<![CDATA[Azarius News]]> http://azarius.nl/news/ The Very Advanced, Utterly Cool, Super Duper Azarius RSS Generator v2.34.445 info@azarius.net (azarius.net) <![CDATA[Eén Simpele Truuk Die Elke Pyschonaut Moet Weten]]> http://azarius.nl/news/719/E_n_Simpele_Truuk_Die_Elke_Pyschonaut_Moet_Weten/ Onze excuses voor de vreselijke titel, maar als je dit nog nooit gezien hebt dan heb je als psychonaut toch een groot gat in je leven (de echte psychonaut kan niet zonder Azarius). Je leven wordt mooier, kleuren lijken feller, de liefde voelt intenser en zelfs het allerslechtste popliedje heeft ineens wel wat.

Ongelofelijke nieuwe psychoactieve stof? Nou, uh nee. Alleen de geweldige, niet-te-stoppen Capsule Machine!

Nee wacht, niet gelijk weer weggaan. Onze lieftallige winkelmedewerker laat zien hoe het werkt:

Meer pillz, minder tijd

Als je het leuk vindt om je eigen tripcapsules te maken, dan heb je dit in je leven nodig. Beeld je eens in hoeveel tijd je kunt besparen! Tijd die je veel beter kunt besteden aan niets doen op de bank, flirten met een geslacht naar keuze en natuurlijk het bellen van je moeder. Nooit vergeten je moeder te bellen!

Capsules en capsuleermachines zijn verkrijgbaar in drie maten: '1' (400 mg), '0' (500 mg) en '00' (650 mg).

]]>
Mon, 31 Aug 2015 00:00:00 +0200http://azarius.nl/news/719/E_n_Simpele_Truuk_Die_Elke_Pyschonaut_Moet_Weten/
<![CDATA[Dopingcontroles in de pro gaming scene]]> http://azarius.nl/news/721/Dopingcontroles_in_de_pro_gaming_scene/ Zo hebben we het over doping bij het wielrennen, zo komen we op een andere topsport waar doping de norm is: professioneel gamen. Snelle reflexen zijn in games natuurlijk een must, dus het is dan ook helemaal niet verbazingwekkend dat pro-gamers middelen nemen om het concentratievermogen te verbeteren.

Onlangs berichtte Gamer.nl over Kory 'Semphis' Friesen, een professioneel Counter-Strike speler, die toegaf dat Adderall massaal gebruikt wordt om alle spelers gefocust te houden. Friesen: "Voor alle fans: Dit is hoe je goed wordt."

Wat is Adderall?

Adderall is een medicijn dat in Amerika voorgeschreven wordt bij de behandeling van ADHD en narcolepsie. Net als het bekendere Ritalin is het een amfetamine, wat een stimulerende werking heeft. Het verdrijft slaap en onderdrukt eetlust. In Nederland staat Adderall op de medicijnlijst en is het niet verkrijgbaar, maar via het internet is het vrij eenvoudig te vinden.

Adderall is de laatste jaren in populariteit gestegen, met name onder tieners die het gebruiken om te studeren. In kleine voorgeschreven doseringen als medicatie is het een relatief veilig middel, maar bij herhaaldelijk recreatief gebruik kunnen ernstige bijwerkingen optreden.

Dopingcontroles

Met uitspraken als die van Kory Friesen was het onvermijdelijk: er gaat nu ook in de professionele gaming scene voor het eerst willekeurig op doping gecontroleerd worden. Dat meldt het ESL, ’s werelds grootste organisatie achter eSports toernooien.

De organisatie hanteert de officiële regels van de World Doping Agency. Als het op de lijst van verboden middelen staat, wordt het niet toegestaan. Sancties voor het gebruik van middelen lopen uiteen van vermindering van prijzengeld tot diskwalificatie voor het toernooi.

