychedelische middelen zijn wij hier in het westen een stel kleuters. In het themanummer van september, kijkt The Psychologist naar culturen die ons op dat gebied kunnen bijspijkeren. Over dit interessante artikel, cultures of chemically induced hallucinations, praten we graag even na.

Verwachtingen vormen de trip

Wat verwacht je van een trip? Dat blijkt bepalend te zijn voor wat je gaat beleven. En die verwachtingen worden voor een groot deel gevormd door je omgeving. In culturen waar het gebruik van psychoactieve planten een belangrijke rol speelt, gaat dat in een sociale setting – met rituelen, van persoon tot persoon.

Het artikel beschrijft een aantal volkeren die leven in de Amazone. Als wij in de kleuterklas zitten, zijn zij bezig met hun zoveelste master. Deze volkeren gebruiken allemaal ayahuasca, maar doen dat met verschillende redenen en rituelen. Opvallend is dat daarmee ook het effect van het brouwsel uiteenloopt. Dat onderstreept de invloed van verwachtingen.

  • Cashinahua: ayahuasca geeft hallucinaties die richting geven aan het leven.
  • Aguarana: ayahuasca geeft het inzicht om de toekomst te begrijpen en het vermogen om die vorm te geven.
  • Siona: ayahuasca fungeert als toegangspoort tot een alternatieve realiteit.
  • Schuar: ayahuasca fungeert als toegangspoort tot de ware realiteit.

De conclusie van klinisch psycholoog Vaughan Bell is dat het effect van hallucinerende middelen alleen volledig geduid kan worden binnen de culturele context van de gebruiker.

Culturele bagage in westerse landen

Hoe zit het eigenlijk met onze culturele context? Hier in het westen speelt entertainment een bepalende rol bij het het vormen van onze verwachtingen. Als opgroeiende tiener krijg je een hoop bagage mee. Over het algemeen zijn dat niet de meest verheffende ideeën.

Het beeld geschetst in goedbekeken televisieseries en films blijft vaak beperkt tot clichés. Het gebruik van geestverruimende middelen speelt zich steevast af in een feestomgeving, waarbij gebruikers geen moment denken aan de dag van morgen en zich puur richten op hedonistisch genot.

Gelukkig is er in Nederland – ondanks een repressieve overheid – nog altijd ruimte voor Spuiten & Slikken, een informatief programma gericht op jongeren. Hoe dat in andere westerse landen zit, weet ik niet. Als je daarover meer weet, laat vooral een reactie achter!

Maar een nieuwsgierig persoon gaat natuurlijk het internet op. In Nederland krijg je op zich geen onaardige resultaten te zien. Uiteraard zijn er de sites van de instituten die tegen de overheid aan leunen, zoals Trimbos, waar de risico’s breed uitgemeten worden. Maar je komt ook vrij snel websites tegen die een wat genuanceerder beeld schetsen. Echter; geen woord over mogelijkheden die volkeren uit de Amazone weten te benutten.

Nieuwsgierigheid wordt beloond!

Onwetendheid beperkt de potentie van hallucinerende middelen. Dat maakt het belangrijk dat er meer aandacht is voor de vele facetten de psychedelische beleving. Gelukkig is een beetje nieuwsgierigheid voor de gemiddelde tripper niets vreemd.

Positief noemt Vaughan Bell websites als Erowid en Bluelight, opgezet om kennis over en ervaringen met trippen te delen. Daar scharen we nieuwe initiatieven als reset.me, graag bij, evenals het recent gelanceerde Britse The Psychedelic Society, dat een informatieve website beheert en bijeenkomsten organiseert.

