<![CDATA[Azarius News]]> http://azarius.nl/news/ The Very Advanced, Utterly Cool, Super Duper Azarius RSS Generator v2.34.445 info@azarius.net (azarius.net) <![CDATA[Ain't no party like a Holi party]]> http://azarius.nl/news/605/Aint_no_party_like_a_Holi_party/
We waren niet aan het trippen maar hebben gestrooid en gesmeten met gekleurd Holi poeder!Geen enkele opening werd gespaard.Interessant weetje: wraak smaakt zoeter met paarse en roze poeder erbij.
Holi Gulal poeder werd traditioneel gezien gebruikt om het Holifeest te vieren, maar volgens onze rigoureuze en zeer wetenschappelijke proeven is het gooien van kleur naar anderen nooit niet leuk, ongeacht de gelegenheid.

]]>
Wed, 30 Jul 2014 00:00:00 +0200http://azarius.nl/news/605/Aint_no_party_like_a_Holi_party/
<![CDATA[Amsterdamse clubbers en ravers drinken stevig en nemen meer ecstasy]]> http://azarius.nl/news/604/Amsterdamse_clubbers_en_ravers_drinken_stevig_en_nemen_meer_ecstasy/
Amsterdams uitgaansleven volop in beweging
Het reguliere clubcircuit staat onder druk. Slimme jonge ondernemers organiseren feesten op alternatieve locaties, vooral buiten het centrum van de stad. Deze trend is al een tijdje aan de gang. In 2013 zien we een stroomversnelling en het sleutelwoord is nu: ‘rave’. Raves zijn kleine dance events die niet gebonden zijn aan een vaste locatie of een vaste avond. Ze variëren van kleine festivals tot semilegale feestjes, binnen of in de open lucht.

Een andere opvallende ontwikkeling in Amsterdam is het fors uitdijende aantal studenten. Dat zien we terug in het uitgaansleven. Bij de vorige meting, in 2008, waren raves nog niet in zwang. Toen werden alleen clubbezoekers onderzocht en van hen was 54% student. In 2013 geldt dit voor 66% van de clubbers en ravers.

Alcohol blijft populair
Alcohol blijft bij uitgaan het meest genomen middel. In de club of op de rave dronk 88% alcohol. Daarbovenop nam 67% voor en 16% na het bezoek aan een club of rave alcohol. Bij elkaar opgeteld dronk 93% op de uitgaansavond alcohol, gemiddeld 8 glazen.

Ecstasy populairder dan ooit, amfetamine verliest negatief imago
Van de clubbers en ravers gebruikte 55% de laatste maand ecstasy. Dat is vergeleken met 2008 een ruime verdubbeling. Bijna een kwart (23%) van de uitgaanders had de laatste maand amfetamine gebruikt. In 2008 was dat nog 6%. Gebruik van ecstasy tijdens de uitgaansavond in de club of op de rave steeg van 9% naar 29%. Gebruik van amfetamine tijdens de uitgaansavond steeg van 4% naar 13%. De stijging in het gebruik van ecstasy en speed kwam vooral voor rekening van de ravers, maar ook de clubbers van 2013 gebruikten deze middelen vaker dan in 2008. Op de uitgaansavond namen ravers veel vaker dan clubbers ecstasy (42% en 17%) en amfetamine (34% en 14%).

De dosering van ecstasypillen was in 2013 historisch hoog: gemiddeld 148 mg MDMA per pil. Er was veel variatie in de dosering, maar bijna twee op de drie pillen (64%) waren hoog gedoseerd (> 140 mg MDMA). De afgelopen jaren heeft amfetamine (speed) onder trendsetters in het Amsterdamse uitgaansleven een steeds positiever imago gekregen. Speed is relatief goedkoop. Overigens bestond wat in 2013 als amfetamine werd verkocht vaak grotendeels uit cafeďne.