Interessant detail: blowen voor het toernooi is geen probleem, alleen tijdens wordt het bestraft. Maar of je daar nou snellere reflexen van krijgt…

Alternatieve concentratiemiddelen

Wij van Azarius houden ook wel van een spelletje van tijd tot tijd, zeker met onze Mario Kart beameropstelling in de kantine (sowieso doen spellen waarbij een paddenstoel een power-up is het goed bij ons). In plaats van amfetamines, die zeer schadelijk kunnen zijn bij misbruik, raden wij de volgende producten aan:

Bekijk de categorie concentratie voor meer producten die helpen bij het studeren, gamen of geweldige smartshop-nieuwsartikelen als deze schrijven (een nichemarkt, maar je weet maar nooit...).

Bronnen / lees meer

Gamer.nl - Professionele gamer claimt massaal dopinggebruik

PCgamer.com - ESL details anti-doping policies for ESL One Cologne.

]]>
Fri, 28 Aug 2015 00:00:00 +0200http://azarius.nl/news/721/Dopingcontroles_in_de_pro_gaming_scene/
<![CDATA[Tincturen: flesjes magische elixer]]> http://azarius.nl/news/712/Tincturen__flesjes_magische_elixer/ Vandaag werpen we een spotlight op de tincturen in een speciale vraag & antwoord-sessie met Yolo Baggins; de vergeten Hobbit en onze hooggewaardeerde producttest chef.

Wat zijn tincturen?

Denk magische kruiden, maar dan voor het gebruiksgemak vloeibaar gemaakt. De pure essentie van een plant gextraheerd in een klein flesje en tot vijftigmaal sterker dan het reguliere kruid het is bijna hekserij!

Hoe worden ze gemaakt?

Er wordt gextraheerd op basis van alcohol, met een gezonde dosis Tibetaanse gebedsliederen erbij (ook leuk voor de werksfeer). De werkzame bestandsdelen worden zo gescheiden van de takken en bladeren. We zijn namelijk alleen genteresseerd in het stofje dat een werking heeft. Het vloeibare extract wordt vervolgens vermengd met grapefruitsap en gedestilleerd water voor een betere smaak.

Zijn ze echt magisch?

Er zit magie in alles en iedereen, van het grootste wezen tot de kleinste guitige amoebe. Maar tincturen zijn wel echt bijzonder magisch, hoor. Ik houd persoonlijk toezicht op het besprenkelen met feenstof.

Herbal tinctures

Waarom zou ik een tinctuur kopen in plaats van het kruid?

Waarom niet allebei zodat ik mijn Hobbit-kinderen naar het hoger onderwijs kan sturen?

Kies een tinctuur als je de voorkeur geeft aan gebruiksgemak en betrouwbaarheid. Je hoeft niets voor te bereiden. Stel jezelf de kritische vraag: kan ik slikken? Als het antwoord ja is, gefeliciteerd! Je voldoet nu aan alle voorwaarden om een tinctuur te gebruiken.

Ongeduldige mensen zijn zeker ook verzot op tincturen. De effecten zijn veel sneller aanwezig vergeleken met andere consumptiemethoden.

Hoe gebruik je een tinctuur?

Belangrijke veiligheidstip van de maand: giet het niet in je oor. Geloof me nou maar.

Tincturen zijn beschikbaar in flesjes van 10 ml, wat voldoende is voor twee doseringen. Gebruik het dopje om een dosering af te meten twee volle dopjes is een dosering. Bij voorkeur op een lege maag innemen en vermengen met een kopje thee of sapje.

Welke tincturen raad je aan?

Ik vind ze allemaal geweldig! Het hangt ervan af wat je zoekt. Een mellow high? Probeer Damiana. De paradoxale effecten van kratom zonder gedoe? Boem. Kratom tinctuur. Of zoek je iets met een verdovend en euforisch effect, probeer dan blue lotus (Nymphaea caerulea) tinctuur.