]]>
Thu, 09 Oct 2014 00:00:00 +0200http://azarius.nl/news/623/Wat_kunnen_we_leren_van_tripmeesters_uit_de_Amazone/
<![CDATA[Een pil te veel maakt geen crimineel]]> http://azarius.nl/news/622/Een_pil_te_veel_maakt_geen_crimineel/ Het zal je maar gebeuren: in de rij voor een feest of festival gepakt worden met een pilletje. Afgelopen Lowlands had het Openbaar Ministerie een speciale drugscontrole ingesteld: ruim honderd festivalbezoekers liepen tegen de lamp. Ze werden voor de keuze gesteld: nu een geldboete betalen of wachten op een advocaat.

De beats van het festival aanlokkelijk bonkend op de achtergrond. Wat doe je dan? De meesten kozen voor de eerste optie, niet wetend dat zij daarmee ook voor een strafblad tekenden. Niet zo’n leuke verrassing, want met een strafblad is het vaak erg lastig om een Verklaring Omtrent Gedrag te krijgen. En die heb je wel nodig in bepaalde beroepsgroepen. Een baan bij de overheid, in de beveiliging of bij een koeriersbedrijf kun je met een strafblad wel op je buik schrijven.

Voor softdrugs geldt een grens van 5 gram, van harddrugs mag je niet meer dan een ‘gebruikershoeveelheid’ bij je hebben: 1 pilletje of een halve gram. Heb je meer op zak en wordt je gepakt? Dan kan dat grote gevolgen hebben voor je carrière.

Een beetje een overdreven? Dat vinden ze bij BNN ook. Spuiten en Slikken is een burgerinitiatief begonnen. Met 40.000 handtekeningen kunnen ze een voorstel indienen bij de Tweede Kamer om de wet aan te passen. Het doel: de kleine gebruiker niet zo disproportioneel te straffen.

Teken de petitie hier.

Eerder schreven strafrechtadvocaten Juriaan de Vries en Christiaan Flokstra een opiniestuk in Het Parool, waarin zij pleitten voor het beschikbaar stellen van een advocaat bij dergelijke controles. Deze kan de verdachte voorlichting en advies geven voordat er zo’n zwaarwegende keuze wordt gemaakt. Nu wees het OM de verdachten wel op het recht om een advocaat te zien, maar werd erbij verteld dat het waarschijnlijk lang zou duren voordat er één ter plekke zou zijn.

P.S. De petitie kan helaas alleen door inwoners van Nederland worden getekend. Vul je gegevens zo volledig mogelijk in, anders is je handtekening niet geldig!

]]>
Sun, 05 Oct 2014 00:00:00 +0200http://azarius.nl/news/622/Een_pil_te_veel_maakt_geen_crimineel/
<![CDATA["Fuck it, ik stop" ]]> http://azarius.nl/news/621/Fuck_it_ik_stop/


De actie doet denken aan de Amerikaanse journaliste Amber Lyon die eerder dit jaar afscheid nam van haar jarenlange carrière bij CNN om een website over psychedelica te beginnen: reset.me.

Charlo Greene’s cannabisclub is de enige officiële plek waar cannabis kan worden gekocht in Alaska. Het is nu nog een privéclub voor medicinale gebruikers, maar daar kan verandering in komen. Op 4 november stemt Alaska over de legalisering van marihuana. Greene hoopt haar cannabisclub dan te transformeren tot een voor ieder toegankelijk verkooppunt.]]>
Thu, 02 Oct 2014 00:00:00 +0200http://azarius.nl/news/621/Fuck_it_ik_stop/
<![CDATA[Azarius Test Team zoekt enthousiaste leden]]> http://azarius.nl/news/575/Azarius_Test_Team_zoekt_enthousiaste_leden/ dwaze dappere vrijwilligers om ons te helpen. Wil je twee van onze allernieuwste producten (Blast capsules & #Slice Blackadder) uitproberen in naam der wetenschap?

Klik hier om je aan te melden voor het Azarius Test Team en maak je ouders / levenspartner / goudvis helemaal trots!

We accepteren nieuwe aanmeldingen tot 8-10-2014. Aanmelding betekent niet dat je automatisch geselecteerd zult worden.

---

Wat is het Azarius Test Team eigenlijk?