Bescheiden belangstelling voor nieuwe psychoactieve stoffen (NPS)
Vooral na de ‘ecstasycrisis’ van 2009 is het aanbod van NPS onstuimig gegroeid. Het gebruik van NPS beperkt zich echter meestal tot experimenteren. Tot nu toe blijft het actuele gebruik op een veel lager niveau dan dat van de ‘klassieke’ middelen. Zo had 15% van de clubbers en ravers wel eens 4-FA (4-fluo) genomen, maar lag het gebruik in de laatste maand op 1%. Mephedrone, dat in sommige Europese landen snel populair werd tijdens de ‘ecstasycrisis’, is bij de Amsterdamse uitgaanders nooit echt aangeslagen en wordt hier tegenwoordig nauwelijks nog gebruikt.

Bron: Bonger Instituut (UvA), Jellinek Preventie

]]>
Fri, 25 Jul 2014 10:00:00 +0200http://azarius.nl/news/604/Amsterdamse_clubbers_en_ravers_drinken_stevig_en_nemen_meer_ecstasy/
<![CDATA[Het verschil tussen ritueel en recreatief gebruik van psychedelica]]> http://azarius.nl/news/603/Het_verschil_tussen_ritueel_en_recreatief_gebruik_van_psychedelica/
Er zijn namelijk zes verschillende soorten hersengolven, met ieder een eigen frequentiegebied, wat resulteert in een bepaalde vorm van bewustzijn:

1 Alfa (8-12Hz) golven hangen samen met een toestand van ontspanning.

2 Bta (16-38Hz) golven zijn erop gericht om stressvolle situaties het hoofd te beiden. Het sterke Ik gevoel is het product van bta golven.

3 Thta (4-8Hz) golven ontstaan in diep ontspannen toestand. Deze golven worden ook wel de creatieve laag genoemd.

4 Delta (0,5-4 Hz) golven komen voor bij baby's en tijdens de diepe slaap.

5 Gamma (30-80 Hz) golven komen voor bij sterke mentale activiteit, zoals angst, het oplossen van problemen en hoge staat van alertheid.

6 Senso-Motorische-Ritmische (12-16Hz) golven ontstaan tijdens fysieke rust en sterk sensomotorisch bewustzijn.

Effecten van psychedelica op hersengolven
Het blijkt dat recreatief gebruik van LSD, psilocybine en ayahuasca ervoor zorgt dat de alfa- en thta golven afnemen en de bta golven toenemen, oftewel het ego wordt versterkt. Dit in tegenstelling tot een ayahuasca ceremonie, waarbij juist de alfa- en thta golven toenemen en de bta golven afnemen, wat leidt tot een kleiner IK-besef. Dit verschil in effect is uitgebreid wetenschappelijk aangetoond door mensen tijdens een trip, al dan niet recreatief ondergaan of ceremonieel geleid, aan een EEG scan te koppelen. [1]

Als er een totaal ander hersengolfpatroon wordt gevonden, is er ook sprake van een andere vorm van bewustzijn. Nu rijst natuurlijk de vraag hoe het mogelijk is, dat een sjamanistisch ritueel een bijdrage levert aan bewustzijnsverandering. Op zich is dit niet zo moeilijk te verklaren. Het gebruik van psychedelica is namelijk niet de enige manier hoe we gericht ons bewustzijn kunnen veranderen. Zo resulteert meditatie eveneens in een andere staat van bewustzijn.

De kracht van meditatie
Er is veel onderzoek gedaan naar verschillende vormen van meditatie en de verandering van bewustzijn. Ook in dit geval werden er EEG scans gemaakt van mensen die verschillende vormen van meditatie beoefenden, wat resulteerde in verschillende vormen van bewustzijn. [2][3][4][5]

Tijdens een sjamanistisch ritueel wordt er eveneens gebruik gemaakt van allerlei meditatietechnieken, zoals het staren in een vuur, ritmische zang en dans, het uitspreken van mantra's of gewoon pure stilte. Kortom een sjamanistisch ritueel met psychedelica benvloedt het bewustzijn op twee manieren: namelijk door toediening van psychedelica en het ondergaan van meditatie technieken. Blijkbaar leidt deze combinatie tot een geheel andere vorm van bewustzijn dan wanneer je alleen gebruik maakt van psychedelica. Om die reden zijn sommigen van mening dat de uitwerking en daardoor waarde van een sjamanistisch ritueel niet te vergelijken is met een tripje op de dansvloer.