]]>
Sun, 23 Aug 2015 00:00:00 +0200http://azarius.nl/news/712/Tincturen__flesjes_magische_elixer/
<![CDATA[Doping in het wielrennen was vroeger heel normaal]]> http://azarius.nl/news/717/Doping_in_het_wielrennen_was_vroeger_heel_normaal/ We denken graag dat we anno 2015 in een ruimdenkende maatschappij leven, maar soms wordt dat beeld ruw verstoord. Het stigma op drugs en doping is er niet altijd geweest. Sterker nog, rond de 19e en 20e eeuw was doping in de wielersport de normaalste zaak van de wereld.

De Belgische historicus en wielerkenner Jan Boesman specialiseerde zich in het wielrennen van het 'fin de sicle': de overgang van negentiende naar twintigste eeuw. Wonderdokters als Choppy Warburton hielden met hun mysterieuze stimulerende middeltjes wielrenners op de fiets. Zonder hun poeders en drankjes was het waarschijnlijk onmogelijk geweest om een koers als Bordeaux-Parijs uit te rijden. Kranten stonden vol met advertenties voor pepmiddelen.

Enkele uitspraken van Boesman uit het interview: "De term doping bestond toen nog niet, er was toen geen reglement. Stimulerende middelen waren toen heel normaal en zelfs noodzakelijk om de rit uit te kunnen rijden."

"Er was geen taboe op die middelen, alleen op vermoeidheid. Die vermoeidheid moest bestreden worden. Met gewone koffie, colanoot waar nog meer cafene in zat en met cocane, wat toen nog niet verboden was."

Luister naar het gehele interview via onderstaande link.

Bron

Radio1.nl - 'Stimulantia' in begindagen van het wielrennen.

]]>
Wed, 19 Aug 2015 00:00:00 +0200http://azarius.nl/news/717/Doping_in_het_wielrennen_was_vroeger_heel_normaal/
<![CDATA[Interview met Manoj van Dutch Spirit]]> http://azarius.nl/news/714/Interview_met_Manoj_van_Dutch_Spirit/ Voor elk kwaadje groeit een kruidje. Dat is in ieder geval het uitgangspunt van Dutch Spirit, de lijn van kruidenmelanges met heilzame eigenschappen voor lichaamsdelen en organen als ogen, longen, maag en darm. In totaal zijn er zes variteiten. In zijn kleurrijke woning in Amsterdam legt Manoj, self-made kruidenspecialist en een van de oprichters, ons uit waarom iedereen Dutch Spirit zou moeten gebruiken.

Op DutchSpirit.info lees ik "leven is ademen". Wat betekent dat?

Dat is het motto van Dutch Spirit. Het vermogen om zelf te kunnen ademen. We kunnen de hele dag zonder water, eten nog langer, maar je kunt hooguit drie minuten zonder ademen. We zijn Dutch Spirit dan ook begonnen met de Longkruidenmix: vijf verschillende kruiden gericht op het verzachten en verzorgen van de luchtwegen. Zelfs van het lezen van de flyer, gaan de longen al dansen!

Moet ik jou zien als hedendaagse sjamaan?

Ik heb veel kruidenonderzoek gedaan. Mijn bijbel is The New Herbal van Richard Mabey. Maar vanwege de Codex Alimentaris mag je tegenwoordig niets meer zeggen over de medische toepassingen van kruiden. Ook al zijn ze bewezen, en eeuwenoud. Dat deden we bij onze eerste flyer nog wel, maar later niet meer.

En waar komt het idee van Dutch Spirit vandaan?

Ik houd niet van tabak, dus mijn joints rolde ik altijd al het liefst met American Spirit. Op een gegeven moment begon ik daar een beetje hoefblad in en salie en pepermunt aan toe te voegen. En toen bedachten we, (Manoj en zijn partner Gert-Jan red.) waarom maken we niet helemaal een alternatief voor tabak? Dutch is een anagram van Du-THC. Clean high. En verder komt het van American Spirit. Op Koninginnedag 2004 zijn we begonnen met het verkopen van de voorloper van de Longkruiden bij coffeeshop Siberi. Dat waren toen nog zelf gevouwen papieren envelopjes, gewoon met plakband dichtgemaakt.

