San Pedro (Trichocereus pachanoi) cactus

We bieden in de online/offline winkel San Pedro cactus stekjes, zaden en complete kweeksets.

Wat is een San Pedro cactus?

San Pedro - Trichocereus Pachanoi De oudste cactussen bestaan ongeveer 20.000 jaar. Hun specifieke uiterlijk maakt het mogelijk om de droogte en hitte te overleven. De doorns zijn natuurlijk het meest karakteristiek voor cactussen; eigenlijk zijn dit bladeren waar geen vocht in zit. Ze beschermen de cactus ook tegen fel zonlicht en voorkomen dat ze worden gegeten door dieren. Sommige soorten echter hebben geen doorns, maar beschermen zichzelf met giftige stoffen. Voorbeelden hiervan zijn de Peyote, Sunami, Pata de Venado, Pezuna de Venado, Tsuwiri, Bishop's cap, Aztekium Retterii en Astropytym Astrias.

San Pedro aka Trichocereus Pachanoi is de bekendste uit de Trichocereus familie. Volgens onderzoekers als Backeberg zijn er 47 soorten, die allen hun oorsprong hebben in Zuid-Amerika. Anderen zeggen echter dat er bijvoorbeeld maar 13 soorten bestaan. Niet alleen de T. Pachanoi, maar ook andere soorten bevatten de stof mescaline. De hoeveelheid is echter afhankelijk van de soort en ook de leeftijd van de cactus.

Plantkundig

San Pedro is een cactus met 4 tot 9 ribben. Hij groeit vrij snel, heeft een sterk wortelsysteem en vertakt vanuit de basis van de stam. De San Pedro blijft doorgroeien totdat hij bezwijkt onder zijn eigen gewicht. De neergevallen cactus zal zich opnieuw in de aarde wortelen en nieuwe takken produceren. Om deze reden wordt de San Pedro ook gebruikt als entstam voor andere, moeilijker kweekbare cacti.
Hoe ouder een cactus wordt, en hoe meer hitte deze heeft doorstaan, hoe meer mescaline hij bevat. Het bevindt zich direct onder de groene 'huid'.

Geschiedenis

In 1960 is door Turner en Heyman ontdekt dat San Pedro mescaline bevat en noemden de cactus Opunita Cylindtica. De naam San Pedro komt van het idee dat de apostel Petrus de sleutel van de poort naar de hemel droeg. Dit geeft aan hoe sterk het katholieke geloof van invloed is geweest op andere religies, gewoontes en ideëen.
San Pedro's werden (en worden nog steeds) gebruikt door indianen in het Andesgebied: Peru, Ecuador en Bolivia. Het innemen ervan leidt tot hallucinaties, wat nodig is om bepaalde voorspellingen te kunnen doen en bijvoorbeeld spirituele en onbewuste oorzaken van ziekten te kunnen achterhalen.

Chemische eigenschappen

Mescaline (3,4,5-trimethoxy-B-phenethylamine) percentage : 1 tot 10 % van het gedroogde plantmateriaal (Erowid).
De San Pedro bevat naast mescaline ook tyramine, hordinenine, 3-methoxytyramine, anhalaninine, anhalonidine, 3,4-dimethoxyphen-ethylamine, 3,4-dimethoxy-4-hydroxy-B-phenethylamine en 3,5-dimethoxy-4-hydroxy-B- phenethylamine.

San Pedro effecten

Ongeveer 1-2 uur na het consumeren van San Pedro zal de cactus zich aan de gebruiker openbaren; effecten kunnen dan 8-15 uur aanblijven. Deze effecten zijn onder andere: extreme lichtgevoeligheid; je zult in staat zijn iedere lichtstraal te kunnen zien en voelen en zelfs mensen en dingen te zien 'stralen'. Verloren herinneringen kunnen terugkeren en je kunt geluiden horen en dingen zien die van ver komen; zoals het 'magische licht'. Verder kunnen allerlei emoties naar boven komen zoals lachen, huilen, schreeuwen, plezier, angst en liefde, liefde voor alles wat is en alles wat niet is.

De effecten van San Pedro zijn op verschillende manieren plezieriger dan die van Peyote. Om te beginnen is de smaak minder bitter en de gebruikelijke misselijkheid verschijnt niet per definitie. Wanneer dan de psychotropische ervaring plaatsvindt is deze minder overweldigend, meer kalm en niet zo fysiek als die van Peyote.

Medisch gebruik

San Pedro kent geen algemeen geaccepteerd medisch gebruik. Het wordt wel in geneeskundige zin gebruikt door verschillende indianenstammen; door de cactus te consumeren kunnen onbekende oorzaken van iemands ziekte worden getraceerd.