Voor het Azarius Test Team zoeken wij regelmatig naar gevestigde of toekomstige ervaringsdeskundigen om onze producten en website vrijwillig te evalueren. Het doel van dit project is het verbeteren van de informatievoorziening op de website en ontwikkeling van onze producten. Je mening en wijsheid telt!

Elke testronde kiezen wij twee producten uit die in een testpakket naar de ‘Azalysten’ worden toegestuurd. Door op een gestandaardiseerde manier informatie te verzamelen over de ervaring die onze producten teweeg brengt beogen wij een centrum te zijn voor iedereen die interesse heeft om de geest te verkennen.

Wij bieden:
  • De kans op een persoonlijke verdieping in onze producten
  • De mogelijkheid om als expert te fungeren en je kennis te delen
  • Een testpakket met een selectie van producten
  • Een exclusieve ledenpatch (zie foto)


Wij vragen:

  • Serieuze deelname aan een vragenlijst over de producten uit het testpakket en je ervaring met Azarius in het algemeen

Informatie over een nieuwe testronde verschijnt op de website en in de Azarius nieuwsbrief. Indien je nog vragen hebt, kun je die sturen naar testteam@azarius.net.

]]>
Wed, 01 Oct 2014 13:13:13 +0200http://azarius.nl/news/575/Azarius_Test_Team_zoekt_enthousiaste_leden/
<![CDATA[Bad trip met paddenstoelen – Vragenlijst]]> http://azarius.nl/news/618/Bad_trip_met_paddenstoelen___Vragenlijst/ Heb je ooit een bad trip gehad op psilocybine paddenstoelen?

Dit is je kans om er iets goeds mee te doen! Door je ervaring te delen, help je mee aan het laatste onderzoek van het John Hopkins Institute of Medicine.

Het Psilocybine Onderzoeksteam van John Hopkins neemt online anonieme vragenlijsten af. Het doel is om moeilijke en uitdagende ervaringen (met andere woorden “bad trips”) die mensen soms hebben na het consumeren van psilocybine paddenstoelen in kaart te brengen. Alle bad trips komen in aanmerking, ongeacht of je de ervaring later als positief of negatief beschouwt.

Heb je ooit een dergelijke ervaring gehad? Dan stellen ze je deelname zeer op prijs. Je kunt de vragenlijst hier vinden: Shroom Survey

Ook belangrijk: als je anderen kent die een slechte psilocybine ervaring hebben gehad, stuur de link dan door en moedig ze aan mee te doen. Dat mag ook als de ervaring al lang geleden plaatsvond.

Eerder heeft het Psilocybine Onderzoeksteam al verschillende laboratorium- en vragenlijststudies uitgevoerd waarbij de positieve psilocybine ervaring in kaart werd gebracht. Je kunt hun werk hier terugvinden: Psilocybine Onderzoek. Deze nieuwe vragenlijst is een belangrijke toevoeging aan hun onderzoek naar deze fascinerende substantie.

De vragenlijst is alleen beschikbaar in het Engels. Het invullen duurt ongeveer 30 minuten.

Dus, als het je aangaat: volg de link en help deze onderzoekers. Transformeer je bad trip door bij te dragen aan de wetenschap!

Shroom Survey
]]>
Tue, 23 Sep 2014 00:00:00 +0200http://azarius.nl/news/618/Bad_trip_met_paddenstoelen___Vragenlijst/
<![CDATA[11 tips voor een mooie trip]]> http://azarius.nl/news/620/11_tips_voor_een_mooie_trip/
Timothy Leary wees er al op hoe bepalend set en setting zijn voor de psychedelische ervaring. Set verwijst naar het karakter, de verwachtingen en intenties van de gebruiker, terwijl setting gaat over de sociale en fysieke omgeving waarin de trip plaatsvindt.