Manoj: "Normaal zit ik daar naakt te zonnebaden, want ik trek me geen reet van heel de sociale mores aan!"

De oorsprong van Dutch Spirit ligt dus in de tabakssfeer?

We zijn begonnen omdat we tabak van de tabak hadden. Zo adverteerden we in het begin ook: rook- en theekruiden, maar daarvoor kregen we een boete: moesten we opeens 20.000 euro tabaksaccijns betalen. Tegenwoordig is het dus enkel kruiden. Inmiddels zijn we ook voorzichtiger geworden met medische claims. Zeggen dat pepermunt de elasticiteit van de longen verhoogd bijvoorbeeld, of dat brandnetel het bloed zuivert: dat mag je niet meer zeggen. Sindsdien zeggen we: brandnetel is goed voor het bloed.

Waar komen de kruiden vandaan?

Uit heel Europa.

Zijn jullie niet geneigd, om voor het effect, toch af te wijken van dat Europese scala?

Bij de sekskruiden is dat al het geval, daar zit ashwaganda in. En maca en Russische ginseng.

Hoe stel je die kruidenmix per varieteit samen?

Dat recept is geheim, net als bij Coca-Cola. Maar ga er maar vanuit dat er jaren van experimenteren aan vooraf gaan. Het gaat allemaal met homeopathische hoeveelheden. Niet voor zwangere vrouwen, niet voor moeders die borstvoeding geven. Heel belangrijk zijn de verhoudingen van de mix, niet van alles dezelfde hoeveelheid. Er is ook gekeken naar of je het continu kan gebruiken. Daarom zit er nergens alsem in omdat daar Thujon in zit, een stof die zich kan ophopen in je lichaam.

Dutch Spirit is onderdeel van Stichting Ahkhaldan. Kun je daar iets over vertellen?

Het streven van Stichting Ahkhaldan is dat iedereen gelukkig en gezond is. Het is een astrologische vereniging van geleerde wezens zoals jij en ik, gebaseerd op de heilige, kosmische wet van de zevenvuldigheid. Zeven heilige wetenschappen en kunsten staan centraal: astrologie, muziek, schilderkunst, yoga, tantra, alchemie en filosofie. Bij allemaal speelt zeven het belangrijkste getal: er zijn zeven kleuren, zeven tonen, zeven chakras, zeven sterren, zeven dagen in de week en zeven elementen. Dutch Spirit stimuleert de alchemie, de omgang met de elementen vuur en water, wat krijg je dan? Thee! Niet voor niets hebben de pakjes de kleur van de zeven chakras.

Dutch Spirit - sekskruiden

Er zijn nu zes soorten Dutch Spirit op de markt, kunnen we nog een zevende verwachten in de toekomst?

Zeker weten. Dat zijn de zogenaamde Kruinkruiden (op zijn Limburgs: kruun kruuden) dat wordt een violet pakje. Maar dat zal nog wel even duren voordat dat er van komt. De beoogde ingredinten zijn erg in trek, maar je mag er niets mee doen: cannabis, papaver, ephedra, coca-blad en magic mushrooms. Terwijl de grootste chemische troep hartstikke legaal is, daar zitten bepaalde groepen achter die niet willen dat de mensen wijs worden. Ik kan daar heel boos om worden.

Tot slot, heb je een tip hoe ik Dutch Spirit het beste gebruik?

Dutch Spirit is multi-inzetbaar. Je kunt er thee van maken, maar ook mee koken, over je pizza strooien, of over je salade. Maar het beste effect krijg je door het te vaporiseren (verdampen). Longkruiden in de Volcano vaporizer bijvoorbeeld, op stand vier, 140 graden.