Gebruik

De traditionele bereidingswijze van de San Pedro is langdurig koken van de stukken cactus, waar enkele kruiden aan toegevoegd worden zoals micha (Brugmansia suavenolens) en cimorillo (Coleus blumei). Deze toevoegingen zijn afhankelijk van het resultaat dat de sjamaan voor ogen heeft.

Tegenwoordig worden de cactussen vaak droog gegeten. Dit drogen gebeurt door de 1 cm dikken plakken cactus in de zon te laten drogen. De doorns en de houten stam kunnen niet worden gegeten, de buitenste huid juist wel. Het beste kunnen de eetbare delen tot een fijn mengsel vermalen worden. Dit voorkomt maagproblemen. Er wordt tussen de 20 en 50 gram geconsumeerd waarvan het grootste deel uit huid bestaat, overigens vaak in combinatie met water en citroenzuur om de opname door het lichaam te verbeteren.
Het beste kun je ongeveer zes uur voor inname van de cactussen niet eten.

Bijwerkingen

Zoals we dat kennen van andere psychoactives geeft ook San Pedro een soort kater nog voordat de trip begint. Koorts, duizeligheid, misselijkheid en overgeven kunnen hierbij horen, maar zullen binnen ongeveer een uur weer verdwenen zijn.

Waarschuwingen

Zorg dat je altijd een ervaren en nuchter persoon bij je hebt, voor steun en veiligheid!
De actieve bestanddelen brengen de gebruiker in een hallucinogene trance die is te vergelijken met een psychose. Dus wat je ook doet, neem geen deel aan het verkeer op wat voor manier dan ook. Neem alleen San Pedro wanneer je in een veilige en bekende omgeving bent. Trip nooit alleen. Wanneer het echt fout aanvoelt kan Seresta of Valium helpen om de angten terug te brengen.

Kweken

San Pedro houdt van warmte en vooral licht. Op de heuvels waar hij normaalgesproken groeit bevat de bodem veel voedingsstoffen, dus maak af en toe gebruik van plantvoeding, maar niet teveel want het blijft wel een cactus. Ook kan het helpen hem wat water te geven op warme dagen. Wanneer je de cactus binnen hebt staan (wat in ons klimaat aan te raden is) zorg dan voor een lichte plaats op het zuiden waar veel zonlicht naar binnen komt.

San Pedro groeit makkelijk en is ook goed te vermeerderen. Om te beginnen met de kweek kies je tussen het groeien uit zaad, een stek of een hele plant. De laatste heeft alleen water en wat voeding nodig. Een stek moet eerst drogen (de wond) en wortel schieten in de grond voordat hij begint te groeien; dit kan tot een jaar duren.
Het groeien vanuit zaad vraagt om heel veel tijd (jaren) en inspanning.

Links / Referenties

Dit artikel is gebaseerd op de volgende pagina's:

Erowids San Pedro Vault




Reacties

  • subterranean - 2007-07-02 01:36:42 +2

    drying,grinding,and putting into gel caps is the best way to go. i am very experienced with many psycs and have done pedro several times. i like it the most.one foot x 3" will do it.just respect it and dont be stupid.these things are not toys for your amusement,this stuff is serious.

  • dpg - 2008-07-14 16:36:39 +7

    Is it possible to grow San Pedro indoors in northern countries (indoors)? We have only very small amount of sunlight in winter time... is it a problem?

  • WHEAT - 2008-10-08 17:52:36

    AFTER ANOTHER GROWING SEASON,I HAVE ONE FIVE FT. STALK SIX 3 TO 4 FT READY FOR A NICE TRIP ,NO LUCK BOILING LAST YEAR NO BUZZ NOTHING OFF OF 2FT. SOMBODY GIVE ME THERE BEST WAY USING 5FT. THANKS. WHEAT

  • satan - 2008-12-21 21:05:17 +3

    u can also cultivate the catus to grow arms bye cutting the base and adding a bit of cloning gell to the cut then wrap in wet news paper

  • whyers - 2009-04-08 08:13:50 -1

    Cloning gel? Can anyone tell me more about cloning gel? Have never heard of it before, but sounds very interesting!!

  • aargh a moth! - 2009-09-05 14:50:03 +1

    cloning gel is rooting compound but in a gel! google it. its fairly easy to use as long as you follow the instruction of use (found on net not on packet) strictly! good luck.

  • speckil - 2009-11-01 07:12:12 +1

    u all r stupid all u have to do is take a 12" piece, throw it in the blender with honey for sweetness, an then drink it, an u call your self pro, don't you see the simplicity in nature, humans just have to make things so complicated.

  • thecrystalshiip - 2009-12-13 01:56:30 +4

    evening to you all,
    i'm planning on trying san pedro next week but i don't really have a clue what the power of one cacti is..
    sorry for my crappy english..
    i mean light trip is 20cm ? medium 30 ? strong 50+ ? i have no idea!