Heb jij je San Pedro al tien jaar zien groeien en wil je er nu eindelijk eens wat meer mee doen? Heb je lsa-houdende zaden besteld en het recept bestudeerd? Of ben je van plan om voor de eerste keer truffels te nemen? Met plezier delen we deze op onze eigen ervaring gebaseerde inzichten om je een onvergetelijke trip te bezorgen, dus hier zijn onze top 11 tips.

Waarom 11? Omdat we graag een stapje verder gaan!

1) Omgeving
Waar ga je trippen? Zorg voor een plek waar je niet door de buitenwereld wordt gestoord en zet je mobiele telefoon uit. Is het je eerste keer? Dan is een plek binnen, waar je je op je gemak voelt, een goed idee. Buiten kan ook leuk zijn, vooral als je naar een mooie plek in de natuur gaat. Veel mensen zien festivals als een goede tripomgeving, en dat kan zeker zo zijn. Wees je er wel van bewust dat psychoactieve middelen je gevoeliger maken voor alle zintuigelijke indrukken en dat deze soms ook te intens kunnen zijn: kijk dus uit met grote mensenmassa’s en harde muziek.

2) Samen of alleen?
Gebruik je een substantie voor de eerste keer? Zorg dan dat een vriend of ander persoon die je vertrouwt in de buurt is. Als deze person niet meetript, of slechts een kleine dosering neemt, wordt hij of zij een ‘sitter’ genoemd. Als je meer ervaring hebt, wil je misschien wel eens in je eentje trippen. Je kunt dan vaak dieper je innerlijke werelden verkennen of aan persoonlijke thema’s werken.


3) Bestudeer het middel
Sommige middelen vragen om extra voorzorgsmaatregelen. Wil je bijvoorbeeld salvia roken, dan moet je daarbij altijd een sitter in de buurt hebben. Ook werkt salvia het best in een donkere of schaars verlichte ruimte. Lees je altijd in over het middel voor je eraan begint.

4) Vasten
Het effect van een middel is het meest duidelijk en puur met zo min mogelijk andere invloeden in je lichaam. Daarom wordt meestal aangeraden minstens een paar uur voordat je het middel inneemt te vasten. Je kan natuurlijk zo strict zijn als je zelf wilt, maar in het algemeen is het eten van gezond voedsel, zoals fruit, groente, sappen en kruidenthee aan te raden, terwijl we zwaar en vet voedsel en nicotine- en caffeïne-houdende producten moeten afraden. Alcohol is een absolute no-go in combinatie met psychoactieve middelen. Let ook op substantiespecifieke interacties. In ayahuasca zit bijvoorbeeld een MAO-remmer en dit brouwsel moet daarom niet gecombineerd worden met bepaald voedsel of medicijnen. Hier kan je meer lezen over MAO-remmers.

5) Juiste dosering
Niet iedereen is even gevoelig. Meestal is het noodzakelijk een beetje te experimenteren voordat je de perfecte dosering vindt. En zelfs dan kunnen persoonlijke omstandigheden zoals (gebrek aan) stress of slaap je gevoeligheid beïnvloeden. Als je twijfelt, begin dan met een gemiddelde tot matige dosering. Om idee te krijgen kun je rondkijken op onze eigen website, erowid.org of een van de online forums, waar aanbevelingen en ervaringsverhalen van anderen te vinden zijn.

6) De dagen ervoor
Neem de tijd om je op je trip voor te bereiden: mediteer, rust uit, denk na over je intenties. Naar wat voor een trip ben je op zoek? Wil je op avontuur binnen je eigen geest? Wil je je met anderen verbinden?

7) Doe een ritueel
Veel psychoactieve planten (San Pedro, peyote, ayahuasca, salvia, paddenstoelen) werden als sacrament gebruikt in hun traditionele context – en vaak nu nog steeds. Een ritueel kan je helpen de trip te sturen. En het hoeft niet heel ingewikkeld te zijn. Samen muziek maken is altijd goed, ook al doe je niet meer dan zingen en in je handen klappen. Of brand een beetje wierook en steek een kaars aan.8) Tijdens de trip
Wil je muziek of stilte, of misschien allebei? Denk van tevoren vast hierover na en bespreek het met je tripgenoot. Wil je licht of donker? Kaarsen zijn prachtig om naar te kijken, maar zet ze wel op een veilige plek. Als je van te voren de ruimte schoonmaakt en versiert zal je dat zeker waarderen tijdens de trip.

