Het verhaal achter Azarius

Een (veel) beter liefdesverhaal dan Twilight


Azarius - vol liefde & mysterie

Er was eens een jonge Amsterdamse student in de jaren '90. Hij ontmoette een leuk meisje, dat ook studeerde. Het was liefde op het eerste gezicht. Het verliefde stelletje deelde onder meer een enorme passie voor etnobotanie; een moeilijk woord dat eigenlijk verwijst naar een interesse in alle geschenken van Moeder Natuur en alle voordelen die ze de mens bieden.

In die tijd stond Google nog in de kinderschoenen en had zelfs Wikipedia het daglicht nog niet gezien. Het internet was iets nieuws en spannends, maar betrouwbare informatie vinden over planten en kruiden was een nachtmerrie. Dus begon het jonge koppel samen een informatieve website over ephedra en efedrine.

De website werd door mensen van over de hele wereld bezocht, die vaak maar ťťn brandende vraag hadden: "Waar koop ik dit geweldige spul?" En zo begonnen de twee studenten met de verkoop van ephedra supercaps.

Azarius smartshop headshop wietzaden

Azarius: een van de allereerste online smartshops


De ene liefde leidde tot de ander. In 1999 (tussen het feesten door alsof het inderdaad exact 1999 was) begon het duo ook andere natuurlijke psychoactieve producten te verkopen. Azarius was geboren. We waren een van de eerste online smartshops in Europa. Mogelijk zelfs in het hele universum.

Mensen leken te waarderen wat we deden. We groeiden en verhuisden van een kleine studentenkamer naar een heus kantoorpand in Amsterdam. Tegenwoordig werken er meer dan 30 mensen bij Azarius van verschillende nationaliteiten, en ieder van hen is heel bijzonder. En het studentenkoppel? Iets ouder inmiddels, maar nog steeds helemaal verliefd!

Wij zijn AzariusAzarius groepsfoto 2013


Doen waar we goed in zijn


Lekker trippen met Azarius

Een beetje trippen, niets bijzonders hoor!

Het is nooit ons doel geweest om heel groot te worden, dat gebeurde nu eenmaal terwijl we bezig waren. Maar zijn wij ook de beste in wat wij doen?

We lopen het risico een klein beetje verwaand te klinken, maar jazeker! Ja, dat zijn we. Weinig klanten weten dit (omdat we er niet mee te koop willen lopen) maar we doen heel veel moeite voor onze producten en service.

Wat begon in dat kleine studentenkamertje is uitgegroeid tot een groot magazijn met kantoorruimte in Amsterdam. Hier zoekt ons gepassioneerde team dagelijks naar nieuwe ervaringen en betere producten. En we doen iedere dag weer ons uiterste best om uitstekende service aan al onze klanten te bieden.Missie


Dat bescheiden begin kenmerkt Azarius vandaag de dag nog steeds. We feesten bijvoorbeeld regelmatig alsof het 1999 is. En we houden nog steeds van ons werk en doen het met alle liefde. Hoe zeldzaam is het tegenwoordig om een bedrijf te vinden waar het personeel echt gelooft in haar werk? Waar mensen met een glimlach naar het werk fietsen*?

We geloven dat alles wat groeit in de natuur niet illegaal kan zijn. We zien het als onze missie om te strijden tegen vooroordelen en misleidende informatie over geestverruimende middelen en alle gerelateerde producten.

Lees meer over waar wij voor staan op onze missie pagina.

*Behalve op maandagochtend uiteraard, we zijn tenslotte ook maar mensen...From Amsterdam, With Love


Het Azarius team steekt veel tijd in het inkopen van kruiden bij betrouwbare boeren en leveranciers van over de hele wereld, die het vervolgens naar ons magazijn sturen (hopelijk niet de studentenkamer). Soms ontvangen we niet veel meer dan een flink gevulde plastic zak met wat plakband eromheen.

Azarius houdt van bongs

Daarna gieten we er een speciaal Azarius sausje overheen in onze eigen productieafdeling, waar wortels en bladeren versneden worden, zaadjes geteld en vodka's geshaked (not stirred). Uiteindelijk wordt alles verpakt in een reeks kleurrijke, informatieve verpakkingen, zoals te zien op de website.

Merken zoals Herbs of the Gods, Seeds of the Gods en Innervisions zijn uit ons brein ontsproten, met onze handen gevormd en, niet te vergeten, met warme gevoelens uit ons hart gemaakt. Ja, daar zijn we best trots op!

Ook klantenservice is iets waarin Azarius uitblinkt. Of we 's werelds beste klantenservice zijn? Tja, dat is een nogal gewaagde stelling die een gezonde dosis scepsis oproept, maar laten we zeggen dat we een stel toffe jongens en meisjes zijn die achter hun producten staan.

Ben je ontevreden over onze service dan doen we er alles aan om toch weer een glimlach op je gezicht te toveren. Lees meer over onze nu al legendarische klantenservice.

En voilŗ, dit is hoe we geweldige productkwaliteit waarborgen, met betrouwbare service en een leuke prijs waar je 's nachts niet wakker van zult liggen.

Maar genoeg over onsÖ


Dat is ons verhaal in een notendop. Wil je meer weten of heb je feedback, we horen graag van je! Complimenten of kritiek, dat maakt niet uit; alle feedback draagt bij aan een nog betere service.

Love & Peace!

- Team Azarius


Azarius is lid van Keurmerk Webshop, een onafhankelijke organisatie die zich inzet voor het beschermen van de rechten van consumenten.

VLOS logo


En we zij lid van het VLOS; de Nederlandse branchevereniging voor smartshops. Lees hier alles over het VLOS.

Contactgegevens

Azarius klantenservice
Postbus 3458
1001AG Amsterdam
Nederland

Telefoon
Maandag t/m vrijdag van
10:00 - 17:00 uur
T + 31 (0)20 489 79 14
F + 31 (0)20 489 79 15

E-mail info@azarius.net We doen ons best om alle e-mails binnen 1 werkdag te beantwoorden.

Azarius winkel
Kerkstraat 119
1017GE Amsterdam
maandag - donderdag 12:00 - 18:00
vrijdag, zaterdag 12:00 - 21:00

Let op: alle bestellingen, retouren en betalingen worden op het kantoor verwerkt. Stuur s.v.p. post altijd naar ons kantooradres.


Grotere kaart weergeven

Handelsregister
BTW nr.: NL813268655B01
Kamer van Koophandel Amsterdam: 34116510

Laatst bijgewerkt 2015-11-28 | © 1999-2015 Azarius International

Azarius kantoor
Postbus 3458
1001 AG Amsterdam

Azarius winkel
Kerkstraat 119
1017 GE Amsterdam
S.v.p. alle post naar het kantoor sturen

Op basis van je IP-adres hebben we jouw land vastgesteld.

Dit wordt gebruikt om te zien welke producten je kunt bestellen.
Heeft het systeem een fout gemaakt? Verander hieronder het land.

Voor vragen over het verzendbeleid kun je onze FAQ pagina bekijken
of ons contacteren.