Azarius magazine

Dit artikel verscheen eerder in de tweede editie van het Azarius Magazine.

]]>
Sat, 15 Aug 2015 00:00:00 +0200http://azarius.nl/news/714/Interview_met_Manoj_van_Dutch_Spirit/
<![CDATA[Deskundige in Nieuw-Zeeland pleit voor legalisering van MDMA]]> http://azarius.nl/news/716/Deskundige_in_Nieuw-Zeeland_pleit_voor_legalisering_van_MDMA/ Ondanks steeds meer openlijke voorstanders van de legalisering van MDMA, die beweren dat het middel relatief veilig is, blijft Premier John Key van Nieuw-Zeeland onvermurwbaar tegen. Diverse deskundigen zijn naar voren gekomen om de mogelijke maatschappelijke voordelen te onderstrepen van het legaliseren van MDMA of het versoepelen van de classificatie.

De meest positieve uitspraken over MDMA komen van klinisch toxicoloog Paul Quigley die verslaggevers meldt dat MDMA in pure vorm veiliger kan zijn dan de meeste bedwelmende middelen. Alcohol zou volgens Quigley in vergelijking een stuk slechter zijn, ondanks dat het wereldwijd legaal is. Hij zei ook dat het aanpassen van de huidige classificatie van MDMA de zwarte markt een zware slag zou toebrengen.

Deze punten worden bestreden door Premier Key: "Alles wat ik heb gezien wat betreft deze drug is sterk negatief, dus ik snap niet waarom het gelegaliseerd moet worden."

Maar deskundigen op het gebied van criminaliteit en geneeskunde kiezen de kant van Dr. Quigley. Associate Professor Julian Buchanan aan het Instituut voor Criminologie van de Victoria Universiteit zegt dat het verbieden van drugs niet voorkomt dat mensen het gebruiken:

"We reguleren en verkopen pinda's, maar deze vormen een levensbedreigend risico voor sommige mensen. We feesten met het meest gevaarlijke middel van allemaal - alcohol. Zuivere, gereguleerde MDMA met de juiste dosering is een relatief laag risico. Onderzoek van professor David Nutt suggereert dat MDMA veel minder schadelijk is dan alcohol en tabak."

Ook medisch antropoloog Dr. Geoff Nuller geeft aan dat de uitspraken van Dr. Quigley niet genegeerd moeten worden. Hij zegt:

"Gezien de lange gebruiksgeschiedenis van MDMA en de grote hoeveelheid bewijsmateriaal die de lage schadelijkheid ondersteunen, kan men slechts hopen dat de baanbrekende Psychoactive Substances Act (PSA) wetgeving in Nieuw-Zeeland gebruikt kan worden om de beschikbaarheid te vergemakkelijken, volgens de juiste richtlijnen en voorschriften. Dit zou het bovendien mogelijk maken om MDMA therapeutisch toe te passen, nog een slachtoffer van de gefaalde war on drugs.

Zelfs met genoeg steun in zijn oproep voor de legalisering en regulering van MDMA, zegt Dr. Quigley dat de maatschappij eerst 'politieke en morele barrires' moet overwinnen. Dit zou de reden kunnen zijn dat zijn voorstel nog niet ten uitvoer is gebracht. Hoewel we in een tijd leven waarin mensen regelmatig verboden middelen nemen, zou het maken van veilige drugs voor de grote massa helaas nog een lange tijd kunnen duren.

Bron

www.youredm.com - Should MDMA Be Regulated? New Zealand Has The Answer.

]]>
Mon, 10 Aug 2015 00:00:00 +0200http://azarius.nl/news/716/Deskundige_in_Nieuw-Zeeland_pleit_voor_legalisering_van_MDMA/
<![CDATA[Onze meest spectaculaire faalacties]]> http://azarius.nl/news/713/Onze_meest_spectaculaire_faalacties/ We weten dat dit moeilijk is om te geloven, maar zelfs wij maken fouten. In enkele uitzonderlijke gevallen zijn deze fouten zelfs zo spectaculair dat ze het verdienen om speciaal uitgelicht te worden.