    _walkin' the rainbows_

  • dubforest - 2009-12-22 02:47:58

    ik heb een vraag en op de web vindt ik er geen antwoord op dat ik kan begrijpen veel te veel wetenschap enzo ...

    ik heb een san pedro gekocht van 20-30 cm en mijn vraag is moet ik die helemaal eten of 6 cm of 8 ... dit is de eerste keer dat ik mescaline doe ik heb wel al zeer veel lsd,paddo's,dmt, en salvia gedaan maar dit is iets nieuw voor mij hoop dat dit een leuk effect heeft en hopelijk zoals ze beschrijven reizigen naar andere dimenties ;)

  • gootch420 - 2010-03-27 07:46:28 +2

    Hey des anybody know what mescaline content is with dried san pedro vs. fresh?

  • Aegir - 2010-07-05 18:24:39 -1

    12" cactus, frozen, chopped up, blended until liquified. That's the really easy part. Then you boil it down on medium heat for about 3-4 hours after a half our of warm-up on low heat, just watch the water level (and be patient lol). In the end you want about a solid 12oz of extract 'tea' to drink after it's strained.

    Just coming down off a trip from that method, very visually appealing colors and pyschosis. High suggest smoking some jwh018 for a more intense trip or smoking some weed for a more mellow one. Intensity of jwh018 makes the overall trip to be somewhat comparable to mushrooms, by the way. I had a blast. Average white guy, average weight, average doseage....hella fun.

  • Nap - 2010-09-30 01:45:41 +2

    I recently came into some dried san pedro cactus and dont know how i would go about consuming that? Everybody here seems to use fresh cacti so how would i make this edible/drinkable?

  • lowendgangstercrip - 2011-07-08 18:37:31

    after you boil it n strain how much is the right amount to drink

  • chemist - 2011-08-09 22:44:32 +1

    try adding some lemon juice to the boiling mash. The active ingredient is a base and not very soluble in water. The acid from the lemon will salt out what you want and make it more water soluble

  • avilonis - 2011-10-17 17:50:35

    can you eat the skin from a cutting bought off amazon to get the mescaline trip desired?

  • artie - 2011-11-18 00:46:37

    I'm looking for antiinflamitory(s) for arthritis-etc. I read somewhere san pedro is good for this and also an anti cancer plant-(goes along with being antiinflamitory). Any thoughts or suggestions on this and other plants? Tks

  • Dark christmas - 2012-02-01 08:50:05 +1

    I'v done san pedro about 8 times fresh but never tried the dried, simply cut a 30 cm length (average 7 - 8 cm dia point to point) into slices (1 - 2 cm is good) dice, then put into a blender with the same quantity of clean water. blend this to a green slimy pulp & put into a cooking pot. repeat this until the whole 30 cm is used. bring to boil fast on a high heat then drop back to a fast simmer. simmer the mix for 4 hours but add water if the mix starts to get thicker than shower gel - this is to stop it burning to the bottom - after the 4 hours strain the mix thru a clean cotton cloth and ring every last drop out of the pulp. disguard the pulp, drink the slimy gooey green liquid. it tastes fucking terrible but is a great trip. the mix can be simmered/reduced down over a few more hrs to a gel & put into gel caps but i worry about the effect on the stomach wall.. add honey or lemon to alter that awful taste & make urself think its milk & drink it quick to get it down. enjoy!

  • C - 2012-07-24 08:32:24 +1

    Blijft een erg mooie kaktus, die San Pedro. De nieuwe cristaat staat zeker op mijn verlanglanglijstje. Alleen bijna zonde om op te eten..

  • lab - 2012-11-21 04:27:49 +4

    Grapefruit juice in the blender with San Pedro helps me alot with the taste and ingestion!!!

  • Shel - 2013-04-25 10:31:11

    I've been doing San Peddies for 2 years now almost once a month but when I boil it I boil about 4 cuttings & make quite a lot of liquid, could anyone help with preservation techniques? What natural preserver can I add to make it not go off?

Reageer

Laatst bijgewerkt 2014-10-23 | © 1999-2014 Azarius International

Azarius kantoor
Postbus 3458
1001 AG Amsterdam

Azarius winkel
Kerkstraat 119
1017 GE Amsterdam
S.v.p. alle post naar het kantoor sturen

Op basis van je IP-adres hebben we jouw land vastgesteld.

Dit wordt gebruikt om te zien welke producten je kunt bestellen.
Heeft het systeem een fout gemaakt? Verander hieronder het land.

Voor vragen over het verzendbeleid kun je onze FAQ pagina bekijken
of ons contacteren.