Phantastica

Dit boek is alleen in het Engels verkrijgbaar.

De publicatie van Louis Lewin's Phantastica in 1924 startte een era van ethnobotanie dat tot op heden bloeit. Tot aan Lewin waren boeken over drugsgebruik puur het werk van antropologie, met betrekking op hoe men deze planten gebruikte, in plaats van hoe de planten hun bekende effect produceerde.

Lewin, een wereldbekende farmacologist en toxicoloog, was gefascineerd door beide en Phantastica was het eerst boek die wetenschappelijke inzichten samenbracht tot een overzicht van het gebruik van drugs over de wereld. Lewin reisde extensief en vergaarde een verbazingwekkende variŽteit aan kennis, gereflecteerd in dit boek wat gedetailleerde informatie biedt over alle grote drugs van die tijd; inclusief opium, cocaÔne, heroÔne, cannabis, peyote, vliegenzwam, bilzekruid, doornappel, alcohol, kava, betel noten, koffie, thee, cacao en natuurlijk tabak.

Klik om te vergroten

Print deze pagina

Voor dertig jaar hebben ethnobotanisten het feit dat Phantastica onmogelijk te vinden was beklaagd; nu is deze mijlpaal van een werk weer beschikbaar.

Louis Lewin, M.D., (1850 - 1929) was de auteur van meer dan 200 grote publicaties over het onderwerp van farmacologie, inclusief 12 boeken. Hij was de eerste onderzoeker die een stude verrichte naar peyote met de inheemse Amerikanen en de eerste die een monografie over kava publiceerde. Hij leidde een private laboratorium in Berlijn en hij werd gezien als de leidende toxicoloog in Duitsland.

TitelPhantastica
SubtitelA Classic Survey on the Use and Abuse of Mind-Altering Plants
UitgeverInner Traditions / Bear & Co
BindwijzePaperback
ISBN9780892817832
Aantal pagina's288
Auteur(s)L. Lewin
TaalEngels

Nog geen beoordelingen, voeg die van jou toe en word beroemd!

Dit zeggen onze klanten

Laatst bijgewerkt 2016-05-03 | © 1999-2016 Azarius International

Azarius kantoor
Postbus 3458
1001 AG Amsterdam

Azarius winkel
Kerkstraat 119
1017 GE Amsterdam
S.v.p. alle post naar het kantoor sturen

Op basis van je IP-adres hebben we jouw land vastgesteld.

Dit wordt gebruikt om te zien welke producten je kunt bestellen.
Heeft het systeem een fout gemaakt? Verander hieronder het land.

Voor vragen over het verzendbeleid kun je onze FAQ pagina bekijken
of ons contacteren.