Bekijk daarom hieronder de meest verschrikkelijke troep die de Azarius website te bieden heeft!

Bud bug

Stel je eens voor dat je het geluid van een 747 in je woonkamer hoort. Stel je vervolgens een zeer langzaam insect voor in afschuwelijk opzichtige kleuren. Sla jezelf vervolgens in het gezicht en gooi je portemonnee in de versnipperaar.

Gefeliciteerd, nu weet je hoe het voelt om de trotse eigenaar te zijn van een bud bug, een gevoel dat maar weinig mensen met je kunnen delen.

Mislukking: driedubbele facepalm


Candle safe

Lang nadat de mensheid uitgeroeid is door de Derde Wereldoorlog, de volgende IJstijd of de onverwachte greep naar de macht door de quokka's, ontdekt de volgende dominante soort een stoffige plank in de runes van Amsterdam, met de lelijkste kaarsen ooit. Binnenin deze kaarsen zit een hol compartiment.

Was dit een soort tijdcapsule, vragen de ontdekkers zich af. Een boodschap naar alle toekomstige generaties, in de hoop dat ze leren van de lessen uit het verleden met het oog op een betere toekomst?

Nee. Het is gewoon een lelijke stashbox die niemand met een gezond verstand wil hebben.

Slimme zet?: we hebben dit product in drie kleuren :(


Spazzstick

Als er iets te leren valt van dit fiasco, dan is het wel dat niemand online lippenbalsem koopt, of het nou cafene of cocane bevat. We zouden eerder een lippenbalsem van zoutzuur proberen dan nog een seconde staren naar deze verschrikkelijke aankoop.

Overigens hopen we wel dat de mensen van Kaktovak, Alaska een betere manier vinden om in hun levensonderhoud te voorzien, zoals bijvoorbeeld truien breien.

SNAFU schaal: een fanspazzstick faalactie


Cannabis Top Trumps kaartspel

Hebben we niet allemaal een zeer speciaal persoon in ons leven, die we hartstochtelijk en vanuit het diepst van onze ziel verachten? Misschien viert deze persoon binnenkort zijn of haar verjaardag en ben je op zoek naar een passend kado dat aangeeft hoezeer jij diegene niet mag?

Jep, dat is ongeveer de enige reden die we kunnen verzinnen om dit kaartspel aan te schaffen. Dat of de plotselinge, onbeheersbare neiging om geld uit te geven aan het meest slappe aftreksel van een spel dat Azarius ooit heeft aangeboden.

Spijtcijfer: meer dan 9000!

Azarius: bijna menselijk

We hopen dat je genoten hebt van deze blik op enkele van onze minder fraaie productkeuzes. Mocht je meer geld hebben dan gezond verstand, wees maar gerust, je kunt altijd bij ons terecht!

En wij? Nou ja, we willen graag beweren dat we van onze fouten geleerd hebben, maar eerlijk gezegd zijn we nog zo hard afwisselend aan het lachen en huilen dat niemand eraan gedacht heeft om iets te notuleren.

]]>
Thu, 06 Aug 2015 09:00:00 +0200http://azarius.nl/news/713/Onze_meest_spectaculaire_faalacties/
<![CDATA[Kleine schimmel maakt grote mannen jaloers]]> http://azarius.nl/news/709/Kleine_schimmel_maakt_grote_mannen_jaloers/ Azarius houdt van alle paddenstoelen en gerelateerde paddoweetjes, maar het volgende verhaal verbaasde zelfs de grootste paddoloog onder ons. Het verhaal van de 'Mamalo o Wahine' (Hawaiiaans voor vrouwenpaddenstoel) of zoals het algemeen bekend staat; de 'Hawaiiaanse stinkzwam’.

Klopt. Dat is een erg sexy naam.