Tegelijkertijd is het natuurlijk interessant om te beseffen dat we onze psychedelische trip kunnen benvloeden door tijdens een trip meditatietechnieken toe te passen. Om die reden is in de Azarius encyclopedie een zeer uitgebreid hoofdstuk opgenomen over meditatie. Wil je je namelijk toeleggen op meditatie dan is het verstandig om te beseffen, dat meditatie niet altijd zonder gevaar is. Het artikel in de encyclopedie zal hier dieper op ingaan.

Bronnen1. Erik Hoffmann, Effects of a Psychedelic, Tropical Tea, Ayahuasca, on the Electroencephalographic (EEG) Activity of the Human Brain During a Shamanistic Ritual.


2. J.P Banquet, Spectral analysis of the EEG in meditation, Electroencephalography and Clinical Neurophysiology, Volume 35, Issue 2, August 1973, Pages 143151.


3. H.-Y. Huang1 , P.-C. Lo1, EEG dynamics of experienced Zen meditation practitioners probed by complexity index and spectral measure, 2009, Vol. 33, No. 4 , Pages 314-321.


4. L.I. Aftanas,, S.A. Golocheikine, Human anterior and frontal midline theta and lower alpha reflect emotionally positive state and internalized attention: high-resolution EEG investigation of meditation Neuroscience Letters, Volume 310, Issue 1, 7 September 2001, Pages 5760.


5. Tetsuya Takahashia, Tetsuhito Murataa,Toshihiko Hamadab, Masao Omoria, Hirotaka Kosakaa, Mitsuru Kikuchic, Haruyoshi Yoshidab, Yuji Wadaa Changes in EEG and autonomic nervous activity during meditation and their association with personality trait, International Journal of Psychophysiology Volume 55, Issue 2, February 2005, Pages 199207.


]]>
Mon, 21 Jul 2014 00:00:00 +0200http://azarius.nl/news/603/Het_verschil_tussen_ritueel_en_recreatief_gebruik_van_psychedelica/
<![CDATA[Soms zit het mee]]> http://azarius.nl/news/602/Soms_zit_het_mee/

Lichte opkikker


Voor de wat lichtere, eventueel dagelijkse, opkikker kun je goed 5-HTP of L-tryptofaan als supplement innemen. L-Tryptofaan wordt in het lichaam omgezet in o.a. serotonine. Deze stof speelt een grote rol in het reguleren van de stemming, eetlust en slaap. Daarnaast zorgt het voor meer vitaliteit en uithoudingsvermogen.

5-HTP is een voedingssupplement voor een goede gemoedstoestand, nachtrust en ter vermindering van de eetlust.

Ook kun je een lekker theetje van het Mexican tarragon extract zetten; zeker als je hebt gedronken om de pijn te verzachten. Dit heeft een zachte, zoetige anijssmaak. In Mexico werd het traditioneel gebruikt als thee om de maag mee te kalmeren, ter ontspanning en om de symptomen van een kater te verminderen.

Klik hier voor meer after party supplementen.


Iets sterkers


Heb je iets nodig met wat meer power, probeer 2 capsules van de Dance-E of Party-E en ga uit je dak.

Je kunt ook kiezen voor een Happy Cap pack. Dit pakket geeft je de kans om alle populaire, opnieuw geformuleerde Happy Caps uit te proberen met een fikse korting. Bevat Party-E, Lounge-E, Sex-E, Euphor-E en Trip-E.


Libido boost


Voor als je libido omlaag is gegaan door beklemmende omstandigheden: Libido Forte en BlueXtreme zijn allebei erg effectieve lustopwekkers. Een capsule is al genoeg om weer in de mood te komen.