9) Zorg goed voor jezelf
Voor en tijdens de trip heb je meestal niet zoveel zin in eten, maar na afloop kan het heerlijk zijn! Zorg dat je eten en drinken dat je lekker vindt binnen handbereik hebt op het moment dat je weer uit je trip komt. Zorg ook voor genoeg tijd om uit te rusten en te slapen voordat je dagelijkse verplichtingen weer beginnen.

10) Rust en reflectie
Neem de tijd om bij te komen en te reflecteren op je ervaring. Misschien wil je er wel over schrijven of wil je je ervaring delen met anderen.11) Geen paniek
Ondanks goede bedoelingen en zorgvuldig voorbereiden, kan een trip toch een minder leuke kant opgaan. Misschien voel je je overdonderd door je emoties of raak je verstrikt in nare gedachtes. Wanneer zoiets voorkomt, bedenk dan dat een trip slechts een tijdelijke situatie is, waar vroeg of laat een eind aan komt.

Als er een vriend of sitter aanwezig is, vertel hem of haar dan wat je voelt en denkt op zo'n moment. Erover praten kan al helpen. Als je alleen bent, stel jezelf dan gerust met de wetenschap dat je erdoorheen kunt komen, dat het slechts een kwestie van tijd is. Probeer kalm te blijven en geen overhaaste beslissingen te nemen op basis van een bad trip.

Lees meer over tripvoorbereidingen in ons encyclopedie-artikel Veilig trippen. ]]>
Mon, 22 Sep 2014 00:00:00 +0200http://azarius.nl/news/620/11_tips_voor_een_mooie_trip/
<![CDATA[Geestverruimende planten en paddenstoelen in de Kew Gardens]]> http://azarius.nl/news/619/Geestverruimende_planten_en_paddenstoelen_in_de_Kew_Gardens/
Ontdek de geheime geschiedenis van opium (poppy) of discussieer met deskundige plantwetenschappers over de medische toepassing van psilocybine paddenstoelen. Probeer je eigen hennepdoek te breien. Of volg de dodelijke plantenroute door de tuinen: je zult versteld staan van de hoeveelheid bekende namen die je tegenkomt.

Wist je dat er naast koffie en thee nog veel meer stimulerende planten zijn waar je een drankje van kan maken? Probeer zo’n exotisch brouwsel bij de botanische bar. De Plant Connoisseurs Club verzorgt voedselworkshops waar je cultureel significante planten van over de hele wereld kunt proeven: bijvoorbeeld betelnoot, colanoot, rauwe guarana en blauwe lotus thee

Maak je liever je handen vies? Schrijf je dan in voor de paddenstoelenworkshop. Er is ook een pop-up bibliotheek over giftige en bedwelmende planten in het Oranjerie restaurant en een tentoonstelling van door planten geïnspireerde kunst in de Shirley Sherwood Gallerie.

In de Princess of Wales serre worden films en documentaires vertoond, bijvoorbeeld over magische paddenstoelen, betelnoot, coca en koffie. Elk weekend is er een lezing, bijvoorbeeld ‘Cannabis: drug, kruid, medicijn of sacrament?’ op 27 en 28 september.

Vanzelfsprekend kun je in Kew ook de levende planten met eigen ogen zien.

Dus ben je deze herfst in Londen? Zorg dat je erbij bent!

Meer informatie: Intoxication Season in Kew en volledige programma: Psypress UK.
]]>
Fri, 19 Sep 2014 00:00:00 +0200http://azarius.nl/news/619/Geestverruimende_planten_en_paddenstoelen_in_de_Kew_Gardens/