De mythische Mamalo o Wahine

De legendes spreken van een paddenstoel met buitengewone eigenschappen. Er zijn talloze volksverhalen van vrouwen die deze bijzondere paddenstoel tegenkomen in het bos en vervolgens in een extatische en orgasmische trance terechtkomen. Mamalo o Wahine: de paddenstoel die vrouwen gek maakt van verlangen?

Het klinkt net iets vergezocht om waar te zijn. Nou, deze wonderlijke zwam blijkt dus echt te bestaan!

Samen/komen

Een artikel in het International Journal of Medicinal Mushrooms beschrijft een vreemd maar prachtig ritueel in Hawaï: vrouwen die bij elkaar komen om op zoek te gaan naar een bepaalde paddenstoel. Wanneer ze het exemplaar gevonden hebben, inhaleren ze het aroma. De geur leidt tot uitgesproken seksuele opwinding; vaak geeft het zelfs een orgasme. Samenkomen leidt tot samen komen. Dat is weer eens wat anders dan een theekransje!

Stel je nu eens de collectieve zucht van miljoenen gefrustreerde mannen voor. Mannen die met al hun stoere praatjes, dikke Mercedessen en Casanova-moves niet eens vrouw tot het hoogtepunt kunnen brengen, maar een kleine paddenstoel kan het met slechts een geurtje.

Verslagen door een stinkzwam. Kan het leven voor een man nog verschrikkelijker zijn? Kijk eens naar die zelfvoldane, stinkende schimmel. Nota bene in de vorm van een penis, om nog maar eens een extra 'fuck you' naar je hoofd te slingeren.

Mamalo o Wahine mushroom

De natuur op haar stouts: spontane orgasmes met paddo's

Volgens de publicatie in het International Journal of Medicinal Mushrooms kan de geur van de verse schimmel leiden tot spontane orgasmes in vrouwen. In een proef met 16 vrouwen, kregen zes vrouwen een orgasme terwijl ze aan het vruchtlichaam roken. De andere tien, die kleinere doses ontvingen, ervoeren fysiologische veranderingen, waaronder een verhoogde hartslag.

Alle 20 mannen die meededen aan de test vonden de geur walgelijk. Waarschijnlijk ging het gesprek daarna al gauw over bier, voetbaluitslagen en de tepels van Katja Schuurman op een frisse winterochtend. Kortom, de schimmel liet mannen volledig koud. Volgens de onderzoekers suggereren de resultaten dat de hormoonachtige verbindingen in de kern van het vruchtlichaam enige gelijkenis vertonen met neurotransmitters die vrijgegeven worden in vrouwen tijdens seksuele activiteit.

Cumclusie

Gezien het bewijs is onze conclusie heel simpel. Moeder Natuur is raar, geweldig en toch ook best wel kinky. Wat leven we toch in een wonderlijke wereld!

Ken je nog meer leuke paddo-feitjes? Heb je briljante ingevingen wat we allemaal met de Hawaiiaanse stinkzwam kunnen doen? Laat het de wereld weten in de reacties!

Bronnen

]]>
Sat, 01 Aug 2015 00:00:00 +0200http://azarius.nl/news/709/Kleine_schimmel_maakt_grote_mannen_jaloers/
<![CDATA[Visual drugs: tien jaar lekker naar drugs Googlen]]> http://azarius.nl/news/710/Visual_drugs__tien_jaar_lekker_naar_drugs_Googlen/ Voeg wat kleur toe aan je dag! Deze fancy infographic laat zien welke middelen het meest in Amerika gegoogled werden.

Onderstaande diagram toont de meest voorkomende drugsgerelateerde zoektermen per Amerikaanse staat van het afgelopen decennium. Op z'n minst is het een kleurrijk schouwspel!