Hevige frons


Ben je momenteel echt in een slecht humeur, dan raden we kanna UC extract aan. Dit extract bevat een hogere concentratie van de alkalode mesembrine dan andere kanna extracten, wat deze versie veel krachtiger maakt. Euforisch en ontspannend effect.


Ultieme ontspanning


En tot slot, voor de mensen die echt eventjes hun sokken eraf willen ontspannen, adviseren we kratom. Kratom (Mitragyna speciosa) komt van nature voor in de regenwouden van Zuid-Oost Azi, voornamelijk Thailand en Maleisi, waar het gebruikt wordt als alternatief voor opium. De voornaamste actieve stof is mitragynine, bekend om de positieve invloed op het humeur. Het stimuleert ook het lichaam en zet aan tot activiteit.

Er zijn diverse kratom soorten beschikbaar maar over het algemeen zijn de effecten zijn stimulerend en euforisch bij een lage dosis en neigen naar kalmerend en narcotisch bij een hogere dosis. De effecten zijn snel te merken en kunnen enkele uren duren.

]]>
Wed, 16 Jul 2014 08:00:00 +0200http://azarius.nl/news/602/Soms_zit_het_mee/
<![CDATA[World Ayahuasca Conference 2014]]> http://azarius.nl/news/598/World_Ayahuasca_Conference_2014/ ayahuasca drank. Veel mensen hebben levensveranderende ervaringen gehad dankzij ayahuasca ceremonies. Het kan niet worden vergeleken met het trippen op een recreatief middel; het is een krachtige en vooral spirituele reis naar je ware zelf en een manier om antwoorden te krijgen. Het buitengewone effect van ayahuasca is moeilijk te beschrijven aan degenen die het niet hebben meegemaakt.

Maar de wereld is bang voor entheogenen, bang om de controle te verliezen. De therapeutische voordelen van ayahuasca worden grotendeels genegeerd door overheden en wetenschappers, omdat psychedelica helaas door velen nog steeds gezien worden als een bedreiging. Een bedreiging die men veel liever verbiedt in plaats van onderzoek te doen naar de mogelijkheden. De onduidelijke legaliteit van ayahuasca helpt ook niet. Landen die het gebruik van ayahuasca toestaan doen dit vaak alleen in religieuze context (Santo Daime kerk). De wereld weet dus heel weinig over de wonderen van dit drankje uit de Amazone. En dat is heel erg jammer.

De World Ayahuasca Conference, georganiseerd door de ICEERS Foundation, heeft als doel om de aandacht op ayahuasca te vestigen en alle onderwerpen die daarbij komen kijken. Van 25 tot en met 27 september in het zonnige Ibiza, Spanje, brengt de conference vooraanstaande wetenschappers, juristen, artsen, milieuactivisten en andere experts samen om de uitwisseling van ervaring en kennis te vergemakkelijken. Meer dan 100 internationale sprekers komen aan het woord.

Het programma bestaat uit drie dagen met o.a. workshops, debatten, sociale events en het Ayahuasca Film Forum, waar meer dan twintig documentaires over ayahuasca getoond worden. De conference vindt plaats in het Palau de Congressos op Ibiza. Op www.aya2014.com vind je aanvullende informatie over de conferentie en tickets.]]>
Fri, 11 Jul 2014 08:00:00 +0200http://azarius.nl/news/598/World_Ayahuasca_Conference_2014/
<![CDATA[De vader van de legalisatiebeweging: Jack Herer]]> http://azarius.nl/news/595/De_vader_van_de_legalisatiebeweging__Jack_Herer/ meest geprezen wietsoort jouw naam draagt, dan zegt dat wat. Deze eer is voor Jack Herer, de activist die de strijd voor legalisatie in de VS decennialang aanvoerde. Hij bracht talloze verborgen feiten aan het licht en liet de loftrompet luid schallen.

