IBOGAINE Rite of Passage DVD

IbogaÔne is een stof die gewonnen wordt uit de wortels van een Afrikaanse plant die groeit in Gabon. Traditioneel werd de plant gebruikt bij de inwijdingsriten van de Bwiti stam, maar in de jaren 60 ontdekte Howard Lotsof dat deze psychoactieve stof ook gebruikt kon worden bij het afkicken van een drugsverslaving. IbogaÔne is een controversieel middel. Besluiten over het gebruik van ibogaÔne bij drugsverslaving lijken eerder te zijn gebaseerd op politieke en economische, dan rationele motieven.

Ondanks dat onderzoeksresultaten aantonen dat gebruik van ibogaÔne doeltreffend is, tonen farmaceutische bedrijven en de overheid geen interesse en blijven zij sceptisch. IBOGAINE geeft inzicht in de mechanismen van verslaving. De vraag of ibogaÔne moet worden gebruikt in de strijd tegen dit enorme probleem in het Westen krijgt steeds meer aandacht.

Klik om te vergroten

Dit product verkopen we niet meer.

Print deze pagina

Cy (34) heeft 11 jaar lang een mengsel van heroÔne en amfetamine gebruikt, maar zijn drie kinderen en zijn ambities zijn hem dierbaarder. Afkicken is een zware opgave voor hem. Het brengt al zijn onderdrukte emoties naar boven.

Moussavou (22) woont in het dorp in Gabon. De traditionele Afrikaanse initiatie is voor haar onderdeel van een genezingsproces. Ze lijdt al meer dan een jaar aan een ziekte en hoopt dat het eten van de heilige plant de start kan zijn voor een nieuwe fase in haar leven.

In deze documentaire van 50 minuten komen verschillende aspecten van deze bijzonder stof naar voren, door middel van persoonlijke ervaringen en uitleg van ex-verslaafden, mensen uit de verslavingszorg en experts.

Ondertiteling in Nederlands, Engels, Frans, Duits en Spaans. Deze DVD is beschikbaar in PAL/SECAM formaat (gebruikt in de Europese landen) en in NTSC formaat (gebruikt in Europa, Noord- en Zuid-Amerika en een aantal andere landen). Klik hier om te zien welk formaat in jouw land wordt gebruikt.

Een beoordeling toevoegen Meer beoordelingen

 • silence.inc

  2006-01-22

  I would like to congratulate Ben Lounen with this EXCELLENT work on Ibogaine.
  He brought together very interesting people and stories to interview and to tell the truth behind this sheduled 1 substance - meaning that is has no medical value or meaning in our western society - wich is offcourse a blunt lie, and misconception of our plant friends and the planets indiginous cultures.
  Not only the subject and the approuch are very professional. Also his feeling for building up the story - mixing western and indiginous cultures - and the moving soundtrack makes this documentaries already one of the best arround on psychoactive substances.

  BUY this one!

  BE amazed!

Dit zeggen onze klanten

Laatst bijgewerkt 2016-05-01 | © 1999-2016 Azarius International

Azarius kantoor
Postbus 3458
1001 AG Amsterdam

Azarius winkel
Kerkstraat 119
1017 GE Amsterdam
S.v.p. alle post naar het kantoor sturen

Op basis van je IP-adres hebben we jouw land vastgesteld.

Dit wordt gebruikt om te zien welke producten je kunt bestellen.
Heeft het systeem een fout gemaakt? Verander hieronder het land.

Voor vragen over het verzendbeleid kun je onze FAQ pagina bekijken
of ons contacteren.