Het is bekend dat methamphetamine een van de meest gebruikte/misbruikte drugs was in het begin van het afgelopen decennium. Met een goedkopere straatprijs en een intensere high, schoot meth snel voorbij cocane terwijl het door de Verenigde Staten verspreidde. Op het toppunt van de meth-epidemie in 2005-2006, was het de meest gezochte drug in tientallen staten.

Toen de focus van de wetshandhaving steeds sterker op de methdealers en -gebruikers kwam te liggen, zien we dat Adderall, een stimulerend middel verkrijgbaar op voorschrift, in toenemende mate werd gebruikt. Het aantal zoekopdrachten naar kalmeringsmiddel Xanax nam ook toe in het westen en zuiden, terwijl Xanax-gerelateerde EHBO meldingen in zes jaar tijd zijn verdubbeld.

Klik op de afbeelding om het te vergroten

Amerikaanse nationale trends in drugsgerelateerde zoekopdrachten weerspiegelen de trends in gebruik en populariteit van een drug. Na de piek van 2005-2006, is interesse in meth nu opnieuw stijgende. En nu verslavende pijnstillers op voorschrift beter en strenger gereguleerd worden, is herone uitgegroeid tot een steeds populairder alternatief.

Bronnen

Withdrawal.net

Image via Northpointrecovery.com

]]>
Tue, 28 Jul 2015 00:00:00 +0200http://azarius.nl/news/710/Visual_drugs__tien_jaar_lekker_naar_drugs_Googlen/
<![CDATA[Landjuweel 2015: kom naar onze Psychedelic Sessions ]]> http://azarius.nl/news/711/Landjuweel_2015__kom_naar_onze_Psychedelic_Sessions/ Woensdag 29 juli tot zondag 2 augustus is Ruigoord het toneel van het Landjuweelfestival 2015. Azarius is aanwezig, niet alleen als bezoeker maar ook als een van de organisatoren van The Psychedelic Sessions. Ben je vrijdag op Landjuweel, kom dan langs de salon!

Azarius presenteert: The Psychedelic Sessions

The Psychedelic Sessions is een middag met zes spraakmakende lezingen die je de kans bieden om meer te weten te komen over de psychedelische ervaring. Trippen en spacen kennen de meesten van ons wel, maar wat hebben psychedelica ons te bieden hebben in ritueel, therapeutisch, wetenschappelijk en spiritueel opzicht?

Met sprekers als Hans Plomp, de beroemdste Nederlandse psychonaut en een oprichter van Ruigoord, en Hans van den Hurk, grondlegger van een van de eerste smartshops in Nederland, Conscious Dreams. Van ayahuasca tot peyote tot LSD, het komt allemaal aan bod.

The Psychedelic Sessions vindt plaats in de Ruigoord salon, vrijdag 31 Juli van 13:00 - 18:00.

Ruigoord?

Voor wie het nog niet kent, Ruigoord is een dorpje net buiten Amsterdam. In 1973 werd het verlaten dorp gekraakt door een groep kunstenaar. Het is sindsdien uitgegroeid tot een kleine maar bloeiende gemeenschap. Ruigoord is een idealistisch en idyllisch oord waar kunstenaars bij elkaar komen om te werken aan gezamenlijke projecten.

Wat is Landjuweel?

Het Landjuweelfestival is een cultureel hoogtepunt van Ruigoord. Het is een speciaal soort festival; een vijfdaagse viering van de spontane creativiteit en een doolhof van krankzinnige speelsheid. Verwacht veel live muziek, DJ's, vuurshows, spontane jams, workshops, pozie, kunst, geheime hoekjes en visueel spektakel.

Tickets & meer informatie

Het volledige programma van Landjuweel is binnenkort beschikbaar op de Ruigoord website.

We hopen je daar ook te treffen, om samen met ons te genieten van dit onvergetelijke en extravagante festival!

]]>
Fri, 24 Jul 2015 00:00:00 +0200http://azarius.nl/news/711/Landjuweel_2015__kom_naar_onze_Psychedelic_Sessions/