Geen geboren blower
Jack Herer (1939 - 2010) leefde tot zijn 30e als overtuigd republikein. Een veteraan die zijn zoon naar een conservatieve senator noemde, een echtgenoot die van zijn eerste vrouw wilde scheiden toen hij hoorde dat zij wiet had gerookt. Dat veranderde radicaal toen een volgend liefje Jack wist te overtuigen om een hijsje te nemen.

Keizer van cannabis
Na dat eerste hijsje gingen de vooroordelen overboord en trok Jack op onderzoek uit. Hij dook artikelen op uit vooroorlogse kranten, propaganda uit de krochten van ambtelijke archieven, medicijnen uit vervlogen tijden… En publiceerde de catalogus ‘The Emperor Wears No Clothes’, gedrukt op henneppapier en tegenwoordig online beschikbaar (maar nog altijd veel mooier in printversie). Zijn passie leverde hem de eretitel ‘the emperor of hemp’ op.

De hennepauto
In Jack Herer’s boek lees je dat biobrandstoffen helemaal niet zo innovatief zijn als ze vandaag de dag gepresenteerd worden. Het idee is zo oud als de dieselmotor zelf. De motor die Rudolf Diesel op de wereldtentoonstelling van 1900 presenteerde, liep op pindaolie. En Henry Ford showde in 1941 een auto met een carrosserie van hennepvezels en tank gevuld met hennepolie.Hemp for victory!
Hennep was eeuwenlang een belangrijk landbouwproduct, ook in de VS. In 1937 werd het echter door middel van zware belastingen ontmoedigd om hennep te verbouwen. Deze grondstof werd hard gemist tijdens de tweede wereldoorlog. Daarom liet de regering in 1942 een promotiefilm maken, waarin de zegeningen van het plantje uitgebreid werden bezongen. Na de oorlog moest hennep weer wijken en werd deze hele geschiedenis ontkend… tot Jack Herer het filmpje wist op te duiken.De legende leeft
Jack Herer geloofde in de potentie van hennep. Een duurzame voedings- en energiebron. Een natuurlijke bron van grondstof voor papier, kleding en bouwmaterialen. Een natuurlijk medicijn voor velen kwalen. En een redelijk onschuldig recreatief middel. Mede dankzij Jack Herer groeit wiet in de VS na een 80-jarige heksenjacht weer uit het verdomhoekje. Laten we hopen dat het Amerikaanse volk deze vrijheid naar de rest van de wereld brengt.

Leve Jack Herer!]]>
Mon, 07 Jul 2014 00:00:00 +0200http://azarius.nl/news/595/De_vader_van_de_legalisatiebeweging__Jack_Herer/
<![CDATA[Set and setting: klaar voor de start? ]]> http://azarius.nl/news/596/Set_and_setting__klaar_voor_de_start/ Als je een paar drankjes pakt, hoef je niet zo bezig te zijn met randzaken. Bevalt de kroeg als je nuchter bent, dan zit je na een paar biertjes ook goed. Psychedelische middelen vragen om wat meer voorbereiding. Het gaat niet alleen om het middel en de dosis, maar ook om je gemoed en omgeving – ofwel set and setting.Verdovend versus verruimend


Alcohol is een verdovend middel. Het vertraagt je hersenen en vernauwd je blikveld. Na een paar glaasjes krijg je dus minder mee van wat om je heen gebeurt. En als je een slechte dag hebt gehad, kun je drinken om te vergeten.

Het tegenovergestelde ervaar je als je een geestverruimend middel neemt. Dan krijg je juist meer mee van je omgeving. Je merkt details op die anders langs je heen gaan. Je bent gevoeliger voor de emoties van mensen om je heen. Muziek en films kunnen je diep raken.

Ook maakt een geestverruimend middel je gevoeliger voor wat er in jezelf omgaat. Je kunt dus niets ontvluchten door te trippen. Je stemming van het moment zal de trip kleuren. En oude herinneringen kunnen tijdens een trip naar boven komen. Daarom neem je een geestverruimend middel niet zomaar, maar altijd met de nodige voorbereiding.Psychotherapie


Van pakweg 1950 tot 1965 werden geestverruimende middelen als psilocine (paddo’s), LSD, DMT en 2C-B succesvol toegepast voor psychotherapie. Uit deze tijd stamt het begrip set and setting. Set doelt op het mentale aspect, setting op de omgeving.

In psychotherapie werden (en worden) geestverruimende middelen gebruikt om mensen te helpen die worstelen met bijvoorbeeld een trauma, verslaving of depressie. De set is dan dus zeker geen rozengeur en maneschijn. Een therapeut zorgt voor een veilige setting en de nodige begeleiding tijdens de trip.

Jij hebt waarschijnlijk niet de luxe van een therapeut aan je zijde. En therapeutisch thuisgebruik is daarmee zeker uitgesloten! Als je gaat trippen, raden we je aan om beide aspecten goed voor te bereiden: set and setting.Set: lekker in je vel


Ga nooit zomaar een avondje trippen. Plan je trip goed, zorg dat je tijd hebt om je voor te bereiden. Kies een periode zonder al te veel stress en verplichtingen en zorg dat je lekker in je vel zit.

Wat kun jij doen voor een positief geviel? Die vraag kun je alleen zelf beantwoorden. Om je op het spoor te zetten, delen we enkele voorbeelden uit eigen ervaring. Handel al je regel dingetjes af, zodat er geen zaken boven je hoofd hangen. Ga regelmatig sporten. Mediteer. Laat zware documentaires links liggen. Nogmaals, kijk wat bij je past – en ga ervoor!

Setting: fijne omgeving


Het best kies je een vertrouwde en rustige omgeving. Gewoon thuis, je eigen stekkie. Bij goede vriend of op een mooi plekje in de natuur. Belangrijk is dat je op je gemak bent. Het helpt om de plaats voor te bereiden. Door op te ruimen en schoon te maken. En door het sfeervol te maken.

Een avontuur deel je het liefst met vrienden. Dat gaat ook op voor psychedelische avonturen. Hierbij moet je wel wat kieskeuriger zijn. Stoorzenders kun je het best missen.
Als je dit samen wilt doen, kies dan vrienden die een positieve set meebrengen en het avontuur net zo serieus nemen als jij.

En dan is er nog de rol van de tripsitter, de bob van deze happening. Niet altijd noodzakelijk, maar aan te raden als je nog niet zo veel tripmeters hebt gemaakt. De rol van de tripsitter is om de tripper gerust te stellen mocht het nodig zijn en verder op de achtergrond blijven.


]]>
Fri, 04 Jul 2014 00:00:00 +0200http://azarius.nl/news/596/Set_and_setting__klaar_voor_de_start/
<![CDATA[Is het een buddy? Is het een insect? Het is...allebei!]]> http://azarius.nl/news/597/Is_het_een_buddy__Is_het_een_insect__Het_isallebei/


Meer informatie: Bud Bug grinder]]>
Thu, 03 Jul 2014 00:00:00 +0200http://azarius.nl/news/597/Is_het_een_buddy__Is_het_een_insect__Het_isallebei/
<![CDATA[Lekker slapen met melatonine]]> http://azarius.nl/news/592/Lekker_slapen_met_melatonine/
Melatonine suppletie is ook handig bij het gebruik van bepaalde middelen. Zo zorgt het gebruik van cannabis er bijvoorbeeld voor dat door het lichaam extreem veel melatonine wordt aangemaakt. Na het roken van een joint kan het melatoninegehalte in het bloed soms wel 40 maal hoger liggen dan normaal. Het is dan ook niet verwonderlijk dat je na het roken van een jointje slaperig wordt. Tegelijkertijd wordt duidelijk waarom sommige fanatieke blowers, zodra zij stoppen met blowen, slaapproblemen ervaren.

Zodra namelijk gestopt wordt met dagelijks cannabisgebruik moet het lichaam weer uit zichzelf melatonine aanmaken. Het duurt een aantal dagen tot enkele weken voordat je lichaam weer uit zichzelf melatonine aanmaakt. Stoppen met blowen wordt, als gevolg van te weinig melatonine, dan ook vaak bemoeilijkt vanwege slaapproblemen. Gelukkig is de oplossing voor dit probleem eenzelfde als voor de slaapproblemen bij depressieve mensen: neem melatonine vanaf de eerste stopdag en de slaap wordt gemakkelijk gevat. Op die manier is stoppen met blowen een stuk eenvoudiger.

Melatonine kan ook ondersteuning bieden voor degenen die regelmatig een nachtje doorhalen. De melatonine-aanmaak in het lichaam, stijgt namelijk flink zodra het donker wordt. Vanaf een uur of tien wordt het melatoninegehalte in je lichaam steeds hoger, met een piek rond drie uur 's nachts. Daarna stopt de aanmaak echter en neemt het melatoninegehalte dan ook gestaag af.

Dit verklaart waarom je na een nachtje doorzakken, rond een uur of zes, meer moeite hebt om in slaap te vallen, dan wanneer je bijvoorbeeld om twee uur 's nachts thuis komt. Gebruik je ook nog eens stimulanten tijdens het stappen, dan is in slaap vallen nog moeilijker. Deze stimuleren namelijk de aanmaak van adrenaline. Dit hormoon heeft het tegenovergestelde effect van melatonine: je wordt er juist alert van in plaats van slaperig. Tevens zorgen stimulanten ervoor dat er meer serotonine vrijkomt, waardoor je je tijdens het gebruik extra vrolijk voelt, maar zodra het middel is uitgewerkt ervaar je een dip. Melatonine wordt echter gemaakt van serotonine: na het gebruik van stimulanten heb je meestal een tekort aan serotonine en dus ook een tekort aan melatonine, waardoor het nog lastiger wordt om de slaap te vatten.

Ook in dit geval is suppletie van melatonine een uitkomst. Door na het stappen melatonine te nemen, zal je merken dat je snel in slaap valt. Daar komt nog eens bij dat melatonine naast het reguleren van de slaap een ander positieve effect heeft op de hersenen. Het is namelijk ook een sterke anti-oxidant met een hersenbeschermend effect. Het gebruik van stimulanten gecombineerd met flink bewegen, laten de oxidatieve stress stijgen, wat het hersenweefsel aantast. Melatonine gaat deze afbraak effectief tegen. Kortom melatonine zorgt niet alleen voor een goede nachtrust, maar beschermt ook de hersenen tegen de negatieve effecten van stimulanten. Vanwege de vele gunstige effecten die melatonine heeft in combinatie met middelengebruik, is dit supplement verkrijgbaar bij Azarius.

Behalve dat melatonine bijdraagt aan verantwoord gebruik van middelen, heeft het nog een andere bijzondere eigenschap. Melatonine is namelijk net als DMT een tryptamine, wat betekent dat het een bewustzijnsveranderd effect heeft. Het is weliswaar een licht effect, maar zeker tijdens het dromen is het bewustzijnsveranderende effect goed te merken. Zodra je melatonine inneemt zal je ervaren dat je dromen levendiger en intenser worden. Hoewel het soms ook onsamenhangende verhalen zullen zijn met een bizar karakter. Ben je echter genteresseerd in lucide dromen, dan is melatonine zeker een aanrader. Combineer melatonine ook eens met n van de droomkruiden van Azarius en je zal zien dat je dromen helderder en intenser worden.

Ben je genteresseerd in melatonine en wil je het eens gebruiken, lees dan het nieuwe hoofdstuk 'melatonine' in de Azarius encyclopedie, daarin is nog veel meer achtergrondinformatie te vinden over eventuele bijwerkingen, contra-indicaties en dosering.
]]>
Sat, 28 Jun 2014 00:00:00 +0200http://azarius.nl/news/592/Lekker_slapen_met_melatonine/
<![CDATA[De boom der wijsheid]]> http://azarius.nl/news/591/De_boom_der_wijsheid/ Het verbod op hallucinogene paddenstoelen is al eeuwenoud

Sinds 1 december 2008 is de verkoop van hallucinogene paddenstoelen in Nederland verboden. Aanleiding voor dit verbod was een 24-jarige Franse vrouw die onder invloed van paddenstoelen zelfmoord pleegde.

Uiteraard is iedere sucide ernstig, maar als dit incident in perspectief wordt gezien en de gevaren van paddenstoelen worden vergeleken met de gevaren van alcohol, dan blijkt het risico van paddenstoelengebruik zeer klein. De werkgroep smartshops, het CAM (Coordination Centre for the Assessment and Monitoring of New Drugs) en Heffter Research Center stellen dan ook dat het risico van psilocybine te laag is om een algeheel verbod in te stellen.

Wetenschappelijk onderzoek wijst verder uit dat mensen veel baat kunnen hebben bij een paddenstoelenceremonie. Zo werd in 1962 aan de universiteit Havard het 'Marsh Chapel Experiment' uitgevoerd. Een groep studenten kreeg psilocybine en een andere groep kreeg een placebo toegediend. De placebo bevatte de stof niacin en veroorzaakte duidelijk bewustzijnsveranderingen, maar zonder psychedelisch effect.

Beide groepen werden gedurende hun verdere leven gevolgd. Het bleek dat de psilocine-gebruikers hun trip veelal beschouwden als de meest intense mystieke ervaring die zij ooit hadden ondergaan. Zij beweerden verder positief gevormd te zijn door deze ervaring. De groep die het placebo had gekregen, rapporteerde geen mystieke ervaringen en vond het weinig betekenisvol. Kortom psilocybine droeg volgens dit onderzoek bij aan een vergroot bewustzijn en daardoor beter welzijn.

Ondanks dat paddenstoelen weinig risico met zich meebrengen en kunnen bijdragen aan een beter welzijn, zijn ze toch verboden. Deze situatie laat bij velen de vraag rijzen of er misschien een ander belang dan de veiligheid voor de menselijke gezondheid in het spel is.

Overigens is een verbod op bewustwording van alle tijden, in de bijbel staat al dat God tegen Adam en Eva zei: Van alle bomen in de tuin mag je eten, maar niet van de boom van de kennis van goed en kwaad; wanneer je daarvan eet, zul je onherroepelijk sterven. Wanneer je dit dreigement bestudeert, zou je je toch moeten afvragen waarom de kennis van goed en kwaad schadelijk is.

Behalve dat het wonderlijk is dat de mens het verschil niet mag weten tussen goed en kwaad, moet ook beseft worden dat pas in de zeventiende eeuw besloten werd dat de verboden vrucht een appel was. Voor die tijd was de verboden vrucht een geheel ander soort vrucht. Kijken we naar een afbeelding van Adam en Eva uit de dertiende eeuw, dan zien we een heel bekend figuur. De boom der wijsheid is op deze afbeelding onmiskenbaar een paddenstoel. De mens wordt het dus al eeuwenlang verboden paddenstoelen te eten.

Wanneer we de bijbel bestuderen dan valt verder op dat er regelmatig dreigementen staan, zoals: U moet hem ter dood brengen; samen met uw volksgenoten moet u hem stenigen tot de dood erop volgt, en zelf moet u de eerste steen werpen. Dat is zijn straf, want hij heeft geprobeerd u te vervreemden van de HEER, uw God, die u uit de slavernij in Egypte heeft bevrijd.

Stel echter dat de mens voor zichzelf kan bepalen wat goed of slecht is, is het dan niet logisch dat de mensheid massaal concludeert dat het slecht is om iemand te stenigen, omdat hij een ander geloof heeft en hierover een conversatie wenst te voeren?

We moeten ons dan ook blijven afvragen wat de werkelijke intentie is achter het paddenstoelenverbod. Misschien is het een idee om toch een keer paddenstoelen te eten, dat laat immers het verschil zien tussen goed en kwaad ;)]]>
Wed, 25 Jun 2014 00:00:00 +0200http://azarius.nl/news/591/De_boom_der_wijsheid/